Kış aylarında çok fazla meyve çeşidi olmuyor. portakal mandilana gibi turunçgiller daha çok oluyor kış ayında ancak onlarda asitli oluşundan dolayı 1 yaşından sonra daha çok öneriliyor. kayısı şeftali gibi meyveler kabız olmasını da önlemesi açısından yararlı olacaktır diye düşünüyorum. kışın sadece elma ve armutta yesin istemiyorum. Muz,avokado vs. hep olduğu için onları atmıyorum buzluğa..Ek gıdada çocuklara mevsim meyve sebzelerinden vermek gerekiyor diye biliyorum neden yaz meyvelerini kışın veriyorsunuz ki
bende kayısı ve şeftali atacağım.. ilk oğlumdada atmıştım kayısı özellikle çok işe yaramıştı kabızlık zamanında.Kış aylarında çok fazla meyve çeşidi olmuyor. portakal mandilana gibi turunçgiller daha çok oluyor kış ayında ancak onlarda asitli oluşundan dolayı 1 yaşından sonra daha çok öneriliyor. kayısı şeftali gibi meyveler kabız olmasını da önlemesi açısından yararlı olacaktır diye düşünüyorum. kışın sadece elma ve armutta yesin istemiyorum. Muz,avokado vs. hep olduğu için onları atmıyorum buzluğa..
Ben yaz meyvelerinden buzluğa atıyorum. Eve meyve aldıkça tadı güzel olanları tam olgunlaşmış meyveleri yıkayıp poşetleyip attım buzluğa..kış aylarında kayısı şeftali bulunmuyor o zamanlarda veririm diye. Bayramda da kemik suyumuzu hazırlayacağız. Sonrası da bebek tarhanamızı yapacağız annemle. eylülün 2. haftasında da ek gıda seruvenimiz başlayacak inşallah.
canım benim kızımda 4 ay 24 günlük bizimki de henüz otururken devriliyorkızlar benim oğlum henüz başını tam tutamıyor yani tutuyorda biraz zaman sonra kafası sallanıyor.. birde oturma pozisyonunda tutmazdık hiç bugün destekli oturttum biraz hiç duramıyo hemen devriliyo kafası ayrı sallanıyor zaten 4. ay 20 günlük.. ilk oğlum 6 ayında tam oturuyordu şaşırdım acaba normal midir
Benim de hemen devriliyor 5 aylığız etrafımdaki insanlar normal olduğunu söylüyor daha hemen oturamaz dediler oturma egzersizleri yapıyoruz destekli şekilde sadecekızlar benim oğlum henüz başını tam tutamıyor yani tutuyorda biraz zaman sonra kafası sallanıyor.. birde oturma pozisyonunda tutmazdık hiç bugün destekli oturttum biraz hiç duramıyo hemen devriliyo kafası ayrı sallanıyor zaten 4. ay 20 günlük.. ilk oğlum 6 ayında tam oturuyordu şaşırdım acaba normal midir
teşekkür ederim sıkıntı yok demekki herkes aynıymışcanım benim kızımda 4 ay 24 günlük bizimki de henüz otururken devriliyoray ama çok komik oluyor. zorlamıyorum gün içerisinde az az oturma hareketleri yapıyoruz o kadar. 6. ayda oturur diyorlar.
oğlum 6. ayında tam oturmuştu desteksiz 1 ayda bu oğlumda oturur o zaman..Benim de hemen devriliyor 5 aylığız etrafımdaki insanlar normal olduğunu söylüyor daha hemen oturamaz dediler oturma egzersizleri yapıyoruz destekli şekilde sadece
bizde yapacağız bayramdan sonra annem çok güzel yapar içen hasta olmaz hasta olan hemen iyileşir valla maşallah tarhana değil şifa kaynağı..özellikle tarhana dökmek istiyorum yavrum içinnnn
özellikle tarhana dökmek istiyorum yavrum içinnnn
Bizimki de geri geri gidiyorBenim minnak oyun halisindan çıkmaya başladı poposunu kaldırıp kendini ittirmeye çalışıyor emekleme çabasını yerim :)))
minnos kac ay kac günlük acabaMerhabalar,
Kızımda ek gıdaya geçiş yaptı. Çalışıyorum,süt sağıyorum ama gün içinde az uyursa sağdıklarım yetmiyordu bende stres oluyordum az çıkıyordu bu seferde sütüm
Doktoruna bu durumu anlattım ek gıdaya geçelim ozaman dedi, mamada yemiyordu kızım ,tükürüyordu yesede kusuyordu
İlk önce meyve ile başlayalım dedi(Şeftali,muz,elma gibi) Cam rendede rendeleyip yedirdim
Sonra yoğurt verdim ama çok beğenemedi kızım içine şeftali rendeleyip tattırdık çok sevdi bu şekilde
Dünde annem çorba yapmış, patetes,havuçla onuda sevmiş maşallah
Günde sadece bir kere yiyor saat 12 gibi, diğer öğünleri anne sütü
İlk oğlumu da salladım bunu da sallıyorum canım..ama sütten kesilene kadar az salladım memede uyudukları için sonra hep sallama ile..Selam kızlar.. bebeğini sallamadan uyutabilen var mı?
Sarkma doğumdan değil de emzirmeden biraz sarkıyor aşırı derecede değil ama eski formu olmuyor ben de öyle oldu...benim ikinci emzirme dönemim bakalım nasıl olacakDogumdan sonra gogus sarkmasi yasayan varmi kizlar aranizda? Sutten kestikten sonra toparlarmi acaba varmi tecrubeli olan?
Ben sallamak istiyorum ama bizim ki sevmedi.masaj yaparak uyuyor kereta.oda biliyor rahat uyumayiSelam kızlar.. bebeğini sallamadan uyutabilen var mı?