2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Aşıdan sonra bebeğinin burnu akan var mı?
3 gündür nezle olmuş gibi burnu önce tıkanıyor sonra akıyor.

Gunaydin herkese,ben bugun kendi doktorunuza kontrole ve kan tahliline götürdüm. Kan değerleri normal kan ilaci verme dedi.Gelişimi gayet iyi dedi .Ben esas ek gida hakkndaki fikirlerini sordum. Gunde 4 5 kere emiyorsa yetiyordur,dedi."Zorlama ,tiksindirirsin zamanla sizi gordukce yiyecek" ,daha küçük ."dedi.Emme konusunda "Yedirmek ugruna enmeyi azaltma ."dedi ama"Siz yerken eline meyve ekmek verin tattirin ,onauygun yenekler yapip arada teklif edin. " dedi.Cok rahatladim gerçekten .Bir de erkek bebegi olanlara tavsiyem testislerini kontrol ettirin her doktor bakmiyor.Yumurtalari kanaldan yukarda oluyormuş bazen takip gerektiriyormus.Sizlerle paylaşıyorum cunku ilk oglumda gittiğim doktor hic bakmazdi.

Günaydın .Mesajını duyunca ben de rahatladım biraz .Malesef hala iyi bir doktor bulamadık ..Kendi doktorumuz ayrıldığında beri ,salgindan beri başka başka doktorlara gittik hep .Mesajınız içimi rahatlattı .Ben de artık ek gıdaya mi ağırlık vermeliyim diye düşünüyorum ama ipek artık hiç emmiyor .Tamamen bıraktı .Ek gıda ve mama ağırlıklı gidiyorum su an ama ek gida da bazen çok iyi yerken bazen hiç yemiyor .Formül süt hakkında doktorlarinizin görüşleri ne kizlar?Emmedigi için ben veriyorum .Günde 4 defa .

Aşıdan sonra bebeğinin burnu akan var mı?
3 gündür nezle olmuş gibi burnu önce tıkanıyor sonra akıyor.
Selimin de burnu akıyor tıkanıyor sürekli serum fizyolojik enjekte ediyorum ama aşıdan hemen sonra mi başladı emin degilim o ihtimal hic aklima gelmemişti

Bir yasindan sonra devam sutlerine gecilmiyor mu?Ben de bilmiyorum hic , mama durumunu.Tabi ek gida gün icinde eskisi gibi vermeye calisacagim en azindan siz de yogurt, meyve, çorba vermeye calisin agirlik yuzde 60 ek gida olmali aslinda hele ki emmiyorsa.Emme aslinda eskis kadar olammali ama iste diş falan emmek istiyor mecbur bu donemde boyle olacak.Emdikleri ya da formul mama aldiklari icin doyuyorlar. Mama 1 ya da 2 defa olabilir bence.Mesela internette liste veriyorlar ben şaşiriyorum bu bebkelrin midesi kucucuk nasil yesin hepsini hrle 3 ana 3 ara ogun çok geliyor.2. 3 yemek kasigindan fazla almaz mideleri. Yani siz bir ogunde 2 ya da 3 yemek kasigi yediriyorsaniz tamamdir bizim gibi olmasini beklemeyelim.Bir de o an istemiyorsa yedirmeyin,ara verin ya da oyun oyalnarken deneyin o an ust uste yemiyorlar.Ay hep yaziyorum ama yogurt seviyorsa yogurtla deneyin Ek gida hic almamazlik yapmiyirmus yedigi zamanlar da oluyormuş icinizi ferah tutun. Artuknayda 200 gr falan alacakalr zaten.Aslinda ihtiyaclari da yokmus ondan yemiyorlarmiş.

İyiki doğmuş kuzucuk. Benim kız fa aynısı asla tek durmuyor buaralar neden anlamadım bende ya odadam çıktığım an ardımdan geliyor mutfakta birşey yapamıyorum illa kucak istiyor oturup onunla oynamamı istiyor. Umarım geçicş bir dönemdir bende çok yoruldjm bu dönemde gerçekten hiçbirşey yapamıyorum.

Çok iyi sizinki de
ben 8 aya kadar emzirebildim. Formül sür veriyorum. fazla mı acaba günde 3 kere 240 ml. içiyor. Yorar mı ki böbrekleri?
Günde 3 kete 240 cc çok değil mi? Benim kız da mama delisidir de ben artık azalttım ek gıda yiyor. Aslında gündüz 2 uyku yapıyor her uykusunda versem 120 cc felan yine içer de ne bileyim sanki çok da gerekli birşey değil gibi geliyor bana. Ne de olsa hazır bir paketli mama mutlaka katkı birşeyker vardır. Ama dedipşm gibi benimki de mama delisi 3 aydan beri ememdi zaten o yüzden ne zaman versem lıkır lıkır içer ama vermiyorum sadece gece 2 defa. Ama doktora sorcam 1 yaş kontrolünde vermek lazım mı ne kadat vermeli diye. Kilosunu ve boyunu da aşırı merak ediyorum kızımın bakalım.

