Geçen cumartesi yaşadığım doktor kontrolünü anlatayım sizlere..
Doktor önce karından baktı ve kese var bebek yok dedi. Daha sonra kalp atışı için baktı, kalp atışı da yok dedi.
Daha sonra iki seçeneğin var dedi.
Ya vajinal ultrasonla bakıcam ya da 3-4 gün sonra yine gel dedi. Vajinal bakın dedim. Bakınca bebekte kalp atışı da göründü. Muayneye gittiğim gün 6+6 dım. 6+1 çıktı ultrasonda.
Ama ben muayneden ve doktorun tavrından hoşlanmadım.
Ordan çıkıp hemen başka bi hastaneye gittim. Yeniden muayene oldum. Karından hemen bebekte kalp atışı da göründü. 6+2 dedi haftasına.Kese büyüklüğü 7+3 ile uyumlu dedi. Önemli olan bebek dedi. Geç döllenme olabilir dedi.Ayrıca kese dışında kanama alanı göründü. Diğer doktor görememişti.
Aslında bu ay bi kere ilişki oldu. İlişkiden 3 gün sonra döllenmiş oluyor bu hesaba göre. Biraz kafam karıştı ama bu benim ikinci gebeliğim. Bir oğlum var. Oğlum adet olmam gereken günde döllenmişti. 2-3 hafta geç döllenmeydi. Bu ihtimale göre kızım olabilir.
Yani kısacası arkadaşlar doktorun cihazı, bilgisi ve geç döllenmeler çok etkili. Gebeliğin altın kuralı sabır ama sabırlı olup sakince beklemek gerçekten çok zor.. Rabbim sağlıklı günler nasip etsin hepimize..