• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Bugün 6+4 ve 6+3 olan keseciklerimin kalp atışlarını duydum çok şükür Alttan muayeneyi de sordum aklıma geldi, gittiğim doktorda herhangi bir zararı olmadığını söyledi, zaten tedirgin olan insanı daha da korkutmanın amacı ne anlamış değilim valla

Gözünüz aydın. ALLAH sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin miniklerinizi:KK200:

Bugün 6+4 ve 6+3 olan keseciklerimin kalp atışlarını duydum çok şükür Alttan muayeneyi de sordum aklıma geldi, gittiğim doktorda herhangi bir zararı olmadığını söyledi, zaten tedirgin olan insanı daha da korkutmanın amacı ne anlamış değilim valla
Gözün aydın canım benimde yarın 6+1 olucak inşallah bende kese ve kalp atışlarını duyarım darısı hepimzin başına olsun inşallah

Yaa hanımlar cidden her hafta kontrole mi gidiyorsunuz siz?? Bu kadar evham yapmayın canım yaa. Ben daha hic gitmedim belki bir 7-8 hafta olsun inşallah dış gebelik değildir diye baktırırım. Sabredeceğiz bekleyeceğiz işte her hafta doktora gitmek ne yaa.. Çok gereksiz hele alttan muayene ise.. Alttan muayene ayrıca düşük riskini arttırıyor bilmem haberiniz var mı.. sakın kabul etmeyin, sabredin bir iki hafta öyle gidin.
2 kez düşük yaptim ve hergün karindan igne yapiyorum igneye bakamayan biri iken. Insanlari yargilamak kolay ama kimsenin gebelik serüvenini bilmiyorsunuz. Her hafta da gitmiyoruz doktora ama siz 2 ayda bir gitmek isterseniz sizi de yadirgamayiz. Sizde bizi yadirgamayin, yargilamayin.

Iyi aksamlar kizlar bu gun keseyi gorduk sukur Allaha ama TSH degerim 3.050 ve yuksek cikti hamileyken 2.50 uzerinde olmamalidir tiroid bezleriyle ilgili
Ilac baslandi bugun kullandim benim gibi olan var mi

Ne kadar rahat konuşuyorsunuz keşke bende sizin kadar rahat olsam. Ama işte beş kayıp yaşayınca rahat olunmuyor. Herkesin durumu farklı siz isterseniz dört ay bekleyin gitmek için ama gidenleri de böyle gereksiz falan diye üzmeyin. İki haftaya bir yeri geliyor haftada bir ilaç dozu ayarlıyor drum. Gitmemem için bir sebep var mı
Avrupada mesela Hollanda Belçika da en fazla 4 kere giriliyor ultrasona normal gebelikte. Turkiyedeki kadar kontrol olmuyor herkesin butun degerlerine bakılmıyor bir sıkıntı olmadığı sürece. Keske burda da öyle olsa. Amacım kimseyi üzmek değil tam tersi keşke rahat olsanız. Gitmemem için sebep yok diyorsunuz ama gitmeniz için bariz sebep var mı? Varsa gidin, yoksa boş yere girmeyin ultrasona, ultrasonun zararları daha tam araştırılmadı ayrıca bu kadar müdahele ilaç vs bebeğe de yansıyor. Gerektiğinde evet herkes içsin ilaç ama malesef Turkiyede 'ne olur ne olmaz yazalım bu ilacı da sen iç' kültürü var. Bu da çok üzücü. Inşallah zaman geçtikçe endişeniz azalır.

Kizlar 6+1 de alttan muane ile bebek gozukmemesi normal mi doktor birsey var ama belli belirsiz varla yok gibi dedi haftaya gel kalp atsii icin dedi tabi ben kalkarken ekranda iki tane yuvarlak halka alt alta tam belirgin olmamakla birlikte vardi ama silikti canım sıkıldı devlet hast tabi özel degil normal mi szce
Bugün aynisini bende yaşadım üstelik özel dr bende görevli olduğum hastaneye gittim ve poliklinikteki uzman dr dan rica ettim. Yolk sac ve bebeği gördük. Kalp atışı da başlamış dedi ama muhtemelen yeni başlamış daha yavas suan haftaya pazartesi bir daha gel Daha rahat görüp duyarız dedi. Kesinlikle ultrason cihazıyla alakalı bir durum o iyiyse gösteriyor.

