2019 Nisan Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ?


  • Ankete Katılan
    271

 
Cnm fazla bakamıyorum.
Bugün topiğe gireyim bakayım dedim.
Yorumları okurken seninkini inan alkışladım.
Sağlık ocağında Perşembe günü yaşadığımı anlatayım.
Aşıdan bir bebek çıktı annesiyle, bebek ağlıyor.
Neyse bebek sakinleşti, yanlarına bir kadın geldi.
Akrabası sanırım.
Sen niye ağlattın felan dedi.
Annesi aşı oldu dedi. Sahneyi aynen yazıyorum.
Kadının koluna öyle bı vurdu ki anlatamam eşimle şaştık kaldık. Çocuğa neden aşı yaptırıp ağlatıyorsun he, yaptırma, ne aşısı ya dedi.
Ben insanları anlamıyorum.
Yaptırmak yada yaptırmamak anne babanın kararına kaldıysa bari kimseyi etkilemeyin, yok şöyle yok böyle demek olmaz.
Bilinç insanın hayata bakış açısı ile doğru orantılı bence.
Neye nasıl bakıp bilinçlendiğin kadar hayatta kararlarını verirsin.
İlim Çin'de de olsa gidiniz, akıl dinine mensup insanlarız...
Hep b aynen dediğin gibi sadece cinsel yolla bulaşmaz, tıpkı AIDS'sin sadece cinsel yolla bulamadığı gibi...
 

Canim doktorun stun diger gogusten akiyorsa baya var demis ama benim surekli emzirirken yada yururken sutum akiyor atletlerim hep sut oldu :) Ama sagmaya gelince tik yok bu nedendir ki :) Hatta makinam da cok iyi, elimle de sagmaya calisiyorum cikmiyo kuru meme.. Ne zaman Duru emse yada sagmaya calissam damla damla akiyor icraat yok :)
 


Benim bebeğimde 54 doğdu 1 ay kontrolünde 56 çıktı. doktor normal dedi. çok ilgili bi doktordu. tek tek söyledi herşeyini. bence telaş etme.
 
asıyla.ilgili bir kaç bisey söylemeliyim, öncelikle asi yaptırma taraftarı olduğumu belirteyim, ilk kızımin tüm aşılarını tamamladım, ancak asi ile ilgili bir kesim doktorların olumsuz yazıları var, benim değil onların bilgis , bir cok hastalığı işaret ediyolar ama en bilineni alerji ve otizm, asi değil ama asinin içine koyulan bir takım koruyucular sorumlu tutuluyor, ama bilimde kesin bilgi hemen oluşmaz bunlr şu an hipotez,ve ciddi paraların döndüğü bir sektör, evet asi yaptıralım ama keşke aşıların içeriği şeffaf olsa, katli maddesi olmasa şu an elimizdeki bu mecburen yaptırıyoruz,ama bazı şeylerin dah iyi olması için gözümüzün acik olması lazm, çocuk çünkü bunlr herşeyden sakınıyoruz, niye daha iyisini sunmasınlar, biz talep edersek olcak herşey...ama dediğim gibi yaptırmamak ve yaptırmak risk ise ben kar zarar hesabini kendime göre yapıp milyonda birlik riski göze alıp yaptırmayı tercih ediyorum,diğeri kizamik olma riskini göze.aip yaptırmıyor,bu tercih meselesi önemli olan neyi tercih ettiğini bilip bilinçli olmak, yaptırmayan arkadaşlara da.saygi duyuyorum, ve şunu da.blirteyim asi kartı olmadan krese almıyorlar,istenilen blglerde var,sonuçta asi yaptirmayarak bska.cocujlri da.riske atmak var işin sonunda
 
