Oh sen baya baya yediriyosun canim ben tadimlara hafta Ya basliycam tariflere bi yerden bakiyo musunBugun duzenli bir sekilde ek gida verdim sabah yumurta sarisi yedi emdi uyudu.oglen biraz corba biraz meyve puresi yedi karni guzel doydu 3.5 saat uyudu normalde 1 saat zir uyurdu uyanmadanda iki kere emzirdim.aksamda biraz corba yedi karni guzel doydu emdi hemen uykusu geldi.
Demem o ki bizimkinin karni pek doymuyormus. Bugun onu anladim.
Evet canim netten aklima ne yatarsa.esime yulaf ezmesinaldiricam tarifler hosuma gitti.toz tarhana cok seviyor tavsiye ederim.Oh sen baya baya yediriyosun canim ben tadimlara hafta Ya basliycam tariflere bi yerden bakiyo musun
Bugun duzenli bir sekilde ek gida verdim sabah yumurta sarisi yedi emdi uyudu.oglen biraz corba biraz meyve puresi yedi karni guzel doydu 3.5 saat uyudu normalde 1 saat zir uyurdu uyanmadanda iki kere emzirdim.aksamda biraz corba yedi karni guzel doydu emdi hemen uykusu geldi.
Demem o ki bizimkinin karni pek doymuyormus. Bugun onu anladim.
Danisanlar varsa bizide bilgilendirsinler bakalim.ben sormadim.kendimce ogleden sonra 3.5 saat uyumasaydi 4 ogun verecektim açıkçasıSiz baya baya yemek tatlı meme şeklinde öğün vermişssiniz, ek gıda için doktorumla görüşmedim bir bilgim yok henüz bu şekilde mi olacak acaba?
Bir de ek gıdaya başlar başlamaz üç öğün mü başlanıyor?
Doktoruyla görüşen ek gıda bilgisi alan anneler bilgilerini veya doktorlarının verdiği bir döküman vs varsa yönlendirirlerse bize biz de öğrensek bilgi paylaştıkça büyür anneler hep beraber yapalım şu işi
Doktora sormadım ama genel olarak bilinen tek öğün olarak başlamak gerektiği mesela sadece öğle vakti yedireceksiniz geri kalan vakitler emzireceksiniz. Biz 6 aylık olduk dün başladım ek gıdaya yoğurtla. 3 gün sadece yoğurt vereceğim sonra sebzelerden başlayacağım. Size tavsiyem çorba tarzı şeyler vermeyin midesi sadece suyla doluyor çok besleyici değil onun yerine sebze meyve püreleri verin daha besleyici.. blenderdan geçirip iyice pürüzsüz hale getirmeyin bu da bebeğin çiğneme yetisine iyi gelmiyor hafif pürüzlü olması daha iyi tel süzgeçten süzebilirisiniz çok katıysa anne sütüyle sulandırınSiz baya baya yemek tatlı meme şeklinde öğün vermişssiniz, ek gıda için doktorumla görüşmedim bir bilgim yok henüz bu şekilde mi olacak acaba?
Bir de ek gıdaya başlar başlamaz üç öğün mü başlanıyor?
Doktoruyla görüşen ek gıda bilgisi alan anneler bilgilerini veya doktorlarının verdiği bir döküman vs varsa yönlendirirlerse bize biz de öğrensek bilgi paylaştıkça büyür anneler hep beraber yapalım şu işi
Devam eden ıkı hafta yorgurt ve yemeklere koyma demişsiniz, ilk hafta verdiğiniz sebzeleri yine buharda pişirip içine kıymamı koyacaksınız? İlk hafta verdiğiniz sadece ıkı belki üç sebze olacak 3 gün kuralıyla gidilirse, 2. Hafta o 3 sebzeye kıyma ekleyerek buharda mı pişireceksiniz?Ek gida içinde görüştüğüm 2 farkli doktorda once sebze püresi vermemi soyledi. Meyvelere alisirsa sebze yemek istemeyebilir diye.. Gunde sadece 2 kez. Ilk ay amaç karnini doyurmak degil yeme becerisi kazandirmak lazim dedi. Oncelik yine anne sutu. Sabah anne sutu oglene dogru sebze puresi aksama dogru cok az belki meyve puresi olabilir dediler. Onun harici hep anne sütü alacak.. Devam eden sonraki 2 haftada yoğurt ve yemeklere kıyma sonra ki haftalar içinde çorba sebze meyve pureleri olarak devam edebilir dediler. Bende ilk bas sebze puresiyle başlayacagim. Ilk bastan gunde 3-4 öğün yemek yedirmeyi düşünmüyorum
