2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Hepsini buharda pişiren de var tencerede pişiren de var, siz sanıyorum kıymayı tencerede yağda pişirip buharda haşladığınız sebzeleri de katarak biraz su ekleyip robottan gecırerek corba haline getireceksiniz?
Bazen buharda bazen tencerede haslayarak vermeyi düşünüyorum

Artık ıkı saatte bir uyanıyoruz gece emmeye, ancak saat 3 veya 4 ten sonra 7/8 e kadar deliksiz uyuyoruz. Uykuya geç yatıyor gerçi ama iki kere belkı üç kere ıkı saatte bir uyanıyor.
Hiç böyle değildi gece uykusundan emzirmeye ben kaldırırdım, mıdesimi büyüdü süt mü doyurmuyor yoksa 6. Ay halleri mi bu kestiremiyorum. Yine de kilo alımı veya delıksız uyku ıcın muhallebı tarzı gece mamalsrı verılecekse yatmadan 1-1.5 saat once verılmeli diye okumuştum hazım ve mıde problemı olmaması açısından.
Bu uyanma durumu 4 gündür bizde de olmaya basladi. Normalde 9 bucukta uyuma saat 1 e dogru kendim tam uyandirmadan alip emzirirdim kendisi gece 4 gibi kalkardi tekrar emzirirdim birde sabah 7-8 gibi kalkardi. 3-4 gündür 9 bucukta yatıp 11 den sonra her 1 saatte kalkmaya başladı. Sabah 5 e kadar. 5 ten sonra da 8 e kadar uyuyor. Bazi uyanislarinda sogru duzgun emmiyor bile ama gozu kapali bi aglamasi var. Genelde buyume ataklarimiz hep gunduz uykularini etkilemisti sanirim bu sefer gece uykularında. Ama yine de cok şükür uyansa bile tekrar hemen uykuya geciyor.

Bugün kızım yataktan düştü. Çok korktuk. Normalde hic yatagima koymam koysamda hemen yastik koyarim etrafina. Telasla evden çıkmamiz lazim diye oyuncak kiyafet vs çantaya koyarken odadan cikmamla birden küt diye bir ses kizimin cigliklariyla esime cocuk dustu koş demem bir oldu. Canim kizim cok agladi. Doktora goturduk tomografi vs cekildi cok şükür bir sıkıntı yok. Ama cok korktum birsey oldu diye. Butun gun hareketlerini takip edip durdum. Aksamda yine kontrol ettirdik. Allah kimseye yasatmasin insanin akli gidiyor. Esimde cok üzüldü. Keske ben gelip dursaydim başında diyor ama tahmin edemedik oyuncagiyla oynuyordu. 1 dk olmamistir odadan ciktigim ama benim cikmamla hemen dönmüş galiba dönünce seri halde hizli hizli dönüyor. Hep yerde battaniyesini sererim yataga koltuga koymam bir daha da sanirim hic birakmam. 2 haftadir surekli basimiza bi isler geliyor. Allah hayra cevirsin ..
Canim cok gecmis olsun.yasadiklarin gözümün onune geldi.cok sukur ki birseyi yokmus.artik buyuyorlar.

Himm herkes iki ogunu gecmesin yazmis. Neyse bende 4 degil 3 ogun veririm.sabah emdi biraz seftali puresi yedi seftali biraz eksi geldi bir tatli kasigi pekmez ekledim oyle yedi.emdi simdi tatlibtatli uyuyor. Tavuk suyuna patates ve bezelye hasladim pure yapip veririm. Sade yogurttan nefret ediyor.
Bugunude böyle atlatiriz.

