- Emoji Skoru
- 333
- Puanlar
- 53
Benim gibi ilk kez anne olacaklar sizde benim gibi acaba iyi bir anne olur muyum yetebilir miyim kaygisi tasiyormusunuz
Ben, direkt ben, sürekli ben. Uzun bir süre bu düşüncelerden dolayı çocuk istemedim hatta, eşim çok istiyordu ben bu sorumluluğu alamayacağımı düşünüyordum. Bir de dünyaya bir canlı getiricez ve bu bizim kolumuz, bacağımız, gözümüz gibi bi şey olacak, bi yandan da özgür bir iradesi olacak bununla baş edebilir miyiz diye sorup duruyordum. Onun istediği ebeveynler olabilecek miyiz? Maddi ve manevi açıdan yeterli gelecek miyiz? Evet içgüdüsel bir şekilde anne-babasını sevecektir ama sevmek başka, yetebilmek başka, çocuğun hayatını doğru yönlendirebilmek başka, iyi bir insan yetiştirebilmek başka. Hala daha neler neler düşünüyorum da, sonuçta evlenmeden önce ikimiz de birbirimizin çocuk istediğini bile bile evlenmiştik, evlendikten sonra iş ciddiye binince gözüm korkmuştu benim. Ve eşime de kendime de haksızlık yapabileceğimi düşünüp gözümü kararttım :) İnşallah çocuğumuza çok iyi bakabiliriz; sağlıklı, vicdanlı, saygıyı sevgiyi bilen insanlar yetiştirebiliriz. İnsan yetiştirmek -günümüzde bolca örneklerini de görüyoruz artık ne yazık ki- çok çok zor.