2019 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Maasallah ona ,Allah nazardan saklasın.Ben de asılayim yemeklere o zaman,burada fikir ve deneyim paylaşmak işe yariyor gercekten tesekkur ederim, bana diger cevap veren deneyimlerini paylaşan anneler ile birlikte ışık oldunuz
Kesinlikle burada yasadigimiz deneyimler ve paylasimlar bibiririmizin cok isine yariyor. Ben de sizlerden cok sey ogrendim.

Kızlar dün 1 yaşına girdi kızım 1 yaş kontrolü ne götürdük idrar kan tahlili verdik kanımızda Demir eksikliği çıktı biraz idrarımız temiz.Kilomuz 10 kg bana az geldi kilosu sağlıklı beslemeye dikkat etmiştim kilo alamamış doktor normal dedi neyseki artık 1 yaş oldu yavaştan herşeyi yedireceğim.Kakalarımız kokuyor diye söyledim normal dedi.İdararımız da kokuyor du ama enfeksiyon çıkmadı şükür.Geceleri ağlayarak uyanmaları sordum doktora olabiliyor bazı bebekler uyumuyor diyo.Uyku ilacı gibi birşey verdi rahatlar diye.Bugün uyku ilacı vericem artık çok perişan oldum her gece her gece ağlama krizleri azcık rahatlasın uyusun belki unutur heer saat başı kalkmayı bilemiyorum napıcam

Ben bu durumu 8 Aydır yaşıyorum abartısız her gece kızım uyumuyor her saat başı bazen yarımsaat kalkıyor emmek istiyor illa emecek emzirmezsem ağlama krizine giriyo zor sakinleşiyor artık perşian oldum uykularım yok gecelerim berbat geçiyor.gündüz hiç bişeyi yok gayet mutlu sabah iyi uyanıyor ama gece terör estiriyor resmen ne zaman geçer gider bu bilmiyorum böyle artık dayanılmaz bir hal aldı uyku ilacı vericem

Ebe ile konuşmuştum, salçada sıkıntı olmadığını söylemişti artık. Tuz konusunda haklısın ben de tedirginim çok az kullanıyorum hiç kullanmayadabilirim. Onun yemeğini ayırıp kalan yemeğe tuz dökülebilir. Ama tuzda da mineral yok mu? Bi de koşturuyor terliyor sanli az da olsa lazımmış gibi geliyordu tuz. Ama ona daha çok dikkat etmem lazım belki. Her zaman böyle değil haftada 1-2 bizim yemekten yiyorsa 1-2 ona özel tuzsuz yiyor. Fazla kasmıyorum artık yemek konusunu. Nohut, brüksel lahanası, mercimek çorbası falan da yedi bi sıkıntı çekmedik. Bi de istediği her şeyin tadına baktırıyoruz artık. Döner, pizza gibi. Tadımlık, doymalık değil. Hoşuna gidiyor, mutlu oluyor, kahkaha atıyor.
benim oğlum hep bi ortalamanın altında minik gidiyordu. En son doktor kontrolünde iyiydi kilosu. 11 kilo küsüratı da vardı 1 ay önce. Eskisi gibi sık sık bakmıyorum kilosuna.

9 aydan sonra tuz verilebilir diye biliyorum tabi çok az iyota ihtiyacı var çünkü troidler iyot ile çalışıyor.Bende 1 yaşına kadar tuz vermedim anne sütündeki iyot yeterlidir diye hatta eşim troid hastası yapıcan çocuğu diye kızıyordu doktora sorduk verebilirsin dedi.Pembe Kaya tuzu da veriyorum iyotlu tuz da yemekleri daha lezzetli oluyor Tadımlık bende yediğim herşeyin tadına baktırıyorum biz yerken öyle bir bakıyor ki vermemek mümkün değil

Yaşına giren kasım bebeklerimizin doğum günleri kutlu olsun artık onlarında yaşları var geçen yıl bu zamanlar kızım 1 günlüktü dünyanın en güzel Sevinci hala o günü düşününce aynı duyguları yaşıyorum Allah’ın bizlere en güzel hediyesi evlatlarımız kimseyi mahrum bırakmasın Rabbim bu duygudaninşallah hayırlı evlat olurlar birlikte nice güzel sağlıklı mutlu huzurlu yaşlara evlatlarımızla

Melisa çayını duyan var mı çok rahatlatıyor uyku yapıyor diyorlar acaba hem kendim hem kızıma içirsem yarım çay bardağı nasıl olur? Doktor uyku ilacı zararsız verebilirsin rahatlar diyor ama ne bileyim bir yandan vermek istemiyorum bir yandan denemek istiyorum.

Canim melisa uyku yapar rahatlatir ben kendimde icmistim.uyku probleminiz gece beslenmesini kesmedigin surece sık kalkmalar illaki yaşanır ben aydan beri gece emzirmiyorum.uykulari daha iyi masallah

Canim melisa uyku yapar rahatlatir ben kendimde icmistim.uyku probleminiz gece beslenmesini kesmedigin surece sık kalkmalar illaki yaşanır ben aydan beri gece emzirmiyorum.uykulari daha iyi masallah
Gece emzirmelerini nasıl kestiniz acaba benim oğlumdada aynı sıkıntı var ya ayın 2 sinde 1 yasına gircek hala defalarca emmeye kalkıyo

Tekrarmı hamilesiniz acaba eger öyleyse önceki bebeğiniz ne kadarlık bende düşünüyorum da

Canım ilacı denersen bize de yazar mısın sonucu? Bir de adi ne?

