Canım iki kere korona geçirdim ..Burun akıntısı olmuyor .Eklem ağrısı ve boğaz ağrısı ile başlıyor .Birincisinde bel ağrısı,ikincisinde boğaz ağrısı ile başlamıştı.Bende de var burun akıntısı ,öksürme su an .Aşıdan sonra ipek de başladı .Sonra bende.Bu arada burun akıntısı devam ediyor,hatta benim de burnum akmaya ve öksürmeye başladım.Koronadan korkmuyor değilim.
Çok güzelsiniz ❤ Ayla çok tatlısın sen.Nice mutlu yaşların olsun.Teyzeler bizde bugun 1 yasımıza girdik.Bi aile fotoğrafımızı paylaşalım dedik ❤Eki Görüntüle 2722792 Eki Görüntüle 2722800 Eki Görüntüle 2722802
Uyku ilacını vermedim kıyamadımm ya hala aynıyız gece acı acı ağlayarak uyanıyoruz.Oda karanlık evet loş ışıkta denedik ışıklıda denedik olmadı emmeyle alakalı dişde çıkarıyor gece beslenmesini kesmeyi denedim ama olmadı çok çok ama çok ağlıyor dayanılacak gibi değil ağlamaları nasıl yapıcam bilmiyorum.Biraz daha aklı başına gelince belki anlarda bıraktırmaya çalışırım.Kızımda ilginç bir şekilde ağlama var gözleri kapalı şekilde ağlıyor.Odayı ayırdım bir ay oldu yalnız korkuyor mu diye düşündük Gece yanımızda yatırıyoruz ama hep aynı.Acaba karanlik korkusu mu yaşiyor ,odanin ışiklandirmasi nasil?Bazi bebekler tamamen karanlij istermis bazilari ise loş deneyin isterseniz.Benimki 5 zannediyordum 6 dis cikariyor ve gunlerce boyle huzursuz oldu salyasi da artti dis diyorum artik.Onceden de uyanirdi ama 3 kere ,yakalsik 1 aydir bozuldu.Son 1 haftadir da coştu.Bir de gunduz uykusu duzenli mi siznkinin?Gunduz uyumazsa yorgun olursa da gece uyuyamazmiş ya da gunduz cok uyursa ya da degisken saatlerde yatarsa.Insan her seyi düşünmek zorunda kaliyor ama emdikelri surece gece kalkiyorlar ilk oğlumdan biliyorum,emzirmeyi 2 yasinda kestim ve bir anda düzeldi uykusu.Nacizhane onerim ki sizi cok iyi anliyorum ne kadar zor oldugunu bikiyorim gece beslenmesini kademeli olarak kesin diyor uzmanlar ,ben de uygulayacaktim ama surekli dis cikariyor olmuyor emmeden rahatlaamıyor maalesef.Umarim en kısa surede uykuya kavuşuruz.Uyku ilaci vermeyin ne olur
İlacı vermedim canım ya Melisa çayını deniyorum iki akşamdır.Şuan değişen bir şey yok.Canım ilacı denersen bize de yazar mısın sonucu? Bir de adi ne?
Ben içinde melisa da olan bir bitki çayı denedim geçen ay. Hiç işe yaramadı bizde. Hatta aşırı çiş yaptırdı, gece bez değiştirmeye kalktık birde. Biz de geceler 5-6 defa kalkıp meme emiyoruz hala.
Nasıl bıraktırdın gece emmelerini ben denedim ama başaramadım ya çok acı acı ağlıyor dayanılmaz yani 1 yaştan sonra da gece beslenmesini kesin diyor doktorlar ama nasıl kesicez bilmiyorum.Kademeli olarak denedim ama yok olmuyor illa emecek.Canim melisa uyku yapar rahatlatir ben kendimde icmistim.uyku probleminiz gece beslenmesini kesmedigin surece sık kalkmalar illaki yaşanır ben aydan beri gece emzirmiyorum.uykulari daha iyi masallah
Benimki gece beslenmesi yapmıyor. O yüzden uykularından önce veriyorum. İçemediğini bırakıyor bazen.Günde 3 kete 240 cc çok değil mi? Benim kız da mama delisidir de ben artık azalttım ek gıda yiyor. Aslında gündüz 2 uyku yapıyor her uykusunda versem 120 cc felan yine içer de ne bileyim sanki çok da gerekli birşey değil gibi geliyor bana. Ne de olsa hazır bir paketli mama mutlaka katkı birşeyker vardır. Ama dedipşm gibi benimki de mama delisi 3 aydan beri ememdi zaten o yüzden ne zaman versem lıkır lıkır içer ama vermiyorum sadece gece 2 defa. Ama doktora sorcam 1 yaş kontrolünde vermek lazım mı ne kadat vermeli diye. Kilosunu ve boyunu da aşırı merak ediyorum kızımın bakalım.
