Eğitim setleri 2 yaş sonrası kullanılıyor genelde. Ben de o zaman kullanacağım severse. Tabii bıktırmayacak kadar.
2 yaş öncesi için olan (adım adım) setlerini ise kullanmadım ama içinde az etkinlik var ve gereksiz pahalı onun yerine ayına uygun seveceği etkinlikler yaptırmak daha mantıklı bence.
Şu an bol bol kitap okuyoruz. Önceden oyun oynayarak dinlerdi sadece şimdi oturup kitaba bakarak dinlemeye başladı yavaş yavaş. Şimdiden başlanması daha iyi ileride de düzenli okuması için.
Bu aylarda ekstra olarak boyama ve renk tanıma etkinlikleri yaptırabilirsin. Her ay 1 renk çalışılması öneriliyor. Gecen ay siyah bu ay kırmızı idi bizim. Siyah renk ayında siyah kuru boya ve keçeli boya ile çizdi. Başka gün kartondan bir papyon şekli yaptım bantlı kısıma siyah kağıt parçalarını taktı. Ahşap bir nihale verdim pastel ile boyasın diye. Bir de evde bulduğum siyah renkli 10 15 objeyi bir kutuya koydum inceledi mesela. Daha başka şeyler de yaptırırdım ama boyaları kağıt dışında her yere sürmeye meraklı olduğu için olmuyor