• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Masallah cok guzel☺ erken mi baslamak istediniz? ben de 6.ayi doldurmayi bekledim ama sabirsizlaniyrum ufak ufak birseyler vermek istiyorum. 26 temmuzda dogdu kiziim.

canım benim kızım da 20 temmuz doğumlu, doktor 5.ay kontrolüne gitmeden 5 gün önce yoğurtla başlayın dedi. kontrole gittiğimizde de ne vermemiz gerektiğini anlattı. yaklaşık bir aydır sabah 10 gibi yoğurt yiyor, öğlen 2de de patates, havuç, kabak, balkabağı, 2-3 dal ıspanak haşlanıp püre haline getirilmiş halde verebilirsiniz dedi. bunlar dışında da elma ve armut verebilirsiniz dedi. çok yemek isterse bir çay bardağından fazla olmamasını önerdi, daha çok tadımlık yemesi gerektiğini söyledi. bu ayki kontrole gitmeden önce de yumurta sarısı ve lor vermeye başlayacağız.

Kızlar selam, sanırım hepiniz ek gıdaya geçtiniz ya da geçmek üzeresiniz. Hangi mama sandalyesini aldınız acaba? Memnun musunuz? Baya karışık kafam

biz kızım daha doğmadan önce yatağıyla beraber joie almıştık çok memnunuz.

6 aylık kontrolünuzu oldunuz mu hanımlar kiloları nasıl bebislerin bizim ki 500 gr almış bu ay az gibi geldi bana

canım benim kızım da 20 temmuz doğumlu, doktor 5.ay kontrolüne gitmeden 5 gün önce yoğurtla başlayın dedi. kontrole gittiğimizde de ne vermemiz gerektiğini anlattı. yaklaşık bir aydır sabah 10 gibi yoğurt yiyor, öğlen 2de de patates, havuç, kabak, balkabağı, 2-3 dal ıspanak haşlanıp püre haline getirilmiş halde verebilirsiniz dedi. bunlar dışında da elma ve armut verebilirsiniz dedi. çok yemek isterse bir çay bardağından fazla olmamasını önerdi, daha çok tadımlık yemesi gerektiğini söyledi. bu ayki kontrole gitmeden önce de yumurta sarısı ve lor vermeye başlayacağız.

biz kızım daha doğmadan önce yatağıyla beraber joie almıştık çok memnunuz.
Canim teşekkurler paylasimin icin, ekran goruntusu aldim, doktor kontrolune 6.ayda gidecegiz. ben 6 ay sadece anne sütü vereyim demistim ama herkes başlamis ek gidaya. cok mu gec kaldim acaba :KK43: ilk gunlerde gunde kac kere ek gida vermek gerek onu pek anlamadim

merhaba kızlar ben de ek gıdaya 5 buçuk aylıkken başladım benim kız doymuyordu artık, meyve püresi, irmik ,yoğurt ,muz, gün kurusu, yulaf, mercimek, havuç kabak kullandığım malzemeler arasında, bazen çorba yapıyorum, bazen irmikli gün kurulu elmalı püre, iyi gidiyor şimdilik :) mama sandalyesini 2. el aldım ben joie xl diye bi marka çok hoşuma gitti. 650 tl civarı sıfırı ben 200 e aldım ve çok temiz, böyle şeyleri 2. el almayı tercih ediyorum. tavsiye ederim kullanışlı
Merhaba canim, masallah ne guzel, irmikli karisimi nasil yapiyorsun , ben de 2. El almayi dusunuyorum mama sandalyesini neden olmasın ki cok mantikli geliyor bana

Canim teşekkurler paylasimin icin, ekran goruntusu aldim, doktor kontrolune 6.ayda gidecegiz. ben 6 ay sadece anne sütü vereyim demistim ama herkes başlamis ek gidaya. cok mu gec kaldim acaba :KK43: ilk gunlerde gunde kac kere ek gida vermek gerek onu pek anlamadim
Canim ben de sadece 6 ay anne sutu verdim sayilir 9 gun.sonra 6 aylik olacagiz. 5 aylikken sadece 1 2 cay kasigi.seklinde tadimlik basladim. 6 ay da yine anne sutu on planda. Ilk basladiginda En fazla 2 ogun.

Merhaba canim, masallah ne guzel, irmikli karisimi nasil yapiyorsun , ben de 2. El almayi dusunuyorum mama sandalyesini neden olmasın ki cok mantikli geliyor bana
Irmikli karisimi ben de yapmaya basladim. Mesela gecen gun biraz su bir cay kasigi irmik bir cay kasigi tam saf pirinc unu birazda havuc rendeledim havuclar yumusayip kivam.aldiktan sonra iyice ezdim verdim cok.guzel yedi.Irmigi falan organik aldim. Yani donusumlu olarak icindeki.sebzeyi cesitlendiriyorum.Mesela Bu aksam da kirmizi pancarla yaptim. Basta ben de cok korkuyodum da aman nasil verecegim kafamda bir suru.sorular ama.yapa yapa insan alisiyo. Bir de ben Gurmebebek diye bir program indirdim cok.guzel tarifler var. Ay ay bebege hangi besinler verilebilir gunluk menuler var cok guzel tavsiye ederim.

