2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307

Gecmis olsun cnm hapsirmaktan bisey olmaz korkma :)

Merhaba kıymetli anneler, inşallah benim de minik bir tohumum var.
Allah hepimize sağlıkla kucağımıza almayı nasip etsin. İsteyen herkese de versin
Merhaba canım hoşgeldin,Tohumun sağlıcakla büyüsün,hayırlı olsun,aminnn

Ben şimdi midemden ölüyorum sanki sabahtan beri çok kötüyüm. Bu kadar olması beni korkutuyor. 2gecedir de el parmaklarım şişiyor, yüzük dar geliyor. Sonra iniyor şişi. Bugün çok dardayım
ayva yesen bi dilim ılık süt,bende öyleyim arada şişiyor ayaklarım,yüzüğü çıkardım,tuzlu hiç yeme toparlarsın canım darlanmayalım dsha başındayızbende sabah kulaklarım ve burnum tıkalı kalktım

Kızlar çayı günde bir bardağa indirdim. Acayip yokluğunu çekiyorum
bi önceki hamileliğimde hiç çay içememiştim tiksinmiştim,şimdi demlerken kokuyor ama açık içebiliyorum benimde azaltmam lazım

Gecmis olsun cnm hapsirmaktan bisey olmaz korkma :)
öyle böyle hapşırmıyorum tüm organlarım oynuyor,kasıklarım acıdı resmensabahta takıldı yine 20ye yakın peşpeşealerjik astım tetikliyor malesef ilaçları içemeyince

Ah canım ya çay seven için zor bi durumdur. Ama alışırsın diye düşünüyorum bi kaç haftaya

Aynen bende öbürüne tiksinmiştim. Şimdi de tiksinirim umarım.

Kızlar nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama İstanbul’da hiç bir şey mevsiminde bile organik değil 9 ay nasıl böyle besleneceksiniz ben sucuk işlenmiş gıdalar sakatat balık bunlardan uzak duruyorum şu an küçük balık sanırım ilk aylarda tehlikeli diye biliyorum birde hurma olayına açıklık geldimi hurma çok faydalı diye biliyorum hamileler için.birde bir bardak şalgam günlük folik asit ihtiyacını karşılıyor ilaç olarak alan varsa fazla olur tabii

Ben de onu demek istiyorum canım mevsimindeki sebze meyvelerden bile kendimiz yetiştirmiyosak emin olamayız. O yüzden ister istemez en güvendiğimiz yerlerden her şeyi yicez mecbur. Dediğin gibi sakatatlar salam, sucuk, sosis gibi işlenmiş gıdalar hamilelikte tavsiye edilmiyo onlardan uzak duralım. Hurma çok faydalı ama rahim açılmasını ve rahimi gevşeten bi şey, hamileliğin son haftalarında doğum kolaylaştırması için öneriyolar. Yoksa biraz sakıncalı kasılmalar yapabilir. Mesela şalgam suyunu hiç bilmiyodum, ilk canımın istediği şey oldu geçen gün aşerdim galiba :) 2 gündür şalgam suyu içiyorum bilmeden :)

Köylü pazarı falan yok mu bulunduğunuz yerde. Benim binanın hobi bahçesi var. Kışlık herşeyi ordan koydum ilaç falan sıkmadık hiç. Kışlık sebzeyi de köylü pazarı var ordan alıyorum. Mevsimi olmayan şeyleri alıp yemiyorum. Domates, salatalık, biber falan.

Kızlar İbrahim Saraçoğlu bu şekilde bi liste yayınlamıştı TRT haber programında. Nane maydonoz ada çayı kesin düşük yaptırıcı diye biliyorum. Liste yenmemesi gerekenler olarak değil de dikkatli olunması gerekenler diye oluşturulmuş. Buyurunuz

Gebelikte dikkatli olunması gereken besinler

Nane

Maydonoz

Nişasta unu

Yeşilçay

Adaçayı

Şeker kamışı

Beyaz şeker

Beyaz un

Beyaz ekmek

Makarna

Pirinç

Kahve

Şalgam

Mısır

Salamurası yapılmış besinler

Konserve yiyecekler

Sakatatlar

Şarküteri ürünleri

Ay çekirdeği

Kabak çekirdeği

Turşu

Taze beyaz üzüm

Dereotu

İncir

Dut

Anason

Enginar

Bal kabağı

Çilek

Kıvırcık salatası

Sumak

Rezene çayı

Canım söylediklerin hepsine katılıyorum ama küçük balık yemek faydalı haftada bir tüketmek gerek bunu hem doktorum hemde bi kaç yerde okumuştum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…