2024 Eylül Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin Cinsiyeti

• Ankete Katılan
    226
Kızlar 3 aylıkken pamukçuk olduk biz ya 😕 yavrumun ağzının içi bembeyaz dudaklarının içi falan da öyle bir de sesi kısıldı😞 ilk günler karbonatlı su ile temizledim ama anlık etki etti tekrar olmaya başladı dili üzerinde doktor bir ilaç verdi iki gündür onu kullanıyoruz ama hala aynı😖 bugün de benim göğüs uçlarim ilk emzirme zamanları gibi acımaya başladı doktor çatlak vardır kreme başla dedi zaten pamukçukta ondan olur sizden geçmiştir dedi🥲 çocuk ağlıyor sesi çıkmıyor ya çok üzülüyorum bizim doktor sesi pamukcuktan değildir dedi ama güvendiğim başka bir doktora sordum Pamukcuk yapar dedi. Onun dışında bir şeyi yok çünkü çok şükür. Bu Pamukcuk kaç günde geçer acaba başından geçen var mı🧐

Üşüse büzüşmez mi ya göğsü serin diye üstünü örttüm iyice sabahına boynunun altı isilik olmuş üşümüyo demek ki. Emzirme işi bitti şimdi de giydirme işi başladı üşür mü üşümez mi düşünüp duruyorum🤦‍♀️🤦‍♀️
Ben hep sırtını ensesini kontrol ediyorum soğuksa evet üşümüştür ama hiç soğuk görmedim henüz, başından beri ince giydiriyorum hiç sıcak battaniyeye filan sarmadım ya da ikiden fazla kat giydirmedim belki alıştı bilmem ki

ama bu kontrolcü olmak mı? baskınlık ve kontrolcülük bana daha çok, ilerleyen vakitlerde çocuğun iradesini yok sayarak üstünde tahakküm kurmak gibi bir şeyi çağrıştırıyor. şu an yaptığım şeyse kendini ifade edemeyen bir bebeğin hakkını korumak 🥹 canı acıyarak, ağlatılarak öpülmekten ya da burnunun sıkılmasından ya da mikrop kapmak pahasına öpülüp ısırılmaktan, hor davranılıp muayene edilmekten hiçbir bebeğin memnun olacağını sanmıyorum ve bunu da bi tek annesi umursuyor maalesef 💔 bunları umursamamak mı gerekir? ben yapabileceğimi sanmıyorum ya
Yok bence bu kontrolcü olmak değil tam olarak olması gereken. Keşke beni dd korusalardı ben hiç temas sevmem yanaklarımı sıkarlardı nefret ederdim keşke bana da dokundurtmasalardı. Ben kızım kendini ifade edene kadar onu koruyacağım olması gereken bu kesinlikle. Sadece doktor kısmını bilmiyorum ama doktorun şefkatli olanını seçtim ben de doktor değiştirdim şimdiki doktorumuz bebeğe yaklaşımı dokunması şefkatle bakması vs açısından da çok içime sindi. Bence önemli şeyler bunlar

Kızlar kedisi olan var mı ? Benim kedim bebegim dogdugundan beri bebegimi kabullenemedi heryere ısrarla çişini yapmaya devam ediyor koltuklara halılara artık temizlemekten derman kalmadı hijyen açısından bulundugumuz odaya almamaya başldım çünkü bebişi koltuga falan ytırıyorum mikrop kapat diye korkuyorum bu sefer daha da sapıtmaya başladı kapının önüne işemiş halılarıma yine işemiş ben napıcam böyle
Yaa üzüldüm :KK43: sanıyorum ilgi istiyor psikolojisi bozulmuş ve bölge savaşına girmiş, evdeki varlığını hatırlatmaya çalışıyor :KK43: iki kedimiz var bizim, bebeğim hastanedeyken kıyafetlerini filan eve getirip koku alıştırması yapmıştık, sonra da işte koku teması filan. Onlara ilgimizi de ekstra göstermeye çalıştık çok rahatlar 2 aydır. Portibon diye kedili bebekli bi sayfa var öne çıkanlarda sabit bi bak istersen ordan da çok faydalandım

Eşim uçuk çıkarmış ya çok canım sıkıldı hayatında ilk defa. Benim de sağ el parmaklarım yaralı gazını çıkarırken filan çok zorlanıyorum mecbur eşime vermek zorundayım, çok üzüldüm umarım koruyabiliriz. Doktor öpmesin ağız teması olmasın yeter dedi ama içim hiç rahat değil

