2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Teşekkür ederim canım. 2 ay üst üste aynı aşıyı olması hiç mantıklı gelmiyor. İçime de sinmiyor açıkçası. Dr. Ulaşamadım henüz...
Tabi içine sinmesi önemli olan. Yarın sabahtan yine doktorunuzu bir ararsın sonra karar verirsin istersen. Hepimizin bebişleri hastalıktan uzak sağlıkla büyüsünler inşallah

Aşıya gitmedik anneler...
Şimdi bir sorunum var ve nasıl çözeceğimi bilmiyorum. Siz nasıl yapıyorsunuz?
Sorun bebeğimin banyosu. Havalar güzel, dışarıya çıkıyoruz ve dönüşte hemen banyoya giriyoruz. Kızım özel küvetinde ben taburede yanayana durup banyo yapıyoruz. Finalde onu kucağıma alıp bitiriyordum banyo faslını... Son zamanlarda kızım küvette durmaz oldu. Nasıl ağlıyor anlatamam... Tarifsiz!
Banyomuz çileye döndü. Daha önce böyle yıkanmaktan hoşnutken şimdi birden ne oldu anlayamıyorum.geçen sinir küpü oldum resmen... Bunu nasıl çözecem... Babası evde yokken duşa giremiyoruz artık kızımla... Küveti mi sevmiyor artık. Oturak baktık onun için, istediğim gibi bir şey yok. Olsa, hoş onda da duracak mı şüpheli...
Offff şu annelik ne zaman keyifli bir hal alacak merak ediyorum. Kimi 2 yıldan sonra, kimi 3 yıldan sonra diyor.... Deneyimli anneler bir akıl verin....

Merhabalar , Z zeLina edosko sizleri gördüm yazmak istedim umarım iyisinizdir bebislerde iyidir :) bizde genel durum ertus yürüyor 1aydir bir anda açıldı artık kilo bile veriyor 6 disimiz var dede gel baba diyor bay bay alkış klasik şeyler büyüyorlar kuzucuklar yasimiza az kaldı hepimizin bizleri izlediyseniz sizide bekleriz

Merhaba cnm.. şükür iyiyiz bizde.. maşallah ertuşa sonradan atağa geçmiş aynen bizde de cnm klasik şeyler bay bay öpücük vs. Vs... benim sessiz kuşta da çene açıldı.. bir dakika susmuyor.. sanırım biraz kavgacı olacak:)) 1 yıl nasılda geçiverdi.. şükür kuzularımızın varlıklarına

Uzun bi aradan sonra herkeze selam az once bizde kizamik aşısını olduk 15 gün önce aramışlardı aşı için ama menenjit asisi olduğumuz için 1 ay beklemeliyiz dediler bugüne gün verdiler 1.yasa 20 gün kaldi tekrar kizamik asisi olacakmış ama onuda mecbur ocağa sarkıttılar ocakta menenjit aşı 2. Doz vardı o ne olacak kafam karma karışık oldu baya karıştı aşı takvimi bu arada yetiskinlerede 1980_90 dogumlularda kizamik asisi isteniyormuş bana dedi ama ben kizamik geçirmişim o yüzde biraz araştıracağım gerekirse yaptiracagim

Biz yaptırmadık canım. 1 ay sonra olacak zaten. Bu kadar sık olmasını istemedik. Zamanını geçirmiş bebekler olamadı mesela, o ne olacak? 9.ncu ayında yapılıyor olsaydı tamam.

Biz yaptırmadık canım. 1 ay sonra olacak zaten. Bu kadar sık olmasını istemedik. Zamanını geçirmiş bebekler olamadı mesela, o ne olacak? 9.ncu ayında yapılıyor olsaydı tamam.
kesinlikle haklisin ama bana hemşire salgin var talimat geldi acil aşı falan deyince açıkçası ben 1 yas aşısını öne aldılar gibi düşündüm 2. Dozu olacağını asiyi yaptıktan sonra söyledi yoksa 20 gün için bende yaptırmazdım ard arda çocuğun çektiği eziyete yazik

Beni aradığında da aynı şeyleri söyledi. Peki 1 ay sonra yeniden olacak, olur mu öyle dedim. Yeni bir uygulama dedi. Arada 28 gün geçmesi yeterli dedi. Onun için aradım zaten dedi. Akşam eşim peki zamanını geçmiş çocuklar ne olacak şimdi dedi. Benim de içim rahat etmiyor, götürmeyelim dedim. Kesinlikle dedi.
Daha uygun bir aya alırlar artık bu aşıyı artık. 9.ncu ay en uygunu bence.
Allah korusun yavrularımızı. Biz eşimle böyle bir yol izledik. Zaten çok dikkat ediyoruz herşeye, hastalanmasın diye.
Size de geçmiş olsun canım. Ağladı mı aşıda. Ateş oldu mu sonrasında

Evet aslında 9. Ay en mantıklısı inşallah bi düzenleme yaparlar. Bizim aşılarımız hep kolay geçti bunda dasadece iğneyi çıkarırken biraz ağladı okadar şimdilik ateş yok bakalım henüz 2.5 saat falan oldu inşallah ates olmaz döküntüde olabiliyomus ama şimdiye kadar döküntü de görülmedi dediler

Bizde az önce geldik. Salgından dolayı eklenmiş takvime 9-11ay arası bebekler daha fazla risk altında dediler. O yüzden o gruba yapılıyormuş. 1 yaştaki karma aşı olduğu için onun içinde de olacak dediler. Ateş yapmaz inşallah bu aralar ateşle çok uğraştık zaten birde ben banyoyu sormayı unutmuşum size bir şey dediler mi ssoztrk

bende banyoyu sormadim ama daha önceki aşılarda sordugumda sadece verem asisinda sonra banyo yasağı var demisti

Biz de aşı yaptırdık ateş veya banyo sorun olmadı. Zaten hemşire de sonrasında sıkıntı yaşamazsınız bir etkisi olmaz demişti. Çok hareketlendi kuzular artık gözümüzü dört açıyoruz. Sürekli bir yerlere tutunup kalkmaya çalışıyor. Evdeki bütün eşyalar tehlikeli olmaya başladı. Masa kenarları, koltuk köşeleri, sandalyeler vs Düz duvara bile tutunup kalkıyor sonra dengesini kaybedip pat aşağıya

Yok cnm hiç bir sıkıntı olmadı şükür. Keyfide yerindeydi. Ama akşam 8de uyumuştu 9buçukta mama için kalktı geri uyudu sabah 7buçuğa kadar hiç kalkmadı. Uyku yapmış olabilir diye düşündüm bende..
Bizim hemşire canlı aşı olduğu için ateş yapabilir demişti cnm. Ama olmadı şükür.. aynen dediğin gibi hiç durmuyor bizimki de.. koşturup duruyoruz peşinde:)) yürüyünce ne yapacağız bakalım:)

Sağlıklı olsunlar da yeter ki koşturalım canım. İki gündür çok iştahsız Ne doğru dürüst yemeğini yiyor ne mamasını içiyor Diş dönemi zorlu geçiyor. Bizim kız durdu durdu hepsini birden çıkarmaya karar verdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…