• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
İlk kez doğum yapacak arkadaşlara tavsiye olarak şunu söylemek istiyorum kızlar normal doğum sancılarını 90 saniyede bir 30 saniye olarak 120lerde yaşadım inanın bana eşsiz Bi an sancılsrınızı ayakta karşılayın gülün ağlayın bağırın hiç bişey için yanlış olur diye düşünmeyin su kesesi patlatılmasından korkmayın o an vajinal tuşede çekinmeyin kasmayın kimseden utanmayın nasıl rahat edecekseniz öyle yapın 5 saat çektim ama katlanılmaz değildi normalde başka biri o sancılarla çoktan açılırdı doğuma girerdi süreç uzayacak diye umurunuzda olmasın zaman akıyo gidiyo
spinal olcak arkadaşlara küçük Bi tavsiye eğer planlı iseniz doğuma girmeden kahve içmeye başlayın nescafe express siyah olanı soğuk soğuk mis gibi gidiyor eğer acilse doğumdan sonra bol bol kahve kola bitter çikolata arada kayısı suları bol su yapıştırın gitsin ne bel ağrısı ne baş ağrısı çekmedim o süreç kolaydı
İnşallah herkes hayırlısıyla Bi şekilde doğuracak doğum ağrısı acısından korkulmazmış gebelik süreci çok daha zor 🙄
Ayyy Canım ne güzel anlatmışsın ağzına sağlık 🥰 peki aklımda olan birşeyi sorayım gerçekten suni sancı dayanılır bişey mi sonrasında sezaryen kararı alınınca yorgun hissetmedin mi? Keşkelerin var mı bu konuda

Ayyy Canım ne güzel anlatmışsın ağzına sağlık 🥰 peki aklımda olan birşeyi sorayım gerçekten suni sancı dayanılır bişey mi sonrasında sezaryen kararı alınınca yorgun hissetmedin mi? Keşkelerin var mı bu konuda
Vallahi güç vermek hava atmak için söylemiyorum hayır dayanılmaz bişey değil öldürmüyor ki Bi oynadım Bi ağladım Bi güldüm sancıda mis gibi karşıladım 💪🏻 şöyle kendi ağrılarını açığa çıkarıyo o kadar yavaş açtılar ki serumu kendi kasılmalarımı zaten başlattı yani sadece hani süreç hızlı başlıyo 2. 5 dakika ile başlayıp 1.5 dakikaya düştü mesela birden bire noluyo ya diyorsun o kadar hiç bi pişmanlığım yok iyi ki denemişim evet yorgunluk oluyo açlık oluyo susuzluk oluyo ama çıktığı anı görünce kucağına gelince of be diyorsun iyi ki yapmışım canım 😁

İlk kez doğum yapacak arkadaşlara tavsiye olarak şunu söylemek istiyorum kızlar normal doğum sancılarını 90 saniyede bir 30 saniye olarak 120lerde yaşadım inanın bana eşsiz Bi an sancılsrınızı ayakta karşılayın gülün ağlayın bağırın hiç bişey için yanlış olur diye düşünmeyin su kesesi patlatılmasından korkmayın o an vajinal tuşede çekinmeyin kasmayın kimseden utanmayın nasıl rahat edecekseniz öyle yapın 5 saat çektim ama katlanılmaz değildi normalde başka biri o sancılarla çoktan açılırdı doğuma girerdi süreç uzayacak diye umurunuzda olmasın zaman akıyo gidiyo
spinal olcak arkadaşlara küçük Bi tavsiye eğer planlı iseniz doğuma girmeden kahve içmeye başlayın nescafe express siyah olanı soğuk soğuk mis gibi gidiyor eğer acilse doğumdan sonra bol bol kahve kola bitter çikolata arada kayısı suları bol su yapıştırın gitsin ne bel ağrısı ne baş ağrısı çekmedim o süreç kolaydı
İnşallah herkes hayırlısıyla Bi şekilde doğuracak doğum ağrısı acısından korkulmazmış gebelik süreci çok daha zor 🙄
Seviyom kız seni Sevo 😘 ne güzel yazmışsın.. 🙏🏼 💖

