Bendr olmadim canim dr um dogumdan sonra 1 yila kadar normal dediKızlar ben hala adet olmadım ya, karnım da sanki şişiyor gibi, acaba farketmeden hamile mi oldum diye test yaptım şükür negatif çıktı :)
Benim de ara ara cok azalıyor sütüm. Suyu ve sağımı artırınca artmaya başlıyor canım. Sağımın ozellikle cok faydası oluyor bende.Paylasimlariniz icin tesekkurler kızlar. Benim sutum az ki benim oglan yemek gorunce yavrum benim bir bağırmasi var..
Bugun iki ogun vereyim dedim nasil bir aglama memeyi emiyor ama yok tatmin etmiyor.artik elma rendeledim birazda yogurt yiyince sustu oynamaya basladi.sonra da uyudu.gecede meme tabiki
Birkac haftaya kadar birininemzirirken diger meme sizliyordu.simdi pek kalmadi.
Çorba olarak ne veriyorsunuz bide miktar olarak da yazabilirmisinizBugun duzenli bir sekilde ek gida verdim sabah yumurta sarisi yedi emdi uyudu.oglen biraz corba biraz meyve puresi yedi karni guzel doydu 3.5 saat uyudu normalde 1 saat zir uyurdu uyanmadanda iki kere emzirdim.aksamda biraz corba yedi karni guzel doydu emdi hemen uykusu geldi.
Demem o ki bizimkinin karni pek doymuyormus. Bugun onu anladim.
İrmikli muhallebiyi nasıl yapıyorsunuzkızlar bizde ek gıdaya erken başlayanlardanız.. doktor önce meyve püreleri ve yoğurtla başlatmıştı.. önce 1 öğün sonraki hafta 2 öğün verdik.. en son kahvaltıya başlattı ve 3 hafta sonra yemeklerine kıyma ekletti. öyle birden günde 3-4 öğün verdirmedi hem bağırsakları çok rahatsız olur çok gazlanır hemde tatlara yavaştan alışsın alerji durumu var mı yok mu ona bakalım dedi..şimdi sabah kahvaltı, öğle meyve püresi veya yoğurt. akşam sebze püresi, gece yatmadan irmikli muhallebi yediriyorum.. aralarda anne sütü ve mama alıyoruz.. benim oğlum çok fazla yemiyor 4-5 tatlı kaşığı sadece..
Çorba olarak ne veriyorsunuz bide miktar olarak da yazabilirmisiniz
Miktar 5 tatli kaşığı kadar şimdilikÇorba olarak ne veriyorsunuz bide miktar olarak da yazabilirmisiniz
1 yemek kaşığı irmiği 1 çay bardağı suda pişiriyorum çeyrek muzu çatalla ezip yediriyorum. bazen 1 çay kaşığı pekmez ekliyorum ama sade muzlu daha çok sevdi.. hergün yemiyor haftada 2-3 kereİrmikli muhallebiyi nasıl yapıyorsunuz
2,5 saatlik uykuda 4. Kez uyandı, tilki uykusu gibi.
Aramızda meme vermeyen ya da şöyle söyleyeyim sadece mama veren veya sagdıgı sütü bebek memeyi almadıgı için sadece biberonla veren annelerimiz var mı?
4Kizlar kac numara bez kullaniyosunuz
Cok zor sorular ben cevaplayamadim. Benimki oyle çığlık çığlığa bagirmadi.aglasada once sakinlestiriyorum evde gezdirerek sonra meme veriyorum. Gecede 2 saate bir kalkiyoruz.Benim bebeğim gün içinde veya gece çok mızıldanıyor gün içinde ne kucağın ne oyunun ne başka bir şeyin engelleyemedıgı bir mızıldanmak, üstelik aç değilken ve kendı agzından memeyi atacak kadar doydugu emzirmelerinin üstünden daha 1 saat geçmemişken.
Geceleri de ağzından meme atacak kadar emzirmeme rağmen gece 2-3 e kadar saat başı belkı 2 saatte 1 uyanıp aglıyor.
İki örnekte de memeyi aldığı an susuyor öyle uzuuuun uzun açlık emmesi yapmıyor ama 5 dk emip sakinleşiyor.
Şuan veriyorum memeyi hemen sakinleşiyor meme vermiyor olsam o an hemen, çığlıklar halinde ağlıyor mızıldanıyor hiç sabrı yok üstümğ çıkarıp memeyi verene kadar bile durduramıyorum ama Sorum şu olacak;
— huysuzluk mızıldanması olan bebeği ısıtma hazırlama sürecinde o ara nasıl sakin tutabiliyorlar, yoksa böyle kriz anlarında onlar da sütü ısıtına kadar bebeğin bağırmasını engelleyemiyorlar mı bunun için bir pratik hal bir şey var mıdır ki?