Bu ne uslüp? Bırakın da ona biz karar verelim gideriz gitmeyiz doktorlarımız çağırıyo ayrıca kafamıza göre gitmiyoruz sizde ki rahatlık başka bi boyut bu bizi ne kadar ilgilendirmiyosa bizim hallerimizde sizi ilgilendirmez yargılayamazsınız
Üslubumde bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Ben kimse adına karar vermiyorum soruyorum sadece. Türkiye de diğer ülkelere kıyasen çok daha fazla ve aşırı takip var gebelerde. Fazla müdehale bebek için iyi değil. Çağırıyor diyorsunuz. Elbet çağırır doktorun işi hastaneye para kazandırmak (malesef). Ne olur ne olmaz gel diyor, ne olur ne olmaz bir daha bakalım, ne olur ne olmaz iç sen şu ilacı... Mesela Progestan önüne gelene yazıyor doktorlar. Düşük riski diye. Halbuki bilimsel yazıları okursanız Progestan etkisi kanıtlanmış bir ilaç değil. Ama binlerce kadin içiyor. Yan etkilerini düşünmeden prospektusu okumadan (çoğu kişi). Ben bunlardan bahsediyorum. Sistem zaten endişe üzerine kurulu. Çok üzücü.

Sadece bilinclendirme (ve rahatlatma) amaçlı yazılmış bir yazı idi benimki, kimse üstüne alınmasın. Size de iyi gebelikler hayırlı evlatlar diliyorum.

Arkadaşım, dünyada kimse bir birine benzemiyor.Iyi ki de benzemiyor. Öneride buluna bilirsin anlarız ama üslubun insanlarla dalga geçer gibi. insanların hislerini duygularını bilmeksizin yargılar bir haldesin..kimler bir evlât icin neler yaşadı sen bunu bilmezsin...
Ve bilmeden de senin üzerine vazife olmayan bir şeye yorum yaparsın.Hos değil...
Yukarda yazdığım yanıtlarda kendimi açıkladım inşallah dalga geçmediğimi anlamışsınızdır.. Herkese iyi gebelikler.

Avrupada mesela Hollanda Belçika da en fazla 4 kere giriliyor ultrasona normal gebelikte. Turkiyedeki kadar kontrol olmuyor herkesin butun degerlerine bakılmıyor bir sıkıntı olmadığı sürece. Keske burda da öyle olsa. Amacım kimseyi üzmek değil tam tersi keşke rahat olsanız. Gitmemem için sebep yok diyorsunuz ama gitmeniz için bariz sebep var mı? Varsa gidin, yoksa boş yere girmeyin ultrasona, ultrasonun zararları daha tam araştırılmadı ayrıca bu kadar müdahele ilaç vs bebeğe de yansıyor. Gerektiğinde evet herkes içsin ilaç ama malesef Turkiyede 'ne olur ne olmaz yazalım bu ilacı da sen iç' kültürü var. Bu da çok üzücü. Inşallah zaman geçtikçe endişeniz azalır.
Siz kötü birşey yaşamamışsınız anlaşılan...O kayıpları da allah yasatmasin. Insan tedirgin oluyor bu sefer o stres bebeğinize daha çok yansıtıyor. Kaybetmeyeni bilmeyen kaybedenin halini asla anlayamaz. Bir oğlum var şükürler olsun ama yine tedbiri elden bırakmam. Nasıl olsa 2. Gebeliğin demem...ayrıca dış gebelik denen faktör 8. Haftaya kadar uzamaz...siz bir tarzınızı değiştirin once yazdıklarınızı farkli üslupla yazsanız emin olun kimse sizi böyle yanlış anlamaz...

Kasıkta adet agrisi gibi geçmeyen ve şiddetli ağrılar olmadıkça icilmemeli progestan. Benim doktorum öyle dedi. Bulunsun diye yazıyorum ama ağrın olmadıkça içme gerek yok demişti. Üstelik progesteronum 11.50 çıkmıştı yani sınırda gibi yüksekte değil. Hamd olsun bugün kalbini duydum:)

hanımefendi lütfen yaaa gerçekten artık yeter bu baslıkta bu kacıncı bu tarz yazı.. dıs gebeliğin yedinci sekizinci haftaya kadar geldiğini de nerden cıkardınız önceki haftalarda tüp patlayacak olsa hıc bır önlem almamıs mı olacaksınız Allah ne derse öyle olur evet olacaksa olur ama Rabbimiz şifanızı arayın diyorsa ... hem siz tercih etmiyor olabilirsiniz ama gitmeyi tercih edenlerle boyle konusmamalısınız. Ve alttan baktırmayı sakın kabul etmeyın ne demek sankı boyle bır ıhtıml oldugunda doktorlar bile bile düşsün istiyorlar da alttan bkıyorlarmıs gibi.. artık gercekten LÜTFEN
Aa ne oluyor arkadaş sakin olun. Ilk haftalarda alttan muayeneden sonra düşük yaşayanlar çok, buna dair bir yazı okumuştum siz de araştırın ama türkçe yok ingilizce bulabilirsiniz doktor söylüyor diye herşeyi hemen kabul etmeyin bence ama kendiniz bilirsiniz.

