• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    149
Yaa ben iyi olmaya çalışıyorum pozitif olmaya çalışıyorum ama valla sinirlerim bozuluyor artık eşime çocuğun bezini kontrol et dedim defalarca etmedi kaka çiş heryere taşmış
Akşam yemeğini yedir dedim savsakladı meyvesini yedir uykusu geldi dedim bunalrı 100 bin kere demişimdir yine aynı şey uykusu geliyor yatıralım bizde yatıcaz dedim herkes benim odamda kimse umursamadı saat oldu dokuz tutturdu ben dışarı çıkıp tatlı alayım çıktı geri gelmedi çocuk aç kaldı sürünğyor yerde uykusu gelmiş ben uyumadım iki gğn oldu zaten ağrılarımda var çok kötü daha çıldırdım valla şimdide beni haksız buluyorlar abartıyorsun diye

Kızlar 10 günlük bebek ne kadar süt mama veriyosunuz? Benim sütum cok artmadi mamada veriyoruz ama kusuyo cogu zaman. Aç sürekli özellikle sabaha karsi durmuyor yerinde. En son persembe 2400tü kilosu. Gözlerinde hafif sarılık var acile götürsek acilde bakiyolar mı sarılık değerine? Pazartesini mi beklemeliyiz ?
Ben 5 günlükken başladım mamaya 60ml olarak, süt de ne çıkarsa veriyorum 30-40-50-60 hep aynı çıkmıyor

Benim de öyle olmuştu sarılık çok çıkmadı gerçi ama sabaha kadar artık ağlayınca dedim mama alalım öyle yoksa belki daha ilerleyecekti yani 🫠🫠 valla iyi olsunlar da can feda cidden insan kıyamıyor da neye ağlıyor böyle parçalıyor kendini diye üzülüyoruz 🥹🥹
Ya burada kadının göğüs ucu yok zorla sağ ucun ciksin diyorlar mama verdirmiyorlar kadında su veriyorum ne yapayım diyor öyle olur mu sen onlara bakma sakın al ver dedim

Doktoruna soylemıstım kaledıon dıye bı damla verdı kuzum kullanıyorum 4-5 gundur ama pek fayfası olmadı.ama kakası duzene gırdı.deneyınce yaz beklıyorum🥰

Canım bızde aynıyız nobet beklıyoruz annem ben esım😀40ı cıkınca duzelırız merak etme sımdı cok kucukler o yuzden bu kaygımız,bıde emerken bıle bogazına kacıp tıkanıyor bız korkmayalımda kim korksun🥲😊🥰
Benim ebem bebek rahat kaka yapsın istiyorsan sen ishale yakın olmasın demişti doğruluk derecesini bilemiyorum ama sende dikkat edersen bağırsaklarına belki işe yarar

İnanki hepsi unutuluyor benim doğum sonrası içerde açık damar unutuldu rahimden sızan kan makat bölgesine toplandı doktor yoktu hastanede evine gitti dikişi atıp . Ben tekrar kanama hissiyle ıkınma hissi geri geldi bağırarak ıkınmaya başladım bebek doğalı 2/3 saat olmuş . Nöbetçi doktor geldi noldu falan makata eliyle muayene yapmasını söyledim acil ıkınmayı durdurmuyordum düşğn . Muayene etmesiyle doktorun üstüne doğru biriken kanın patlaması bir oldu . Direk anesteziyle bayılttılar ve tekrar patlayan neresi varsa diktiler atılan dikişleri geri söktüler yani bunları yaşadım ve tekrar şu an bebek yaptım demek o ki unutuluyor asla akıllanmıyoruz biz anneler 😄🫢
Annelik delilik değil miydi 🤣

