Bugun doktor kontrolune gittik bizim doktorumuz takmis kafayi neden zayif diye 4 bucuk aylik kizim 5.850 gr. 2700 gr la hastaneden çıkmıştık zaten. 5 ayda 7 kilo olmasi lazim diyor. Ben boyle genelleme yapilmasina karşıyım. Her bebegin gelisimi kendine özeldir. Hepsi ayni olamaz diye dusunuyorum. Kizim Cok hareketli yerinde duran bir bebek degil. Sadece anne sutu aliyor ayda 600-650 gr aliyor. Sütüm cok sukur var. Daha ne yapayim bilemiyorum. Doktorum iyi biri ama sirf bu tutumundan dolagi degistiricem bu gidisle..Eylül ayinda ek gidaya basla dedi. Sebze corbasiyla basla dedi. Basladiktan 2 hafta sonra içine pirinc veya bulgur sonraki 2 haftada yogurt ve corbasina yemegine kiyma koymaya basla dedi. Alisma surecinden sonra kendim. Farkli tariflerle beslemeyi düşünüyorum. Yulaf lif kaynagi ve zengin iceriklere sahip.. ve kefir de bagirsak florasi için bence önemli 7. Ayinda kefir de vermeye baslicam. Esimin ailesinde çölyak ve laktoz alerjisi var insallah kizimda olmaz ve herseyden guzelce yedirebilirim
Maaşallah canım çok güzel ilk doğumum normaldi ama bu oğlum sezaryen oldu ...4 hastane gezdim son hafta hastane doktor her şey değişip sezaryen yapıldı...karın çevresi geniş dediler normal sıkıntı olur dediler 3980 doğdu..iri değildi aslında karın ve omuz genişti omuz için doğumda takılabilir dediler hepsi aynı konuşunca işte..14 mart normal doğum - epiduralsiz, epizyotomisiz, suni sancısız damar yolu açılmadan
Benimki takıldı 3740 doğdu ,omuz da minik bir kırık oldu bir haftada kaynadı ama bebek hissetmiyormus doktor fark etmese biz de fark edemezdik hareketlerinde felan hicbir sorun olmamisti neyseki bunla atlattık Rabbim koruduMaaşallah canım çok güzel ilk doğumum normaldi ama bu oğlum sezaryen oldu ...4 hastane gezdim son hafta hastane doktor her şey değişip sezaryen yapıldı...karın çevresi geniş dediler normal sıkıntı olur dediler 3980 doğdu..iri değildi aslında karın ve omuz genişti omuz için doğumda takılabilir dediler hepsi aynı konuşunca işte..
Benimki takıldı 3740 doğdu ,omuz da minik bir kırık oldu bir haftada kaynadı ama bebek hissetmiyormus doktor fark etmese biz de fark edemezdik hareketlerinde felan hicbir sorun olmamisti neyseki bunla atlattık Rabbim korudu
Canım şükür Rabbim korumuş bana sezaryen deyince gittiğim yerler mecbur kaldım günüm dolmuştu..ama benim ilki de zordu forseps kullandılar.napalım sağlık olsun geçti gitti evlatlarımız sağlıklı olsun daBenimki takıldı 3740 doğdu ,omuz da minik bir kırık oldu bir haftada kaynadı ama bebek hissetmiyormus doktor fark etmese biz de fark edemezdik hareketlerinde felan hicbir sorun olmamisti neyseki bunla atlattık Rabbim korudu
Maaşallah canım çok güzel ilk doğumum normaldi ama bu oğlum sezaryen oldu ...4 hastane gezdim son hafta hastane doktor her şey değişip sezaryen yapıldı...karın çevresi geniş dediler normal sıkıntı olur dediler 3980 doğdu..iri değildi aslında karın ve omuz genişti omuz için doğumda takılabilir dediler hepsi aynı konuşunca işte..
Öyle canım sağlık olsun elimden geleni yaptım Allahın takdiri geçti çok şükür:))ama dogumhaned yürüyerek çıkmak süper maaşallah :))Olsun, Önemli olan anne bebek sağlığı. İki doğumu da tatmış oldun.. benim
İlk kizimda normaldi ama o kadar zordu ki acaba normal yapmasaydım daha mi iyiydi diye düşündüm hep. İkinci doğumum bambaşkaydı hayal etsem bu kadarı olmazdı..dogumhaneden bebeğimle yürüyerek çıkmak
Anneler kiz bebegi olanlar kulak deldirmeyi düşünen var mi. Ne zaman yaptırmayı düşünüyorsunuz?
Bizde aşırı huysuzluk var ama dişten mi bilmiyorumBenim de bir sorum olacak kızlar bebeği diş çıkarma sancısı yaşayan kimler var aramızda, bu ne menem bir şeymiş, hani ciddi diyorum dertleşerek rahatlar insan ancak varsa bebeği bu sürece başlamış olanlar birbirmize destek olalım.
Henüz diş sorunları başlamayanlar da bu günletin kıymetini iyi bilsin :/
Hoş bulduk canım. Bizimki melül melül bakıyor biz yerkenOho masallah bir kac gun buralara ugramadik kimler gelmis kimler. Hosgeldiniz kizlar. Vallahi cok cok uzulmustum gitmenize. Hazir en güzel zamanlarimizi kacirdik.
Ek gıdada çocuklara mevsim meyve sebzelerinden vermek gerekiyor diye biliyorum neden yaz meyvelerini kışın veriyorsunuz kiBen yaz meyvelerinden buzluğa atıyorum. Eve meyve aldıkça tadı güzel olanları tam olgunlaşmış meyveleri yıkayıp poşetleyip attım buzluğa..kış aylarında kayısı şeftali bulunmuyor o zamanlarda veririm diye. Bayramda da kemik suyumuzu hazırlayacağız. Sonrası da bebek tarhanamızı yapacağız annemle. eylülün 2. haftasında da ek gıda seruvenimiz başlayacak inşallah.