Bazen buharda bazen tencerede haslayarak vermeyi düşünüyorumHepsini buharda pişiren de var tencerede pişiren de var, siz sanıyorum kıymayı tencerede yağda pişirip buharda haşladığınız sebzeleri de katarak biraz su ekleyip robottan gecırerek corba haline getireceksiniz?
Bu uyanma durumu 4 gündür bizde de olmaya basladi. Normalde 9 bucukta uyuma saat 1 e dogru kendim tam uyandirmadan alip emzirirdim kendisi gece 4 gibi kalkardi tekrar emzirirdim birde sabah 7-8 gibi kalkardi. 3-4 gündür 9 bucukta yatıp 11 den sonra her 1 saatte kalkmaya başladı. Sabah 5 e kadar. 5 ten sonra da 8 e kadar uyuyor. Bazi uyanislarinda sogru duzgun emmiyor bile ama gozu kapali bi aglamasi var. Genelde buyume ataklarimiz hep gunduz uykularini etkilemisti sanirim bu sefer gece uykularında. Ama yine de cok şükür uyansa bile tekrar hemen uykuya geciyor.Artık ıkı saatte bir uyanıyoruz gece emmeye, ancak saat 3 veya 4 ten sonra 7/8 e kadar deliksiz uyuyoruz. Uykuya geç yatıyor gerçi ama iki kere belkı üç kere ıkı saatte bir uyanıyor.
Hiç böyle değildi gece uykusundan emzirmeye ben kaldırırdım, mıdesimi büyüdü süt mü doyurmuyor yoksa 6. Ay halleri mi bu kestiremiyorum. Yine de kilo alımı veya delıksız uyku ıcın muhallebı tarzı gece mamalsrı verılecekse yatmadan 1-1.5 saat once verılmeli diye okumuştum hazım ve mıde problemı olmaması açısından.
Canim cok gecmis olsun.yasadiklarin gözümün onune geldi.cok sukur ki birseyi yokmus.artik buyuyorlar.Bugün kızım yataktan düştü. Çok korktuk. Normalde hic yatagima koymam koysamda hemen yastik koyarim etrafina. Telasla evden çıkmamiz lazim diye oyuncak kiyafet vs çantaya koyarken odadan cikmamla birden küt diye bir ses kizimin cigliklariyla esime cocuk dustu koş demem bir oldu. Canim kizim cok agladi. Doktora goturduk tomografi vs cekildi cok şükür bir sıkıntı yok. Ama cok korktum birsey oldu diye. Butun gun hareketlerini takip edip durdum. Aksamda yine kontrol ettirdik. Allah kimseye yasatmasin insanin akli gidiyor. Esimde cok üzüldü. Keske ben gelip dursaydim başında diyor ama tahmin edemedik oyuncagiyla oynuyordu. 1 dk olmamistir odadan ciktigim ama benim cikmamla hemen dönmüş galiba dönünce seri halde hizli hizli dönüyor. Hep yerde battaniyesini sererim yataga koltuga koymam bir daha da sanirim hic birakmam. 2 haftadir surekli basimiza bi isler geliyor. Allah hayra cevirsin ..
Ben de geç başlayacağım 6. Ay dolduktan bi kaç gün sonra Aşıların üstünden 2-3 gün geçsin istiyorum başlamak için.Kizlar siz baya baya baslamissiniz ek gidaya bizim 6 ayimiz bugun doluyo yarin asimiz var c.tesi gunu kabakla basliycam bence 3 gun kuraliyla
Doktorlar sağlık problemi yoksa erken başlamayı önermiyorlar dünya genelinde 6ay olması gerek onda bile ancak tattırma yani, biz 6 ay olalı 1 hafta geçti yeni başladım bende..Ben de geç başlayacağım 6. Ay dolduktan bi kaç gün sonra Aşıların üstünden 2-3 gün geçsin istiyorum başlamak için.
Bende öyle düşündüm yarin asimiz var esimde ilk ek gida vermemizde yanimda olmak istiyo o yuzden c.tesi veriecemBen de geç başlayacağım 6. Ay dolduktan bi kaç gün sonra Aşıların üstünden 2-3 gün geçsin istiyorum başlamak için.
