• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2019 Temmuz Anneleri Gebelik, Ultrason, Testler, Gebelik Takibi

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    250
Isteyen istediğini yapsin aksini mi söyledim? Nerde kimi yargılıyorum? Bence evham yapmayın diyorum o kadar Hamile kadınların alıngan olduğunu unutmuş olmalıyım:KK70:
Bak herşeyi biliyorsunuz unutmamissiniz butun avrupa arastirmalarini yalayip yutmussunuz ama hamile kadınların alıngan olabileceğini unutmuşsunuz çok ayıp size yakismadi:KK70:

Arkadaşlar hasta bu kadın yazık gercekten yaa

sinirlerim bozuldu benim
Cevap verdikce kendini
Daha Çok bişi zannediyor

En iyisi göz ardık etmek
Yoksa kafayı yicem ben :KK43:
Yo vallahi evde doğurdum. Ebe arkadaşım var o geldi doğurdum. Ilk bebeğim tersti hatta ters doğdu ama normal doğdu yani önce popo geldi. Çok şükür normal gebeliği olan herkese de tavsiye ederim.
Siz biraz sakin olun. Kafayı yicek ne var herkes istediğini söyler yani bunu mu kaldıramadınız. Rahat olun yaa. tamam istediğniz kadar gidin doktora kimse karışamaz ama karşıt düşünceye sahip insanlar sizin psikolojinizi bu kadar bozuyorsa bence hiç girmeyin internete. Stres yapmayın bu kadar.

Bak herşeyi biliyorsunuz unutmamissiniz butun avrupa arastirmalarini yalayip yutmussunuz ama hamile kadınların alıngan olabileceğini unutmuşsunuz çok ayıp size yakismadi:KK70:
Yukarda dedim zaten bu kadar alıngan olduklarını unutmuşum galiba diye :D Olsun yine de bilgiler paylaşmalıdır ama farklı yaklaşmak gerekiyor demek

Uslubunuz kotu derken kendi uslubumuzu da kontrol etmeliyiz. Bakiin o zaman da soyledim herkes kendi fikrini soylemekte ozgurdur.. ben eger ki hamileysem de burada kalmayacagimi bildiririm
Hepinize saglikli gebelikler dilerim.

Yaa hanımlar cidden her hafta kontrole mi gidiyorsunuz siz?? Bu kadar evham yapmayın canım yaa. Ben daha hic gitmedim belki bir 7-8 hafta olsun inşallah dış gebelik değildir diye baktırırım. Sabredeceğiz bekleyeceğiz işte her hafta doktora gitmek ne yaa.. Çok gereksiz hele alttan muayene ise.. Alttan muayene ayrıca düşük riskini arttırıyor bilmem haberiniz var mı.. sakın kabul etmeyin, sabredin bir iki hafta öyle gidin.
Cnm bu her hafta gidenlerin bir cogusu oncesinde dusuk yasamis kayiplari olmus veya tup bebek yaptırmış kisiler grubu bastan beri takip ettigim icin ben bunu bliyorum ki bende onlardan birisiyim risk durumunda oldgumuz icin surekli kontrol ilac vs islemler oldugundan dolayi da gtmek zorundayiz allah sana saglikli bir gebelik versin tabi gruptaki herkesede ama insanlarda merakli degil habire gitmeye fakat oncesinde aci kayiplarimiz oldgu icin ihmale gelemiyoruz ve ihmal etmiyoruz ne mutlu sana ki sorunsuz bir gebelik geciriyorsun da bekleyebiliyorsun dilerim sorunsuz gebeliklerimiz olur hepimizin

Şimdi anlaşıldı hanımefendinin 3. Hamileliği olduğu için çok şükür şanssız bi durum yaşamamış çektiklerimizi çekmemiş he iyi ki çekmemiş o ayrı bişey ama bu rahatlık ondan geliyor. Herkesin aklı kendine yeter herkesin kendi bebeği herkesin kendi gebelik süreci hiç bi doktor katil değil manyak değil herşeyin bi sebebi var. Yargılamak kimseye düşmez. Hadlerimizi bilelim birbirimize destek amaçlı buradayız
Cok sinirlerim bozuldu yaaa cidden biz bayılıyoruz zaten hastanelere milyonlarca para dökmeye paramiz cebimize fazla geliyor çünkü