—yarın bir gün memeyle işimiz biterse ki iş durumum bunu gösteriyor o günlerde nasıl yapacagım, yani bu tarz bir bebeği olup emzirmeyen anneler bu kriz anlarında sütlerini nasıl hızlıca ısıtıp verebiliyorlar? (bugune kadar sağdığım sütü bile ısıtıp vermediğim için hiç bir bilgim yok anne sütü veya mama en hızlı şekilde nasıl ısıtılıp verilir vs)
Deneyimli ve bilgili annelerin bu iki konuda tecrubelerine ve yönlendirmelerine çook ihtiyacım var.
Teşekkür ederim deneyeceğim1 yemek kaşığı irmiği 1 çay bardağı suda pişiriyorum çeyrek muzu çatalla ezip yediriyorum. bazen 1 çay kaşığı pekmez ekliyorum ama sade muzlu daha çok sevdi.. hergün yemiyor haftada 2-3 kere
Ben de boyle bir sorun yasamadim. Zaten mama hic kullanmadik. Biberonda tutmuyor acikir aglarsa sadece meme veriyorum. Geceleri bazen 2 bazen 3 -4 kez uyaniyor. Cok sık uyandigi zamanlarda da cok fazla emmiyor. Genelde donmeye calisirken kolu sıkışıyor diye kalkiyor ama uykusu dagilinca emzirim bari diyorum.Benim bebeğim gün içinde veya gece çok mızıldanıyor gün içinde ne kucağın ne oyunun ne başka bir şeyin engelleyemedıgı bir mızıldanmak, üstelik aç değilken ve kendı agzından memeyi atacak kadar doydugu emzirmelerinin üstünden daha 1 saat geçmemişken.
Geceleri de ağzından meme atacak kadar emzirmeme rağmen gece 2-3 e kadar saat başı belkı 2 saatte 1 uyanıp aglıyor.
İki örnekte de memeyi aldığı an susuyor öyle uzuuuun uzun açlık emmesi yapmıyor ama 5 dk emip sakinleşiyor.
Şuan veriyorum memeyi hemen sakinleşiyor meme vermiyor olsam o an hemen, çığlıklar halinde ağlıyor mızıldanıyor hiç sabrı yok üstümğ çıkarıp memeyi verene kadar bile durduramıyorum ama Sorum şu olacak;
— huysuzluk mızıldanması olan bebeği ısıtma hazırlama sürecinde o ara nasıl sakin tutabiliyorlar, yoksa böyle kriz anlarında onlar da sütü ısıtına kadar bebeğin bağırmasını engelleyemiyorlar mı bunun için bir pratik hal bir şey var mıdır ki?
—yarın bir gün memeyle işimiz biterse ki iş durumum bunu gösteriyor o günlerde nasıl yapacagım, yani bu tarz bir bebeği olup emzirmeyen anneler bu kriz anlarında sütlerini nasıl hızlıca ısıtıp verebiliyorlar? (bugune kadar sağdığım sütü bile ısıtıp vermediğim için hiç bir bilgim yok anne sütü veya mama en hızlı şekilde nasıl ısıtılıp verilir vs)
Deneyimli ve bilgili annelerin bu iki konuda tecrubelerine ve yönlendirmelerine çook ihtiyacım var.
4 numara kullaniyoruzKizlar kac numara bez kullaniyosunuz
Evet böyle oldu sonra içi su topladı soyuldu falan derken sonra yavaş yavaş düzeldi uzun sürüyor düzelmesi 6 aylığız ama hala kırmızı orasıKızlar bebeğinin verem aşısı böyle olan var mı
Ay içim rahatladı üç farklı doktor gördü acaba ası mı dıye bana sordular bende bılmedıgım için bence aşı degıl gittikçe buyudu vs dedim onlarda hiç aşıdr vs dıye biseyde demediler takıp edelim dediler nasıl anlamazlar hayret bısı bosuna telas yapmısımEvet böyle oldu sonra içi su topladı soyuldu falan derken sonra yavaş yavaş düzeldi uzun sürüyor düzelmesi 6 aylığız ama hala kırmızı orası
Şuan Bizimki de aynen bu şekilde telaş yapmak yerine sevinebilirsin aşısı tutmuş ki böyle şeyler olmuşKızlar bebeğinin verem aşısı böyle olan var mı