• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    147
Kişiden kişiye değişir elbet ama şahsım adına konuşayım, bakanın varsa zor değilmiş sezaryen. Zor değil derken, elbette zor ama günlerce yatmadım 1 haftada her gün daha iyi olarak toparladım. Bir de kesinlikle doktorun tecrübesi çok önemli. Özellikle de anestezi doktoru.
Bu konuda fikrimi belirtmek isterim ki çocuk sayısı arttıkça kendine gelmen zorlaşıyor. ben ilk cocukta 5. Gün annemleri eve gönderdim dedim başa cikamazsam ararım gelirsin, ve gayet ayaktaydim eve döndüğüm andan itibaren ayaktaydim yatmadım bile..evet diğer çocuklarda da aynı sekilde gönderdim ama bu benden kaynaklanan biseydi( ben biraz yalnız bazı şeylerle başa çıkmayı seven biriyim ) ama ikinci ve üçüncüde çok kivrandim agladigimi bilirim.. oturup kalkamadigimi, çocuk içerde uykudan uyandığında ağlarken pat diye kalkamadigimdan yanına gidemedigimi çok ağladığını bilirim.. her doğum farklı tecrübe velhasıl her ameliyat dahada zorlaşiyor bence 🥰

Bugun hemsire emzik ve biberon asla almayin dedi. Ben alsam eşim korkar istemez kullandirmayi. Geçer insallah tek dilegim
acaba neden asla almayın dedi
açıkçası hayatın olağan akışını düşününce ikisi de çok gerekli olabiliyor , ilk çocuğumda ikisini de kullandım , ilk günden itibaren
hiç bir olumsuzluğunu görmedim
takip ettiğim çocuk doktorları da öneriyor
emzik bebeği çok sakinleştiren bişey ,ani bebek ölümlerinin önüne geçen bişey
biberon da aynı şekilde hem süt hem mama için çok gerekti ;zaten çalışan anne için zorunlu da

Aynı şeyleri yasiyormusuz. Enfeksiyon değil bakıldı çünkü ve göbeğim aynı şekilde aşağıya düştü , regl ağrısı gibi bı ağrı ve bel ağrım var bir haftaya yakındır var ama gün geçtikçe artiyo, 17 Mart sezeryan için gün aldk ama bebiş bekliyecek mi bakalım 😅
Ay benim de 17 mart🥹

açıkçası hayatın olağan akışını düşününce ikisi de çok gerekli olabiliyor , ilk çocuğumda ikisini de kullandım , ilk günden itibaren
biberon da aynı şekilde hem süt hem mama için çok gerekti ;zaten çalışan anne için zorunlu da
Katılıyorum size. Ben de ilk kızımda ilk 1 sene emziği hem sakinleştirmek hem de uykuya geçişini, uykun arasında tekrar uykuya dalmasını kolaylaştırmak için kullandım. Uyanıkken hiç emzik vermediğim için diş yapısı sorunları ya da konuşmasının gecikmesi gibi sorunlar yaşamadım. Erken ve düzgün konuşan bir çocuktu.
Biberonu da seyahat esnasında ya da dışarda anne sütünü biberonla içirerek rahat bir kullanım sağladık.
Bilinçli kullanmak önemli bence. Dediğiniz gibi çalışan anne için de zaten mecburiyet.

Suan emzik verieseniz bebegin akli karisir ve memeyi birakabilir dedi. Hepsi ayri konusuo işte

Katılıyorum size. Ben de ilk kızımda ilk 1 sene emziği hem sakinleştirmek hem de uykuya geçişini, uykun arasında tekrar uykuya dalmasını kolaylaştırmak için kullandım. Uyanıkken hiç emzik vermediğim için diş yapısı sorunları ya da konuşmasının gecikmesi gibi sorunlar yaşamadım. Erken ve düzgün konuşan bir çocuktu.
Biberonu da seyahat esnasında ya da dışarda anne sütünü biberonla içirerek rahat bir kullanım sağladık.
Bilinçli kullanmak önemli bence. Dediğiniz gibi çalışan anne için de zaten mecburiyet.
evet elden geldiği kadar bilinçli olmak önemli ama çocuk büyütürken esnek olmak gerekiyor. emzik de biberon da zararlı değil ; philips avent ürünlerini kullandım hep ,hiç bir şekilde de meme reddi yaşamadık. dünyanın binbir türlü hali var , hasta olduğum oldu gezmeye çıktığım oldu işe gittim zaten çok erken dönemde ; o sürelerde de sağdığım süt / mama ile annanne/babanne rahatça bakabildi. bence bebeğin emziğe ve biberona alışması büyük nimet :)