Cok sinirlerim bozuldu yaaa cidden biz bayılıyoruz zaten hastanelere milyonlarca para dökmeye paramiz cebimize fazla geliyor çünkü
Kadın geldi dağıttı resmen boşver canım Allah’ını seversen ya değmez bile yani bu hakkı kendinde nasıl buluyo anlamıyorum insan acaip gerçekten

Avrupada mesela Hollanda Belçika da en fazla 4 kere giriliyor ultrasona normal gebelikte. Turkiyedeki kadar kontrol olmuyor herkesin butun degerlerine bakılmıyor bir sıkıntı olmadığı sürece. Keske burda da öyle olsa. Amacım kimseyi üzmek değil tam tersi keşke rahat olsanız. Gitmemem için sebep yok diyorsunuz ama gitmeniz için bariz sebep var mı? Varsa gidin, yoksa boş yere girmeyin ultrasona, ultrasonun zararları daha tam araştırılmadı ayrıca bu kadar müdahele ilaç vs bebeğe de yansıyor. Gerektiğinde evet herkes içsin ilaç ama malesef Turkiyede 'ne olur ne olmaz yazalım bu ilacı da sen iç' kültürü var. Bu da çok üzücü. Inşallah zaman geçtikçe endişeniz azalır.
Bir ilac kullaniyorsakta emin ol ne olur ne olmaz yazalım die verilen ilaclar degil gerekli sebepleri oldugu icin kullandigimiz ilaçlar cnm sen hollandadaki mantıkta devam et tatlim

Kadın geldi dağıttı resmen boşver canım Allah’ını seversen ya değmez bile yani bu hakkı kendinde nasıl buluyo anlamıyorum insan acaip gerçekten
Aynen oyle evet yurt disinda bende bu kdr sık takip olmadigini bu kdr ilac kullanilmadigini bliorum fakat bizim ülkemizde malesef saglikli hormonsuz bir urun kalmadi dna larla oynandi ve ulkemizde 10 kadindan 8i dusuk veya kimyasal gebelik geciriyor ve kullandigimiz ilaclarda bunun panzehiri gibi biraey ben bu gebeligimde kullandığım ilaclari kullanmadığım icin dusuk yaşamışım hemde 2 tane yazik degl mi banada

Evet ilk hamileliğimden sonra çıktı 50 ml kullanıyordum dr 75 ml iç artk ddi euthyrox kullanıyorm bn
Bende tiroidliyim :) gebelikle birlikte ne cok hastaligim varmis yahu dedim. 5 senedir rahatsizligim var benim eylulde 0.71 olan tsh gebelikle 3.30 a çıktı. Benim doz biraz yuksek 75mg aliyordurm euthyrox u simdi bi gun 75 bi gun 100 alıyorum. Her ay duzenli kontrol ettirin mutlaka.

Isteyen istediğini yapsin aksini mi söyledim? Nerde kimi yargılıyorum? Bence evham yapmayın diyorum o kadar Hamile kadınların alıngan olduğunu unutmuş olmalıyım:KK70:
Bir kisi degil birden fazla kisi size ayni tepkiyi veriyorsa bence siz kendinize bir donup bakin rica ediyorum insanların sinirini bozmaya hakkiniz yok sizin evet bir cok hamile kadin alingan olur ve biz burda kendi kendimizi motive ediyoruz bilmem blir misiniz ama yeri geliyor birbirimize dua ediyoruz tabi anlarsaniz

Google dan okumuyorum. Hollandaca ve ingilizce bilimsek makaleler okuyorum. Ama kimsenin kulak asmasına gerek yok. Herkes herşeyi paylaşma hakkına sahipse ben de bildiklerimi paylaşıyorum.
Onlarda bile kesin sonuçlar yoktur. Belli orneklem sayisinda belli kisiler uzerinde yapilan arastirmalar vardir. Işte bu kadar bilgilisiniz...

