• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Olabilir aslında. Sütüm az geliyor bazen. O zamanlarda iki üç günde bir mama veriyorum. Ama bu gidişle geceleri bir kere mama dayayacak gibiyim.Babam bile kızım sana da yazık ver mamayı geceleri dedi. Eşim mama düşmanı. Sanki çocuğa zehir veriyormusuz gibi davranıyor.
Peki gece verince mamayı memyi sağma durumunda kalıyor musun? Çünkü gece verilmediğinde sür gitgide azalabilir. Yoksa mamaya karşı olduğum için değil

Sağol canım allah razı olsun seninkini de allah sana bagislasin inşallah. Dikişlerim hala çok acıyor hele tuvalete gidince ölüyorum. Inşallah benimde çabuk iyileşir.
Benimde acıyor canım hareketim kısıtlı bu sebeple ama gerçekten daha iyi önceki sızısından şimdiki hali. Birde benim ödem yaptı, habire kontrol edip durdular buz falan koyduk. Salı günüde kontrol var

Bende buara büyük oğlumun kıskançlık durumlarından 15 kilo çocuğu kucağıma almak durumunda kaldım. Taşıdım bugün dikişlerimi sol tarafı ağrıyor inş. Birşey olmamıştır. Haftaya 40ım çıkacak Dr a gözükeyim.

Bende buara büyük oğlumun kıskançlık durumlarından 15 kilo çocuğu kucağıma almak durumunda kaldım. Taşıdım bugün dikişlerimi sol tarafı ağrıyor inş. Birşey olmamıştır. Haftaya 40ım çıkacak Dr a gözükeyim.
Aman dikkat bana taşıdığım çanta için bile kızdı doktor bu sana ağır diye biliyorum ihmal etmek istemiyorsunuz kıskançlık krizleri oluyordur benim dana kardeşim kucağıma oturmaya çalıştı kıskançlıktan iç Dikişler en az 6 ayda iyileşiyor dedi canım
Hatta bizde Bi ağustos geçmesi lazım derler
İnşallah bişey olmamıştır 🙏

Eğer aktif süt inmişse kendiliğinden çekilmez şişkinlik yapar sıkıntı verir, süt kesen ilaçlar var diye biliyorum ama neden kesmek istiyorsun ki
Belki ikizleri emzirmek zor geliyordur. Haksızda değil her birini yarım saat emzirse 🤦🏻‍♀️ Günün yarısını onlari emzirmekle geçer
Yok bir tülbentle sıkı sıkı memelerini sarman ve buz kompres yapman gerekebilir sütün çekilmesi için
Yoksa mastit olabilirsin.
Neden yapacaksın?
Emzirme bitince bir iki kez göğüste hafif doluluk ve giysiye leke, ıslaklık vs. oluyor. Sonra süt çekiliyor. Benim için zor olmamıştı.
ZehranurHifa ZehranurHifa canım doğduğunda ki boyu 🤗
gojibeeren gojibeeren canım benim kaybettiğim gebeliğimde sütümü kesmek için dostinex vermişlerdi
Sağolun kızlar cevaplarınız için 💕 Benim bebeler çok küçük doğdular, bakıma alındılar, orda onlara biberon verildi. Benim sütüm çok geç ve az geldi. Emzirmeyi denedim, bebekler yeterince çekemedi. Biberonu bile zor aldılar, bazen şırıngayla besledim. Sütümü sağarak biraz çoğalttım. Ama düzgün beslenemediğim ve yeterli uyuyamadığım için yeterince çoğalmadı maalesef. 1 saatte sağdığım süt, 1 bebenin 1 öğününe yetmiyordu. Daha fazla uğraşmak için zamanım da enerjim de yok 🤦‍♀️ O yüzden bırakmaya karar verdim. 2 gündür sağmadım ve memelerim yumuşacık. Sadece dün gece sağ mememde hafif bir sertlik oldu, soğuk kompres yaptım, düzeldi. Memeler de süt vermemeye razı göründüğü kadarıyla 😂 Umarım ilaca gerek kalmadan atlatırım.

Ayyyy ben nerelere kaçayım alıp başımı nerelere gideyim.bittim artık ya güç müç kalmadı saat 8.5 da uyudu ya el insaf be evladım bende insan evladıyım yanii

:KK9:
Günaydın. Sütün kaynadığı için akış hızı fazla, normal bu sağmayla arasonda böyle bir bağlantı yok bence ki ben hem kızımda hem de ikizlerde mecburen sağıyprdum. O ilk sulu kısmının akış hızı daha fazla bana göre yağlı kısım daha yavaş akıyor. Bazen bizimkilerin de genzine kaçıyor kendine gelince emmeye devam. Benim dikişlerim üstünde ödem vardı sonradan indi, belki de öyle bir şeydir. Ağrı koku akıntı yoksa korkmana gerek yok diye biliyorum.
Cok sagol canim sağdım simdi ikisini de sonra kizim uyandi emzirdim tikanmadan emdi ... dikisler de agri sizi koku yok .. cok sagol cevabın icin .. sütünle kal 😊

