2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
sevgili Ocak anneleri merhaba.
Ben Şubat annesiyim. Grubumuzda şu an en derin konumuz takdir edersiniz ki en zorlu ve en uzun atak. Bizde sizlere sormak istedik. Atak döneminde en büyük şikayetimiz Özellikle geceleri ağlayarak uyanmalar ve oyun oynama isteğiyle uzun süre ayakta kalmalar. Atak dönemi sonunda bunlar geçiyor mu? Yoksa biz mi sadece atağa bağlıyoruz. Sizlerden bilgi almak istedim. Bizden daha tecrübelisiniz bu konuda Cevaplarınız için şimdiden çok teşekkür ederim

Gün içinde yeteri kadar oynuyor musunuz? Uyanma saati kaç birde öğle uykusu var mı, varsa saat kaçtan kaça?

Gün içinde yeteri kadar oynuyor musunuz? Uyanma saati kaç birde öğle uykusu var mı, varsa saat kaçtan kaça?
Bir çok arkadaşım aynı sorunu yaşıyor ama kendim için özetlemem gerekirse gün içinde yeter kadar oyun oynuyoruz. Benim oğlum normalde bütün gece uyuyan bir bebekti. Sabah Saat 6-7 arası uyanıyor. Bir en fazla iki saat sonra 45 dk kadar uyuyor. Uyandıktan sonra Üç saat geçmeden bir daha yatıyor 1.5-2 saat kadar uyuyor. Sonra akşam üstü bazen bir yarım saat 45dk kadar daha uyuyup 9 gibi gece uykusuna geçiyor. Son zamanlarda yattıktan bir iki saat sonra deli Gibi ağlayarak uyanmaya başladı. Kesinlikle susturamıyoruz memeye alıyorum. 45 dk sonra uyuduğu oluyor tekrar. Bazen de gece kalkıp oturuyor. Uyumak bilmiyor

Diş ağrısı olabilir mi bizde de aynı durum vardı şükür ki eskiye döndü uykusu geçici durum yani yaşadığın bol sabır diliyorum

Son düzenleme:

3.ncü uykusunda acaba uykusunu iyice aldığı için gece uyanmaları başlamış olabilir mi? Dişte çıkarıyor olabilir. 2 çocuğum var ikisinde de böyle dönemler olmadı. 3ncü uykuyu kaldırıp, uyutmadan önce duş aldırıp uyumayı deneseniz belki daha verimli uyur.

Diş ağrısı olabilir mi bizde de aynı durum vardı şükür ki eskiye döndü uykusu geçici durum yani yaşadığın bol sabır diliyorum
inşallah artık dün gece bu ağlamalar 3 saatten fazla sürdü. Diş daha görünürde yok geçenlerde 6.dişi patlattı. Ama tabi görünmüyor olması demek ağrısı olmadığı anlamına gelmiyor. Bugün iki uyku deneyeceğim. Bazı günler iki uyku işe kaldığı oldu ama atak haftası öncesi olduğu için mi yoksa gerçekten iki uyku şu an ideal olduğu için mi gayet iyi uyuyordu.

Bir dönem ataktandır dediğimiz sıkıntıların nedeninin kulak enfeksiyonu olduğu ortaya çıkmıştı.
Onun dışında diş sıkıntıları malum... Nazar da değmiş olabiliyor.... Bol bol dua
Ayrıca bir kaç gün tuvaletini yapmadıysa bu tarz dertlerimiz olabiliyordu.

Sizin için şuan iki uykunun ideal olduğunu biliyorum. Mesela 6-7 gibi uyanıyorsa 10-10h30 gibi kısa bir sabah uykusu(45dk), 13h-13h30 gibide uzun bir öğle uykusu(2 saat kadar) yeterli olacaktır. Saat En geç 8de de uyutmanızı öneririm çünkü güne çok erken başlıyor.

Benim kızım ataklardan pek etkilenmez. Genelde akşam 8-8buçuktan sabah 7-7buçuğa kadar 1 kere mama içmek için kalkar.. sadece hastaysa veya diş sıkıntısı varsa 2-3 kez uyanır.. dişte de çıkarma dönemi değilde muhtemelen kanala girme zamanlarında sıkıntı oluyor.. çünkü sıkıntılı dönemlerden 2-3 ay kadar sonra çıkıyor dişleri..
Ama gece mama için kalktığında ışık açarsak yada konuşursak falan uykusu dağılıp oyun oynama moduna geçiyor hemen o yüzden karanlık ortamda besleyip hiç konuşmuyoruz. O zaman geri dönüyor uykusuna..
Sizinki ağlıyormuş belki bir sıkıntısı vardır..

Merhaba cnm. Hoşgeldin şükür iyiyiz günlük koşturmacalardan buralara girmeye vakitte kalmıyor.. senin iki bebeli hayatın nasıl geçiyor:))
❤❤ olanlarda pek aktif değil burada. Gerçi dediğin gibi zaman bulmak çok zorlaştı En aktif dönemleri şimdi. Zor ama idare ediyoruz :) kızım artık çooook haraketli, daha yürüyemedik ama eli kulağındadır :) sizde durumlar nasıl, gelişimi falan?

Evet cnm hiç oturup oynayamıyoruz bile. Sürekli hareket halinde.. 7-8 adım atıyoruz ama karşıda tutacak birisi yada tutunacak bir yer varsa..değilse emeklemeye devam:)) şükür beslenmesi, gelişimi falan iyi.. büyüdük 1 yaşı doldurduk nerdeyse inanamıyorum bazen öptüm boncuk gözlü kızını❤

Yerim onun poposunu adım Atmayada başlamış ❤ benim çocuklar geç yürüyorlar oğlum 15 ayında anca cesaret etti yürüdü :) çok sevindim her şeyin yolunda olmasına. Bende miss kokusundan kokluyorum

geçmiş olsun cnim,bizdede kulak enfeksiyonu çıktı ve atağın dibini yaşıyoruz suan

Hanımlar ıyi akşamlar biz bugün 1 yas aşımızı olduk 3 aşıda bacaktan oldu ben sucicegi koldan oluyo diye biliyodum ki sağlık bakanlığının sayfasida koldan diyo sizler yaptirdinizmi merak ettim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…