Şimdi anlaşıldı hanımefendinin 3. Hamileliği olduğu için çok şükür şanssız bi durum yaşamamış çektiklerimizi çekmemiş he iyi ki çekmemiş o ayrı bişey ama bu rahatlık ondan geliyor. Herkesin aklı kendine yeter herkesin kendi bebeği herkesin kendi gebelik süreci hiç bi doktor katil değil manyak değil herşeyin bi sebebi var. Yargılamak kimseye düşmez. Hadlerimizi bilelim birbirimize destek amaçlı buradayız
1 - 3 farketmez ilk gebeliğimde de düşük riski var dedi doktor Progestan yazdı araştırdım içmedim hiçbir teste de girmedim. ilk gebeligimde de aynı şeyleri düşünüp söylüyordum. Ben de çok korku yaşadım bebeğin ters sezaryen olman lazim bebeğin suyu az dediler. sonra gittim baska doktora başka bir cihazla ölçtü ve yok gayet iyi suyun normal doğumu bekleyebilirsiniz dediler. Ve bekledim ters olmasina ragmen normal doğdu. Iste tam da bundan bahsediyorum doktordur okumustur deyip her doktora güvenilmiyor bakin nerdeyse o doktora inanıp boşu boşuna sezaryen olacaktım işte tam da bu yüzden kendim araştırmadan hiçbir doktora gözüm kapalı güvenmem. Hiçbir doktor manyak katil degil ama malesef işinde berbat olan çok ama çok doktor var.

Benim kanamam başlamıştı, devlet hastanesindeki doktor hemen progesteron verdi kan değerlerime bile bakmadı. İçime sinmedi, aynı gün eski doktoruma gittim. Sağlıksız bir gebelik, progesteronu içme, kendiliğinden düşecek dedi. Bir hafta içinde düştü bebek
Bende aynisini yasadim bir dr daha gebeligimin en başında verdi. 10. Haftaya kadar ne acılar cektim bebek olacak mi yok kalp atışı var mı? Ama 2. Dusugumde özellikle kullanmadım. Nitekim 10 günde gebeliğin sonlandı. Ve oğlumda kullanmama gerek kalmadan doğdu şükürler olsun. Ama gorumcemin 7. Haftadan sonra kanaması başladı ve doğana kadar hep kanaması oldu o 9 ay boyunca progesteron kullandı mecburen bu da kişiden kişiye değişiyor iste

İyi akşamlar hamis hanimlar Allah sorunsuz ağrısız sizisiz tamamlamayi nasip etsin inşallah.
ben de katilayim aranıza 5+6 haftalik hamileyim henüz bebeği görmedim sizler kaçıncı haftanizda gördünüz acaba
Ben 4+4de keseyi gordum canim seninle 1 gun farkimiz var minnakin 1 gun dha buyuk bu persembede kalp atisi icin gidicez allah nasip ederse

Onlarda bile kesin sonuçlar yoktur. Belli orneklem sayisinda belli kisiler uzerinde yapilan arastirmalar vardir. Işte bu kadar bilgilisiniz...
Her araştırma belirli kişiler üzerinden yapılır. Hicbir ilac bütün dünya popülasyonu üzerine test edilerek üretilmiyor. Üslup diyorsunuz ama benim bilgili olup olmamamla dalga gecen sizsiniz kendinize bakın bence. Araştırmada Progestan kullanan hamile kadınlardan düşük yapanlar test grubu yani kulanmayan hamile kadinlardan düşük yapanlardan daha az değil . Bu demek oluyor ki ha kullanmışsınız ha kullanmamışsınız hiçbir fark yok. Doktordur bir bildiği vardır diyorsanız bazı doktorlar plasebo etkisine inanıp yazıyor bazi ilaçları bu tıpta olan birşey.

Arkadaşlar şu an 4+2 deyim.Cuma günü 4+6 olucam.Kese için gitmeli miyim?Yoksa pazartesiyi mi beklemeliyim?Benimle aynı haftada olanlar keseyi ne zaman gördünüz?

Back