Kız valla aynı ben 🙈
Ama benim meme ucum acımıyor, az önce onu yazdım buraya, senin niye acıyor ki daha önce emzirme yaptığın için mi alonyacım?
Bide adet sancısı çok sinir bozucu, unutmuşum resmen 😏 ayak bileklerimden kasıklara vuruyor ama çok uzun bazen, çoğu zamanda düzensiz.
Bide her tuvalet temizliğinden sonra nişan mı geldi diye bakmaktan paranoyak olacam sanırsam 🤭🤭
Ha bide ben haftada 2 3 kere perine masajı yaptırıyorum kocaya,
Ama ebem dedi ki, her gün kendin vajinana saf zeytinyağıı sür. 🙄
Onu da yapıyorum. Bakalım neler olceeek. 🙃🤪🧐
Ha asıl bir dee benim bebem çok çılgın sanırım o daracık yerde tepiş tepiş, asla normal hareket etmiyor 😂 günde en az, abartısız, 30 40 hareket hissediyorum. Neyse :nazar: nazar değmesin yoksa ben çok evham yaparım. 🙈
ben de bi aksilik olmazsa öyle düşünüyorum ama elimin altında ıslak mendil olsun diye sleepy aldım canım

Canım sanmıyorum daha önce emzirme yaptığım için olduğunu.Gebeligin başından beri göğüs hassasiyeti yaşıyorum baya dokunmasam bile sürekli ağrı sizi.Senin ne güzel acımıyorsa hassas değilse bu bir artı bence.
Perine mesajı yapıyorsun evet Allah emeğinin karşılığını versin kolay normal doğum nasip etsin.Şahsim adına sezaryen 👎👎👎

Canım o suni sanciyi ben sabah 8den akşam 5e kadar cektim,akşam 5ten sonra epidural yapıldı 0 acı. İmkanın varsa epidural iste,dayanılmayacak bisey degil korkma sakin.bebegin icin hangisi daha iyise o olsun. Güvenilir ellerde olacaksın buna emin ol

Hemen hemen hepsi bende de var hamileligin iyi geçti ama bu son aylar çok zormuş gerçekten. Artık agrım olunca seviniyorum bazen dogurucakmiyim diye :)
Rabbim yardımcımız olsun inşallah az kaldı deyip teselli ediyirum kendimi .

Az kaldı canım vuslata.Rabbim her birimize sağ salim kucaklamayı nasip etsin yavru kuslarimizi❤💋

Benim de aynı, hatta ×2 🤦‍♀️ Söyle söyliyim 1 hafta daha dayanamazdım 😔 Muhtemelen beni hastane odama tekerlekli sandalyeyle götürücekler ptesi günü. Yürüyemiyorum çünkü, zaman geçtikçe daha da yürüyemiyorum :KK4: Bacaklarım taş gibi oldu kas yaptı muhtemelen bu vücudu taşımaya çalışmaktan.

Kıyamam neyse ki az kaldı pazartesi sağlıkla kurtul ballarına kavuş inşallah 😘

Inşallah canım amin 🙏💜

Bebeklerin ph ı yetişkinlerle aynı olmadığı için bazı bebek ürünleri yetişkinlerde iritasyon yapabiliyormuş canım. Bebeğin doğunca küçük bi denersin, olmadı orda burda temizlikte filan kullanırsın bişey olmaz. Ben de 2-3 marka ıslak mendil aldım denemek için. Bebekten bebeğe de değişiyormuş. Bakalım hangisi iyi gelecek bizim bıdıklara 💕
Pampers pure aldım bide şimdi bakalım bide bolca pamuk
Olmadı ıslak pamukla devam bi süre