Dr um bana 1 ay tattirmalisin dedi herseyi sonra sebze çorbasına gecmemi önerdi 6.ay asisini oldunuz mu cok agir mi gecti nasildiDoktorlar sağlık problemi yoksa erken başlamayı önermiyorlar dünya genelinde 6ay olması gerek onda bile ancak tattırma yani, biz 6 ay olalı 1 hafta geçti yeni başladım bende..
Bugün buharda kabak haşladım verdim pek sevmedi ama yedi biraz
Daha olmadık birkaç güne oluruz genelde aşılarını ağır geçirmiyor bir şey olmaz inşllhDr um bana 1 ay tattirmalisin dedi herseyi sonra sebze çorbasına gecmemi önerdi 6.ay asisini oldunuz mu cok agir mi gecti nasildi
Geç derken 6 aya geç demedim. 6 ayı geçince geç başlamış olacağım anlamında. Aşıları olsun da. Başlarız elbetDoktorlar sağlık problemi yoksa erken başlamayı önermiyorlar dünya genelinde 6ay olması gerek onda bile ancak tattırma yani, biz 6 ay olalı 1 hafta geçti yeni başladım bende..
Bugün buharda kabak haşladım verdim pek sevmedi ama yedi biraz
Inşallah olmaz canim bizde yarin olucaz 4.ay aşısını cok agir atlattik bizDaha olmadık birkaç güne oluruz genelde aşılarını ağır geçirmiyor bir şey olmaz inşllh
Siz baya baya yemek tatlı meme şeklinde öğün vermişssiniz, ek gıda için doktorumla görüşmedim bir bilgim yok henüz bu şekilde mi olacak acaba?
Bir de ek gıdaya başlar başlamaz üç öğün mü başlanıyor?
Doktoruyla görüşen ek gıda bilgisi alan anneler bilgilerini veya doktorlarının verdiği bir döküman vs varsa yönlendirirlerse bize biz de öğrensek bilgi paylaştıkça büyür anneler hep beraber yapalım şu işi
Ben de yaptım test bir kaç kereKızlar ben hala adet olmadım ya, karnım da sanki şişiyor gibi, acaba farketmeden hamile mi oldum diye test yaptım şükür negatif çıktı :)
Benim dongum kirkimdan sora baslayiverdi.masallah 25 gunde bir gumbur gümbürKızlar ben hala adet olmadım ya, karnım da sanki şişiyor gibi, acaba farketmeden hamile mi oldum diye test yaptım şükür negatif çıktı :)
Bugün kızım yataktan düştü. Çok korktuk. Normalde hic yatagima koymam koysamda hemen yastik koyarim etrafina. Telasla evden çıkmamiz lazim diye oyuncak kiyafet vs çantaya koyarken odadan cikmamla birden küt diye bir ses kizimin cigliklariyla esime cocuk dustu koş demem bir oldu. Canim kizim cok agladi. Doktora goturduk tomografi vs cekildi cok şükür bir sıkıntı yok. Ama cok korktum birsey oldu diye. Butun gun hareketlerini takip edip durdum. Aksamda yine kontrol ettirdik. Allah kimseye yasatmasin insanin akli gidiyor. Esimde cok üzüldü. Keske ben gelip dursaydim başında diyor ama tahmin edemedik oyuncagiyla oynuyordu. 1 dk olmamistir odadan ciktigim ama benim cikmamla hemen dönmüş galiba dönünce seri halde hizli hizli dönüyor. Hep yerde battaniyesini sererim yataga koltuga koymam bir daha da sanirim hic birakmam. 2 haftadir surekli basimiza bi isler geliyor. Allah hayra cevirsin ..
Paylasimlariniz icin tesekkurler kızlar. Benim sutum az ki benim oglan yemek gorunce yavrum benim bir bağırmasi var..
Bugun iki ogun vereyim dedim nasil bir aglama memeyi emiyor ama yok tatmin etmiyor.artik elma rendeledim birazda yogurt yiyince sustu oynamaya basladi.sonra da uyudu.gecede meme tabiki
Birkac haftaya kadar birininemzirirken diger meme sizliyordu.simdi pek kalmadi.