Üslubumde bir sorun yok gördüğüm kadarıyla. Ben kimse adına karar vermiyorum soruyorum sadece. Türkiye de diğer ülkelere kıyasen çok daha fazla ve aşırı takip var gebelerde. Fazla müdehale bebek için iyi değil. Çağırıyor diyorsunuz. Elbet çağırır doktorun işi hastaneye para kazandırmak (malesef). Ne olur ne olmaz gel diyor, ne olur ne olmaz bir daha bakalım, ne olur ne olmaz iç sen şu ilacı... Mesela Progestan önüne gelene yazıyor doktorlar. Düşük riski diye. Halbuki bilimsel yazıları okursanız Progestan etkisi kanıtlanmış bir ilaç değil. Ama binlerce kadin içiyor. Yan etkilerini düşünmeden prospektusu okumadan (çoğu kişi). Ben bunlardan bahsediyorum. Sistem zaten endişe üzerine kurulu. Çok üzücü.

Sadece bilinclendirme (ve rahatlatma) amaçlı yazılmış bir yazı idi benimki, kimse üstüne alınmasın. Size de iyi gebelikler hayırlı evlatlar diliyorum.
Ama siz gittikçe saçma ve garip şeyler söylüyorsunuz

Devlet hastanesinde yaptirdim ben tup bebek tedavimi cebimden para bile cikmiyor kontrollere gittikce devlet doktoru benimlemi uğraşcak sizin dedginiz gibi olsa başindan savar beni
Progestoron hakkındki yanliş bilgilerde kendinize kalsin lutfen

Zaten stresliyim valla sizin söyledikleriniz çok rahatsiz ediyo beni
Gecende bana sakin alttan baktirma zararlı
Diyende sizdiniz
Amaciniz ne yani?

Şaka yapıyorsunuz desem şaka için bile uygun bi üslup değil.Insanlar neler yaşamış haberiniz var mı?Ayrıca isteyen istediği zaman Dr gider.Bunu yargılamak kimsenin haddi degil.
Isteyen istediğini yapsin aksini mi söyledim? Nerde kimi yargılıyorum? Bence evham yapmayın diyorum o kadar Hamile kadınların alıngan olduğunu unutmuş olmalıyım:D

Kasıkta adet agrisi gibi geçmeyen ve şiddetli ağrılar olmadıkça icilmemeli progestan. Benim doktorum öyle dedi. Bulunsun diye yazıyorum ama ağrın olmadıkça içme gerek yok demişti. Üstelik progesteronum 11.50 çıkmıştı yani sınırda gibi yüksekte değil. Hamd olsun bugün kalbini duydum:)
Eğer bebek sagliksizsa gebeliğin uzayıp annenin daha çok bağlanmasına sebep oluyor demişti bir hocamız ve gereksiz yere kullanılmaması gerektiğini söylemişti.

2 kez düşük yaptim ve hergün karindan igne yapiyorum igneye bakamayan biri iken. Insanlari yargilamak kolay ama kimsenin gebelik serüvenini bilmiyorsunuz. Her hafta da gitmiyoruz doktora ama siz 2 ayda bir gitmek isterseniz sizi de yadirgamayiz. Sizde bizi yadirgamayin, yargilamayin.
Yargılamadım siz alınıyorsunuz.

Isteyen istediğini yapsin aksini mi söyledim? Nerde kimi yargılıyorum? Bence evham yapmayın diyorum o kadar Hamile kadınların alıngan olduğunu unutmuş olmalıyım:KK70:
Siz hasta olmalisiniz Bence bizi delirtip delirtip sonra biz bisey degince biz alıngan mı oluyoruz bi gidin ya.

Önlem amaclı progestan ben de içiyorum ve kafam cok karısık bu konuda
Bakın kimseyle dalga geçmiyorum inanın niyetim iyi. Progestanla alakalı ingilizce bir yazı okudum bilimsel bir rapor. inanın etkisi tam olarak kanıtlanmamış. ingilizce bilenler bilimsel raporunu internetten arasın bulsun. Bana da yazdı doktor ben içmedim. içene birşey diyemem ama inanın bu ülkede sırf hastayı eli boş göndermeyin diye çok ilaç yazılıyor. içen gene içsin ama isterim ki herkes bilinçli olsum bilinçli içsin.[/QUOTE]

Back