Karışmak gibi olmasın canım tabi sen daha iyi bilirsin bebeğin için. Sanki hem kundak hem yorgan biraz fazla geldi bana en azından yorgan yerine battaniye olabilir sanki. Çünkü terleyince de geri soğuyup hasta olabiliyolar
Evet aslında bu benim aklımı kurcalıyor. Kundak gece ellediğimde çok soğuk oluyor ama diğer türlü de Çocuk terliyor ben de bilemiyorum ne yapacağımı

bence fazla temkinlisiniz ama haksız değilsiniz ya. hasta değillerse tutsunlar tabii ama okuldan çocuklara hastalık bulaşması hele de bu mevsimde aşırı muhtemel. bence biraz da karşımızdaki insanlarda o temkini görmemekten oluyor bu. mesela ben kardeşimin çok hassas olduğunu biliyorum bebekle ilgili her konuda. bu yüzden ona kimseye güvenmediğim kadar güvenirim ama aynısı annem için geçerli değil. ben öpeyim seveyim gerekirse ağzının içine gireyim bir şey olmaz modunda🙄
Doğumdan 2 gün önce hasta geldiler hastaneye yanıma. 2 gün önce konuştuğumuzda da oğlanın ateşlendiğini söylemişti. Yani bulaşıcı bir şey değilmiş gelince gördüm ama bilemezdim. Hep hastalar çocuklar okul yüzünden.
Arkadaşım geldi dün. Onun kucağına verdim ama. İyileşince geldi o çünkü.
Ben başka yerlerde abartıyorum. Farkettim onları. Sizin dediğiniz gibi yaptım. İnsanlar ne dicek dedim. Ama kendim grip olup çocuğuma bulaştırdım. Sakındıkça olan oluyor işte her zaman.
Hasta olmasınlar hiç.

Aynen emerken terleme oluyor canım ondandir
Üşüyordur diyorsunuz ha? Göğsüne ve sırtına bakın diyorlar. Göğsü soğuktu. Ama 24 derecede zıbın diyorlar aynı zamanda. El, ayak, yüz zaten soğuksa takılmıyorum ama göğsü sıcak değildi. Soğuktu yanlış olur ama sıcak değildi. Yelek giydirdim ben de

Kızlar kedisi olan var mı ? Benim kedim bebegim dogdugundan beri bebegimi kabullenemedi heryere ısrarla çişini yapmaya devam ediyor koltuklara halılara artık temizlemekten derman kalmadı hijyen açısından bulundugumuz odaya almamaya başldım çünkü bebişi koltuga falan ytırıyorum mikrop kapat diye korkuyorum bu sefer daha da sapıtmaya başladı kapının önüne işemiş halılarıma yine işemiş ben napıcam böyle
Kedi kısır mı?

Eşim uçuk çıkarmış ya çok canım sıkıldı hayatında ilk defa. Benim de sağ el parmaklarım yaralı gazını çıkarırken filan çok zorlanıyorum mecbur eşime vermek zorundayım, çok üzüldüm umarım koruyabiliriz. Doktor öpmesin ağız teması olmasın yeter dedi ama içim hiç rahat değil
Benim eşim 1 ayda 3 kere uçuk çıkardı dikkatli olursa geçmez. Çocuğun elleri falan da hiç temas etmesin kafasıı diğer tarafa çevirip gazını çıkartabilir babası.

Yaa üzüldüm :KK43: sanıyorum ilgi istiyor psikolojisi bozulmuş ve bölge savaşına girmiş, evdeki varlığını hatırlatmaya çalışıyor :KK43: iki kedimiz var bizim, bebeğim hastanedeyken kıyafetlerini filan eve getirip koku alıştırması yapmıştık, sonra da işte koku teması filan. Onlara ilgimizi de ekstra göstermeye çalıştık çok rahatlar 2 aydır. Portibon diye kedili bebekli bi sayfa var öne çıkanlarda sabit bi bak istersen ordan da çok faydalandım
Evet psikolojisi bozuldu bebekten dolayı ilgimiz ister istemez azaldı ama yinede her fırsat buldukça ilgilemiyorum ama bu işeme olayı beni çok yıprattı koltuk halı kalmadı

Kısır olmadıklarında daha çok çiş yapıp koku bırakma eğiliminde oluyolar ya o yüzden sordum. Kediler genelde kendilerini güvende hissetmediklerinde bir tehdit vs gördüklerinde bölgelerini işaretlemek için çiş yapıyolar büyük ihtimalle bebek kediyi gerdi. Ya da siz bebeğe birşey olmaması için kedi ortamdayken gerildiniz o da hissetti. Hazır spreyler var veya sirkeli su sıkabilirsiniz sık sık çiş yaptığı yerlere.

X