yelek buarada gece kç cc veriyorsunuz? Ben 150 cc veriyorum 2 defa ama acaba az mı veriyorum? Daha fazla versem içer yani seviyor mamayı ama bilemedim

Canım geçen ay 1 ayda 1 kilo bu ayda 400 gram aldı .Bu ay dış cikardigi için iştahı yoktu ama bir öğünde 2 yemek kaşığından fazla yiyor .Ben etraftan duyduğum bir tabak çorba içiyor ,bir tabak yemek yiyor .3 öğün 3 ara öğünde yediklerini duyunca (bazen ben o kadar yemiyorum )ipek yetersiz mi besleniyor diyorum.sma nin devam suyunu veriyorum 1_3 yaş olan .Formül süt diye yanlış yazmışım ağız alışkanlığı canım.Cok teşekkür ederim içimi ferahlattin

Canım ben de gece 2 defa veriyorum .Bir doktora sordum cevap alamadım.Neden böyle doktorlara denk geliyorum anlamiyorumSorunca buraya da yazar mısın rica etsem ne cevap verdi ?Ben gündüz uykularından önce de veriyorum .İpek de 9 aylıkken bıraktı emmeyi.Mama delisi oldu .Bazen biberonu gösterip kendisi mama mama diyor .Veriyorum .

Maasallah 2 ayda 2 kilo 400 gr almiş annesi daha ne kadar alacak?Gayet iyi.Hızli buyumedikleri icin besine,enerjiye yani yiyecege cok ihtiyaçları yok bir de hic durmuyorlar ki yese de alamaz zaten benimki uyaniksa surekli evi geziyor her odaya peşimizden geliyor kendi geziyor yabi asla durmuyor biz durdursak yemek icin ya da sevnek icin ancak o zaman durur.Bazen diyorum bacaklari agirmiyor mi acabaYani bu harekete az alirlar tabi.Sizi burada duydukca depresyona girecegimBenim bebek 1 ay erken dogdu az kilo ve boyla yani normalde zamaninda doğsa daha kilolu doğardi, hizli kilo aldi hep en üst sinirdaydı ve doktor korktu artik almasin diyordu.9.aydan sonra durdu çunku biz 8.ayda siraliyorduk tutunarak bayagi iyi dolanıyordu durmuyordu sanirim hareketten az aldi, gecen yazdim 3 ayda sadece 500 gr aldı yani sizi duydukca ben panikliyorum ,gayet iyi almis icini ferah tut.Maaasallah aman nazar deģmesin.

Canım iki ayda 1 kilo 400 gram aldı.Hemsire az dedi bilmiyorumki .Doktoru da kilosu normal ama persentil eğrisi 3 aydan sonra yavaşlamış gelişimi ama kafaniza takmayın dedi .1 yaşında kilosu 8 kilo 800 gram ..Mama dan sonra almaya başladı canım ..Yoksa ne yapacağımı şaşırmıştım .Allah hepsine sağlık versin..

Tabiki canım yazarım buraya. Benim kızda çok seviyor aslında gündüz uykularından önce versem iyi olacak sanırım. Ben hani artık bitirsem mi diyordum mama olayını ama bilemedim. Sen gece kaç cc mama hazırlıyorsun canım

Canım gece 120 cc hazirliyordum ama 150 ye cikardim.Cunku yetmiyor .Bakıyorum hâlâ çekiyor .Hatta 150 de bazen doymuyor sanki .200 e çıkarmayı düşünüyorum ben .200 cc deneyecegim bir de ..

Genel kilosuna gore demistir belki yoksa aylik okadar kilo bu donemde çok iyi aman maasallah .

Sabah uyanınca,gündüz uykusuna yatarken,akşam yatmadan önce ve gece 1 defa olmak kaydıyla Günde 4-5 defa 150-180 cc mama(devam sütü) içiyor benim oğlum.Haftada 1 defa da inek sütü vermeye başladım çünkü yoğurt yemiyor,hiç sevmiyor.Ispanak,enginar,brokoli,mantar,işkembe çorbası gibi "çocuklar sevmez"dedikleri ne varsa,benim oğlum onları seviyor.Bu akşam 1 kase işkembe çorbası içti mesela,hazır almıyorum tabiki,kendim yapıyorum.
Emziriyormus gibi aralarda mama icmesinin bi sakıncası olacağını sanmıyorum.Tabi her anne bebeğini daha iyi tanır yinede..

Bu arada burun akıntısı devam ediyor,hatta benim de burnum akmaya ve öksürmeye başladım.Koronadan korkmuyor değilim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…