Canım benimki de 2-3 gece ağladı. Ben kucağımda taşıdım, anlatmaya çalıştım, uyutmaya çalıştım. şimdi uykuya ihtiyacın var dedim. Eğer 1-2 saat kadar durmadan ağlasaydı verecektim ama 1 saat sonra uyudu. Gerçekten açlıktan ağlamıyor, alışkanlık diye de kendimi teselli ettim. İyice çıkmaz bir ağlama krizine girince ilgisini başka bişeye çektim. Cama tık tık yaptım hiiiih, diye ses çıkarttım. Aaa kuş mu uçtu noldu ki dedim. Hani dikkati dağılsın ağlamasın diye. Çok zor geldi bana da ama diğer türlü de bitmiştim, benden hayır gelmiyordu gündüzleri yorgunluktan. Ne zamandır gece deliksiz uyumamıştım. Doktor da gece beslenmesi yapmasın uyku da önemli deyince. Ben de böyle bıraktırdım. 3 gecede alıştı.Nasıl bıraktırdın gece emmelerini ben denedim ama başaramadım ya çok acı acı ağlıyor dayanılmaz yani 1 yaştan sonra da gece beslenmesini kesin diyor doktorlar ama nasıl kesicez bilmiyorum.Kademeli olarak denedim ama yok olmuyor illa emecek.
Benimki de öyle bir mama delisi.Canım ben de gece 2 defa veriyorum .Bir doktora sordum cevap alamadım.Neden böyle doktorlara denk geliyorum anlamiyorumSorunca buraya da yazar mısın rica etsem ne cevap verdi ?Ben gündüz uykularından önce de veriyorum .İpek de 9 aylıkken bıraktı emmeyi.Mama delisi oldu .Bazen biberonu gösterip kendisi mama mama diyor .Veriyorum .
İnşallah teyzesi çok teşekkür ederizÇok güzelsiniz ❤ Ayla çok tatlısın sen.Nice mutlu yaşların olsun.
Bence bir yeri agriyor dişteen olabilir,demek ki gece agriyla uykusundan uyaniyor ve memede sakinleşiyor, doktorunuza sorun,dis donemindeyse azı disi çıkıyorsa ozelkikle ağrır.uzun surerse sorun.Aklima geldi gun icinde surekli verdiginiz bir ilac ya da yiyecek yapiyor olabilir mi ?Ralhatsiz ediyordur.Uyku ilacını vermedim kıyamadımm ya hala aynıyız gece acı acı ağlayarak uyanıyoruz.Oda karanlık evet loş ışıkta denedik ışıklıda denedik olmadı emmeyle alakalı dişde çıkarıyor gece beslenmesini kesmeyi denedim ama olmadı çok çok ama çok ağlıyor dayanılacak gibi değil ağlamaları nasıl yapıcam bilmiyorum.Biraz daha aklı başına gelince belki anlarda bıraktırmaya çalışırım.Kızımda ilginç bir şekilde ağlama var gözleri kapalı şekilde ağlıyor.Odayı ayırdım bir ay oldu yalnız korkuyor mu diye düşündük Gece yanımızda yatırıyoruz ama hep aynı.
Yok canım hiçbir ilaç vermiyorum kendim sadece troid ilacı alıyorum oda günlük almam gereken tam hapı ikiye bölüp alıyorum.Diş çıkarıyoruz zaten o da yapıyor ama daha çok emme alışkanlığı bence.Doktora sordum çok doktor gezdim özeli devleti uyku sorunuyla ilgilenmiyorlar bile sonra da bıraktım doktora gitmeyi çözüm bulamadım sadece uyku ilacı veriyor .Bence bir yeri agriyor dişteen olabilir,demek ki gece agriyla uykusundan uyaniyor ve memede sakinleşiyor, doktorunuza sorun,dis donemindeyse azı disi çıkıyorsa ozelkikle ağrır.uzun surerse sorun.Aklima geldi gun icinde surekli verdiginiz bir ilac ya da yiyecek yapiyor olabilir mi ?Ralhatsiz ediyordur.