Ben içinde melisa da olan bir bitki çayı denedim geçen ay. Hiç işe yaramadı bizde. Hatta aşırı çiş yaptırdı, gece bez değiştirmeye kalktık birde. Biz de geceler 5-6 defa kalkıp meme emiyoruz hala.

Acaba karanlik korkusu mu yaşiyor ,odanin ışiklandirmasi nasil?Bazi bebekler tamamen karanlij istermis bazilari ise loş deneyin isterseniz.Benimki 5 zannediyordum 6 dis cikariyor ve gunlerce boyle huzursuz oldu salyasi da artti dis diyorum artik.Onceden de uyanirdi ama 3 kere ,yakalsik 1 aydir bozuldu.Son 1 haftadir da coştu.Bir de gunduz uykusu duzenli mi siznkinin?Gunduz uyumazsa yorgun olursa da gece uyuyamazmiş ya da gunduz cok uyursa ya da degisken saatlerde yatarsa.Insan her seyi düşünmek zorunda kaliyor ama emdikelri surece gece kalkiyorlar ilk oğlumdan biliyorum,emzirmeyi 2 yasinda kestim ve bir anda düzeldi uykusu.Nacizhane onerim ki sizi cok iyi anliyorum ne kadar zor oldugunu bikiyorim gece beslenmesini kademeli olarak kesin diyor uzmanlar ,ben de uygulayacaktim ama surekli dis cikariyor olmuyor emmeden rahatlaamıyor maalesef.Umarim en kısa surede uykuya kavuşuruz.Uyku ilaci vermeyin ne olur

Maasallah ona nazar degmesin inş.Emiyorsa anne sutunden ihtiyacini alirmis fazlasi börek yorarmış emmiyorsa cok az gunluk verin zaten ekmekten bile aliyor ihtiyacini ya da yediği çok az peynirden .Ooo siz aşmissiniz doner pizzaaben de bir kez cçok az evde yaptigim pizzanin kenarini verdimsama.çok cok azBenimki de hep ortalamanin ustuydu ki hala bile 10.700 gayet iyi irtalamanin ustu ama aaylik iate son 2 ayda 400 gr civari almasi gerekirken benimki 3 ayda 500gr alinca canim sıkıldi sanirim son 1 aydir diş etkili belki dis olasa toplamda yine 700 800 gr.ı bulurdu.Ben de kan tahlili için doktora götüreceğim bakalim orada nasil ölçecek doktor

Kızlar kızımı dr kontrolüne götürdüm üç ayda 1300g almış ama kilosu ortalamanın altında ama dr gayet iyi persentil eğrisi yükselmiş dedi. Kan tahlili yaptırdık demiri b12si vs çok iyi çıktı ki ben kan ilacını uzun süredir vermiyordum. 11aylıktan beri yürüyor bu arada hatta bu aralar koşmalara başladı. Kan ilacını aksattım içiremiyorum dedim gerek yok pekmez ver dedi. Mamayı azalt günde iki kere yeterli üç ana iki ara öğün ver dedi. Bal inek sütü verebilirsin tuzada ihtiyacı var az kullanabilirsin dedi ki ben uzun zamandır ev yemeklerimizi yediriyorum. Kıymalı sebze yemeklerine çok önem veriyor dr um o konuda sıkıntı yok yiyo çok şükür yoğurdu yemeklerin yanında eksik etme dedi o da tamam onuda seviyor ben probiyotik yoğurt mayalıyorum. Peyniri de yumurtayla karıştırıp tereyağında pişirip veriyorum sabahları zeytin pekmez reçel fındık ezmesi tereyağ bunlardan hep ver dedi. Çeşitli olsun dedi. Aşısını oldu dün ateşlendi gece bugün iyi ama iştahı azaldı burnu akıyo iburamin zero veriyorum dedim süper onu ver düzenli olarak bu aylarda dedi.gayet sağlıklı bir bebek hiçbir sıkıntısı yok dedi kilo konusuna takılma minyon ama sağlıklı dedi zaten takılmıyorum maşallah kiloda geri ama diğer konularda yetişemiyoruz hızına hanımefendininbeslenme listesi verdi orada örnek menüler var işime yarayacak gibi. Bu arada sormayı unuttum balık yağı veriyorum haftada bir gün balık tüketiyor ama yeterli görmediğim için balık yağı veriyorum dr a söylemeyi unuttum

Buarada sabah uyanınca ve akşam yatmadan önce mama veriyorum inek sütü vermeyeceğim

Gece emzirmelerini nasıl kestiniz acaba benim oğlumdada aynı sıkıntı var ya ayın 2 sinde 1 yasına gircek hala defalarca emmeye kalkıyo
Gece beslenmesini 9.ayda kestik.ben uyumadim yaninda babamiz uyudu ben diger odadaydim.o uyuttu hep sagolsun.1 haftada alisti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…