Suan emzik verieseniz bebegin akli karisir ve memeyi birakabilir dedi. Hepsi ayri konusuo işte
bebekler aslında o kadar akıllı ki :) bebek istemıyosa zaten asla emzik almıyor ağzına ,alıyorsa da ondan süt gelmediğinin farkında oluyor.her bebeği en iyi annesi anlar , sen de zamanla ihtiyaç duyarsan alır kullanırsın canım , oyle asla alma asla kullanma dıyenleri çok umursama :)

bebekler aslında o kadar akıllı ki :) bebek istemıyosa zaten asla emzik almıyor ağzına ,alıyorsa da ondan süt gelmediğinin farkında oluyor.her bebeği en iyi annesi anlar , sen de zamanla ihtiyaç duyarsan alır kullanırsın canım , oyle asla alma asla kullanma dıyenleri çok umursama :)
BIrkac haftaya duzelir suan yenu dogdugu icin oyle dediler umarim duzelir😔

Ins bana da epidural yapilir ya spinal cok hizli etki ediyormus ama bas agrisi cok oluyormus
Bu birazda anestezi uzmanının marifetli elleriyle alakalı birde malzemeleri bence ama deneyim olarak kombinede ameliyat sonrası takılı olan makina ve sizin elinizin altında bulunan düğme sayesinde ağrı bile hissetmeden tuşa basabilmeniz😅morfin harika bir duygu diye anlatir dururum 🤣bende ilk cocugumda tek etkisi yaklaşık 4 5 ay sol kalcamin bir bolumunde uyuşukluk kalmasi idi oda zamanla geçti 😅 ama son doğumumda hastanenin elinde bulunan epidural malzemelerini doktorum iyi bulmadigindan benden izin istedi ve spinal oldum spinalde daha bağımsız oluyorsunuz ama ilaçlar belli saat aralıkları ile hemşire geldikçe vuruluyor damar yolu tikaniyor ilaç gitmiyor o esnada kivranabiliyorsunuz bu tabi herkesde olacak diye bişey yok bende kelebek yerinden oynamıştı ve ilaç etrafa dokuluyodu o esnada ağrı tavan tabi🙄 olumsuz olarak sadece ilk 2 3 saat zorlandım mide bulantısı ve baş ağrısı sonrasında yan etkisini görmedim
Ama fark ettiyseniz herkeste farklı mudaheleler farklı sonuçlar getiriyor bence bu biraz da kişiye özel bir durum sansmi Dr mu kişinin fiziksel duyarliligimi bilemiyorum 😀 emin olun hepsi unutuluyor korkuya gerek yok hastaneye girdiğiniz andan itibaren çevrenizdeki yetkililer ne derse far gormus tavşan gibi sapsala dönüp yapiyorsunuz 🥰herkese kolay dogumlar nasip etsin

Son düzenleme:
Ay bende bu ayın 14 ünde gidicem kendisine memnun kaldınız mı nerde yaptırdınız detaylınızı
Evet çok memnun kaldım Dr Ali Gedikbaşı çok ilgili bir dr her seye detaylıca defalarca bakıyor, bakarken bilgi veriyor haberdar ediyor şu an kaburgalarını sayıyorum şu an kalbine bakıyorum şu şöyle bu böyle diye güven veriyor çok iyi bir doktor .Yeri şişlide orda muayenehanesi var

doğum yapan annelere bir sorum var , kimlik çıkardınız mı bebişlere ? prosedür nasıl acaba ?
Ben eğitim araştırma hastanesinde doğum yaptım bulunduğum hastanede nufüs idare birimi vardı yenidoğan bebekler için hiç hastaneden çıkmadan gidip hemen başvuru yaptık doğum raporu ile 2 gün sonra geldi hemen kimlik

Ben eğitim araştırma hastanesinde doğum yaptım bulunduğum hastanede nufüs idare birimi vardı yenidoğan bebekler için hiç hastaneden çıkmadan gidip hemen başvuru yaptık doğum raporu ile 2 gün sonra geldi hemen kimlik
teşekkürler , çok güzelmiş , umarım bizim hastanede de vardır