Ya bilmiyorum ki doktor o soruyu sorunca şaşırdım hani koca karılar sorar ya bu tarz sorular aynı öyle sordu hiç öyle bir soru beklemiyordum canım ben zaten doktordan pek emin olamadım.ama benim sütüm bol gerçekten bende sürekli atlet sütyen değişmekten bir hal oldum beş on tane emzirme sütyeni şart oldu 2 tane var yetmiyor bana.benim oğlum emdiğinde yorulup memeyi bıraktığında dolu dolu akıyor yüzü gözü süt oluyor.maşallah diyim kendime.inşallah hepinizin göğüsleri süt dolsun.benim sütümün bolluğunun sebebi az az da olsa sık sık emiyor emdikçede süt üretiyorm birde dilim damağım kuruyor emdirdikçe buda çok su içmemi sağlıyor.seninde sütün çoktur eğer öyle akıyorsa bebeğin daha kuvvetli çekiyordur bir kaç gün sağma sadece emdir emiyorsa öyle bir dene bakalım ben hiç sağmadım bilmiyorum sağsam belki benimde çok gelmez ama emince geliyor
 

Aşı çığırtkanlığı yapmak da senin şahsi tercihinken benim aksini yapmam sana yanlış geliyor. Çünkü sen kendi savunduğunu doğru zannediyorsun. Ama değil.

Uyuşturucu kullananlara iğne ile bulaşabilir tabii hasta biriyle iğneyi paylaşırlarsa. Türkiye’de kaç bebeğe enfekte iğne ile bulaşmış? Ben söyleyeyim. SIFIR. Perkütan yolu eledik.

Mukozaya gelince... bu tarihi geçmiş bilgiyi nereden buldun bilmiyorum. CDC’nin kendi sayfasında bile (ki aşıyı takvime ekleyen kurum budur Türkiye’de bunu takip eder) tükürük ile bulaşmadığı yazıyor. Diğer vücut sıvılarıyla (semen, vajinal sıvılar) bebek temas edecek değil. Mukozayı da eledik.

Zaten kan ve cinsel yolu da elemiştik. Bebeğe kan nakli yapılma olasılığının da çok düşük olduğunu biliyoruz hepimiz. Bu durumda bir de hepatitli kan nakledilme olasılığı da giriyor devreye ve iyice düşüyor.

Bu durumda sadece annede yada hadi tedbirli olalım evde hepatit b hastalığı taşıyan birisinin olması risk faktörüdür.

Eğer sığ bilgini arttırmak istiyorsan şunlara cevap ara:

Aşıdan önce, Türkiye’de yılda yukarıda yazdığım risk faktörünü taşımayan kaç bebeğe hepatit bulamış? A diyelim bu sayıya.

Türkiye’de yılda TUİK’e göre 231 bin bebek dünyaya geliyor.

A kadar bebeği korumak için 231 bin bebeğe dünyaya geldiği ilk gün içinde civa türevi olan beyin hasarından ani bebek ölümüne kadar yan etkileri olan bir aşıyı yapmak ne kadar mantıklı? Buna risk fayda analizi denir. Yan etkiler için de aşının kendi kutusundan çıkan kullanma talimatına bakmak yeter. İnternette de var. Merak eden kendi ulaşabilir.

Bilgilendirilmiş bir onay vermek herkesin hakkı. Doktorundan çobanına kadar herkes bebeğine neyin enjekte edildiğini, ne riskler taşıdığını bilmeyi hak ediyor. O yüzen küçümseyerek ve felaket tellallığı yaparak sorgulayıp, araştırıp, öğrenmek isteyenlerin hakkına girme.

Bu konuda okuduğum yerli yabancı kaynakları üst üste koysan yerden 3 katlı bina yüksekliğine çıkar. O yüzden bilgisi yarım sayfalık olan kişilerle tartışmıyorum. Ama her zamanki gibi yorum yazılı kalacağı için farklı bir görüş olduğunu da insanların görmesi için cevap yazdım. Yani sana değil bu cevap.
 
Benim bebeğimde 54 doğdu 1 ay kontrolünde 56 çıktı. doktor normal dedi. çok ilgili bi doktordu. tek tek söyledi herşeyini. bence telaş etme.
Ay sağol canım.maşallah senin bebii de uzunmuş.benim aldığım tulumlara hiç sığmadı oğlum ya giydiremedim hiç.
 