Anladim.Bazi kan ve vitamin ilaclari da huzursuz ediyormus ,öyle duymuştum .Benimki de cok duskun ama oyle dediginiz gibi bir aglamasi yok evet gece agliyir meme icin ama isteme aglamasi.Umarim çabuk gecer .Sabir ve kolaylik diliyorum hem bebeginize hem size.Yok canım hiçbir ilaç vermiyorum kendim sadece troid ilacı alıyorum oda günlük almam gereken tam hapı ikiye bölüp alıyorum.Diş çıkarıyoruz zaten o da yapıyor ama daha çok emme alışkanlığı bence.Doktora sordum çok doktor gezdim özeli devleti uyku sorunuyla ilgilenmiyorlar bile sonra da bıraktım doktora gitmeyi çözüm bulamadım sadece uyku ilacı veriyor .
Bizim doktorumuz 6.aydan sonra bile kesebilirsin gelisimi iyiyse demisti.ben 9.aydan sonra kestim.babamiz yardim etti.beni gormedi 1 hafta falan ben yatmadım yaninda babamiz uyuttu hep.evet aliskanliklari kirarken agliyorlar illaki ama bu onlarin iyilikleri icin.sonucta kesintisiz uykuda şart bedenlerine.kolay gelsinNasıl bıraktırdın gece emmelerini ben denedim ama başaramadım ya çok acı acı ağlıyor dayanılmaz yani 1 yaştan sonra da gece beslenmesini kesin diyor doktorlar ama nasıl kesicez bilmiyorum.Kademeli olarak denedim ama yok olmuyor illa emecek.
Kesinlikle uyku ilaci taraftari degilim.bende sen gibiydim dr a sordum çözüm yok direk uyku ilaci yazdi arastirdim bagimlilik bile yapiyormus almadimda vermedimde.sende vermemissindir insaallah.gece beslenmesini kesince duzeldi cok şükür.birde gunduz uykularini vaktinde uyutup kalkinca rayina oturuyorYok canım hiçbir ilaç vermiyorum kendim sadece troid ilacı alıyorum oda günlük almam gereken tam hapı ikiye bölüp alıyorum.Diş çıkarıyoruz zaten o da yapıyor ama daha çok emme alışkanlığı bence.Doktora sordum çok doktor gezdim özeli devleti uyku sorunuyla ilgilenmiyorlar bile sonra da bıraktım doktora gitmeyi çözüm bulamadım sadece uyku ilacı veriyor .
Anaa ondanmiymis acaba.bizde dun nezle olduk aksam burun tikanikligindan uyuyamadi sonra akiyor dedigin gibi.bizde aşı sonrasi gece bacağının ustune basamadi birsure cok huzursuzdu.korktumu acidimi bilemedik.ama bizim 2 gun oldu vurulali dedigin gibi ayni.asidan dolayi oldugunu bilmiyordum.banyo yaptirdik üşüttük cocugu demistikAşıdan sonra bebeğinin burnu akan var mı?
3 gündür nezle olmuş gibi burnu önce tıkanıyor sonra akıyor.
Masallah kuzuyaGunaydin herkese,ben bugun kendi doktorunuza kontrole ve kan tahliline götürdüm. Kan değerleri normal kan ilaci verme dedi.Gelişimi gayet iyi dedi .Ben esas ek gida hakkndaki fikirlerini sordum. Gunde 4 5 kere emiyorsa yetiyordur,dedi."Zorlama ,tiksindirirsin zamanla sizi gordukce yiyecek" ,daha küçük ."dedi.Emme konusunda "Yedirmek ugruna enmeyi azaltma ."dedi ama"Siz yerken eline meyve ekmek verin tattirin ,onauygun yenekler yapip arada teklif edin. " dedi.Cok rahatladim gerçekten .Bir de erkek bebegi olanlara tavsiyem testislerini kontrol ettirin her doktor bakmiyor.Yumurtalari kanaldan yukarda oluyormuş bazen takip gerektiriyormus.Sizlerle paylaşıyorum cunku ilk oglumda gittiğim doktor hic bakmazdi.