Canım bu arada şimdi aklıma gelmişken yazmak istedim.
İlk doğumum yine sezaryen ve epiduraldi. Doğum esnasında hiç acı hissetmedim ama karnıma yapılan baskıyı, bebeği aldıkları anı hep hissetmiştim. Güzel bir tecrübeydi. Acısı olmayan güzel bir his.
İkinci sezaryenim ise kombine epidural spinal, hiç baskı hissi vs hiçbir şey hissetmedim. Anestezi doktoru bebeğimin doğduğunu kendi söyledi, saati gösterdi telefonundan. Demese anlamazdım. Öyle bir hissizlik. Sonrasında ağrım olunca cihazdan düğmeye basıp ağrı kesici göndermemi söylediler ama faydasını gördüğümü düşünmüyorum. Bozuk gibi hissettim o cihazı. Damar yolundan verilen arveles bile daha iyi etki etti bana. Taşıması da ekstra yük oldu o cihazı.
Şimdi eşimle konuşurken aklıma geldi bu ayrıntı, yazmak istedim. Anestezi uzmanının kendi tercihiydi anestezi şekli. İkinci sezaryenim olduğu için böyle bir tercihte bulunmuş olabilir mi bilemiyorum tabi.
Canim cok tesekkur ederim bilgilendirdigin icin hastaneye oncesinde bir soracagim bakalim ne diyecek anestezi uzmani

Bu birazda anestezi uzmanının marifetli elleriyle alakalı birde malzemeleri bence ama deneyim olarak kombinede ameliyat sonrası takılı olan makina ve sizin elinizin altında bulunan düğme sayesinde ağrı bile hissetmeden tuşa basabilmeniz😅morfin harika bir duygu diye anlatir dururum 🤣bende ilk cocugumda tek etkisi yaklaşık 4 5 ay sol kalcamin bir bolumunde uyuşukluk kalmasi idi oda zamanla geçti 😅 ama son doğumumda hastanenin elinde bulunan epidural malzemelerini doktorum iyi bulmadigindan benden izin istedi ve spinal oldum spinalde daha bağımsız oluyorsunuz ama ilaçlar belli saat aralıkları ile hemşire geldikçe vuruluyor damar yolu tikaniyor ilaç gitmiyor o esnada kivranabiliyorsunuz bu tabi herkesde olacak diye bişey yok bende kelebek yerinden oynamıştı ve ilaç etrafa dokuluyodu o esnada ağrı tavan tabi🙄 olumsuz olarak sadece ilk 2 3 saat zorlandım mide bulantısı ve baş ağrısı sonrasında yan etkisini görmedim
Ama fark ettiyseniz herkeste farklı mudaheleler farklı sonuçlar getiriyor bence bu biraz da kişiye özel bir durum sansmi Dr mu kişinin fiziksel duyarliligimi bilemiyorum 😀 emin olun hepsi unutuluyor korkuya gerek yok hastaneye girdiğiniz andan itibaren çevrenizdeki yetkililer ne derse far gormus tavşan gibi sapsala dönüp yapiyorsunuz 🥰herkese kolay dogumlar nasip etsin
Cok tesekkurler canim korkuyor insan ya gercekten

Bu konuda fikrimi belirtmek isterim ki çocuk sayısı arttıkça kendine gelmen zorlaşıyor. ben ilk cocukta 5. Gün annemleri eve gönderdim dedim başa cikamazsam ararım gelirsin, ve gayet ayaktaydim eve döndüğüm andan itibaren ayaktaydim yatmadım bile..evet diğer çocuklarda da aynı sekilde gönderdim ama bu benden kaynaklanan biseydi( ben biraz yalnız bazı şeylerle başa çıkmayı seven biriyim ) ama ikinci ve üçüncüde çok kivrandim agladigimi bilirim.. oturup kalkamadigimi, çocuk içerde uykudan uyandığında ağlarken pat diye kalkamadigimdan yanına gidemedigimi çok ağladığını bilirim.. her doğum farklı tecrübe velhasıl her ameliyat dahada zorlaşiyor bence 🥰
Gerçekten her doğum farklı tecrübe haklısınız. Çünkü yengem de 2.de hiç yatmadı fır dönüyordu evde daha 2. günde. İlk sezaryeni sıkıntılıydı zor kalktı, bu sebeple doktor değiştirdi ve benim de doktorum olan doktor yaptı 2.yi.

Kızlar bide ben dünden beri idrarimi tutamıyorum kendiliginden akiyor 😟 normal dogumdan sonra olabilen biseymis gecer dediler ama bende ekstra dikisler oldgu icin gecmezse diye korkuyorum acikcasi:(

Kızlar bide ben dünden beri idrarimi tutamıyorum kendiliginden akiyor 😟 normal dogumdan sonra olabilen biseymis gecer dediler ama bende ekstra dikisler oldgu icin gecmezse diye korkuyorum acikcasi:(
Canım dikişlerin daha çok taze inanki iyileşecek sabırla beklemen lazım bide kuru ve temiz tutman lazım hemen iyileşmese de 10 güne en fazla iyi olur

Back