2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
2 can doğum paketi diye geçiyo demir sigorta

hamile kaldıktan sonra yapılan tamamlayıcı sağlıklarda temınat dışı kalıyorsunuz

Kızlar kuyruk sokumumda ağrı var dünden beri, oturup kalkarken epey ağrı yapıyor. Karında kasıkta batma falan zaten vardı 3-4 gün geçip tekrar başladı ama kuyruk sokumunda ağrı olmamıştı hiç. Yaşayan var mı?

bacağım çekiliyo kuyruk sokumum ağrıyo arkadaşım var 2 çocğu var dediki vücut şimdiden değişiyo doğuma adapte oluyo organlar yer değiştirmeye başladı gayet normal ama doktora sölicem magnezyum isticem sanırım canım

Ben sabah aile hekimime gittim canım ne sorduysam doktorun değerlendirir dedi, kuyruk sokumu ağrısını da sordum ultrasondan anlaşılır bebek yer mi değiştiriyo tutunmaya mı çalışıyo doktorunun bakması lazım dedi. Bir de gebelik kartı çıkartıcaz kalp atışlarını duyduktan sonra gel demişti daha önce. Gebelik kartı denen şey nasıl bi şey? Bana sadece 20. haftanda gel aşı olucaksın dedi, bu kadar mı bu aile hekimlerinin yaptıkları. Daha ultrason kağıdındaki haftayı okuyamadı kadın nerde yazıyo nerde yazıyo diye boş boş baktı.

valla benim hemşire ebe doktorla muhattap olmuyosun onla görüşüyosun ağırlık olarak bi test değerlendirmesinde doktor devreye girer bana öyle bişey demedi canım hatta telefonda bilgilerimi aldı 19. haftada görüşürüz dedi

gecmis olsun canim ne vicdansiz insanlar var

Canım bende özellikle duymak istedigimi söyledim Dr yeni yapılan yayınlarda doplerin zararlı olduğu yönünde açıklamalar yapıldı o yüzden bu haftalarda özellikle çok tercih etmiyoruz dedi
O zaman ultrasonun da zararlı olduğunu düşünmesi lazım değil mi... Zaten ben bir yazı okumuştum bu utrasonun ilk çıktığı yıllar bunu icat eden mühendisler ultrasonun ilk 3 ay kullanılmaması gerektiğini söylemişler ama tabi zararlı olup olmadığını kimse tam olarak ölçemez ki yani ne bilim inşallah değildir.. Zaten ben ilk 3 ay en fazla 1 kere girmeyi düşünüyorum onun için de bir 9. ya da 10. haftayı fln bekliyorum. Ne olur ne olmaz.

Herkese hayırlı saglikli gunler dilerim. @Meylen canım çok geçmiş olsun.İnsanlar yoldan çıkmış kendi hakkı olmayan birşeyi nasıl alabilirler.Hic Allah korkusu kalmamış.Allah beterinden korusun.Vicdan versin insanlara...

Ultrasonun zararlı etkisi radyasyon gibi değil ancak düşükte olsa bebeğin kalbinin üzerinde ısınmaya sebep oluyomuş bu yüzden 4 dakikadan daha uzun süren ultrason taramasında zarar verecek boyuta ulaşıyormuş ultrasonu kısa tutmalarının sebebi bu. Bu ilk 3 ay için geçerli zaten bebek küçük kalp küçük saniyelik bakmalarda bi sıkıntı yaratmazmış

Canını sıkma bence vücut neye ihtiyaç duyuyorsa sen de öyle hissediyorsun. Aidin Salihin kitabında okumustum bazı anneler çok kusar birşey yiyemez ya işte aslında açlık ile organlar dinlendiriliyor arındırılıyor hani açlık kürleri olur ya detoks için.. Vücudun demekki detoksa ihtiyacı var ki yiyesi olmuyor insanın. Ama bunu hissetmeyen asıl iştahı açılan da oluyor benim de daha midem bulanmadı, bir iki kere hafif hafif.. ama iştah desen 1500 demek ki Allah hangi bedenin neye ihtiyacı varsa onu veriyor bedenini dinlersen aşırıya kaçmamak şartıyla istediğin gibi beslen ne güzel işte:) Hani turşu çeker ya canı birçok hamilenin.. Turşuda probiyotik var ve hamileler için inanılmaz faydalı düşün Allah ne güzel yaratmış tamnda ihtiyacın olan şeyi canın çekiyor.

sağol canım evet malesef kötüler dolu etrafta ben karıncaya basmamak için seke seke yürüyen bi insanım onları düşündükçe kahroluyorum vallahi
Allah"tan da korkmuyorlar nasil kendi hakkin olmayana el uzatirsin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…