Yok eksi istemiyorsan 4 5 saat tut canim ve aynen dedigim gibi yap
Sütüm çok azaldı kızlardün bi doktora gittik günde 2-3 kez mama ver dedi. Gerek yok falan dedim ama napsam yaa? Regl oldum ondan mıdır gecer düzelir mi kafam çok karışık moralim çok bozuk
Pamuk Panda muhallebiyi nasil yaptin canim ne kattin?
Sen calısıyorsun bosver evi cok guzel yapmısıniz dısarı cıkmakla encok sen hakettin ❤
Ay maşAllah güzel kızına ♥ Yarın tekrar vermeyi deneyeceğim bakalım
Kızlar bugün çok tuhaf bir şey olduÖncesini anlatayım. 10 gün kadar öncesinde doktorumuz artık yoğurt vermeye başla demişti. Ben 10 gündür yoğurt veriyordum. Bugüne kadar bir sorun da olmadı. Çarşamba günü de kontrole gittiğimizde kilo alımı yine çok düşük olmuş, mamaya başlayalım dedi. Bu arada yoğurt yemeye başladığından beri kakası yemyeşil ve koyu kıvamlıydı ve sadece 2 kere yapmıştı 10 gün içinde. Doktora bunu da söyledim, önemli değil demişti. Bugün bebeğim keyifsiz uyandı sabah. Ikınıyordu sürekli ve huzursuzdu. Baktım çok az ve katı bir kaka tam yapamamış da zaten çok az poposunda kalmış öyle Ben bunu görünce yoğurdunun içine birkaç damla zeytinyağı katıp verdim. Çok yemek istemedi hatta baya az yedi. Ağzını sileyim derken ağız çevresinde ve çene boyun kulak arkası kısımlarında kızarıklık sanki sinek ısırıkları gibi nokta ve etrafı kırmızı kırmızı şeyler farkettim. Anneme gösterdim. Mama önlüğü taktın ya o tahriş etmiştir belki dedi. Zaten baktım 10 dk sonra geçti. Bu arada gün içinde bir daha kaka yapmaya çalıştı hep ıkındı ve çok ağladı Yine çok çok az ve çok katı vardı. Poposuna krem sürdük. Karnına masaj yaptık vs fayda etmedi. En son akşam mamasını verirken mamanın içine birkaç damla zeytinyağı damlattım. Güzel içiyordu. Son 20 cc filan kalmıştı ki içtiğinin hepsini birden kustu Sonra bir baktım ağız çevresi, boyun çene kulak arkası aynı şekilde kırmızı kırmızı Çok endişe ettim. Yine 15 dk kadar sonra geçti. Bu zamana kadar yoğurt da mama da verdim hiç sorun olmamıştı. İçine zeytinyağı eklediğimde böyle oldu. Hiç zeytinyağı alerjisi de duymadım. İnternetten de baktım göremedim öyle bir şey. Fikri olan var mı kızlar ya ben çok endişe ettim Ve kuzum hala kakasını yapamadı Yarın pazar. Doktorumuzla pazartesi görüşebilirim. Yarın bu sefer zeytinyağsız yoğurt ve mama deneyeceğim. Ama kaka olayını nasıl çözeriz bilemiyorum.
Tahin pekmezde ye ama mutlaka suyunu iç cok koyma az koy gercekten okadar kotu degil tadı hatirlamam mi bende bir cay bardagi iciirir di midem
Bulanirdik dilim ugusurdusulanmis gercekten cok hoş
Moralini bozma canım. Doktor sütüm az diye motilium tablet günde 3 kez iç dedi. Bi haftadır sütüm bayağa arttı. Doktoruna sor bi yan etkisi yok. İlk zamanlardaki gibi göğüslerim süt dolu şimdi. Mide bulantısı ilaçları süt arttırıyormuş. Şimdiye kadar içtiğim humana promaltlar yediğim dere otları hiç böyle yapmadı. Bu cuma kontrole gidicem bakalım ne kadar aldı
Tamam canım çok sağol dediğin gibi yarın deneyeceğim sana haber veririm❤
Benimde sanki azaldı ben artık hiç bitki çayı falan içmiyorum saldım gitti canım çünkü çok yoruldum süt olayında
Aptamil sütlü pirinçli muhallebi var canım hazır toz onu suyla yapıyorum 1 hafta oldu doktorumuz önerdi
Bütün anneler hakediyor canım iyi oldu valla. Kızı anneme bıraktık eşimle uzun zaman sonra el ele tutuştukbebek arabası yüzünden tutuşamıyorduk gittik bir kadeh şarap içtim eşimde rakı meze falan müzik İHH dedim çok bunalmışım yalnız dışarı çıkmak gerçekten çok güzel. Sağolsun kuzım 12 de uyanmış gittik anneme aldık eve getirdim emzirdim yattı.
