2020 Ağustos Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin / Bebeklerinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    293
Kızlar günaydın. Bu aralar uykular nasıl bebelerin. Bizim zıvanadan çıkmış durumda. Gece milyon kere ağlayarak uyanıyor ve sürekli memede emerek uyusun istiyor. Bunu tek yaşayan biz miyiz?
Bizim de öyle ya resmen üstümde uyuyor dişlerden olduğunu düşünüyorum çünkü azı dişleri çıkti

Kızlar günaydın. Bu aralar uykular nasıl bebelerin. Bizim zıvanadan çıkmış durumda. Gece milyon kere ağlayarak uyanıyor ve sürekli memede emerek uyusun istiyor. Bunu tek yaşayan biz miyiz?

bendeki durumu anlatayım :) tek degilsin yani

gece saat 9 gibi yatıyor. bu arada yatmadan önce emiyor, sonra emerken uyuyakalıyor, kucagımdan alıp park yatagına koyuyorum. 2saat deliksiz uyuyor park yatagında. bende içeride işlerimi yapıyorum. bu arada yattıgı yer bizim yatak odasında, yani aynı yerde yatıyoruz.

sonra saat 11 gibi bagıra çagıra uyanıyor. ve sabah saat 7e kadar olan dayanılmaz sürece giriyoruz. her bir uyandıgında kalkıp kucagıma alıyorum 5 dakika emiyor. sonra uyuyakalıyor, geri alıp park yataga koyuyorum. yarım saat olmadan bagıra çagıra uyanıyor. yine alıp kucagıma emziriyorum, 5 dakika emiyor, sonra yine uyuyup prk yataga koyuyorum, yarım saat sonra yine bagrışla uyanıyor.

gündüzleri öglen saatlerinde 1 saat uyuyor.

gece hiç dogru dürüst uyumuyor, ve beni de uykusuz bırakıyor.

karnı açmı diye, yatmadan önce 100ml süt içiriyorum, artı gece boyu emiyor.
odanın sıcaklıgı iyi. üstü kalında degil incede degil
odayı havalandırıyorum.
banyo yaptırsam da aynı yaptırmasamda aynı.
yalnızlıktan mı korkuyor desem benle aynı odada yatıyor.

nedir sorun ne yapmam lazım çözemedim

Selam kızlar kızım abla oluyor:) Kazara oldu diyenlere hayret ederdim ama başa geliyormuş işte...Kızımda özel hast. doğum paketi almıştım şu an fiyatlar uçmuş.Ankarada devlet hastanesinde önerebileceğiniz doktor varmı?
çok tebrikler :) şimdi agustos 2022 anneleri formuna mı gireceksin , bırakma bizi :) tekrardan tebrikler çok sevindim.

Biz de aynıyız dönemsel diye düşünüyorum
Donemsel. Luna Eylul ortasindan sonuna bi iki hafta kadar beni aglatti. Memelerim aciyodu, içi hep bostu dolmaya firsat kalmiyodu. Hic yapmadigi gibi damakla meme ucu ezmek mi derin, 30 dkda bi uyanip meme isteyip aglamak mi, cenesini tutup kulagini cekistirip ciglik atmak mi ne ararsan vardi. Simdi uyuyo nazar degmesin

Aşırı benzer haldeyiz. Ve benim kızım doğduğundan bu yana uyku problemi yaşamadı diyebilirim, yani bir elin parmağını geçmez bölük pörçük geceler. Daha doğrusu geçmez-di.
Acayip bir hafta geçiriyoruz. Geceleri tamamen memeye yapışık, çığlık çığlıpa uyanıyor. Dayanamayıp yanıma alıyorum sabaha karşı, deliksiz uyku bi tek o zaman.

Kendimce şöyle sebepler buldum;
-Azı dişi olabilir, baş terlemesi çoktu ama son günlerde o da kalmadı.
-Babaanne dese bizdeydi bu hafta, sürekli park bahçe gezdiler, ev kalabalığından etkilenip gündüz uykularını alamadı ve akşam çok yorgun uyudu hep.
-Ben bu hafta işe başladım gibi bir şey oldu. Eşimle çalışacağım artık, bir tam gün ofise gittim. Onun dışında uzun saatler ayrı kaldığımız da çok oldu bu hafta. Bunların etkisiyle bana iyice düşkün oldu sanki?

Bilmiyorum, ya da hiç biri. Ama istemeden sürekli düşünüyorum tamamen başka bir çocuğa dönüştü çünkü.
Allah gayret versin hepimize 🙏🏽

Donemsel. Luna Eylul ortasindan sonuna bi iki hafta kadar beni aglatti. Memelerim aciyodu, içi hep bostu dolmaya firsat kalmiyodu. Hic yapmadigi gibi damakla meme ucu ezmek mi derin, 30 dkda bi uyanip meme isteyip aglamak mi, cenesini tutup kulagini cekistirip ciglik atmak mi ne ararsan vardi. Simdi uyuyo nazar degmesin
İnşallah bizimki de geçer. Şimdi kızım da uyuyor. Kabus gecelerden sonra

Bugun arkami bi dondum robot mopa adimliyo, bi anlik Kala kaldim. Ama sonra yine oturdu. Bakici da soylemisti anlamadan 2 3 adim attigini. Desteksiz oldugunu anlayinca oturuveriyo. Herhalde cok sevindigimi anladi, onu ayaga kaldirip yuru annecim diye gonderdikce gercekten elimi birakip ileri gitti. Ama her seferinde 2 3 adim atip oturdu. Sanki ozellikle kendini yere atiyor citlembik ya 😂

bendeki durumu anlatayım :) tek degilsin yani

gece saat 9 gibi yatıyor. bu arada yatmadan önce emiyor, sonra emerken uyuyakalıyor, kucagımdan alıp park yatagına koyuyorum. 2saat deliksiz uyuyor park yatagında. bende içeride işlerimi yapıyorum. bu arada yattıgı yer bizim yatak odasında, yani aynı yerde yatıyoruz.

