2019 Şubat Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak?


  • Ankete Katılan
    252
Herkesin bir hikayesi var evet. Çok acı gerçekten. Bazen hayatın içinde kaybolup ölümü unutabiliyoruz. Ben terapi alıyordum zaten asya doğduktan sonra kaygı problemim oluşmuştu. Şimdi terapi bu yöne evrildi. Aşılır elbet ama özlemek ve bir daha dünya gözüyle kavuşamayacak olmak acı. Sanki üzerimde yağmurdan koruyan şemsiyem güneşten koruyan şapkam dağım gitti çıplak kalmış gibiyim. Ne amcam ne dedem ne abim ya da erkek kardeşim var. Bugüne kadar hiç eksiklik hissetmezdim babam vardı. Şuan o kadar güçsüzüm ki bir erkeğin gücüne ihtiyaç duyduğuma ben bile inanamıyorum. Teşekkür ederim desteğin için.
 
Canım seninde başın saolsun, ahh ne zor böyle ani ölümler
 
Kızlar bebekleriniz sabah kacta kalkıyor uyandıktan kac saat sonra ogle uykusuna yatıyor ve ogle uykusunu kac saat uyuyor ayrıca ogle uykusundan uyandıktan kaç saat sonra gece uyuyor. Benımkı sabah 9 da uyanıyor oglen 1 de uyuyor uykusu gelmıs oluyor rahat uyuyor. Oglen 3 de uyanıyor gece uyumak istemıyor normalde oglen uyandıktan 6 saat sonra uyurdu gece sımdı 7 saat sonra bile uyumuyor
 
Aynen ya. Bizde de durum böyle. Eskiden hemen dalıyor en azından derdim, şimdi uyutmak mesele. Gündüz uykusu kolay, ama akşam iki saat geçiyor gece oluyor, uyumuyor da uyumuyor.
 
canım bence gayet iyi değil mi uykusu?
sabah 7de ayaktayız öğlen bir saat kadar uyuyor. Gece 8.30-9 arası yatıyor. Ama tabi bazen çok uyanıyor bazen hiç.
senin bücür gece uyanıyor mu sabah 9da kalkıyor? Yani beslenme vs var mı?
 
Gece aç olursa uyanır emer beni yoksa sabaha kadar uyur. Ama genelde 1 kere kalkar. Ama saglam bir yemek yerse akşam pilav makarna gıbı sabaha kadar uyuyor.
 
Bir kere kalkarsa inanamam bu defa sıyırıp ben onu uyandırırım, kendimi tokatlarım, evde beş tur atarım. Alışkanlıktan mütevellit bi süre gece de bin kere kendi kendime uyanırım yine de.
Acaba gerçekten bebekten bebeğe değişiyor mu? Yoksa bizler en başta birşeyleri yanlış mı yaptık?
 
uyumayan çocuk sendromu artık genel sorun gibi. kayınvalidemin üst katında 2 yaşında çocuk var, söylediğine göre her gece 2 ye 3e kadar ayaktaymış. Bizim doktor "ne oluyor zamane çocuklarına yahu, hiçbiri uyumuyor" dedi. annemin sokağında bir çocuk geceleri annemin tabiriyle ortalığı yıkıyormuş ağlamaktan. Bizim karşı komşusunun bizden 7 ay küçük torunu var, genelde onlar bakıyor, kızı da bizim sitede. gecenin 12 sinde 1 inde çocuğu götürüyorlar, çocuğun seslerini duymasak uyuyor diyeceğiz. Çok varmış bizim gibi gece kuşları.

sizi bilemem ama ben artık çocuğumun çoğu gece 3 de yattığını doktora söylemeye utanır hale geldim, geç yatıyor falan diyoruz. annemler biliyor bi tek. fazlasında gözüm yok, şöyle 22.30-23.00 gibi yatsın 7-8 saat deliksiz uyusun yeter, hayalim bu.
 
Gerçekten ne oluyor.
eskiler bizi görünce abartıyorsunuz uyumaz olur mu diyorlar.
birşeyi mi yanlış yapıyoruz
Yoksa eskiler beşiğe bırakıp ağlamalarına müsaade edip bilmeden uyku eğitimi mi vermişler
 
Benim oğlan 9 da uyuyor akşam onda sorun yok sabahta 8 9 arası uyanıyor. Söyleyince ne kadar mükemmel geliyor dimi? Ama uyuduğundan yarım saat 45 dakika sonra uyanıyor. Kalkıp gelme falan yok yerinde mızıldanıp ağlayarak beni çağırıyo tekrar emziriyorum uyuyo. Bidahakş uyanışlarıda genelde bir saat aralıklarla sabaha kadar devam ediyo ve bu defa çoğu defa sadece emmek yetmiyo. Emdikten sonra sallamam gerekiyo tekrar uykuya dönmesi için.

Hani diyorum emen bebeklerde çoğu zaman oluyormuş meme için sık uyanma ama bizimki emip geri de uyumuyor bir de üstüne sallıyorum. Keşke baştan hiç sallamaya alıştırmasamıydım o yüzden mi oldu diyorum ama annemler bizleri hep sallayarak uyutmuş. Her birimiz sabaha kadar böyle yarım saat 45 dakikada bir uyandık mı yani? Annem bile şaşırıyor artık bu duruma neden uyumuyor bu çocuk diye. Uyumak istiyor aslında fakat sürekli bölünen uykusunu devam ettirecek bi destek arıyor.
 
Birden fazla çocuğu olan tanıdıklarım var, aynı ebeveyn, hemen hemen aynı tutum ama bambaşka çocuklar, benzemeyen kardeşler. Doğduklarında beraberlerinde getirdikleri özellikler o kadar güçlü ki...
Kesinlikle! Doğduğundan beri kafasında şapka bile tutmaz. O minicik haliyle kafasını sürte sürte kurtulurdu hemen. Bir sünnet oldu o kadar uzun sürdüki ufacık bebeği zaptemedi adamlar. Ve bir saniye susmadı durmadan ağladı. Hala öyle.. artık mahallenin berberleri traş etmek istemiyor. Babası her defasında kan ter içinde dönüyordu resmen. Nasıl bi inat nasıl bi mücadeleci ruhDoğduğundan beri memeye düşkünlük zaten anlatmama gerek yok
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…