Benimde başıma ne geldi dün
Sleepy natural yenidoğan aldım ıslak mendil ben şu bambu diye olan
Dün bi bakayım dedim kokusu falan nasıl açtım yüzümü sildim
Anamm yanma hissi
Sonra aynaya bi baktım ki sildiğim yerler kırmızı
Hassas bi cildim de yoktur pek eşşek derisinden hallicedir

Neyse akşam yazmıştım sleepy sayfasına sabah baktım dm atmışlar yorumumu da silmiş çakallar
Aradılar gün içinde o paketi istiyolar araştırmak için göndericem bakalım
Dedim bezide aldım ben ama böyle olunca tedirgin oldum açıkçası o mor paketten şimdi naapsam ki
Herkeste memnun genelde
Sleepy beğenmedim birde gittim molfix yenidoğan aldım onuda begenmedim. Yani amerikadaki bezler çişlr ıslatılmış pamık gibi çii yapsa bile yumusacık, trdeki bezler çiş yapılmış ıslak mendil gibi. Haşır huşur 80tane bez oldu sık sık değiştiryim bitsin sonra pampers aqua. Bakalım amerikadakiyle aynı kalitemi? Malum yurtdışı ve yurtiçi aynı firma olsada kalite farkı büyük.

Ben sleepy kullanıyorum canım ıslak mendil gayet iyi bebeklerin popişinde sorun yok😅

Benimkiler 2650 gr oldular canım ☺️
Anneeemmm ne güzel büyümüşler ❤️

Canım o suni sanciyi ben sabah 8den akşam 5e kadar cektim,akşam 5ten sonra epidural yapıldı 0 acı. İmkanın varsa epidural iste,dayanılmayacak bisey degil korkma sakin.bebegin icin hangisi daha iyise o olsun. Güvenilir ellerde olacaksın buna emin ol
Epidural 1 idrar sondası 2. Bunlar normal doğumda efsana. İnsanın çişi varken sancısıda çok oluyor

Benden baska spinalde sorun yasayan olmadi sanirim ya ne şanslısınız simdi birde dikis yerimin sag tarafı sisti ve kan oturmus gibi oldu☹️

Sleepy beğenmedim birde gittim molfix yenidoğan aldım onuda begenmedim. Yani amerikadaki bezler çişlr ıslatılmış pamık gibi çii yapsa bile yumusacık, trdeki bezler çiş yapılmış ıslak mendil gibi. Haşır huşur 80tane bez oldu sık sık değiştiryim bitsin sonra pampers aqua. Bakalım amerikadakiyle aynı kalitemi? Malum yurtdışı ve yurtiçi aynı firma olsada kalite farkı büyük.

Anneeemmm ne güzel büyümüşler ❤

Epidural 1 idrar sondası 2. Bunlar normal doğumda efsana. İnsanın çişi varken sancısıda çok oluyor
Ya hiç maceraya girmeyip pampers mı alsaydım ya acaba
Daha doğal petrolsüz diye sleepy dedik ama olmucakmı acaba

Eki Görüntüle 2285819
Allahım Yarabbim 9.5tan 10 ay ben bunun hayalini kurdum 💜 oğluşumla poklu kızımın nöbetindeyiz.
Kızlar çok sık bebek emdirmek gazlı olmasına sebep oluyormuş gazı olan bebe emmek istiyomuş ve tekrar gazlanıyomuş resmen bir kısır döngü gece boyu 45 dakika 1 saat 15 dakika vs olmak üzere saati sabahın 5i yaptık memelerim ağlıyor resmen yeter diyor bu kızda emcem emcem diye ağlıyor açlıktan değil emmeye alışkın olduğundan 😑 çözümü emzikte buldum verdim ve tuttu hayalimdi emzik tutması farkındayım erken en az 3 hafta vermicektim ama rahatladım cidden
Bu arada Günaydınlık doğurdum ama burdayım 💪🏻😁
Ayy çok güzel bir tablo 😍😍😍

Ya benim büyük oğlum emziği ilk günden tutmuştu. Bu 2. Uyanık tutmadı ya aventin 2 tipini denedim. Almıyor. Seninki neyi tuttu canım? Acaba kauçuk mu denesem, emzik hakikaten büyük rahatlık çünkü

Buarada bulabilirsen ayva çekirdeğini suya koyuyorsun jel kıvamına geliyor sabah ve onu her emzirmeden sonra sürersen rahat edersin canım birde avent göğüs kalkanı ile ilk zamanlar emzirebilirsin.

