Kızlar nette bir ara 70 li yıllarda hastanelerde dagıtılan bir brosure denk gelmiştim. Brosurde ne yazıyordu bılıyormusunuz. Bebek dogar dogmaz sekeri su ile beslenir. Evet aynen boyle yazıyordu. Hatta 80 li yıllarda abd de gazoz reklamlarında bebeklerinize guvenle içirbilirsiniz dıyormus ona da nette denk geldim. Annemin soylediğine göre babaannem biz bebekken cok agladıgımızda bunun sancısı var diyip agzımıza baya baya yarım cay bardagı falan sekeri su dökermiş çay kasıgıyla. Kardeşime inek sütü bile içirmiş babaannem doymuyor diyip.Bir arkadasım var urfalı biz küçükken kırkımıız bile cıkmadan zıkkım gibi çiğköfte yedirirlermiş nasıl ölmedik bilmem der. Neyse velhasıl o yıllarda yasayan ınsanlar böyle cahil olabiliyor çünkü o yıllarda hastanede dagıtılan brosür doktorlar yani tıp bile cahil.Ama biz öyle değiliz. Mesela babaannemin bütün cocukları seker hastası muhtemelen bu şerbet içirme merakı yüzünden.Mesela gunumuzde de sekerli su içirin sarılık olmasın denir. Kızım sarılık olmustu hemsire sekerli su içirsen olmazdı demişti. Evet dogru olmazdı. Cunku seker karaciğeri erkenden uyarıp sarılık olmasına engel olacaktı. Ama ya birden sekeri fırlayıp bambaska seyler olsaydı.
Siz sımdı bir de ek gıdaya gecerken göreceksiniz.Aman diyim çocuklarınızın ne yediğine dikkat edin.Ayına göre yedirin içirin. Kime emanet ettiğinize dikkat edin. Üzgünüm ama o babaanne ve anneanneler laftan anlamıyor gizli saklı yediriyor yine de yediriyor.
Benim kızım iki yasına geldi çikolata abur cubur vs bilmez sevmez. Bana şimdi diyorlar ki sakın oglanı oyle alıstırma. Sanki yanlıs bir şey yapmısım gibi.Bu mantıkta insanlar hep olacak ama benim her zaman bir sözüm var.Biri cocugumu yetiştirme besleme büyütme tarzıma vs karısırsa Ben böyle uygun görüyorum diyip kestirip atıyorum. Tavsiyem siz de oyle yapın.Ben annesiyim ben boyle tercih ediyorum diyin demedi demeyin