Yaa ben iyi olmaya çalışıyorum pozitif olmaya çalışıyorum ama valla sinirlerim bozuluyor artık eşime çocuğun bezini kontrol et dedim defalarca etmedi kaka çiş heryere taşmış
Akşam yemeğini yedir dedim savsakladı meyvesini yedir uykusu geldi dedim bunalrı 100 bin kere demişimdir yine aynı şey uykusu geliyor yatıralım bizde yatıcaz dedim herkes benim odamda kimse umursamadı saat oldu dokuz tutturdu ben dışarı çıkıp tatlı alayım çıktı geri gelmedi çocuk aç kaldı sürünğyor yerde uykusu gelmiş ben uyumadım iki gğn oldu zaten ağrılarımda var çok kötü daha çıldırdım valla şimdide beni haksız buluyorlar abartıyorsun diye
Bende de sezeryanli halimle henüz 7 günlük falan arkadaslariyla dışarıya çıkmıştı. 3. Çocuk olduğu için pat kalkamiyosun yanına gidip sakinlestiremiyorsun devamlı ayakta kalamiyosun toparlanmak daha zor oluyor .. eve döndüğünde tartıştım aradan geçti 2 yıl olacak hala aklimdan çıkmaz.. aklımın her zaman bir ucunda durur hala da söylerim sen bana merhamet etmedin diye.. seni o kadar iyi anliyorumki ama kendine yapacağın en büyük iyilik unutabilirsen unut 😅

İnanki hepsi unutuluyor benim doğum sonrası içerde açık damar unutuldu rahimden sızan kan makat bölgesine toplandı doktor yoktu hastanede evine gitti dikişi atıp . Ben tekrar kanama hissiyle ıkınma hissi geri geldi bağırarak ıkınmaya başladım bebek doğalı 2/3 saat olmuş . Nöbetçi doktor geldi noldu falan makata eliyle muayene yapmasını söyledim acil ıkınmayı durdurmuyordum düşğn . Muayene etmesiyle doktorun üstüne doğru biriken kanın patlaması bir oldu . Direk anesteziyle bayılttılar ve tekrar patlayan neresi varsa diktiler atılan dikişleri geri söktüler yani bunları yaşadım ve tekrar şu an bebek yaptım demek o ki unutuluyor asla akıllanmıyoruz biz anneler 😄🫢
Ayy cidden nasıl kurtlarsak yediğimiz ayazı hep unutuyoruz 🙈 peki bunların üzerine yine normal doğum mu yaptın yoksa

Ay size helal olsun valla. Ben yasadigim travmadan sonra bidaha normal dogum asla dusunemem heralde. Bebegime bakinca hepsi unutuluyor tabi ama aklima bi gelio vazgeciyorum hemen
Bende öyle diyordum asla düşünmüyordum ama kazara hamile kalınca her zaman aynı şey olacak diye bişey yok diyerek kendimi teselli ettim daha dikkatli davrandım daha iyi hastaneye gittim doktora yaşadıklarımdan bahsettim sebeplerini sordum napmam gerektiğini sordum falan temkinli ilerledim kısaca ve şükür kü tertemiz bi doğum geçirdim her zaman aynı şeyler olucak diye bişey yok 🥰

Kızlarrr selam
Vajinal doğum sancılarını beklerken 39+2 de acil sezeryan doğum yaptım.
Benim kızçe karnımdayken geceleri azıcık uzanınca hemen kıpırdardı. Dün gece hiç hareket etmedi bekledim bekledim tık yok, çikolata yedim yine tık yok normalde çikolataya hayır demez. Hastaneye gidip nsr çektirdim. Kalp atımları yavaşlamıştı (normalde 140-150 arasında çıkardı, dün gece 100-110 arası seyretti) ve bebekte hiç hareket yoktu. Hemen Doktorum geldi sezeryana alındım. Bebişin boynuna 2 kere kordon dolanmış.
Sırtımdan iğne oldum ve hiçbir acı hissetmedim Anında belden aşağıl uyuştu zaten beni yatırdılar ce birkaç dakika içinde bebeğime kavuştum. Korktugum hiçbir şey gerçekleşmedi. Her şey çok şükür ki güzel geçti. 4 saate kalmadan ayaklarım açıldı ve bolbol yürüyüş yaptım hala yapıyorum. Yaptıkça açılıyorum.
Ben elendim😍 darısı sağlıkla siz bekleyenlern başına
Gözün aydın Allâh analı babalı büyütsün. mart anneleri bir bir eleniyor 🤗