Siz bebekken mi yapılmasına karşısınız .büyüdüğünde yapılmalı mı diyorsunuz yoksa hiç mi yapılmasın diyorsunuz.
 
Sen çok daha güzel yazmışsın canım. Ben de aşı karşıtı değilim. Aşıların hedef hastalıklara karşı çok etkili olduğunu biliyorum. Konu tamamen risk fayda analizi. Mesela verem görünmeyen bir ülkede yaşasaydım verem aşısını da yaptırmazdım ama Türkiye’de çok var o yüzden yaptırıyorum. Tabii verem aşısının akciğer veremine karşı korumadığını bilerek... bunu bile bilmiyor kimse. Ben buna üzülüyorum. Doktorlar bilgi verse keşke. İnsanlar aptal anlamaz sanıyorlar. Herkesin anlayacağı yalın bir dille anlatılabilir bence. Tamam herkes çok zeki, eğitimli değil ama sırf insan olmanın verdiği haklar için bilmeleri gerek diye düşünüyorum. Daha doğrusu vicdanım bana bunu söylüyor.

Aşı kartı istiyor mu kreşler gerçekten? Hiç duymadım bunu. Benim kızımın aşıları yok. Zaten yaptıracağım. 2 yaşını geçmesini beklemiştim. 3 oldu. Henüz burnu akmadı Allah’a şükür.
 
kesinlikle canım, d vit içindeki koruyucuya bakıp asinin içinde.ne olduğunu sorgulamıyoruz, sorgulasak söylemiyorlar... öğrenme hakkimiz var ama sorunca sinirleniyorlar birde, evet kuzu asi kartı istiyorlar
 
Kızlar sizde aşı oldunuz mu ? Biz boğmaca aşısı olduk ailecek ben eşim annem babam ve kardeşlerim yani bebekle yakın temasta olan herkese aşı yapıldı doğumdan hemen sonra. Yeni doğan bebeğe aşı yapılamadığı için onu korumak amaçlı biz aşı olduk. Türkiyede böyle bir uygulama varmı ?

kanadali35 sizin orda yapılıyormu canım ?
 
Siz bebekken mi yapılmasına karşısınız .büyüdüğünde yapılmalı mı diyorsunuz yoksa hiç mi yapılmasın diyorsunuz.
Yok ben aşılara karşı değilim. Meşhur bir laf var çok erken çok fazla diye... bazı aşıların gereksiz yere erken yapıldığını düşünüyorum hepatit gibi. Bazı aşıların da tümden gereksiz olduğunu düşünüyorum grip ve rota gibi. Ama şartlara göre değişir. Mesela sağlık hizmetlerine erişimin kısıtlıdır, rota yüzünden çok su kaybederse gerekli tıbbı bakımı alamayacaktır o zaman aşı yapılması faydalıdır. Ama ishal için bağırsak düğümlenmesi riski olan bir aşıyı ben yaptırmam. Şahsen gördüm aşıdan sonra bebeğinin bağırsağı düğümleneni... gerçekten çok kötüydü.
 
Var. öneriyorlar sadece, zorunlu değil. Ben 20 günlükken boğmaca olmuşum. Ziyarete gelen komşu kızından geçmiş. O yüzden düşünmedim, kuvvetli bir bağışıklığım var zaten.
 
Var. öneriyorlar sadece, zorunlu değil. Ben 20 günlükken boğmaca olmuşum. Ziyarete gelen komşu kızından geçmiş. O yüzden düşünmedim, kuvvetli bir bağışıklığım var zaten.

Anladım. Biz yaptık. Salgın var bizim burda. O yüzden bir tek anne baba değil bebekle sık sık yakın temasta olan ve aşı olalı 10 yılı geçmiş bütün aile bireylerine yapıldı aşı.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…