Kizlar siz baya baya baslamissiniz ek gidaya bizim 6 ayimiz bugun doluyo yarin asimiz var c.tesi gunu kabakla basliycam bence 3 gun kuraliyla

Ben de geç başlayacağım 6. Ay dolduktan bi kaç gün sonra Aşıların üstünden 2-3 gün geçsin istiyorum başlamak için.
Doktorlar sağlık problemi yoksa erken başlamayı önermiyorlar dünya genelinde 6ay olması gerek onda bile ancak tattırma yani, biz 6 ay olalı 1 hafta geçti yeni başladım bende..
Bugün buharda kabak haşladım verdim pek sevmedi ama yedi biraz

Doktorlar sağlık problemi yoksa erken başlamayı önermiyorlar dünya genelinde 6ay olması gerek onda bile ancak tattırma yani, biz 6 ay olalı 1 hafta geçti yeni başladım bende..
Dr um bana 1 ay tattirmalisin dedi herseyi sonra sebze çorbasına gecmemi önerdi 6.ay asisini oldunuz mu cok agir mi gecti nasildi

Geç derken 6 aya geç demedim. 6 ayı geçince geç başlamış olacağım anlamında. Aşıları olsun da. Başlarız elbet

Siz baya baya yemek tatlı meme şeklinde öğün vermişssiniz, ek gıda için doktorumla görüşmedim bir bilgim yok henüz bu şekilde mi olacak acaba?

Bir de ek gıdaya başlar başlamaz üç öğün mü başlanıyor?

Doktoruyla görüşen ek gıda bilgisi alan anneler bilgilerini veya doktorlarının verdiği bir döküman vs varsa yönlendirirlerse bize biz de öğrensek bilgi paylaştıkça büyür anneler hep beraber yapalım şu işi 🥺

Memorial hastanesinin kitapçığında 6,7,8. aylarda 2 öğün yemek %70 anne sütü ama anne sütü çok az ise 3 öğün olabilir. 9,10,11. aylarda 3 öğün yemek %50 anne sütü yazıyor.

12-24. aylarda 3 öğün ve 1-2 ek öğün gerekirse. %40 anne sütü.

Her öğün de yaklaşık 1 çay bardağını aşmayacak kadar olmalıymış. Fazlası ileride obezite riski olduğu için.

İnternette de öyle yazıyor genel olarak.

Sebze, tahıl (muhallebi kıvamında), meyve doktorun önerdiği sırayla olabilirmiş. Bizim doktor sebze, meyve, tahıl dedi. İlk başta sebze çorbası olabilir ama bir süre sonra kaşıktan akmayacak kıvamda olmalı püre şeklinde. 7 ya da 8. ayda ( dil itme refleksi ne zaman kaybolursa) pütürlü besine geçilir. 8 aylıkta parmak besin (makarna, köfte, ekmek, vs), 9. ay küçük parçalar halinde kesilmiş besinler yiyebilir. 1 yaş ve üzeri aile sofrasında ev yemekleri yiyebilir.

Tahıllar önce su ile pişirilir, ocaktan aldıktan sonra ılıkken üzerine anne sütü eklenip muhallebi kıvamına getirilebilir.

Blender kullanılmamalıymış ileride çiğneme problemi ve iştahsızlığa yol açtığı için. Blender bebeği deniyormuş. Süzgeçten geçirilecek. Lapa önerilmiyor.

Yiyecekler en fazla 2. gün ısıtılarak verilebilir. Yeşil yapraklılar tekrar ısıtılıp verilmez. Sebzelere piştikten sonra 1 tatlı kaşığı sızma zeytinyağı eklenebilir.

6. ayın sonu ya da 7 gibi et eklenir püreye ceviz kadar iyi çekilmiş. Önce kuzu, sonra dana. Haftada 5 gün tavsiye edilir. Haftada 1 gün de beyaz et verilebilir (ne zaman başlanacağı yazmıyor.)

Bakliyat 8. aydan sonra. Tarhana 7. ay. Nohut ve fasulye kaynatılıp ilk suyu dökülüp öyle pişirilecek.

3 gün kuralında burda 1 2 tatlı kaşığı ile başlanır demiş.

Alıştırma döneminde bir kaç gün 1 2 tatlı kaşığı taze meyve suyu verilebilir ancak ivedilikle meyve püresine geçilir lif içeriği bakımından.

Meyvelerde cam rende öneriyor doktorlar.