Artık döndükleri için iki tur dönme yere düşmeye sebep olabiliyor, bizzat yanımdayken izledim yatağın ortasından köşesine gitmesi 4 saniye sürdü. O anı gözlemleyince yatağa koyunca arkamı bile dönmemem gerektiğini anladım. Ama bu düşme işi çok bebeğin başına gelirmiş, bu zamana kadar düşen ayagını kafasını çarpan bebek çok, anlık bir saniyelik işler bunlar, her an hepimizin başına gelebilir, üzülmeyin bir şeyi yokmuş yavrunun, ben de geriye sıçrayıp kafamı duvara vurmuşum annemin kucağındam korusan da oluyor işte kucaktan geriye sıçrama ihtimali vb ihtimali nasıl düşünebilir ki herkes her an. Kötüsünden korusun Allah bebeklerimize bir geleceğine bize bin gelsin.Bugün kızım yataktan düştü. Çok korktuk. Normalde hic yatagima koymam koysamda hemen yastik koyarim etrafina. Telasla evden çıkmamiz lazim diye oyuncak kiyafet vs çantaya koyarken odadan cikmamla birden küt diye bir ses kizimin cigliklariyla esime cocuk dustu koş demem bir oldu. Canim kizim cok agladi. Doktora goturduk tomografi vs cekildi cok şükür bir sıkıntı yok. Ama cok korktum birsey oldu diye. Butun gun hareketlerini takip edip durdum. Aksamda yine kontrol ettirdik. Allah kimseye yasatmasin insanin akli gidiyor. Esimde cok üzüldü. Keske ben gelip dursaydim başında diyor ama tahmin edemedik oyuncagiyla oynuyordu. 1 dk olmamistir odadan ciktigim ama benim cikmamla hemen dönmüş galiba dönünce seri halde hizli hizli dönüyor. Hep yerde battaniyesini sererim yataga koltuga koymam bir daha da sanirim hic birakmam. 2 haftadir surekli basimiza bi isler geliyor. Allah hayra cevirsin ..
Sebze corbasi seklinde hafif zeytinyagi ve kiyma da koyarak vericem. Doktor 2 haftadan sonra pirinç bulgurda ekleyebilirsiniz demişti yemeklerine onu da simdi hatirladim. Kahvalti da 7. Ayina dogru baslicamDevam eden ıkı hafta yorgurt ve yemeklere koyma demişsiniz, ilk hafta verdiğiniz sebzeleri yine buharda pişirip içine kıymamı koyacaksınız? İlk hafta verdiğiniz sadece ıkı belki üç sebze olacak 3 gün kuralıyla gidilirse, 2. Hafta o 3 sebzeye kıyma ekleyerek buharda mı pişireceksiniz?
Hepsini buharda pişiren de var tencerede pişiren de var, siz sanıyorum kıymayı tencerede yağda pişirip buharda haşladığınız sebzeleri de katarak biraz su ekleyip robottan gecırerek corba haline getireceksiniz?Sebze corbasi seklinde hafif zeytinyagi ve kiyma da koyarak vericem. Doktor 2 haftadan sonra pirinç bulgurda ekleyebilirsiniz demişti yemeklerine onu da simdi hatirladim. Kahvalti da 7. Ayina dogru baslicam
kızlar bizde ek gıdaya erken başlayanlardanız.. doktor önce meyve püreleri ve yoğurtla başlatmıştı.. önce 1 öğün sonraki hafta 2 öğün verdik.. en son kahvaltıya başlattı ve 3 hafta sonra yemeklerine kıyma ekletti. öyle birden günde 3-4 öğün verdirmedi hem bağırsakları çok rahatsız olur çok gazlanır hemde tatlara yavaştan alışsın alerji durumu var mı yok mu ona bakalım dedi..şimdi sabah kahvaltı, öğle meyve püresi veya yoğurt. akşam sebze püresi, gece yatmadan irmikli muhallebi yediriyorum.. aralarda anne sütü ve mama alıyoruz.. benim oğlum çok fazla yemiyor 4-5 tatlı kaşığı sadece..
Ek gıdaya ne kadar oldu başlayalı sizin? Bir de Gece irmikli muhallebi verme sebebiniz nedir?
Gece uyanmasın diye mi?
4.5 aylıkken başladık.. yatmadan önce veriyorum acıkmış oluyor yatana kadar bi yarım saat önce irmikle meyveyle muhallebi yapıp veriyorum.. pirinç unuyla yapılıyor genelde ben irmikle yapmayı tercih ediyorumEk gıdaya ne kadar oldu başlayalı sizin? Bir de Gece irmikli muhallebi verme sebebiniz nedir?
Gece uyanmasın diye mi?