2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Su vermeyı sormayı unuttum ya ılk gunden alacagı ıkı kaşık olursa su vermeye gerek olur mu? Bır de öğünü öğle ile başla dedi ama öğlen acıktıgında emzırmeden önce yedırıp ustune emzırmek şart mı? ya baya yemek ısterse ve yerse ıkı kaşıkla durdurmak gereklı mıdır?

Ben yarın kabak patates havuc uclusunu haşkayarak püreyle başlıyorum. Bu üçlü bi anda fazla çeşit olarak çok gelmez değil mi tecrubelı anneler?
Canim en dogrusu tek tek haşlayıp vermen diye biliyorum bizde c.tesi gunu kabakla basladik simdi havuctayiz

Su ver tabi.dr bize ilk gun 1 ,2kaşık 2.gun 6,7 kaşik 3.gün istedigi kadar dedi.ama ne mümkün 1 kaşik bile yediremedim üstune meme verdim sanki 40yildir ayri nasil kapti bir heyecanla:)6.ay zaten tadim doyumluk olmuyor üstune mutlaka emzir tamamlasin .

Ben yarın kabak patates havuc uclusunu haşkayarak püreyle başlıyorum. Bu üçlü bi anda fazla çeşit olarak çok gelmez değil mi tecrubelı anneler?
Tek tek vermenin amaci alerji acidindan degerlendirmek .bebegine guveniyorsan 3unü bir arada verebilirsin bence.çok alerjik bünyesi olsa şimdiye kadar sütden de anlaşılırdi.havuc kabak patetesin alerji riski cok düşuk.

Benimki de havucu hiç sevmedi. İstemiyor. Armutu yerken kaşığı bile emiyordu ama belki seninki de sevmemiştir
Dün de patates tattirdim agladi yine yaa bugünn ara vercem yrn kabak havuç patates bakalim .meyve sevecek seninki :)sebzeler bittikten sonra mi verdin ?ben kasik fobisi de yaratmak istemiyorum .ilk kizimda ek gida facia gibi bir seydi .hicbir seyin tadini sevemedi gitti ve nerdeyse sifir ek gida ile devam ettik aylarca .şu an 28aylik halen 2,3 çorbasi vardir cok nadir meyve yer.yemeyen bir cocugun varsa çok zor üzücü.bu da böyle olmasin yaa

Sevecek gibi ama bıraktı yemeyi hasta olunca ya ağzını acmıyor. Kabak, havuç, patates, armut verdim orda kaldık daha yemedi. İnşallah iyileşince yemeye başlar yeniden aslında çok istekli başlamıştı. Emiyor ama kalorisi yetmiyor artık ek gıda lazım sonuçta. Ben de sevinmiştim yiyor diye

bebenğimle halimi şöyle anlatmak istiyorum bugun oglen ek gıdaya başlacaktık. Üç dakika durmadı ne kabak ne patates soyabildim çatlayana kadar ağladı. Asla durmadı ne mama sanldayesinde ne başkanyerse sadece meme isteyip sadece kucakta gezmel istedi hiç bir şey yapamadım

Bazen benimkide öyle yapiyo o gün sadece yoğurt veriyorum sanki hiç emzirmemişim gibi davranıp onu bırakmıyo bende yere yatırdım geçen gün yerse baya oynadık sonra gittim yoğurdunu getirdim yattığı yerden yedirdim bi küçük kase yedirdim öyle

Çorbaları günlük mü yapıyorsunuz yada en fazla kaç kez ısıtıyorsunuz ¿ bide tarhana 6.ay için biraz erken değil mi kızlar ben teretdütde kaldım

Bende gunumden bahsedeyim. Ah kizlar bizim ki cok ilginc bir bebek ozel yedirmeye çalışıyorum yok yemiyor hemen patirdiyor.biz sofradayken banada verin diye bagiriyor.bugun hic birsey yemedi biz aksam yemegindeyken bagirdi ve bamya yemegi yapmistim suyunu sipir sipir icti 1 cay kaşığı kadar bulgur pilavi yedi ya rahatsiz eder diye daha vermedim.ustunede ayran icti.
Dakkalari tutmuyor.

Bizim de bugun sabahtan havuç-şeftali puresi. Ogleden sonra armut yedi. Aksam yemeklerinde de eline salatalik ekmek vs veriyorum kendi yediklerimizden de azicik tattiriyorum. Su yu da ek gida sonrasj istediği kadar veriyorum. Yarin da patates deneyeceğim meyvr olarakta elma. 2 gündür iyi gidiyoruz bakalim devami nasil olacak

Çorbaları günlük mü yapıyorsunuz yada en fazla kaç kez ısıtıyorsunuz ¿ bide tarhana 6.ay için biraz erken değil mi kızlar ben teretdütde kaldım
çorbayı günlük yapıyorum..bence tattırmalar bittikten sonra tarhana verilse daha iyi alerji durumuna göre yani..

Kızlar biz de başladık ek gıdaya yoğurt meyve püresi çorba veriyorum meyve püresinin içine birazda pekmez koyuyorum severek yiyiyo maşallah siz kahvaltı olarak ne veriyorsunuz acaba yumurta sarısına geçsem mi

Canim en dogrusu tek tek haşlayıp vermen diye biliyorum bizde c.tesi gunu kabakla basladik simdi havuctayiz
Bu uclu en az alerjen olan sebzelermiş. Kı birazda kilomuz boyumuz kotu. Sanırım bu ay da epey az alım oldugu ıcın bı anda bu ucluyle baslayacagız biz doktoru tarafından.

evet bugün ben de başlıyorum rutin i olsun istiyorum sabah kalkar kalkmaz 6 7 gibi anne sütü sonra biraz oynayacağız bir kaç saate uykusugeliyor 8,9 gibi uyku bir saat uyur sanıyorum ben o esnada kahvaltı yapacağım sonra uyanınca ilk kahvaltısını vereyim sonra ara öğün 11 12 gibi anne sütü sonra yine uyur yarim saat bir saat arada oyun saat 13 14 gibi ogle corbasi kabak havuc patates uclusu meshur :))) saat 15 gibi 2 saatlik uzun uyku anne sütü akşam 18,19 saatlerinde akşam öğünü ırmikli meyveli püreler düşünüyorum gece öğünü zaten anne sütü

rutini olursa o da ben de rahat ederiz uzun uyku 15 den sonra olsa çok iyi olur çünkü ikinci dönem çalışmaya başlayınca o saatte evde olacağım yemek yapıp çamaşır vs küçük işleri toparlayabilmem için zaman lazım sonra uyanınca da tüm ilgimi ona verebileyim

Ben 1sene ücretsiz izne çıktım. Oyuzden rahatim. Birazda zor bir bebek.
Bebek diyet grubu gibi oldu.
Kahvaltimiz once anne sutu sonra 1cay kasigi kadar labne ve yumurta sarisi.
Yine emdik uyuduk.bizim emmelerimiz 5dk.cay icer gibi.
Biraz armut ve ogleden sonra corbamiz havuc patates mercimek mercimek rahatsiz eder diyolarda ben denedim cok sukur iyi.
Ve anne sutumuz
Benim oglanda az kilo aliyor hatta bu ay almadi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…