2019 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeginizin cinsiyeti ne olacak?

• Ankete Katılan
    282
Sagol canim
Uyuyor,1 bucuk saat sonra uyuttum
Kalkinca gözlemleyeceğim.

Benim oğlumda 7 aylıkken mama sandalyesi ile birlikte düşmüştü yüz üstü mutfak mermerine neyse ki bir şey olmamıştı ama o günden sonra çok dikkat ettim.tekrar geçmiş olsun ❤
Kujum senin düşünce yapını fiziğini çocuk yetiştirmeni pek beğeniyorum daha önce de yazmıştım sanırım eş konusunda şanssızsın Allah kolaylık versin biliyorsun çocuklar olunca olumlu ılımlı olmak gerekiyor daha serttim aslında insanlara karşı çok çok yumuşadım anne olunca kuralları seviyorum uymayanları sert dille uyarıyorum sadece evde değil bu durum bi çok arkadaşımın evliliğine de dokundum eşlerine yardım etmeleri konusunda hep arkamdan arayıp çok işe yaradı dediler

Eşimi çok seviyorum ama fikir ayrılığı Yaşadığımız çok konu var. Dediğin gibi çocuklar olduktan sonra daha ılımlı olmak bir zorunluluk haline geliyor neredeyse. Şimdi söylenip tartışacağıma boşver diyorum kendime. Bana da senin gibi bir arkadaş lazım aslında :) güzel sözlerin için teşekkür ederim,düşüncelerimiz karşılıklı ❤

Ben çoğunlukla hazırlarım çünkü büyük oğlan okula giderken zaten ona hazırlıyorum yaz tatilinde uyaniksam o giderken sağolsun oğlum en geç 7 de ayakta hazırlıyorum babasını düşünüp uyumuyor sipam 😁

Benim çocuklar ben uyandırmazsam öğlene kadar uyurlar erken uyusalarda. Çocuklar beni düşünüyor ama kocam kendini :KK70: bugün hiç beni uyandırmadan kendine mısır gevreği koyup yiyip gitti hissettimi artık bilmiyorum zorlandığımı :)

Benim eşim de kahvaltı falan istemez sağolsun çoğu zaman hazirlamam ama hazırlamak isterim acikcasi. Kıyamam yani. Ama beklese, bunu bir zorunluluk olarak görse müsait olsam bile hazirlamam. Karsilikli düşünme önemli. Seninki epey pencil bir türmus canım

Ev hanımı deyince tüm bu işlerden tek başına sorumlu olman gerekiyor. Ne tatilimiz ne emekliliğimiz var karşılığında parada almıyoruz 7/24 hizmet veriyoruz üzerine ama çoğu erkekte ev kadınları ne yapıyor ki evde oturuyorlar işte düşüncesi var malesef

Benim eşim bebeğin altını değiştirir ama değiştirdiğine pişman eder beni 😁 gider oturma odasında değiştirir, kirli bez yerde, ıslak mendiller üstüne atılmış, alt değiştirme bezi olduğu gibi durur. Arkasını toplamak daha yorucu olur. Buna da sinir oluyordum ama en azından destek oluyor, bebeğe emeği geçiyor, kendince babalık yapıyor diye sesimi çıkarmıyorum. Kendi dağınıklıklarına ise her toplamada söyleniyorum ama değişen bişey yok 🤷‍♀️ Çoraplarını kirliye atar tişörtü unutur ayakkabısını dolaba koysa (örnek verdim tabi şimdiye kdar hiç gerçekleşmedi) terlikleri bırakır. Bi terliği yatak odasında çıkarır oturma odasında bulamayınca gider başkasını alır 3 çift erkek terliği toplarım ertesi gün. Ara ara kavga ederim ama yine aynı yine aynı 🙁
Benim eşimde oğlumda yardım etti. Altını değiştirirdi,uyuturdu, dinlenmem için zaman yaratırdı. İlk 3 ay sadece :) sonra çok nadir altını temizledi son zamanlarda tamamen bıraktı. Kızım içinde bahanesi iyi temizleyemezmiş. Yapsa benden temiz yapar ama çok dikkat eder :) senin eşin bilerek beceriksizlik yapıyor diş hekimi olan biri bu kadar anti hijyenik davranamaz :)

İşin tuhafi annesi hizmet edecek biri değil hasta gençliğinden beri. Bu fazla rahatına düşkün. Geç kalıyorum der sabah bir saat çıkmaz lavabodan. Bebek küçükken çok yemek yaptı bana hakkını yiyemem. Yemek mutfak işlerine giriyor yapıyor ama sabah saat kurmayinca kalkamıyormuş. Uykusuda ağır ellikere kalk de. Ben gidip sessizden kaldiricam artık.

