- 24 Haziran 2011
- 1.483
- 1.040
- 133
günaydın kızlar ikili tarama testiyle ilgili fikirlerinizi merak ediyorum yaptırmayı düşünüyor musun
Günaydın canım.
Ben ilk gebeliğimde yaptırmadım.
Bunda da yaptırmayı düşünmüyorum. Her durumda evladımdır..
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
günaydın kızlar ikili tarama testiyle ilgili fikirlerinizi merak ediyorum yaptırmayı düşünüyor musun
kesinlikle öyle bende bu maantıkta düşünüyorum açıkcası allah korusun kötü bişe çıksada gebeliği hiç bir şekilde sonlandırmayı düşünmüyorum o yuzdende yaptırmakda biraz saçma geliyorGünaydın canım.
Ben ilk gebeliğimde yaptırmadım.
Bunda da yaptırmayı düşünmüyorum. Her durumda evladımdır..
Kese 5+3 göründü kalp atışı 6+3 göründü ama sesi yok daha küçük ekleyebilirsingünaydın arkadaşlar hepimiz için güzel bi gün olsun inşallahdün o kadar gerildikten sonra bugun uzuun uzun dinlenmek istiyorum inşallah.. tabloda son güncellemeleri de yaptım kızlar eklemek istediğiniz bişey olursa beni etiketleyin lütfen
![]()
Ben yaptiricam canım,birtakım sorunlar için de önemli bence,doktorum baya detaylı anlattı yaptırmanız down dışında farklı durumların varlığından onları öncesinde tespit etmek vs baya güzel anlattı bir öğrenciye anlatır gibi:) zaten doktorun tecrubesi ile bazı doktorlar değerleri yanlış yorumlayıp çileğe dondurebiliyo süreci, bir arkadaşım bunu yaşadı, ama nur topu gibi doğdu bebeği. En son aminiyosentez herhalde yapılan. Ona kadar tüm testlerinde büyük oranda engelli çıkıyordu bebeği ne çektiler o dönemde stresten. İnş Allah yavrularımizi sağlıkversingünaydın kızlar ikili tarama testiyle ilgili fikirlerinizi merak ediyorum yaptırmayı düşünüyor musun
İkili testler yüzde 65 doğru çıkıyormuş.kesinlikle öyle bende bu maantıkta düşünüyorum açıkcası allah korusun kötü bişe çıksada gebeliği hiç bir şekilde sonlandırmayı düşünmüyorum o yuzdende yaptırmakda biraz saçma geliyor
ben açıkcası pek düşünmüyordum hep yaptırmıcam diyordum ama dediğin gibi doktorum öyle bi konuştuki biraz onun etkisinde kaldım ve o yuzden kafam karıştı ne yapacağımı bilmiyorumBen yaptiricam canım,birtakım sorunlar için de önemli bence,doktorum baya detaylı anlattı yaptırmanız down dışında farklı durumların varlığından onları öncesinde tespit etmek vs baya güzel anlattı bir öğrenciye anlatır gibi:) zaten doktorun tecrubesi ile bazı doktorlar değerleri yanlış yorumlayıp çileğe dondurebiliyo süreci, bir arkadaşım bunu yaşadı, ama nur topu gibi doğdu bebeği. En son aminiyosentez herhalde yapılan. Ona kadar tüm testlerinde büyük oranda engelli çıkıyordu bebeği ne çektiler o dönemde stresten. İnş Allah yavrularımizi sağlıkversin
Selam canlar var mı bebişi gelen :)
benim de biraz biu kafamı kurcalıyor değerler yüksek çıkıyormuş kafama takarım diye korkuyorum internette okuduğum şeylere bakınca yapıpda güzel yorum yapanlar çok düşük hepsi bi açıdan şikayetçi olmuş ayrıntı ultrasyon mutlaka yapılması gereken birşey zatenİkili testler yüzde 65 doğru çıkıyormuş.
Olumsuz bir düşünceyle hamileliğimi geçirmek stres olmak istemiyorum.
Benim için önemli olan doppler yani ayrıntılı ultrason. Onda kötü birşey tespit edilirse müdahele imkanı var en azından..
Doktorlar amniyosentez gibi invaziv girişimler dışındaki testlere güvenilir demiyor. Yani kesin sonuç arayanlar sonucunda ben bu çocuğu doğuramam diyecekse yaptırmalı aksine nolursa olsun doğururum diyen kendini yormamalı boşuna diyor. Düşününce gerçekten insan nasıl bir karar verir zor çünkü testlerinde güvenilirliği yok. Amniyosentez gibi yöntemlerde riskli kontaminasyona çok açık ve düşüğe neden oluyor. Neyse kısaca ikili test normal gelsede sonuç bizi nasıl tatmin eder bilemiyorum
. Muayene ücreti+ 50 TL daha veriyorsun herhalde ama Hastanesi'ne göre değişir.ben ilk bebegimde öyle vermiştim.bundaki fiyat nedir bilmiyorum.doktorm beni 30 Ekim'de çağırdı ozaman ogrenicem.Kızlar ikili test fiyatları ozellerde ortalama kaç oluyor,bilginiz varmi
benide doktorum ayın 20 çağırdı test parası 110+muayene parası 80. Muayene ücreti+ 50 TL daha veriyorsun herhalde ama Hastanesi'ne göre değişir.ben ilk bebegimde öyle vermiştim.bundaki fiyat nedir bilmiyorum.doktorm beni 30 Ekim'de çağırdı ozaman ogrenicem.
