• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Sen böyle az yiyip zayıflıyorsun ya ondan mı acaba hani halsiz düşüyorsun? Geçen gün yazmıştın.
Kız normalde kahvaltımı yapıyorum bugün böyle oldu öğünlerimide yiyorum dikkat ettiğim tatlı hamurişi ekmek kızartma falan:)) bunlarada dikkat etmem lazım kilo almamam vermem lazım ölcülü gitsin yeterli:) bende acaba yanlış mı yapıyorum daha mı fazla yemem lazım diye düşündüm de aslında normal yiyorum saydıklarım dışında.kansızlıktan kaynaklı gibi geldi bana hamileyken de kanım az çıkıyordu bu sabah kan hapı içtim hiç öyle olmadım bak.

Benimkide doymuyor ben gece tek mama veriyorum. Çünkü gündüz uyuyor zorla uyandırıp emziriyorum ama gece elli defa uyanıp emiyor hala istiyor dalamıyor bi türlü mama yi verdikten sonra hemen uyuyor kuzum.Ben dün gece 60 yaptım bitirdi ama çok açtı. Ilk 15 ve 30 cc arası içiyordu.
Canım gün ve hafta geçtikçe daha çok ihtiyac duyacak. 3. Haftadan itibaren 120 cc gerekiyor
Şimdi sağdım. 10 cc anca çıktı😢😢 2 buçuk saatlik sütüm arkadaş sağ 30 cc çıkıyosa mama verme dedi. Meylen başgan biraz daha direnicem gece bi denicem yaaa. Şimdi sürekli verirsem de midesi büyicek çünküüü ammenin de başımıza gelenler

Kızlar gece 2 de Doğum oldu zor bi doğumdu gündüz 12 den beri burdayım 5 cm de epidıral de aldım ama açılma ve ilerleme aşırı yavaş oldu vakumla aldı cok kilolu doğdu ben cok yıprandım bebeğim yanımda yok sabah görecem. Bi akciğer sıkıntısından şüphelendi inş yoktur cok dua edin Allah evlatlarımızı bize bağışlasın
Ayy üzüldüm sen de bebekte yıpranmışsınız çok geçmiş olsun. Aldın mı bebeğini kucağına?? İnşallah çabuk toparlarsınız, yine de tebrikler bak sonunda doğurdun:) inşallah bebek te iyidir. Ye iç dinlen yorma kendini.

Şimdi sağdım. 10 cc anca çıktı😢😢 2 buçuk saatlik sütüm arkadaş sağ 30 cc çıkıyosa mama verme dedi. Meylen başgan biraz daha direnicem gece bi denicem yaaa. Şimdi sürekli verirsem de midesi büyicek çünküüü ammenin de başımıza gelenler

Emzirdikten sonra mi 10 cc çıktı?
Emzirmedigin halde çıkan buysa ben olsam mama verirdim ama sağmaya devam et. Gerekirse boş boş sağ. Sürekli beynini uyar süt üretsin boş durmasın :)

Başlarda benim de öyleydi. Damla damla çıkıyordu çok üzülüyordum. Emzirme +sağma çok işe yarıyor. Ikisine de devam et çılgınlar gibi :)

Bol su içmeyi ihmal etme. Göreceksin meyvesini merak etme

Ilk gruba üye oldugumda keselerden, kalp atışından falan bahsediyorduk. Herkes riskli dönemdeyiz adı altında kusmalardan, aş ermelerden sonrasında alışveriş çılgınlığı adı altında delirmeceler ❤❤ zaman ne çabuk geçti.. herkesin ayrı bir doğum hikayesi oldu ve beni en ama en mutlu eden bebeğine kavuşamayan olmadı hiç ❤ Bebeğinde problem olan, down sendromlu olan, aldırmak zorunda kalan hiiccc olmadı ❤❤ Hepimiz bol bol şükredelim ❤❤❤ Uykusuzluk, kaka, gaz bunlar tırı vırı.. Kızıma her baktığımda burnumun direği sızlıyor. Sizin de öyle olduğunuza eminim. Bence çok güzel bir enerji var burada. En iyi birbirimizi anlıyoruz ❤❤ Bebeklerinizi öpüyorum, size sarılıyorum ❤❤❤❤❤

Yaaa gözlerim doldu okurken 😍😍😍
Seni gidi çılgın 😋

Canim maden suyu sut artimina cok iyi geliyor. Ben her gun 1 bardak iciyorum. Bir de bebegin uyudu mu sen de gun icinde dinlen uyu cok iyi geliyor. Ha bir de incir cok iyi geliyor