Eşin hadi yapmiyo veya unuttu başkası yok mu bunu yapabilecek baktilar ki eşin yapmiyo bari ben yapim diyen olmadi mi :( insani çocuklar vs değil de destek olması gerekenler yoruyor en çok... Ben abarttigini düşünmüyorum. gaz vermiş olmak için demiyorum. Çocuk yaparken ok da bakarken niye böyle sanki kendi çocuğu değilmiş gibi takılıyor saçmalık yani
Ya burada kadının göğüs ucu yok zorla sağ ucun ciksin diyorlar mama verdirmiyorlar kadında su veriyorum ne yapayım diyor öyle olur mu sen onlara bakma sakın al ver dedim
Göğüs ucu muhabbetini bilmiyorum o açıdan ama hem meme için uğraşıp hem de kaşıkla mama verebilir sonuçta. Bizim de doğdu o gece süt hemen çok gelmiyo veya bebek ememiyo diye hemen gelen ebe mi hemşire mi ne bir şişe hazır mamalardan, kasık ve ölçü kabi vardi 30 cc lik onları yollatti, ve her dogurana da yolluyorlar sanırım. Sonuçta bu bebelerin sarılık olması daha kötü bir durum. 15 dk meme 30 cc mama şeklinde verin demişlerdi. Meme öncelikli olarak tabi. Yani bazi hastahaneler de abartiyor anladik anne sütü de yani açlıktan daha mı kötü olsun bebeler 🤬🤬

Kızlar 10 günlük bebek ne kadar süt mama veriyosunuz? Benim sütum cok artmadi mamada veriyoruz ama kusuyo cogu zaman. Aç sürekli özellikle sabaha karsi durmuyor yerinde. En son persembe 2400tü kilosu. Gözlerinde hafif sarılık var acile götürsek acilde bakiyolar mı sarılık değerine? Pazartesini mi beklemeliyiz ?
Acilde bakiliyor mu bilmiyorum 🙂↕️ belki bir fikir olur diye söyleyeyim, bizim3. Günü muayenede sarılık 13 falandı herhalde iki gün sonra tekrar gittik 11 e düşmüştü, yani muayeneye gitmeden önce boy kilo ölçülen yerde hemşireler ölçüyor sarılığı kulaktan sanırım. Acilde acil bir durumsa bakarlar diye düşünüyorum. Çok mu sarı yoksa hafif yüzünde olacak şekilde mi. Böyle ise bizim de yüzüne yayılmıştı hafiften tek gözde yoktu yani, doktor da ilk muayenede meme + 60cc civari mama şeklinde gidin demişti ama süt artınca mamayı kesmiştim çünkü uyandiramiyordum mamadan sonra. En fazla iki kefe mama verdik O da tamam o zaman böyle devam et nasıl gidiyorsan azaliyor sarılığı demişti. 10. Günde kac cc istenir bilemedim. Randevu varsa pztesini bekleyebilir bence doyuruyorsaniz da sıkıntı olmaz pztesiye kadar. Bi de gozlerindeyse hafif zaten daha çok ilerlememis siz bol bol besleyin, kusuyorsa ya refludur ya da zaten bu bebelerin mide küçük fazla aldıklarını kusuyorlar genelde. Gazını her mama veya memeden sonra mutlaka çıkarıyorum cikarmadan yerine bırakınca kusuyor direkt, Kirli bez sayısı da güzelse doyuyodur zaten. Strese girmeyin 🌸

Yuh, sen sancı çektim sağlık ekibi geldi, diyorsun, bu adam nasıl bir sorumsuzlukla ve vicdansızlikla sana herseyi yıkmaya kalkıyor? Anne kayinvalide başka kimse yok mu? Esini çekip kendine gel diyecek bir büyük yok mu? Çok sinirlendim, şuna seni pamuklara sarip sarmaları lazım, sana yapılan muamele insanlık dışı.

Emdiği halde kilo verdim i peki benimki çok güzel emiyor ama aç gibi yada kilo veriyor
Bizim 3800 doğdu 3. Günü muayenede 3500 olmuştu mamaya rağmen, normal diyorlar ilk başta ödem vs veriyormuş zaten çoğu bebe. Kirli bez sayısı da ilk günden anlaşılmıyor hemen bizim de ilk iki gün falan çiş bile düzgün yoktu sonra birden arttı şuan istemeyecegim kadar bez çıkıyoruz sjbshjdjsjdjdkdj ilk bi vermesi bitince almaya baslayacak 🙏 5. Günü tekrar gelin demislerdi gittik 3700 olmuştu tekrar o yüzden diyorum. Normaldir yani stres yapma 🌸

Back
X