Tsk ederm canimm ins bakalim nabzida duysaydim cok iyi olurdu ama o konuda pek umudum yok

Aaa neden umudum yok diyorsun canım. Inşallah hayırlısıyla duyacaksın. Ben henüz tedaviye bile görmedim yeni öğrendim. Herkese göre farklılık gösteriyor ayrıca. Rabbim kısmet ettiyse öyle ya da böyle o meleği alacaksın kucağına :anne:
Ben 3 ay öncesine kadar 8 haftalık düşük yaptım hem de lavaboda kendı kendime ama buna da şükür dedim. Her şey olacağına varır olumsuz düşünme her şey güzel olacak :emir_bebek:

Bana da ıhlamur içebilirsin sadece demişti. Türk kahvesi günde 1 fincanı geçmemeli siyah çayı da çok açık iç dedi. Sade soda günde iki tane içebilirsin dedi ve ayran ile süt serbest. Maydanoz kullanma dedi bir de

Aaa neden umudum yok diyorsun canım. Inşallah hayırlısıyla duyacaksın. Ben henüz tedaviye bile görmedim yeni öğrendim. Herkese göre farklılık gösteriyor ayrıca. Rabbim kısmet ettiyse öyle ya da böyle o meleği alacaksın kucağına :anne:
Ben 3 ay öncesine kadar 8 haftalık düşük yaptım hem de lavaboda kendı kendime ama buna da şükür dedim. Her şey olacağına varır olumsuz düşünme her şey güzel olacak :emir_bebek:
Yok kiz olumsuz düşünmekten degil erken die öyle soyledim. Insallah onu da duyarim sonrada olsa sorun degil. Ben gebeligimi cok erken öğrendim ya zaman hic gecmiyor .

Rabbim bebislerimizi bize bagislasin saglicakla dogurmayi nasip eder insallah

İyi geceler kızlar pek iyi gelemedim bunada şükür tabi. Günlerdir çektiğim yorgunluğun sıkıntının sebebi enfeksiyonmuş maalesef bu sabah kusarak ateşli uyanınca bir terslik olduğunu anladım raporluyum pazartesiye kadar. Doktor tek seferlik suya katılan ilaç ve progestan verdi bulantıların en yoğun olduğu haftaymış biraz dişini sık dedi bebeğim iyi çok şükür büyümüş yavrum artık daha net görüntüsü:)
Birde kızlar ikili test için garantisi olmadığını söylüyor. Yaptırıp yaptırmamayı hastalara bırakıyorum dedi. % 100 olan tek test amniyosentezmiş. Birde %99 oranında cell free dna testi varmış kan alınarak yapılıyor fiyatı 2500 civarındaymış ülkemizde.

İyi geceler kızlar pek iyi gelemedim bunada şükür tabi. Günlerdir çektiğim yorgunluğun sıkıntının sebebi enfeksiyonmuş maalesef bu sabah kusarak ateşli uyanınca bir terslik olduğunu anladım raporluyum pazartesiye kadar. Doktor tek seferlik suya katılan ilaç ve progestan verdi bulantıların en yoğun olduğu haftaymış biraz dişini sık dedi bebeğim iyi çok şükür büyümüş yavrum artık daha net görüntüsü:)
Birde kızlar ikili test için garantisi olmadığını söylüyor. Yaptırıp yaptırmamayı hastalara bırakıyorum dedi. % 100 olan tek test amniyosentezmiş. Birde %99 oranında cell free dna testi varmış kan alınarak yapılıyor fiyatı 2500 civarındaymış ülkemizde.
Merhaba,
O dediğiniz testten bir tanıdığım yaptıedı. İkili tarama problemli dediler . Daha pahalı fiyat çıkarmışlar hatta. Rabbim inşallah hepimizin sağlıkla kucağına almasını nasip eder

Çok geçmiş olsun bu arada,tez zamanda iyileşirsin inşallah

Çevremdeki bicok kişi mide ilacı şurubu ,grip olup antibiyotik gibi bir sürü ilaç kullandı. Bazen doktorlar abartiyolar gibi geliyo.allah korusun olacağı çare yok herkes kaderini yaşıyor sonuçta. İçinizi ferah tutalım.biz fiziken ve moralmende iyi olalım eminim bebek bundan daha çok mutlu olacaktır:)
Aynen.
Yani benim komşumda kullanıyor. Bende diyorum bana neden öyle dedi falan. Muhtemelen abarttı dediğiniz gibi.

