- 15 Ağustos 2018
- 1.656
- 4.895
- 63
Evet canim aynen oyle ama mesela onde giden cocuklarin da o sivisi haliyle fazla cikabiliyormus falan. Dedigin gibi burun yasssiligi yuzunden arkadasima da ayni sekilde down dediler cocuga ama babasinin da ayni yani:) simdi cocuk dogdu masallahi var yani:) ama biz hamileligi boyunca arkadasima bunu anlatamadik. Zehir etti kendine gebeligini.bir de soyle bir sey var iki cocuk da ayni ozelliklere sahip oluyor ornegin ama 35 yasinda ki sigara icen bir kadina verilen riskle 20 yasinda sigara icmeyen birine verilen oran cok farkli oluyor. Her kriter farkli bir oran katiyor.Ben şuna şahidim bir gelinimiz var.
İlk çocuğu down sendorumlu doğdu.
Neyse yıllar geçti üzerinden bir akrabamız ailesinde çok fazla down sendromlu olduğunu söyledi.
Diğer iki çocuğu gelinimizin sağlıklı.
Birde şu aklıma takılıyor burun da önemli ya testlerde benim eşimin burnu güzel dermişim :) şaka bir yana ufak bir burnu var ve hatta kemer kısmı da ufak eşimin. E çocuğun burnu babasına çekerse burnu şöyle risk var derlerse inanmam eşimin burnunu gösteririm doktora.
Neye göre risk diyorlar, risk dedikleri zaten kesin kanaat değil, insanları telaşa sokuyorlar.
Amniyon sıvısı anneden alıp test yapıyorlar. Bu sıvının alınması da çok riskli bende arafta kaldım.
Ense kalınlığı dedikleri ölçüm bebeğin ensesinin kalınlığı değil o bölümdeki sıvı ne kadar o ölçülüyor o sıvı haftalara göre mm si olması gerekenden fazla ise risk diyorlar.