2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

diş için tetagil diye toz granül kullanıyorum eczaneden aldım bitkisel iyi geliyor gibi jeller zararlı diye bunu aldım rahatladı sanki biraz

Selam anneler. Bnm kucum cicegim 9aylik oldu bugun. Emekliyor 3 aydir 1 aydir siraliyir. 8 disi var. Herseyi asiri hizli oldu boyu bile bianda cok uzadi 3aylikken 6aylik boyundaydi. Haliyle 4 aya kdr guzel uyuyan gece hic uyanmayan cok uslu sessiz bebegimin uykusu gece gunduz duzensiz huyu sinirli huysuz gerhin bi hal aldi. Asiri hareketli ve bilinc tam olmadigindan surekli agza bisey al wc gir koltuktan yataktan dus sehpa altinda kafa vur hep olayli sorunlu. Gecen hafta fare zehrini agzina aldi gece hastanede geçirdik. Yani vukuatlari bitmiyor. Abla 8aylik emekledi 9aylikken derinlik algisi olusur haliyle okadar sorun yasamadim. Bide daha agir temkinli cocuktu. Disler cik allah cik bitmedi. Her hafta 1 dis ciksa zaten 2 ay eder kizlar ne cektim o dişlerden. Kac gecem heba oldu... 2 gun gece gunduz araliksiz abartmiyorum yerken uyurken oynarken agladigini biliyorum. Abla da bu sene anaokula basladi ne hastalik varsa tasiyor. Dis sorunu olmayan gecelerde krup grip sumuk vb sorunlarn yuzunden sikinti yasiyoruz. Haliyle cocukta ne duzen kaldi ne uyku saati ne yeme duzeni. Zaten 2 cocuk zor bide digeri de kucuk sayilir bir de kendisi zor sikintili bayagi. Ilk cocuk olanlara ozeniyorum onlarin heves sabir zaman ozen bende olamiyor malesef.

Hanımlar sizi aile hekimliğinden aradılar mi? Kızamık vakası 1 yaş altında artmış o yüzden sağlık bakanlığı asiyi 9-11 aylık bebeklere yapilmasina karar vermiş. Hemşire arayıp kızamık aşısı kampanyasi baslatti bakanlik o yuzden sizede yapacağız dediler. Sizlere boyle bir bilgilendirme yapıldı mi ?

Canım aramadılar 28 kasımda gittiğimizde bir şey demedi yeni bir durumsa söyler sanırım.Allah korusun hepimizin yavrusunu.

Canım görümcem sağlık ocağında hemşire. 1 haftadır aşı yapıyorlar, senin dediğin sebepten. Bizede bilgilendirme yaptı gene 9 aylık olunca gidicez.

Canım aramadılar 28 kasımda gittiğimizde bir şey demedi yeni bir durumsa söyler sanırım.Allah korusun hepimizin yavrusunu.
Evet yeniymiş. Amin canım.
Canım görümcem sağlık ocağında hemşire. 1 haftadır aşı yapıyorlar, senin dediğin sebepten. Bizede bilgilendirme yaptı gene 9 aylık olunca gidicez.
Teşekkürler canim, yaptırayım bende insallah haftaya

aradilar bizi de 20 aralikta yapilacak aşımız

Merhaba.
Herkes aşıyı yaptıracak mı? Doktorlarınız da öneriyor mu? Ben kontrolde sorduğumda doktor 9.ayda yapılan kızamık aşısını önermiyorum dedi. Anneden geçen antikorlar aşının etkisini azaltıyor. 12.ayda tekrar yapılacak, bu sefer aşıdan beklenen fayda alınmıyor dedi. Yaşadığınız yerde fazla mülteci yok, risk o kadar yok, olsa değerlendirirdik tekrar dedi. Bugün sağlık ocağına 12.ayı bekleyeceğim dedim ama içim hiç rahat değil.

Tamda bende asi hakkinda sizlere sorum olacakti muhabbeti gecmis.saglik ocagi asi kampanyasi var kizamik salgini var persembe gelin yapalim dedi. Bende kararsiz kaldim.asi takviminde yok mu ki dedim cevap.alamadim.sizler ne yaptiniz kizlar vurdurdumuz mu.ne dusunuyorsunuz son durumunuz nedir

Normalde 1 yaş sonrasiymis sanirim tam yaş aralığını bilmiyorum ancak sıkça görülmesi nedeniyle erken döneme çekmişler.bizim aile hekimliği gecem günlerde iki üç kez kızamiktan dolayi kapandı, dezenfekte ettiler ilaçlama vs sonra tekrar açıldı. Bizim de perşembe günü aşımız var ve yaptıricam.

Benim oglum da dün oldu kızamık aşısı. Şükür ates yapmadı. Bazen 4 5 gün sonra ates yapabiliyormuş. Kontrol edeceğim artık. Bir de bu ara daha cok emmek istiyor. Ek gıdayı zorla yediriyorum. Dişten desem alt 2 disi cıktı. Ustte bir sey yok gibi daha. Sizlerde de oluyor mu istahsizliklar?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…