Ilk gruba üye oldugumda keselerden, kalp atışından falan bahsediyorduk. Herkes riskli dönemdeyiz adı altında kusmalardan, aş ermelerden sonrasında alışveriş çılgınlığı adı altında delirmeceler ❤❤ zaman ne çabuk geçti.. herkesin ayrı bir doğum hikayesi oldu ve beni en ama en mutlu eden bebeğine kavuşamayan olmadı hiç ❤ Bebeğinde problem olan, down sendromlu olan, aldırmak zorunda kalan hiiccc olmadı ❤❤ Hepimiz bol bol şükredelim ❤❤❤ Uykusuzluk, kaka, gaz bunlar tırı vırı.. Kızıma her baktığımda burnumun direği sızlıyor. Sizin de öyle olduğunuza eminim. Bence çok güzel bir enerji var burada. En iyi birbirimizi anlıyoruz ❤❤ Bebeklerinizi öpüyorum, size sarılıyorum ❤❤❤❤❤
Ben korku neymiş şimdi öğrendim düşükten kalp artışından gelişmemesinden kavuşamamaktan çok korkuyodum ama şimdi içim gidiyo bişey olcak diye aklım çıkıyo kirpiğine zarar gelse dünyayı yıkarım heralde anne olunca anlarsın dedikleri Bunlarmış hayatımda kimseyi böyle sevmedim kimseye bu kadar düşmedim ❤❤❤
Allahım hepimizin evladını korusun olmayana da nasip etsin bu duyguyu tattırsın 😍
Öff ağlicam susun 🙄
Ama hala ikincimin çılgınlık olduğunu düşünüyorum 😁(alınmayın çifte analar cinsiniz kabul edin)

Aynı duyguları paylaşıyoruz bebişim.Seviliyorsun ve Bahar hanımla birlikte öpülüyorsun.

Bakıcı konusunda içine sinen sana güven vereni seçmelisin.Ben çocuk gelişimci ve 2 çocuk annesi olarak teorikle pratik çok farklı.Avantajlari var eğitimin ama bu demek değil ki her eğitimli çok iyi çocuk yetiştirir.Tecrübe ve vicdan herşey❤💋

Değilim yaa doymuyo bence. Mama vereyim di mi? Ben de uyuyamıyorum çünkü bu vücut nasıl süt üretecek. Kaç cc vermem lazım kızlar bi de kaşıkla mı vereyim alışmasın diye? Mamaya alışır diye çok korkuyorum 😢 evdekilerin de ağzı burnu durmuyo çocuk aç diye. Onlara takıldığımdan değil de bebeyi sarılık yapmaktan korkuyom yok yere
Canım bende hastanede verdiğimde sadece sarı su geliyordu göğüslerden sonra eve geldik aynı şekilde çocuk bağırıyordu sürekli uyumuyordu meğer gerçekten açmış. Memeyi emiyor sanıyordum emememiş kavrayıpta 😔 silikon göğüs ucu aldık onunla beslendi de kendine geldi. Tabi bu sürede 600 gram kaybetti 😣

Durum raporu:
Deli gibi emişiyoruz. Memeler oldu futbol topu. Emiyo kalanı sağıp dolaba atıyorum.. Uyanınca son memede başlayıp diğerine dönüyoruz, yine sağıyoruz falan.. 🤷🏻‍♀️
Sağdıkça artıyo arttıkça ağrıyo. Çok emmeye başlasa midesi büyüse de düzene girsek..
Bugün 4 günlük oldu ve göbeği düştü..
Yarın eve ebe gelecek, boy kilo da öğrencez inşallah 🤗
Bizden haberler böyle 🧿

Evet çok yorucu özellikle geceleri bir emzirme seansı en az 1.5 saat sürüyor. Uyandır emzir alt degistir, sut sag sonra o sütü de icir... Ama kilo alımı iyi çok şükür 8 günde doğum kilosunu geçtik her seye deger :KK66:
Canım emzirmeden sonra neden tekrar sagol ıs sut verıyorsun. Biberonla mı verıyorsun

Canım emzirmeden sonra neden tekrar sagol ıs sut verıyorsun. Biberonla mı verıyorsun
Hepsini cekemiyor çabuk yoruluyor ilk zamanlar kaşık ve bardakla verdim ama sütün yarısı dökülüyordu biberon denedim meme reddi olmayınca biberonla veriyorum. Ama mutlaka ilk memeyi emiyor

Canm ben senden birgun sonra dogum yaptim bizde işitme testinden geçemedi hemde 3 kere yapıldı bende cok korkuyorum açıkçası bize 19 una bera testine araştırma hastanesine sevk ettiler biraz içim rahat çünkü kulağından bazen akıntı cikiyor birde ilk zamanlar seslere pek tepkisi yoktu ama bir haftadan fazladır seslere tepkisi var bir şeye dalmışken müzik açınca hemen hareket ediyor yada uyurken kaşığı tabağa çarptığında sıçrıyor herhalde hic duymasa boyle tepkiler vermezdi die düşünüyorum
Canım onu şey diye demişlerdir. Tam ölçüm yapılırken bebeğin uyumak gerekiyor ki doğru sonuç versin. Sessiz olmak gerekiyor. Gitmeden uyutmazsın. İçeri girince uyursa çok iyi olur. Sıkıntı yapma bende çok üzülmüştüm ama böyle durumlar çok olabiliyormuş. Şimdi hiçbir sıkıntısı yok oğlumun
İşitme testinden geçemedik 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️
10 ağustosta Bi daha gidicez normal olduğunu söylediler ama içim rahat değil

Back