Ek gıda ile beraber su verilmeye başlanır. Kaynamış ve ya cam şideden hazır su. Günde 100ccye kadar içebilir.

İlk sene yumurtanın sadece sarısı verilebilir. Çeyreği verilir. (Haftada 4 günde 1 yumurta sarısı deniliyor genelde.)

Ceviz badem vs 8den sonra alerji yoksa iyşce ezilip meyve püresi veya yoğurda katılır. Alerji varsa doktora danışıp 1 yaşından sonra.

8. aydan itibaren haftada iki kez kılçıksız buğulama ya da ızgara balık ya da balık çorbası. Yüzey balıkları olmalı.

6. aydan itibaren günde en fazla 1 tatlı kaşığı pekmez.

Kuruyemişler bütün halinde 5 yaştan önce, havuç, elma gibi sert meyve sebzeler bütün hâlde 3 yaştan önce verilmez.

Çay, şeker, bal, yumurta beyazı, inek sütü, patlıcan, bakla, sosis, salam, sucuk, hazır çorba/meyve suyu, konserveler 1 yaştan önce verilmez.

3N 1N kuralı. Yemeğin nerede, ne zaman, ne yiyeceğine anne, ne kadar yiyeceğine bebek karar verir.

Son düzenleme:
Ben de şöyle yapıyorum. İlk gün patates 1 tatlı kaşığı, 2. Gün 2 tatlı kaşığı, 3. Gün yarım çay bardağı ( yerse 🤣). 4. Gün yarım çaybardağına yakın patates 1 tatlı kaşığı havuç... her gün yarım çay bardağı olacak şekilde ve günde bir öğün. 2 3 haftaya 2 öğün yapacağım. Doğru mu bilmiyorum ama

Son düzenleyen: Moderatör:
Paylasimlariniz icin tesekkurler kızlar. Benim sutum az ki benim oglan yemek gorunce yavrum benim bir bağırmasi var..
Bugun iki ogun vereyim dedim nasil bir aglama memeyi emiyor ama yok tatmin etmiyor.artik elma rendeledim birazda yogurt yiyince sustu oynamaya basladi.sonra da uyudu.gecede meme tabiki
Birkac haftaya kadar birininemzirirken diger meme sizliyordu.simdi pek kalmadi.

Bugün kızım yataktan düştü. Çok korktuk. Normalde hic yatagima koymam koysamda hemen yastik koyarim etrafina. Telasla evden çıkmamiz lazim diye oyuncak kiyafet vs çantaya koyarken odadan cikmamla birden küt diye bir ses kizimin cigliklariyla esime cocuk dustu koş demem bir oldu. Canim kizim cok agladi. Doktora goturduk tomografi vs cekildi cok şükür bir sıkıntı yok. Ama cok korktum birsey oldu diye. Butun gun hareketlerini takip edip durdum. Aksamda yine kontrol ettirdik. Allah kimseye yasatmasin insanin akli gidiyor. Esimde cok üzüldü. Keske ben gelip dursaydim başında diyor ama tahmin edemedik oyuncagiyla oynuyordu. 1 dk olmamistir odadan ciktigim ama benim cikmamla hemen dönmüş galiba dönünce seri halde hizli hizli dönüyor. Hep yerde battaniyesini sererim yataga koltuga koymam bir daha da sanirim hic birakmam. 2 haftadir surekli basimiza bi isler geliyor. Allah hayra cevirsin ..

Geçmiş olsun canım ☹

Paylasimlariniz icin tesekkurler kızlar. Benim sutum az ki benim oglan yemek gorunce yavrum benim bir bağırmasi var..
Bugun iki ogun vereyim dedim nasil bir aglama memeyi emiyor ama yok tatmin etmiyor.artik elma rendeledim birazda yogurt yiyince sustu oynamaya basladi.sonra da uyudu.gecede meme tabiki
Birkac haftaya kadar birininemzirirken diger meme sizliyordu.simdi pek kalmadi.

Benim de artık sızlamıyor canım zamanla sızlama geçiyormuş. Sen 3 öğün versen daha iyi o zaman

X