Canim en dogrusu tek tek haşlayıp vermen diye biliyorum bizde c.tesi gunu kabakla basladik simdi havuctayizBen yarın kabak patates havuc uclusunu haşkayarak püreyle başlıyorum. Bu üçlü bi anda fazla çeşit olarak çok gelmez değil mi tecrubelı anneler?
Su ver tabi.dr bize ilk gun 1 ,2kaşık 2.gun 6,7 kaşik 3.gün istedigi kadar dedi.ama ne mümkün 1 kaşik bile yediremedim üstune meme verdim sanki 40yildir ayri nasil kapti bir heyecanla:)6.ay zaten tadim doyumluk olmuyor üstune mutlaka emzir tamamlasin .Su vermeyı sormayı unuttum ya ılk gunden alacagı ıkı kaşık olursa su vermeye gerek olur mu? Bır de öğünü öğle ile başla dedi ama öğlen acıktıgında emzırmeden önce yedırıp ustune emzırmek şart mı? ya baya yemek ısterse ve yerse ıkı kaşıkla durdurmak gereklı mıdır?
Tek tek vermenin amaci alerji acidindan degerlendirmek .bebegine guveniyorsan 3unü bir arada verebilirsin bence.çok alerjik bünyesi olsa şimdiye kadar sütden de anlaşılırdi.havuc kabak patetesin alerji riski cok düşuk.Ben yarın kabak patates havuc uclusunu haşkayarak püreyle başlıyorum. Bu üçlü bi anda fazla çeşit olarak çok gelmez değil mi tecrubelı anneler?
Dün de patates tattirdim agladi yine yaaBenimki de havucu hiç sevmedi. İstemiyor. Armutu yerken kaşığı bile emiyordu amabelki seninki de sevmemiştir
Dün de patates tattirdim agladi yine yaabugünn ara vercem yrn kabak havuç patates bakalim .meyve sevecek seninki :)sebzeler bittikten sonra mi verdin ?ben kasik fobisi de yaratmak istemiyorum .ilk kizimda ek gida facia gibi bir seydi .hicbir seyin tadini sevemedi gitti ve nerdeyse sifir ek gida ile devam ettik aylarca .şu an 28aylik halen 2,3 çorbasi vardir cok nadir meyve yer.yemeyen bir cocugun varsa çok zor üzücü.bu da böyle olmasin yaa
Bazen benimkide öyle yapiyo o gün sadece yoğurt veriyorum sanki hiç emzirmemişim gibi davranıp onu bırakmıyo bende yere yatırdım geçen gün yerse baya oynadık sonra gittim yoğurdunu getirdim yattığı yerden yedirdim bi küçük kase yedirdim öylebebenğimle halimi şöyle anlatmak istiyorum bugun oglen ek gıdaya başlacaktık. Üç dakika durmadı ne kabak ne patates soyabildim çatlayana kadar ağladı. Asla durmadı ne mama sanldayesinde ne başkanyerse sadece meme isteyip sadece kucakta gezmel istedi hiç bir şey yapamadım
çorbayı günlük yapıyorum..bence tattırmalar bittikten sonra tarhana verilse daha iyi alerji durumuna göre yani..Çorbaları günlük mü yapıyorsunuz yada en fazla kaç kez ısıtıyorsunuz ¿ bide tarhana 6.ay için biraz erken değil mi kızlar ben teretdütde kaldım
Bu uclu en az alerjen olan sebzelermiş. Kı birazda kilomuz boyumuz kotu. Sanırım bu ay da epey az alım oldugu ıcın bı anda bu ucluyle baslayacagız biz doktoru tarafından.Canim en dogrusu tek tek haşlayıp vermen diye biliyorum bizde c.tesi gunu kabakla basladik simdi havuctayiz
Benimki de az kilo aliyor boy kilo kaç acabaBu uclu en az alerjen olan sebzelermiş. Kı birazda kilomuz boyumuz kotu. Sanırım bu ay da epey az alım oldugu ıcın bı anda bu ucluyle baslayacagız biz doktoru tarafından.