Ver canım yemek istemezse bir kaç gün öğürdüğü gıdaları verme sonra yine teklif edersin. Doktor zorlama kesinlikle dedi. Alışması için zaman tanı dedi.
Geçmiş olsun canım bir şekilde doktora danışsan yada dediğin gibi yağı kes. Öyle dene ek gıdaya geçince bizimki de zorlanıyor kakada. Kıvam olarak koyulaştı ama kabız gibi değil bakalım daha neler yaşayacağız.
Yine atak geldi demek ki bizimkilere ya. Benimki de ayni
Moralini bozma canım. Doktor sütüm az diye motilium tablet günde 3 kez iç dedi. Bi haftadır sütüm bayağa arttı. Doktoruna sor bi yan etkisi yok. İlk zamanlardaki gibi göğüslerim süt dolu şimdi. Mide bulantısı ilaçları süt arttırıyormuş. Şimdiye kadar içtiğim humana promaltlar yediğim dere otları hiç böyle yapmadı. Bu cuma kontrole gidicem bakalım ne kadar aldı
Allah sabır versin bugün benim büyük uyanır uyanmaz huysuzdu tutturmalar aglamalar annemlelre giittik orda da devam etti küçük zaten uyumuyor bi 20dk uyuyup uyandı ,ben bi ara küçük çaplı bi sinir krizi gecirdim baya deldim böğrümü sinirimi çıkarayım diye vurarark eve geldik duş aldım az sakinledim sonra malesef uyku saatleri uyut uyansın faslına bugün abi de katıldı şu an biri sagımda biri solumda uyuycam ama korkuyorum her an uyanabilirler diye az daha bekliyim yatıcam Allah sabır versin hepimize Rabbim eksikliklerini acılarını göstermesin ama cennet boluna anaların ayagı altına serilmemiş
Anacim kendileri yaparlar ama kizlari yapmasin isterler hepsi ayniKızacaksa beni almasaydı bende babamın gözünde baldımbiz üniversiteyle ailemden gizli eşimle çok gezdik eşim güneşi şehir dışına göndermem diyor niye ben seninle gezerken bişey yoktu Ya o da gezecek aşık olacak acısını da çekecek onunda hakkı diyorum
Çocukta sarabin tadina bakarak ek gidaya baslamis olduTamam canım çok sağol dediğin gibi yarın deneyeceğim sana haber veririm❤
Benimde sanki azaldı ben artık hiç bitki çayı falan içmiyorum saldım gitti canım çünkü çok yoruldum süt olayında
Aptamil sütlü pirinçli muhallebi var canım hazır toz onu suyla yapıyorum 1 hafta oldu doktorumuz önerdi
Bütün anneler hakediyor canım iyi oldu valla. Kızı anneme bıraktık eşimle uzun zaman sonra el ele tutuştukbebek arabası yüzünden tutuşamıyorduk gittik bir kadeh şarap içtim eşimde rakı meze falan müzik İHH dedim çok bunalmışım yalnız dışarı çıkmak gerçekten çok güzel. Sağolsun kuzım 12 de uyanmış gittik anneme aldık eve getirdim emzirdim yattı.
Ver canım yemek istemezse bir kaç gün öğürdüğü gıdaları verme sonra yine teklif edersin. Doktor zorlama kesinlikle dedi. Alışması için zaman tanı dedi.
Geçmiş olsun canım bir şekilde doktora danışsan yada dediğin gibi yağı kes. Öyle dene ek gıdaya geçince bizimki de zorlanıyor kakada. Kıvam olarak koyulaştı ama kabız gibi değil bakalım daha neler yaşayacağız.