Yine yemek yapmış benim kocam asla yemek yapmaz gerçi gerçekten bilmiyorda :) Çok mu yoruluyor acaba uykusunu mu alamıyor?

Yine yemek yapmış benim kocam asla yemek yapmaz gerçi gerçekten bilmiyorda :) Çok mu yoruluyor acaba uykusunu mu alamıyor?
Zihni yoruluyor canım hep bilgisayar başında çizim yapıyor. İşi yarım kalsın kafası onda orasını şöyle tasarlasam böyle yapsam. Erkende uyumuyor ben gidip uyuyorum çoğunluk o oturuyor. Yapar canım mutfağa hevesli:)

yanında buhar makinesi varsa buhar yapsan sade su bile belki iyi gelir buyük oğlımda zeytinyagı ılıtıp cok cok az karabiber bi tık kolonya damlatıp sırtına sürüyordum üstüne havlu iyi gelirdi ama daha bebeler küçük canım sanırım uygun olmaz.
Her zaman buhar makinasını yanımızda getirirdim şansa bak bu sefer almadım :KK43:
Sıcak mi koyuyirsun havluyu canım sadece zeytinyağı ilitip yapsam bı zarari olur mu ki

Zihni yoruluyor canım hep bilgisayar başında çizim yapıyor. İşi yarım kalsın kafası onda orasını şöyle tasarlasam böyle yapsam. Erkende uyumuyor ben gidip uyuyorum çoğunluk o oturuyor. Yapar canım mutfağa hevesli:)

Birbirimize anlayış göstere göstere geçineceğiz işte yoksa ömür geçmez :)

Kizlar acayip sinirliyim
Oğlum iki gündür oksuruyor gece de pek yatmadı sağlık ocağına götürdük
Eşimin memleketindeyiz eşim yok kp ile gittik
Doktorları izindeymis sistem baska doktora yonlendirdi siramizi bekledik girdik doktor ben bakmam sizin doktor yarın gecelecek yarın gelin siz dedi. Ama bebek hasta yarına nasıl bekleyecek dedim o zaman özele gidin bir sürü özel var dedi. Misafir hastalara bakmiyorum dedi buraya özel mi bu uygulama geçen ay benim memleketimdeydik orda da annemlerin doktoru izindeydi başka dojtor misafir hasta olarak baktı dedim. Burası böyle dedi Resmen kovdu bizi. Bu kadar konusacaginiza bakabilirdiniz dedim demek ki bakmak istemiyormusum dedi bana.
O kadar sıra bekledik girdik bakmadı ya boyle bir şey olabilir mi nerde yaşıyoruz babasının çiftliği mi kendi sistemini uyguluyor bakmıyor öyle bir hakkı var mı ??? Bilen var mı
Ablam hemşire ona sordum 184 e şikayet et dedi cimere de yazacağım başka yapabileceğim bir şey var mı
Bir şey olmasa bile başı agrisin yeter. Ne demek küçücük bebeği kapıdan kovmak
Yanlis yapmissin canim o an arayacaktin aninda telefonla ikaz ediyorlar birkere devlet haatanesindeydik suriyeliler sırasi gelmeden iceri giriyorlar doktor sirayla girindedi diye doktoru sikayet ettiler aninda doktoru cagirdilar biyere kadar gitti geldi elin suriyelisi bizden akilli biz gercekten haklarimizi bilmiyoruz

Benim isim cok karisikti. Oglum 3.5 aylıktı
5 gun hastanede sadece serum alarak kaldim.
4.. gunde sadece serum ve su icebildim. 5. Gunde corba komposto
Idrar biriktirtiyorlardi siseye gunluk
Ogluma sut sağıp yolluyorum. Kucucuk bebek ger gun agliyordum :KK43:
Yalvara yalvara 5 gunde cikardilar
Bir ay sonra ameliyat oldum o bir aylik surede tekrardan tikamis mi🤦‍♀️
Ameliyat oldum bir gece kaldim
Ertesi gun agridan tekrar acile gidip bir uc gecede oyle kaldim mi
Kabustu kabus
Çok geçmiş olsun canım rabbim şifa versin. Bebişler hasta olmasın bebişler bakıma muhtaçken anneler de hasta olmasın...

Hazırlayana kadar uyudu, sofra sererken uyandi 😂
Kizima dr kan ilaci kullanma dedi dr. 6. AYDA bakariz ona gore veirriz dedi. 8. Ayda da saglik o ocaklari kan aliyormus bende simdi al dedim iste ondan verdik
Bana gelince değerlerime baktırmak istedim. Cok sacim dökülüyor ve pankreas iltihabindan supheleniyorum yine
5 yil once ölümdü benim icin yine ayni agrilari çekiyorum 3 gündür
Canım çok geçmiş olsun insalalh korktuğun gibi değildir.

X