Sağolun kızlar cevaplarınız için 💕 Benim bebeler çok küçük doğdular, bakıma alındılar, orda onlara biberon verildi. Benim sütüm çok geç ve az geldi. Emzirmeyi denedim, bebekler yeterince çekemedi. Biberonu bile zor aldılar, bazen şırıngayla besledim. Sütümü sağarak biraz çoğalttım. Ama düzgün beslenemediğim ve yeterli uyuyamadığım için yeterince çoğalmadı maalesef. 1 saatte sağdığım süt, 1 bebenin 1 öğününe yetmiyordu. Daha fazla uğraşmak için zamanım da enerjim de yok 🤦‍♀️ O yüzden bırakmaya karar verdim. 2 gündür sağmadım ve memelerim yumuşacık. Sadece dün gece sağ mememde hafif bir sertlik oldu, soğuk kompres yaptım, düzeldi. Memeler de süt vermemeye razı göründüğü kadarıyla 😂 Umarım ilaca gerek kalmadan atlatırım.
Canım benim arkadaşımın Bi memesine süt düğümü oldu çocuğunu emziremedi haliyle mamayla büyüdü biberona alıştı vs iki yavrusu da hiç bişey olmaz büyür giderler
Soğuk suyla tülbent ıslatıp ıslatıp göğsüne sardı kaynanam da eşimi memeden kesince soğuk suyla sardım sardım öyle kestim sütü demişti

Ayyyy ben nerelere kaçayım alıp başımı nerelere gideyim.bittim artık ya güç müç kalmadı saat 8.5 da uyudu ya el insaf be evladım bende insan evladıyım yanii
Canım benim kızda zombi asla gündüzleri uyumuyor gece de kuş uykusuna yatıyor nasıl dayanıyor hiç bi fikrim yok pes etmedim ben henüz uykusuzluk koymuyo artık bana XL zombilikten XXL zombiliğe geçtim sütümden bizim kıza geçiyo zaar 🙄🙄🙄

Zaten sütün çok değilse ilaçsız kesilir canım yanında kimse yok anladığım kadarıyla, bebek beslemek zor, prematüre beslemek 2 katı zor, bizim çifte prematüreleri beslemek 8 kat fln zor 😫

Siz emzirdiginiz zaman bebek her cekisinde süt geliyor mu. Süt artırıcı şeyler yiyip içmekten çok kilo alicam ya. Bebeğin emmesiyle alakalı diyorlar. Benim oğlan devamlı emiyor. Sütü bünye mi yapıyor yoksa. Boşuna mı cabaliyorum

Canım benim arkadaşımın Bi memesine süt düğümü oldu çocuğunu emziremedi haliyle mamayla büyüdü biberona alıştı vs iki yavrusu da hiç bişey olmaz büyür giderler
Soğuk suyla tülbent ıslatıp ıslatıp göğsüne sardı kaynanam da eşimi memeden kesince soğuk suyla sardım sardım öyle kestim sütü demişti
Çok sağol canım 🙏 Öyle yapıcam artık napalım. Ben de isterdim şarıl şarıl sütüm gelsin, bebeler emsin, benim için de rahat olurdu ama böyle oldu. Napayım canım sağ olsun 💜

Çok sağol canım 🙏 Öyle yapıcam artık napalım. Ben de isterdim şarıl şarıl sütüm gelsin, bebeler emsin, benim için de rahat olurdu ama böyle oldu. Napayım canım sağ olsun 💜
Tabi canım gelmeseydi yetmeseydi bizde aynı şeyi yapıcaktık veya 1 ay sonra yeteceği ne malum belli olmuyo ki aç kalmicaklar elbet Bi şekilde beslencekler kuzum

Zaten sütün çok değilse ilaçsız kesilir canım yanında kimse yok anladığım kadarıyla, bebek beslemek zor, prematüre beslemek 2 katı zor, bizim çifte prematüreleri beslemek 8 kat fln zor 😫
Canım eşim yanımda babalık izninde, geceleri nöbetleşe bakıyoruz, gündüz de bebeklerle ilgili evrak işlemlerini filan hallediyor, alışveriş yapıyor, o evdeyken ben çamaşır bulaşık temizlik filan. Kolay değil allah yardımcımız olsun ama her şeye rağmen paha biçilmez bir mutluluk 💜💜 Şükürler olsun 🙏😊

Hepimizde oyledir canim dikis yerinin ustu kitle kitle ele geliyor dokununca zamanla gecer benimde genellikle emzirmenin ortasında tıkanıyor kaldiriyorum sonra emzirmeye devam ediyorum yine
Benim de ortalara dogru tikaniyor kaldiriyorum omzuma geçiyor devam ediyorum ama stres oldum yani saginca akiş hizi azaldi tikanmadi ... ikinci bebegim ama insan unutuyor ... sislik hemen gecer insallah

Kızlar topuk kanı için aranan var mı biz 3. Kanı verdik bu sabah biyandan içim rahat biyandanda ya tekrar yüksek çıkarsa diye korkuyorum içim yanıyor ağlamaktan içim çıktı rabbim kimseyi sınamasın nerede şifa bekleyen varsa şifa versin inşallah sizden dua bekliyorum rabbim yawrularımızı korusun
Dur hemen kötüyü çağırma yaa. Dediler ya yanlışlıklar çıkabiliyomuş. Belki de iyi çıkacak sonuç. Daha bişey olmadan ne üzüyosun kendini. Senin stresin bebeğe de yansır artık anasın herşeyden önce küçük yavrunu düşünüp güçlü olacaksın💪🏻 ÜZme kendini dualarımız sizinle hayırlı sonuçlar çıkar inşallah🙏

Doktor olcuyo 61 ASM olcuyo 57 😃😃 hemşire diyo ki uzun bı çocuk bekleme . Dedim amcalar da baba da 190 nereye bekleme 😃😃

Bu genler neye göre çekiyo ben hiç anlamadım valla ben 1.76 baba 1.85 cocuk dogdu 52 cm 😂😂 boyu çokta uzun olmaz diyolar eee dedim ana da baba da cam yarmasi gibi bu bebe minnak mi kalacak simdi

Back