sonra saat 11 gibi bagıra çagıra uyanıyor. ve sabah saat 7e kadar olan dayanılmaz sürece giriyoruz. her bir uyandıgında kalkıp kucagıma alıyorum 5 dakika emiyor. sonra uyuyakalıyor, geri alıp park yataga koyuyorum. yarım saat olmadan bagıra çagıra uyanıyor. yine alıp kucagıma emziriyorum, 5 dakika emiyor, sonra yine uyuyup prk yataga koyuyorum, yarım saat sonra yine bagrışla uyanıyor.

gündüzleri öglen saatlerinde 1 saat uyuyor.

gece hiç dogru dürüst uyumuyor, ve beni de uykusuz bırakıyor.

karnı açmı diye, yatmadan önce 100ml süt içiriyorum, artı gece boyu emiyor.
odanın sıcaklıgı iyi. üstü kalında degil incede degil
odayı havalandırıyorum.
banyo yaptırsam da aynı yaptırmasamda aynı.
yalnızlıktan mı korkuyor desem benle aynı odada yatıyor.

nedir sorun ne yapmam lazım çözemedim
Hahaha yalnız değilmişim 🤭. Aynı biz tek fark sizde park yatagi benim yanım. Anne kız birlikte uyuyoruz. Ben direk süt vermiyorum. Çok uyanirsa çorba veriyorum içine biraz ekmek doğrayıp. Çok emiyor ama doymuyor artık sütle. Çorba verince daha uzun uyuyor onu fark ettim.

Aşırı benzer haldeyiz. Ve benim kızım doğduğundan bu yana uyku problemi yaşamadı diyebilirim, yani bir elin parmağını geçmez bölük pörçük geceler. Daha doğrusu geçmez-di.
Acayip bir hafta geçiriyoruz. Geceleri tamamen memeye yapışık, çığlık çığlıpa uyanıyor. Dayanamayıp yanıma alıyorum sabaha karşı, deliksiz uyku bi tek o zaman.

Kendimce şöyle sebepler buldum;
-Azı dişi olabilir, baş terlemesi çoktu ama son günlerde o da kalmadı.
-Babaanne dese bizdeydi bu hafta, sürekli park bahçe gezdiler, ev kalabalığından etkilenip gündüz uykularını alamadı ve akşam çok yorgun uyudu hep.
-Ben bu hafta işe başladım gibi bir şey oldu. Eşimle çalışacağım artık, bir tam gün ofise gittim. Onun dışında uzun saatler ayrı kaldığımız da çok oldu bu hafta. Bunların etkisiyle bana iyice düşkün oldu sanki?

Bilmiyorum, ya da hiç biri. Ama istemeden sürekli düşünüyorum tamamen başka bir çocuğa dönüştü çünkü.
Allah gayret versin hepimize 🙏🏽
Bizim en azından azından gelene kadar benim üstümde babanın eve geliş saati gelince doğru balkona dikilip bekliyor babayı görünce kapıya koşuyor ve uyuyana kadar kucağından inmiyor 🤣 uykusu gelince bana degil memeye geliyor resmen kullaniliyorum. Bizde daha 2.yan dişler çıkmak üzere. Onda bile bu haldeyken azıları düşünemiyorum.

Peynir zeytin yumurtayi ayrı ayrı yemeyen oğlum için öneriniz var mı menemede yumurta kaşar yada tosta yedirebiliyorum zaten normal peyniri hiç bir şekilde yemiyor ne yapsam bilemedim

Peynir zeytin yumurtayi ayrı ayrı yemeyen oğlum için öneriniz var mı menemede yumurta kaşar yada tosta yedirebiliyorum zaten normal peyniri hiç bir şekilde yemiyor ne yapsam bilemedim
pınar labne yediriyorum ben, verirken kaşığın içine çaktırmadan zeytin de ilave ediyorum. öyle yiyor :)

kızlar benim bebiş kendi istedigi şey yapılmayınca, veya kendisine ilgi gösterilmeyince çıglık çıglıga bagırıyor. yani hem beni geriyor, hem eşimi geriyor. eminimki komşulara da sesimiz direk gidiyordur.
birşey istiyor mesela, vermek istemiyorum hemen bagırıyor.
veya yemek yedirmek için mama sandalyesine oturmak istemese hemen bgırıyor
bagırarak birşeyleri elde etmeye çalışıyor.
ama buna alışmaması lazım.
sizde de oluyormu ? ne yapmalı nasıl davranmalıyım açıkcası bilemedim ??????

Ben bazen peynirli yumurta yapıyorum yiyor arada peynir seçme oğlumda da var 😕 peynir çubukları varya onlardan denedin mi burgu peynir gibi eline alınca yer kahvaltıda bizimki

Ayy kızlar ya galiba mastit oldum 😔 benim bebek ilk defa beş saat uyudu emmeden haliyle olan bana oldu.

Gündüzleri bu ara tek uyku yapıyor 6 7 saat uykusuz kalabiliyor
Gecmis olsun, sicak su, masaj, bol emmeyle acilir hemen insallah.

Biz bir aydir tek uyku yapiyoruz. Arada erken uyaninca 2uyku da oluyor tabii ama haftada sayisi azdir yani. Bence erken ama o sekilde yonlendiriyor beni.

X