2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?


  • Ankete Katılan
    271
İnşallah canım hepimizin hamileliği bal gibi geçsin hemencik nisan gelsin kucagımıza alalım. Kız ismi olarakta ne güzelmiş nisan :)) kızım olursa düşünebilirim
Gerçekten öyle :) Nisan olarak tanıdığım çocuklarda hep usluydu inşallah bizim bebelerde öyle uslu başlı olacaklar
 
Kızlar günaydınSize dün yaşadığım bir olayı anlatmak istiyorum.Anlatabilecegim kimse yok eşimde dahil.
Dün teyzemlere gittik annem de vardı.Tabi hamile olunca konu benim üzerimde yogunlasıyor.Sonra bana korkunç doğum anılarından anlatmaya başladılar.Ben sakın bana kötü şeyler söylemeyin dedim.Hamile kadına en söylenmemesi gereken şeyleri sağolsun söylediler.Hemde arada kahkaha atarak anlattılar.annem zaten onlardan beter. Hiç tesellisi yoktur Allah razı olsun. Sonra moralim bozuldu.Asma suratını gecer gider diye birde telkin ettiler üstüne.
Tabi ben normal insanlar gibi sallayip gecemiyorum biraz takıntı panik bir insanim.Yolda gelirken caktirmadan agladim.ne yalan söyleyim kafaya da taktim.
ikinci olsaydı tecrübem olurdu ama bu ilk. Hamile kadina bu yapılir mi kizlar?
 
Yaa çok ayıp etmişler. Nasıl böyle davranabiliyorlar hayret birşey.
Unut gitsin anlattıklarını pozitif Doğum hikayelerine odaklan kuzum
 

Böyle şeylere tamamen kulağımızı kapamak gerekiyor çünkü hassas bir dönemdeyiz ve her duyduğumuzdan etkileniyoruz. İnsan tabiat olarak olumlu örnekleri çabuk unutuyor da olumsuz bir şey duymayagörsün aylarca etkisinden kurtulamıyor.
 
Ben de çok saçma ve hep korktuğum telaşlı olduğum rüyalar görüyorum. Kalp atışıma uyanıyorum o derece. Ama etkilenmezler umarım minnaklar. Bol bol dua edip yatiyorum aslinda ama endiselerimiz oldugu icin ruyada gormemiz cok dogal. Endiselerimizden kurtulmamiz lazim sanirim bu tarz ruyalardan kurtulmak icin.
 
Evet ben de onu düşündüm canım. Kontrol tarihim yaklaştıkça stresim artıyor, gün içinde bastırmaya çalıştığım endişelerim sanırım rüyalarda bu şekilde açığa çıkıyor.
 
Oy kuzum. Hepimizin tedirginlikleri var. Ama allah bizi secmis, o gucu de bizi verecektir elbette. Rabbim iyi doktorlar iyi ebelerle karsilstirsin bizi. Belki sacma gelecek ama ben disciden cok korkardim. Kucukken yasadigkm olaylardan oturu. Artik yirmilikler dayanilmaz hal aldi ve son noktodaydim. Gittim oyle bir doktora denk geldim ki... ki o 20likleei cekmeyle alakali ne hikayer duydum okudum. Ama inan hic oyle olmadi. Buna da oyle bakiyorum. Evet cok cirkin anlatimlar soylemlee var dogumla alakali.. ama kotuyu cagirmamak lzim. Insallah hepimizin dogumu cok kolay olur. Rabbim ne yavrularimizi ne bizi zorlar. Iyi doktor ve ebeyle karsilasirsak da sonu guzel olur insallah.
 
Benim de bilincaltimda ne varsa surekli cocugum guya dogmus ( ben evdeyim ama cocuk hastanede ) hastaneye yetisip cocugumu emzirmem lazim diye trafikte cebellesiyorum falan. Asansore biniyorum asansor fuze gibi yukari ucuyoe :) ama cocugumu emzirmem lazim diye agliyorum :)) o da hep kaynanam yuzunden. Simdiden basladi insallah sutun olur ben iglumu emziremedim
Bak surekli hasta. Dersiniz ki oglu minyon tipli ciliz bisi:) 1.90 boyu olan bi adam esim
Yani:) ama surekli emzirememis olmaktan yakiniyor o da benim bilincaltima yerlesmis sanirim
 
Yapılmaz ama yapıyorlar. Çok takma çünkü her Doğum farklıdır :) arkadaşım, eşi arabadan çocuğun çantasını getirene kadar doğurmuş mesela. Yada annem küçük kardeşimi hastenin asansöründe doğurmuş o kadar hızlı ben ilk hamile olduğumu öğrendiğimde bana da çok korkunç hikayeler anlatmışlardı. Zor bir Doğum olacak diye kafanda kurma. Kendini rahatlat hatta bence imkan varsa Doğum kurslarına git :)
 
Kıyamam sana, inan hiç alakası yok. Kardeşim de ben de sadece 3 ay süt emmişiz. Annemin sütü dolup taşıyormuş ama biz emmiyormuşuz. İkimiz de gayet gürbüzüz. Çocukken de arkadaşlarımızın içinde iriliğimizle hep belliydik yani
 
Herkesin yasadiklari farklidir canim bosver onlar biseyler yasamis diye sen de ayni seyleri yasamayacaksin. Bazilari bundan zevk aliyor iste. Destek olacaklarina daha da kafa karistiriyorlar. Benim ikinci olacak nasipse normal dogum yok soyle zor sanci cekmek zor neler neler anlattilar ama cok sukur Rabbime geldi gecti. cok guzel bi duygu Rabbim sukurler olsun hamileligi nasip etmis. Insaallah saglikla kucagimiza aldigimiz gunleride gostersin.
 
Yalnız değiliz o zaman bende bazı arkadaşlarımla ilişiklerimi sorgular oldum.
Ben normalde de cok sulugozluyumdur. O yuzden sanki ayniyim ama dediginiz gibi arkadaslik iliskilerimi sorguluyorum. Tum hamileliginde destek oldugum arkadasim, yemek yaptirmadigim kisi beni arayip sormuyor dogru duzgun. Nasi uzuluyorum. Ama bir ona takmis durumdayim niyeyse
Sanirim diger arkadaslarim yeterince simartiyorlar
 
Biliyorum canim. Esimde sut oldugu halde emmemis. Ama masallahi var dedigin gibi:) ama bilincaltima yerlesmis bir sekilde
 
Canim annenin stresli olmasi ruh hali ve psikolojisi bebegi etkiler derler. Ama seninki anlik bir durum gun boyu yada gunler suren bisi degilse bence sikinti yapma.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…