Irmikli karisimi ben de yapmaya basladim. Mesela gecen gun biraz su bir cay kasigi irmik bir cay kasigi tam saf pirinc unu birazda havuc rendeledim havuclar yumusayip kivam.aldiktan sonra iyice ezdim verdim cok.guzel yedi.Irmigi falan organik aldim. Yani donusumlu olarak icindeki.sebzeyi cesitlendiriyorum.Mesela Bu aksam da kirmizi pancarla yaptim. Basta ben de cok korkuyodum da aman nasil verecegim kafamda bir suru.sorular ama.yapa yapa insan alisiyo. Bir de ben Gurmebebek diye bir program indirdim cok.guzel tarifler var. Ay ay bebege hangi besinler verilebilir gunluk menuler var cok guzel tavsiye ederim.
Yaaa çok tesekkur ederim canim cok sagol💕 gunde kac kez hangi miktarda verecegim falan hersey soru isareti , ama henuz doktorla da gorusmedik, 6 ay dolunca gidecegiz , bura cok faydali oluyor kizlar iyi ki varsiniz

3 ya da 4 gün kurusunu bir miktar suda haşlıyorum canım ezilecek kıvama geliyor çatalla iyice eziyorum, içine elma ya da ayva rendeliyorum onuda biraz pişirince bir tatlı kaşığı irmik ekliyorum. böyle mama kıvamında oluyor o. biraz soğutup yediriyorum. kaka yapmasını da kolaylaştırıyor. iyi oluyor.

Ben de 5 aylikken cay kasigi seklinde tadimliklara basladim. Suan 5.5 aylik yedigi kadar veriyorum.Verdigin seyleri ben de yapiyorum bazen icine anne sutu biraz karistiriyorum. Siz gun de kac defa veriyorsunuz. Ben 1 ogun veriyorum. Ama oglum geceleri cok uyanir oldu her uyandiginda da emiyor. Yani doymuyo mu diye dusunup yatmadan 1 2 saat.once irmikli bir karisim yapip verdim ama yine gece sık uyandi.
evet bu aralar benim kızımda çok sık uyanıyor dişten mi acaba diyorum bi huzursuzluk var. diş kaşımaya çalışıyor sanki.günde 3 veriyorum az miktarlarda canım bazende 2, yemezse zorlamıyorum onu. gece yatmadan vermeye çalışıyorum bende tok tusun diye. ufak bir kasenin yarısından biraz fazla yiyor yani küçük bir çay b. kadar diyebiliriz.

kızlar birşey soracağım geçen ay regl oldum, bu ay da şimdi olmam lazım ama henüz olmadım düzensizlik olması normal diye düşünüyorum ama, bir de aşırı miktarda beyaz akıntı var , benim yaşadığım durumda olan var mı acaba.

3 ya da 4 gün kurusunu bir miktar suda haşlıyorum canım ezilecek kıvama geliyor çatalla iyice eziyorum, içine elma ya da ayva rendeliyorum onuda biraz pişirince bir tatlı kaşığı irmik ekliyorum. böyle mama kıvamında oluyor o. biraz soğutup yediriyorum. kaka yapmasını da kolaylaştırıyor. iyi oluyor.
Tesekkurler canim cok guzel.besleyici

Canim 3 ya da 4 gun kurusu cok degil mi ya. Ben en fazla 1 tane ekliyorum.

kızlar birşey soracağım geçen ay regl oldum, bu ay da şimdi olmam lazım ama henüz olmadım düzensizlik olması normal diye düşünüyorum ama, bir de aşırı miktarda beyaz akıntı var , benim yaşadığım durumda olan var mı acaba.

Benim 2-3 aydır düzene girdi ama bende de dönem dönem aşırı akıntı oluyor.

Merhabalar arkadaşlar. Kısmetse 2020 temmuz annesi olacağım. Aranızda gebeliğini kanamalarla geçirip sağlıkla doğum yapan var mı. Bi umut sormak istedim.

Merhabalar arkadaşlar. Kısmetse 2020 temmuz annesi olacağım. Aranızda gebeliğini kanamalarla geçirip sağlıkla doğum yapan var mı. Bi umut sormak istedim.
12,13 haftalarımda kanama geçirdim(sebebi bulunamadı) ama o kaybetme korkusu bize yetti
ve
Bidaha doguma kadar hep yattim canım ne yemek,ne bulasik hiç bişi yapmadım çok şükür saglıkla aldım kucağima
Inşallah sende saglikla kavuşursun bebeğine
Çok geçmiş olsun

12,13 haftalarımda kanama geçirdim(sebebi bulunamadı) ama o kaybetme korkusu bize yetti
ve
Bidaha doguma kadar hep yattim canım ne yemek,ne bulasik hiç bişi yapmadım çok şükür saglıkla aldım kucağima
Inşallah sende saglikla kavuşursun bebeğine
Çok geçmiş olsun
İnşallah canım. Benim 15te oldu. Bakalım bir daha olacak mı. inşallah olmaz

Back