Hangi hastane cnm burası bide hangi ildesin??benide doktorum ayın 20 çağırdı test parası 110+muayene parası 80![]()
. Muayene ücreti+ 50 TL daha veriyorsun herhalde ama Hastanesi'ne göre değişir.ben ilk bebegimde öyle vermiştim.bundaki fiyat nedir bilmiyorum.doktorm beni 30 Ekim'de çağırdı ozaman ogrenicem.
istanbul canım reyap hastanesi seninHangi hastane cnm burası bide hangi ildesin??
Geçmiş olsun canım, doktorun tecrubesi de bu ikili testlerde onemli tabi. Bazi doktorlar cok olumsuz insanın moralini bozuyor.
benimde tansiyonum düşüyor sürekli, 12-8 dir genel olarak. Dün akşam baygınlık geçirecek gibi oldum bir olciyim dedim 9-6 zorla bişey yedim çıktı, sabah kalkınca yine aynı. Çok midesi bulanıp halsizlik yaşayanlar tansiyonlariniza bakın o an. Tansiyon düşüklüğü daha da arttırıyor bulantı ve halsizligi.onlem alıp zorla bişey yiyin
Geçmis olsun canım. Benime ilk kontrolüme 11e 7 çıkmıştı o zamanlar mide bulantısı da yoktu 6 haftada 9a 6 çıktı 8. Haftada 9a 5 akabinde mide bulantılarımda vardı doktorum düşük tansiyon daha iyidir gebelikte dedi yükselmesindense Allah korusun. Bugün 10. Haftayı doldurcam daha iyiyim çok şükür arada yine oluyor koku hassasiyeti falan bu halimize çok şükür. Rabbim cümlemizin bebeklerini korusun ❤Benim tansiyonum hep düşük zaten
Yani hamilelikten önce de düşük tansiyonluydum
11.haftadayim
İki kez kontrole gittim
Birinde 10 6 çıktı
Birinde 9 6 çıktı
Geçenlerde başım çok agriyordu annem ölçtü 10 7 çıktı
Azıcık yükselme hemen baş ağrısı yaptı bende
Geçmis olsun canım. Benime ilk kontrolüme 11e 7 çıkmıştı o zamanlar mide bulantısı da yoktu 6 haftada 9a 6 çıktı 8. Haftada 9a 5 akabinde mide bulantılarımda vardı doktorum düşük tansiyon daha iyidir gebelikte dedi yükselmesindense Allah korusun. Bugün 10. Haftayı doldurcam daha iyiyim çok şükür arada yine oluyor koku hassasiyeti falan bu halimize çok şükür. Rabbim cümlemizin bebeklerini korusun ❤
Benim tansiyonum hep düşük zaten
Yani hamilelikten önce de düşük tansiyonluydum
11.haftadayim
İki kez kontrole gittim
Birinde 10 6 çıktı
Birinde 9 6 çıktı
Geçenlerde başım çok agriyordu annem ölçtü 10 7 çıktı
Azıcık yükselme hemen baş ağrısı yaptı bende
Sevgili anne adayları herkese merhaba
Umarım hamileliğiniz sağlıklı ve güzel geçiyordur.
Daha önce yazmıştım
Babama kanser teşhisi konuldu diye
Sağolsun bazı arkadaşlar mesaj yazdı destek oldular
Babamın durumu kötüleşmeden yanına gidip görmek istedim
Şu an memleketteyim
Hergun hastaneye ziyarete gidip geliyoruz
Ben biraz daha kalmak istiyrm ama haftaya 12 haftalık oluyoruz ve ikili test için çağırmıştı doktor
Bu testi tam haftasında mi yaptırmak gerekiyor
13.haftada gitsem bir sorun olur mu
Gerçi doktoruma sordum o da gelmelisin mutlaka dedi
Ama ben babamı bırakıp gitmek istemiyorum
Memlekette yaptır diyecek arkadaşlar için de şöyle düşünüyorum
Ailem zaten perişan durumda
Bir de benim peşimde kosmasinlar
Ayrıca da kendi doktorumda devam etmek içimi daha çok rahatlatacak
Doğuma kadar üroloji ve endokrin takibindeym aynı zamanda
Çok uzun yazdım hakkınızı helal edin![]()