2019 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Merhaba bende haftaya tam 5.ayimizi doldururken birer kaşık arttira arttira meyve sebze biseyler tattirmaya baslayacagim. 6. Aya dogru purelere falan geceriz herhalde. Ilk etap alerjileri varsa onu ogrenmem icin 3 gun kuralini uygulayacam. Sona dogaclama karisimlar yaparim herhalde boyle kolay gibi geliyor ama pratikte nasil olur bilemem zorlanmayiz insallah. Cunku biseyleri yemeye tatmaya cok hevesli gibi.

Bu cocuk ac kitabini da aldim. Farkli tavsiyeler olursa paylasalim

Internette soyle bi tablo buldum. Tecrubeli annelerden yorum bekliyorum.

Eklentiler

• Screenshot_20190731-225034_Chrome.jpg
    Screenshot_20190731-225034_Chrome.jpg
    78,7 KB · Görüntüleme: 45
Bugun doktor kontrolune gittik bizim doktorumuz takmis kafayi neden zayif diye 4 bucuk aylik kizim 5.850 gr. 2700 gr la hastaneden çıkmıştık zaten. 5 ayda 7 kilo olmasi lazim diyor. Ben boyle genelleme yapilmasina karşıyım. Her bebegin gelisimi kendine özeldir. Hepsi ayni olamaz diye dusunuyorum. Kizim Cok hareketli yerinde duran bir bebek degil. Sadece anne sutu aliyor ayda 600-650 gr aliyor. Sütüm cok sukur var. Daha ne yapayim bilemiyorum. Doktorum iyi biri ama sirf bu tutumundan dolagi degistiricem bu gidisle..Eylül ayinda ek gidaya basla dedi. Sebze corbasiyla basla dedi. Basladiktan 2 hafta sonra içine pirinc veya bulgur sonraki 2 haftada yogurt ve corbasina yemegine kiyma koymaya basla dedi. Alisma surecinden sonra kendim. Farkli tariflerle beslemeyi düşünüyorum. Yulaf lif kaynagi ve zengin iceriklere sahip.. ve kefir de bagirsak florasi için bence önemli 7. Ayinda kefir de vermeye baslicam. Esimin ailesinde çölyak ve laktoz alerjisi var insallah kizimda olmaz ve herseyden guzelce yedirebilirim

Bugun doktor kontrolune gittik bizim doktorumuz takmis kafayi neden zayif diye 4 bucuk aylik kizim 5.850 gr. 2700 gr la hastaneden çıkmıştık zaten. 5 ayda 7 kilo olmasi lazim diyor. Ben boyle genelleme yapilmasina karşıyım. Her bebegin gelisimi kendine özeldir. Hepsi ayni olamaz diye dusunuyorum. Kizim Cok hareketli yerinde duran bir bebek degil. Sadece anne sutu aliyor ayda 600-650 gr aliyor. Sütüm cok sukur var. Daha ne yapayim bilemiyorum. Doktorum iyi biri ama sirf bu tutumundan dolagi degistiricem bu gidisle..Eylül ayinda ek gidaya basla dedi. Sebze corbasiyla basla dedi. Basladiktan 2 hafta sonra içine pirinc veya bulgur sonraki 2 haftada yogurt ve corbasina yemegine kiyma koymaya basla dedi. Alisma surecinden sonra kendim. Farkli tariflerle beslemeyi düşünüyorum. Yulaf lif kaynagi ve zengin iceriklere sahip.. ve kefir de bagirsak florasi için bence önemli 7. Ayinda kefir de vermeye baslicam. Esimin ailesinde çölyak ve laktoz alerjisi var insallah kizimda olmaz ve herseyden guzelce yedirebilirim

Bir kilo dertlisi daha...

Benim de bebeğim 4 ay 3 haftalık şuan son üç haftada 250 gram ancak aldı. Kilosu sizinkiyle eş sayılır hastaneden çıkışı da 2800dü. Vallahi güzel gidiyorduk bir anda taklaya döndü. Erkenden ek gıdaya başlayıp bir anda bir sürü şey katmak bebeğe zararlı olmasaydı genel ek gıda başlangıcı 6. Ay olmazdı 5 ve 4 olurdu diye düşünüyorum. Acele etmemek lazım ek gıda işi için. Ama insanın canı sıkılmıyor değil.

Zaten doyurucu yağlı sütü olmayan annelerin bebeklerinin 4 ve 5. Aylarının yaza gelmesi ekstra kötü oldu. Terlemeydi hareketti derken zorla aldırdıklarımızda hızla eriyor tabi.

Ne diyelim kimisinin sütü yağlı değil kimisinin sütü az kimisinin sütü bol ve yağlı bebek emmiyor. Ama hepimizin tek bi isteği var sağlıklı olsunlar..

4. ayda çoğumuzun bebeği normalde aldığından az gram aldı. büyüme hızı yavaşlıyormuş. çok takmamak lazım her iri bebek sağlıklı bebek demek değildir

14 mart normal doğum - epiduralsiz, epizyotomisiz, suni sancısız damar yolu açılmadan :cool:
Maaşallah canım çok güzel ilk doğumum normaldi ama bu oğlum sezaryen oldu ...4 hastane gezdim son hafta hastane doktor her şey değişip sezaryen yapıldı...karın çevresi geniş dediler normal sıkıntı olur dediler 3980 doğdu..iri değildi aslında karın ve omuz genişti omuz için doğumda takılabilir dediler hepsi aynı konuşunca işte..