Ben sleepy kullanıyorum canım ıslak mendil gayet iyi bebeklerin popişinde sorun yok😅

Benimkiler 2650 gr oldular canım ☺
Ahh minnoscuklar 3lu fotoya bayildim canim benim kizimds 2600du kontrolde ben sadece pamuk kullaniyorum özellikle kiz annelerine pamuk tavsiye ederim ilk kizimda idrar yolu enfeksiyonu yasadik dr sadece pamuk onermisti

Eki Görüntüle 2285819
Allahım Yarabbim 9.5tan 10 ay ben bunun hayalini kurdum 💜 oğluşumla poklu kızımın nöbetindeyiz.
Kızlar çok sık bebek emdirmek gazlı olmasına sebep oluyormuş gazı olan bebe emmek istiyomuş ve tekrar gazlanıyomuş resmen bir kısır döngü gece boyu 45 dakika 1 saat 15 dakika vs olmak üzere saati sabahın 5i yaptık memelerim ağlıyor resmen yeter diyor bu kızda emcem emcem diye ağlıyor açlıktan değil emmeye alışkın olduğundan 😑 çözümü emzikte buldum verdim ve tuttu hayalimdi emzik tutması farkındayım erken en az 3 hafta vermicektim ama rahatladım cidden
Bu arada Günaydınlık doğurdum ama burdayım 💪🏻😁
Yaa ne tatlii😍

Pozitifliğin o kadar iyi geliyor ki gerçekten kaygıları olan insanı rahatlatırsın kız sen maşallah sana 🤩 bu süreçte bişey yenilmiyor sanırım ben acıkınca çok gerilirim ayyy 😱😱
Vallahi güç vermek hava atmak için söylemiyorum hayır dayanılmaz bişey değil öldürmüyor ki Bi oynadım Bi ağladım Bi güldüm sancıda mis gibi karşıladım 💪🏻 şöyle kendi ağrılarını açığa çıkarıyo o kadar yavaş açtılar ki serumu kendi kasılmalarımı zaten başlattı yani sadece hani süreç hızlı başlıyo 2. 5 dakika ile başlayıp 1.5 dakikaya düştü mesela birden bire noluyo ya diyorsun o kadar hiç bi pişmanlığım yok iyi ki denemişim evet yorgunluk oluyo açlık oluyo susuzluk oluyo ama çıktığı anı görünce kucağına gelince of be diyorsun iyi ki yapmışım canım 😁
Dr um önerdi suni sancı sonrası epidurali ama işte ilk gebelik insan ne yapacağını şaşırıyor😐 zaten gebelik Takvimim de sona ermiş benim kızın geleceği yok gibi 😬😬

Ya hiç maceraya girmeyip pampers mı alsaydım ya acaba
Daha doğal petrolsüz diye sleepy dedik ama olmucakmı acaba
Ben ıslak mendil olarak water wipes ve pure aqua almıştım onları kullanıyorum. Bende huggies ve pampers pure aqua almıştım ikisinden de memnunum. Pahalı ama bezleri tüketince pure aqua alıcam türkiyeye geldi

Doğum yapmış tecrübeli arkadaşlar bikaç saattir karnım çok gergin ve yırtılacakmış gibi acıyor ara ara da adet sancısı gibi karın ağrısı oluyor ama çok şiddetli değil böyle bişey yaşayan var mı bu gerginlik ne ola karnım yanıyor resmen :KK43:

Back