Haklisin doktorda duzelir dedi ama hep oyle yatarsa nere duzeliobüyüdükçe düzelir diyorlar ama yine kontrolde drunuza da bir sor bakalım farklı pozisyomda yatsa kafa büyüdükçe şekil de düzelir ama hep aynı pozisyonda zor sen aluştırmaya bak farklı pozisyonda yatırmaya
Maşallah kuzuna cnm..bende sizin atak durumunu merak ediyordum..bir kaç gündür bizde sıkıntılıyız..hepimize kolay gelsin..Gunaydin kizlar, ise git gel yaptigima pek bakamiyorum buraya. Ne kdr cok sayfa birikmis:) Bizim ki yeni atagina girdi sanirim 2-3 haftalik uykuya guzel gecisli gunlerin ardindan yine basladik mizmizlanma,uyumamaz surekli aglamalara7.50 de kalkti simdi uyudu arada gecen surede mahvoldun tabi
5.ay kontrolumuz oldu.500 gr almis, 4-5 cm uzamis bizimki. dr umuz ek gidayla ilgili 3 gun kuralinin onemli oldugunu ama şu ayda şu verilmeli, bu ayda bu verilmeli durumunun son arastirmalarla kaldirildigini soyledi. Mesela yumurtanin sarisinin ceyregini 3 gun tattirip takip edecekmisiz. Et de ayni sekilde. Ornegin mercimek corbasi yap dedi 3 gun sora icine kuzu eti kat dedi. Ille sadece sebze yiyecek diye bisi yok dedi. Ama seker,tuz,salca, bal 1 yasina kadar kesinlikle yasak. Ama diyelim ev yapimi recel var cay kasiginin ucuyla tattircakmisim. Yapilan son arastirmalar bu sekilde annelerimizin tarzi yapilan ek gida surecinden gecen cocuklarda alerjik yapi daha az goruldugu ortaya cikti dedi. Simdilik ek gida 2 ara ogun seklindeymis sora cogaltacakmisiz. Bizim doktorun tarzi farkli sizinle de paylasmak istedim:)
Uygulamaya gore 3 gun gorunuyor ataga ama bizim ki erken basliyor hep. Bu sefer uyku yapsin atak dualarima devam ediyorumMaşallah kuzuna cnm..bende sizin atak durumunu merak ediyordum..bir kaç gündür bizde sıkıntılıyız..hepimize kolay gelsin..
Foto da gorulenleri biraz uzun kesmisim sonradan hepsini yari yariya boldum elinde tuttugunda bi kismi disarda kalcak kadar olmalı diye bi anda agzina sokuveriyor koparıyor valla pur dikkat nefessiz onu izliyorum hatta kan ter boşalıyorum o yerkenPapatyamaviss maşallah ya senin oğlan sanki yıllardır orda kurulmuş yemek yiyormus gibi haller
Havucu haslayip mi verdin canım , eline verince ağzına fazladan alma riski olmaz mı , koparsa falan .ben bu ek gıda işini pek yapamıycam sanırım hala çözemedim çok, boğazında kalır birşey olur diye cesaret edemem
Bnmki ikinmayi adet haline getirdi oynarlen cani sikilinca herseye ihhh ihhhGünaydın kızlar. Sabahın köründe yine ıkınarak uyandık. Bu kaka sorunu bitmicekmi ya offf.
Sorma bnmde copluge donmustu midem oyle boyle degil sabhtan kslk sut helva ac karna pekmez oglen cay yemek biraz gecsin anne cayi hazir aralarda helva bu sefer baska bitki cayi damla gunee 3 ogun kendimi en çaresiz ve berbst hissettigm zamanlardi sanirim suan regliyim de hic sutum azalmis mi acaba diye dusunmuyorum bile burda okuyunca oyle bisey vardi dimi dedim sut olayı net beyinle alakalii ben bunu anladim benim sutum var ve ben bebegime yetiyorum cumlesi benim sütümü arttiriyor ve koruyor diyebilirmYa ben lohusalıktan çikip aklim başıma gelimce yeter yea deyip her seyi kestim. Her kafadan bi ses cikiyordu, herkes önüme bir şey koyuyordu. Yok serbetler, kompostolar, çaylar midem allak bullak olmuştu. Sadece su içtim sütüm çok iyiydi bu zamana kadar. Regle bağlıyorum azlığını, Kahsen demisti. Du bakalım inşallah artar düzelir takviyelerle
Sorma bnmde copluge donmustu midem oyle boyle degil sabhtan kslk sut helva ac karna pekmez oglen cay yemek biraz gecsin anne cayi hazir aralarda helva bu sefer baska bitki cayi damla gunee 3 ogun kendimi en çaresiz ve berbst hissettigm zamanlardi sanirim suan regliyim de hic sutum azalmis mi acaba diye dusunmuyorum bile burda okuyunca oyle bisey vardi dimi dedim sut olayı net beyinle alakalii ben bunu anladim benim sutum var ve ben bebegime yetiyorum cumlesi benim sütümü arttiriyor ve koruyor diyebilirmPamuk Panda
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?