2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Biri çıktı bizim diğeri 3 hafta olacak hala çıkmadı

hâlâ adet olamadım, üzerimde bir gerginlik var 1aydir normalde sakinimdir ama adet öncesi böyle olurum adet oncesi belirgin bir sekilde gergjn olurum bunun farkında olduğumdan polemiklerden uzak durmaya felan çalışırım ama bu çok uzun sürdü bu gerginliği kontrol edemiyorum istemsizce bagirdigim oldu bir adet olsam rahatlicam sanki 7 buçuk ay olduğunu waaaa waaaa waaa

Bebeklerinin dişi çıkmış olan annelere bi kaç soru sormak istiyorum.

1- Ateş durumu nasıldı? En cok kaç a kadar çıktı. Her gün mü yüksekti yoksa arada bir mi? Neler yaptınız?

2- bebeğinizin diş etleri nasıldı? Baktığınızda diş çıkacak diyebiliyor muydunuz? Kizimin diş etlerine baktığımda birşey anlayamıyorum herhangi bir dişe dair beyazlık veya şişlik kirmizilik yok.

3- ateslenmelerden ne zaman süre sonra diş patladi çıktı?

Kızım diş mi çıkarıyor anlamadim. Atesi dün aksam bir anda 38.5 oldu. Soguk bezler ve ilik dusla 37.8 oldu ama sonra yine 38 in üstüne çıktı. Yarım fitil verdik öyle 37 ye düştü. Gece uyudu da ama uykusunda kafasını surekli saga sola cevirip hemde sesler cikariyordu.Herhangi bir hastalık belirtisi de yok burnu akmiyor oksurmuyor. Genel bi huysuzluk yok. Bi kac gün daha takip edicem bakayim baska bir belirti birsey olacak mi

bizde hiç ateşlenme olmadı. Damakları çok şişkin duruyordu sonra bir gün çıktığını kaşığa geldiğinde anladım ben genel olarak huysuzluk uyku bozuklukları bardı

Bence idrar tahlili verin o da ateşlenme ve uyku bozukluğu yapar

Gunaydin anneler sanirim baya bebekleriniz hareketlendi buralara ugramaz olmussunuz.
Bizim daha dislerimiz cikmadi.doktirumuz soylemusti baya gec cikar diye. Ama epune yiyeceknbirseyler alip kemirmeyi seviyor.
Gozumun onunden bir dakka ayirmiyorum.
Ilikki kemik hazirlmam .yeme icme durumlariniz nasil.
Biz 4 ogun besleniyoruz.aradalarda anne sutu

Bizimde dişler çıkmadı ama herşey ağızda. bir saniye gözümün önünden bende ayıramaz oldum. emeklemeyi geçtik sürekli sağa sola tutunup ayağa kalkmasından ne yapacağımı şaşırdım. bir anda kalkıyor bir anda elleri bırakıyor pat yere. oyuncaklarıyla oynamıyor etrafa saldırıyor. geçen hafta emekleyip oyuncaklarını alıp oynardı bu haftada 2 dk oyuncakla oynasa sonra hemen yanıma geliyor. bende bilgisayardayım iş yapmam lazım hepten berbat oldum. masa da değil de yerde yanında otursam hiç yüzüme bakmıyor gelmiyor kucağıma masaya geçiyorum hemen geliyor. :S yeme içmemiz yerinde çok şükür 3-4 öğün yiyor ama o kadar hareketli ki yediği yeniden eriyip gidiyor.

Dün akşam yatmadan buraya girip sizin yazdıklarınızı okudum sonra odaya bi gittim kızımın biraz ateşi var Aynı şeyleri bizde yaşadık sabah 7 gibi baktım bacakları felanda kıpkırmızı olmuş erkenden de hastaneye götürdüm idrar verdij sıkıntı yok kulağında kızarıklık gördüğünü söyledi antibiyotik yazdı kullansam mi bilemedim

Geçmiş olsun canim. Bizim o aksamdan sonra daha atesimiz olmadi. Vücudunda da herhangi birşey gormedim. Huysuzluk uyku problemi de yok. Suan iyi. Bugun sadece parmaklarini tekrar ağzına sokmaya basladi salyasi yoktu 2 haftadir bugun basladi tekrar. Ama dis etleri şiş de degil. Anlamadım . eger tekrar ateş falan olursa goturucem doktora

Gunaydin arkadaşlar. Dun bebegimi cok guzel besledim mmeyvesi ilikli corbasi falan derken ustune birde elmalintarcinli cay icirdim azicik oh dedim bugun guzel gecti gece uykumuza yattik.1 saat sonra burnumuz tikandi sabaha kadar huysuzlandik.hay dedim dilimi..

Merhaba, bebeğim ismiyle seslendigimde hâlâ bakmıyor sizce erken mi sizin bebekleriniz bakıyor mu araştırmama göre, 8,10,aylarda bakması beklenirmis
Bir de işaret parmağıyla gösteriyor mu istediğini bu da 12.ay diyor ama ben takip ediyorum çünkü otizmin belirtilerini okudum bugün Allah korusun takip ediyorum çok sıklasmis ülkemizde
Ben de aşırı hareketli olan oğlumun mama sandalyesinde sürekl ileri geri hareket etmesinden şüphelendim

Canim isimini soyledigimde bazen belkide sesime tepki veriyordur. En onemlisi senin gozelrinin icine bakiyormu.gözlerle temas kuruyorlar.seninle hic göz temasi kurmuyorsa. Evet biraz suphelenebilirsin. Isime tepki vermesi daha cok erken.hele ki parmakla gostermek.

canım göz teması çok çok iyi, hatta ilk aylardan beri okadar farkında bakıyor ki geldiğimde gülüyor gözlerin hiç ayırmıyor bu yüzden hiç şüphelenmedim hatta zekası ileri bile olabilr diye düşünüyordum çünkü doktorumuz farkindaligi çok yüksek demişti daha ilk ay randevusunda doktorun odasındaki stikerlara felan bakıyordu dikkatle inceliyordu bizle de göz teması çok iyi abisiyle çok iyi oynuyor bebek görünce tepkiler veriyor çok sosyal :)) maşallah ama isme bakmamasina takiliyorum bir de parmakla göstermiyor ama o erken galiba şu an icin

Ozamn hic kaygilanma...oyle seyleri okuyup kafani bulandirma

Ismiyle seslendigimizde bakiyor ama büyük ihtimal ses çıktığı için.pişt te desem bakiyor ozellikle ismiyle sesleniyorum yüzüne bakarak ismini falan söylüyorum alissin diye. İstediği seyleri elini uzatarak yakalamaya çalışıyor. Gosterme durumu daha erken sanirim..Uzaktaysa veya sehbanin ustunde falansa emekleyerek gidip aliyor veya sehbaya tutunup kalkip istedigi şeyi alıyor. Bende otizm belirtilerini dün okudum ama sizinde baya hareketli goz temasi kuruyormus birsey yoktur bence

canım aynısı bana oldu bugün sol göğsüm çok acıyordu. internette okudum sıcak kompres yazıyordu. sıcak suyun içine mendili ıslattım göğsüme tuttum bir kaç dk. sonra sağdım. şimdi çok daha iyiyim sende dene.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…