Ay ne bilim karamelim bunla doğanlar dana oldu kilosu inanki umrumda değil gelişiyor mu diye aklım takıldı sadece inşallah miniğim sağlıklı olsun da çıtı pıtı olsunTürkiye’de de defterleri oluyo mu bebeklerin, Bizde var mesela arkasında çizelgesi var kendi çizgisini takip etmesi yeterli bebeğin.Başka başka rakamlara ulaşması değil sağlıklı olması yeterli yani.. Ayrıca tabi ki sütün yarıyo, onun bi’ tane annesi var akıllım
Oooh yarasın, dumanı üstünde bi kahve yolladım canımcım
Ben de kuruyemiş yiyim bugün ya ne zamandır yemedim
Meylen bazı bebekler yeterince alıyor. Obur değil. Benimkiler de öyle. Hatırlarsın bizimkiler anne karnında da öyleydi. Göbek çevresi durumuSelam bebeğimler aşımızı olduk
5. Gün 3090 13. Gün 3400 32. Gün 3715 çıktı bizim kız ebe normal olduğunu söyledi ancak benim bıdık neden az kilo aldı acabası
Sütüm mü yaramıyo diye düşünmeye başladım
Saryacım teşekkür ederimMeylenciğim gayet iyi almış gayet de yarıyor sütün. Sadece anne sütü için bence çok iyi. Mama 2 katı kilo aldırıyor sen ona takılma.
Tabiki öyle canım iyi olsunlar sağlıklı olsunlar kilolu zaten olmasınlarMeylen bazı bebekler yeterince alıyor. Obur değil. Benimkiler de öyle. Hatırlarsın bizimkiler anne karnında da öyleydi. Göbek çevresi durumu
Şimdi de bazen tek meme yetiyor benimkine.
Bizim de bugün aşı ve kontrol var ama eşim şehir dışında. O gelince gideceğiz. Sanmam ki çok kilo almış olsun. Bana da ebe normal dese yeter. Hiç öyle boğum boğum bi bebek değil. Persentil değerleri yakalasa yeter.
O millet zaten bizi mahveden. Kv hep kıyas yapıyordu bilmem kimin çocuk moccuk gibi.Tabiki öyle canım iyi olsunlar sağlıklı olsunlar kilolu zaten olmasınlar
3315 doğup 1 ayda 3715 olması gelde anlat millete ödemi kilo vermesini vs vs
Bol bol emzir ve sonra memeni sağ, ateş bir günden yüksek seyrederse genel cerraha gitmen gerekebilir. Bir de sıcak havlu ile uygulama yapıp kırmızı veya sert olan bölgeye meme ucuna doğru masaj yapabilirsin. Geçmiş olsun canım..Sanırım mastit oldu göğsümde çok fenayım ya nasıl geçecek bu
__karamel__ bişey merak ettim balım, size de bebeklerinize kullanmanız için d vitamini veriyorlar mi
Benimde kıyas noktam eşimin yengesi aralarında 23 gün var kız nisoşun 2 katı napalım yani mini minnoş çocuklarımız varsaO millet zaten bizi mahveden. Kv hep kıyas yapıyordu bilmem kimin çocuk moccuk gibi.