Merhaba,
O dediğiniz testten bir tanıdığım yaptıedı. İkili tarama problemli dediler . Daha pahalı fiyat çıkarmışlar hatta. Rabbim inşallah hepimizin sağlıkla kucağına almasını nasip eder
Doktorlar amniyosentez gibi invaziv girişimler dışındaki testlere güvenilir demiyor. Yani kesin sonuç arayanlar sonucunda ben bu çocuğu doğuramam diyecekse yaptırmalı aksine nolursa olsun doğururum diyen kendini yormamalı boşuna diyor. Düşününce gerçekten insan nasıl bir karar verir zor çünkü testlerinde güvenilirliği yok. Amniyosentez gibi yöntemlerde riskli kontaminasyona çok açık ve düşüğe neden oluyor. Neyse kısaca ikili test normal gelsede sonuç bizi nasıl tatmin eder bilemiyorum

Aynen.
Yani benim komşumda kullanıyor. Bende diyorum bana neden öyle dedi falan. Muhtemelen abarttı dediğiniz gibi.
Haftası küçükse belki vermek istememiştir ama gebelikte ilaç kullanılmaz diye birşey yok ben ilk öğrendiğimde 4 haftalıktı bir kutu antibiyotik içmek zorunda kaldım çünkü tedavi olmazsa zaten bebekte zarar görüyor bir mantığı yok yani acı çekmenin

Selam kızlar bayadır girmiyordum etkilenmek istemiyorum ama yine de soracağım tiroidi yüksek çıkıp sonra anti tpo yaptıran var mı? Anti tposu yüksek çıkan ya da ?

Gr
Doktorlar amniyosentez gibi invaziv girişimler dışındaki testlere güvenilir demiyor. Yani kesin sonuç arayanlar sonucunda ben bu çocuğu doğuramam diyecekse yaptırmalı aksine nolursa olsun doğururum diyen kendini yormamalı boşuna diyor. Düşününce gerçekten insan nasıl bir karar verir zor çünkü testlerinde güvenilirliği yok. Amniyosentez gibi yöntemlerde riskli kontaminasyona çok açık ve düşüğe neden oluyor. Neyse kısaca ikili test normal gelsede sonuç bizi nasıl tatmin eder bilemiyorum
geçmiş olsun canım . Dinlen iyice

Günaydın canlar midem bulamayan bendim sanırım olacak gibi bilmiyorum
Günaydın canım bende de hiç mide bulantısı yok. İştahım da gayet normal zamanki gibi. Ama belki daha erken diye yoktur, benim de biraz geriden geliyor çünkü aslında senle aynı gibi olabiliriz, belki bi süre sonra başlayacaktır.

Günaydın kızlar bugün tartıldım 1 kilo vermişim 62 ile başlamıştım 61e düşmüşüm şu bulantılar geçse de rahat rahat yemek yiyebilsem artık sizde nasıl durumlar?

Günaydın canım bende de hiç mide bulantısı yok. İştahım da gayet normal zamanki gibi. Ama belki daha erken diye yoktur, benim de biraz geriden geliyor çünkü aslında senle aynı gibi olabiliriz, belki bi süre sonra başlayacaktır.
Belki olabilir sat göre bir hafta geriden geliyor o zaman erken olabilir

günaydın kızlar ikili tarama testiyle ilgili fikirlerinizi merak ediyorum yaptırmayı düşünüyor musun

Geçmiş olsun canım, doktorun tecrubesi de bu ikili testlerde onemli tabi. Bazi doktorlar cok olumsuz insanın moralini bozuyor.
benimde tansiyonum düşüyor sürekli, 12-8 dir genel olarak. Dün akşam baygınlık geçirecek gibi oldum bir olciyim dedim 9-6 zorla bişey yedim çıktı, sabah kalkınca yine aynı. Çok midesi bulanıp halsizlik yaşayanlar tansiyonlariniza bakın o an. Tansiyon düşüklüğü daha da arttırıyor bulantı ve halsizligi.onlem alıp zorla bişey yiyin

Back