Maaşallah canım çok güzel ilk doğumum normaldi ama bu oğlum sezaryen oldu ...4 hastane gezdim son hafta hastane doktor her şey değişip sezaryen yapıldı...karın çevresi geniş dediler normal sıkıntı olur dediler 3980 doğdu..iri değildi aslında karın ve omuz genişti omuz için doğumda takılabilir dediler hepsi aynı konuşunca işte..
Benimki takıldı 3740 doğdu ,omuz da minik bir kırık oldu bir haftada kaynadı ama bebek hissetmiyormus doktor fark etmese biz de fark edemezdik hareketlerinde felan hicbir sorun olmamisti neyseki bunla atlattık Rabbim korudu

Benimki takıldı 3740 doğdu ,omuz da minik bir kırık oldu bir haftada kaynadı ama bebek hissetmiyormus doktor fark etmese biz de fark edemezdik hareketlerinde felan hicbir sorun olmamisti neyseki bunla atlattık Rabbim korudu

çok geçmiş olsun canım doktorun iyiymiş farketmiş hemen. dün doğumlar hakkında yazılanları okuyunca gece rüyamda gördüm yine. ara ara tekrarlıyor beynim yaşananları 😊

Canım şükür Rabbim korumuş bana sezaryen deyince gittiğim yerler mecbur kaldım günüm dolmuştu..ama benim ilki de zordu forseps kullandılar.napalım sağlık olsun geçti gitti evlatlarımız sağlıklı olsun da

Olsun, Önemli olan anne bebek sağlığı. İki doğumu da tatmış oldun.. benim
İlk kizimda normaldi ama o kadar zordu ki acaba normal yapmasaydım daha mi iyiydi diye düşündüm hep. İkinci doğumum bambaşkaydı hayal etsem bu kadarı olmazdı..dogumhaneden bebeğimle yürüyerek çıkmak ✌️

Olsun, Önemli olan anne bebek sağlığı. İki doğumu da tatmış oldun.. benim
İlk kizimda normaldi ama o kadar zordu ki acaba normal yapmasaydım daha mi iyiydi diye düşündüm hep. İkinci doğumum bambaşkaydı hayal etsem bu kadarı olmazdı..dogumhaneden bebeğimle yürüyerek çıkmak ✌️
Öyle canım sağlık olsun elimden geleni yaptım Allahın takdiri geçti çok şükür:))ama dogumhaned yürüyerek çıkmak süper maaşallah :))

Anneler kiz bebegi olanlar kulak deldirmeyi düşünen var mi. Ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?

Benim de bir sorum olacak kızlar bebeği diş çıkarma sancısı yaşayan kimler var aramızda, bu ne menem bir şeymiş, hani ciddi diyorum dertleşerek rahatlar insan ancak varsa bebeği bu sürece başlamış olanlar birbirmize destek olalım.

Henüz diş sorunları başlamayanlar da bu günletin kıymetini iyi bilsin :/

Benim de bir sorum olacak kızlar bebeği diş çıkarma sancısı yaşayan kimler var aramızda, bu ne menem bir şeymiş, hani ciddi diyorum dertleşerek rahatlar insan ancak varsa bebeği bu sürece başlamış olanlar birbirmize destek olalım.

Henüz diş sorunları başlamayanlar da bu günletin kıymetini iyi bilsin :/
Bizde aşırı huysuzluk var ama dişten mi bilmiyorum

Oho masallah bir kac gun buralara ugramadik kimler gelmis kimler. Hosgeldiniz kizlar. Vallahi cok cok uzulmustum gitmenize. Hazir en güzel zamanlarimizi kacirdik.

Ek gidaya gecisten bahsetmissiniz benim oglan 5 aylık oldu sutum yetiyor.ben oyle diyorum ama.biz ne zaman yemekte olsak bana da verin diye ciglik atiyor birde tatli tatli yiyor ki. Sanirim ben yavastan baslayacagim.meyvelerden.

Kizlar biz bugun 5 ay 7 gunluk olduk bugun dr a gittim kontrolümüz iyi gecti boyumuz kilomuz yerinde cok şükür ek gidayi konustuo tam 1 ay sonra baslamam gerektiginj söyledi bende oyle yapacam

Ben yaz meyvelerinden buzluğa atıyorum. Eve meyve aldıkça tadı güzel olanları tam olgunlaşmış meyveleri yıkayıp poşetleyip attım buzluğa..kış aylarında kayısı şeftali bulunmuyor o zamanlarda veririm diye. Bayramda da kemik suyumuzu hazırlayacağız. Sonrası da bebek tarhanamızı yapacağız annemle. eylülün 2. haftasında da ek gıda seruvenimiz başlayacak inşallah.

Ben yaz meyvelerinden buzluğa atıyorum. Eve meyve aldıkça tadı güzel olanları tam olgunlaşmış meyveleri yıkayıp poşetleyip attım buzluğa..kış aylarında kayısı şeftali bulunmuyor o zamanlarda veririm diye. Bayramda da kemik suyumuzu hazırlayacağız. Sonrası da bebek tarhanamızı yapacağız annemle. eylülün 2. haftasında da ek gıda seruvenimiz başlayacak inşallah.
Ek gıdada çocuklara mevsim meyve sebzelerinden vermek gerekiyor diye biliyorum neden yaz meyvelerini kışın veriyorsunuz ki

X