Aynı çocuklar şimdi 3 tabak pilav makarnayla ancak doyuyor. Büyüyünce zayıflama diyeti yapar diyemiyorsun. Sinir olmamak imkansız
Amin canım inşBenimde annem gitti 40 çıkınca ve sanırım benim bebegimde kolik zor mu evet özellikle uykusuzluk çok yipratiyor ama oyle yada boyle geciyor gunler sabah uyandiginda gulusu yetiyor unutup gidiyorsun insallah 3 4 aylik olduklarinda gaz problemleri biter onlarda rahat eder bizde ❤
Kuzum söz veriyorum hersey daha güzel olacak asla korktuğun gibi olmayacak.sen o bebeğin annesisin ne olursa olsun kucağına alıp onunla dans edince sakinleşir anındakalpciklerr sana
Canım benzer bir durumu bende yaşıyorum. Misal memeyi bir şevkle tutuyor sonra bırakıyor ağlayarak bazende hiç bırakmadan içiyor anlamıyorum. O an ne oluyor acabaKızlar bu çocuğa bişey oldu ya.meme emmiyor çığlık çığlığa ağlıyor sütümde var ve bi türlü dalıp uyumuyor mememi görünce karşıdan başlıyor ağlamaya ilkinde alsa ağzından cıkardımı 2. Ye asla almıyor katılıyor neyi var neden böyle yapıyor hiç anlamadım
Ben alıp gezdiriyorum omzumda kolumda falan bir yarım saat sonra yine veriyorum alıyorGaz var gibide durmuyo canım ya çözemedim
Benden 4 gün önce doğum yaptı bi tanıdıkKızlar nette bir ara 70 li yıllarda hastanelerde dagıtılan bir brosure denk gelmiştim. Brosurde ne yazıyordu bılıyormusunuz. Bebek dogar dogmaz sekeri su ile beslenir. Evet aynen boyle yazıyordu. Hatta 80 li yıllarda abd de gazoz reklamlarında bebeklerinize guvenle içirbilirsiniz dıyormus ona da nette denk geldim. Annemin soylediğine göre babaannem biz bebekken cok agladıgımızda bunun sancısı var diyip agzımıza baya baya yarım cay bardagı falan sekeri su dökermiş çay kasıgıyla. Kardeşime inek sütü bile içirmiş babaannem doymuyor diyip.Bir arkadasım var urfalı biz küçükken kırkımıız bile cıkmadan zıkkım gibi çiğköfte yedirirlermiş nasıl ölmedik bilmem der. Neyse velhasıl o yıllarda yasayan ınsanlar böyle cahil olabiliyor çünkü o yıllarda hastanede dagıtılan brosür doktorlar yani tıp bile cahil.Ama biz öyle değiliz. Mesela babaannemin bütün cocukları seker hastası muhtemelen bu şerbet içirme merakı yüzünden.Mesela gunumuzde de sekerli su içirin sarılık olmasın denir. Kızım sarılık olmustu hemsire sekerli su içirsen olmazdı demişti. Evet dogru olmazdı. Cunku seker karaciğeri erkenden uyarıp sarılık olmasına engel olacaktı. Ama ya birden sekeri fırlayıp bambaska seyler olsaydı.
Siz sımdı bir de ek gıdaya gecerken göreceksiniz.Aman diyim çocuklarınızın ne yediğine dikkat edin.Ayına göre yedirin içirin. Kime emanet ettiğinize dikkat edin. Üzgünüm ama o babaanne ve anneanneler laftan anlamıyor gizli saklı yediriyor yine de yediriyor.
Benim kızım iki yasına geldi çikolata abur cubur vs bilmez sevmez. Bana şimdi diyorlar ki sakın oglanı oyle alıstırma. Sanki yanlıs bir şey yapmısım gibi.Bu mantıkta insanlar hep olacak ama benim her zaman bir sözüm var.Biri cocugumu yetiştirme besleme büyütme tarzıma vs karısırsa Ben böyle uygun görüyorum diyip kestirip atıyorum. Tavsiyem siz de oyle yapın.Ben annesiyim ben boyle tercih ediyorum diyin demedi demeyin
Annem akıl verdi ikiye böldük canım örtüyüAlt açma örtüsü kullanıyor musunuz kızlar her seferinde pıtlıyor bu cocuk atıyoruz
Kızlar bu humana still tea ne tatlı birşeymiş böyle bunun tatlı olmayanı var mı acaba? Zor bitirdim bir fincanı şekere karşı aşırı hassasiyetim vardırda
Annemsiz ilk günümüz
Çok hüzünlüyüm
Dün de ufak bi sinir krizi geçirdim eşim sayesinde
Şu hormonların var ya ben ağzıma mıçtı resmen
Gözlerim şiş
Çay buz koydum ama kar etmedi
Canım gelişiyodur merak etmeEndişem iyi gelişmesi kuzum kilo almasından ziyade
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?