çoklu zeka ve aktif öğrenme kuramlarına göre beynin hem sağ hem de sol tarafına hitap eden aktiviteler zekayı geliştirir, öğretmen arkadaşlar daha iyi bilir, ben sadece ikinci üni olarak eğitimini aldım, öğretmenlik yapmadım.
bursadaki ablamın iki çocuğu da erken yaşta piyano eğitimine başladı, bir tanesi çok ilerledi, yurtdışında sınavlar falan kazandı, burada da isterse devlette orkestralara gidebiliyor ama düşünmüyor, evlerinde kuyruklu piyano var, ikinci çocuk da aynı eğitimi aldı ama o canı isterse çalıyor, çok ilgisi yok, ablası çalıyor diye çalıyor, ablası bırakırsa o da bırakır. ablam zorladı biraz ikisini de, birisi sevdi diğeri sevmedi ama annelerini mutlu etmek için biz gittiğimizde bize çalıyorlar. ama seyrediyorum büyük olan iştahla zevkle çalarken küçük olan bitse de kalksam modunda, meyve falan istedi çalarken
bence güzel olur, maddi durumunuz da müsaitse eğitim aldırın, kesinlikle faydası olur, ille de piyanoda iyi olmaları gerekmez, kulakları gelişir, beynin başka bir tarafı gelişir, total zekasına faydası olur. müzik mükemmel bir şey. ben 30 yaşından sonra gitar alıp kursuna gitmiştim, hep içimde uhde kalmıştı, beceremedim o ayrı ama en azından denedim.
kendi çocuğuma müzik baskısı yapmam sanırım, benim kadar ateşli bir şekilde bir müzik aleti isterse onu desteklerim. bu bilincin oluşması için beklerim çünkü okuduğum kitaba göre beyinlerinin %90 ı ilk üç yılda gelişiyor, sonra bağlantılarla zekası gelişecek yani sonraki dönem için acele etmeme gerek yok diye düşünüyorum, oğlumun istekleriyle belirlensin hobileri. benim yiğenlerim fazla aktivite yapıyorlar, oyun oynamaya zamanları yok, hep kurstalar, piyano, yabancı dil, paten, at.. daha bir sürü. ben o yoldan gitmeyeceğim