2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Herkese merhaba, bana bildirim gelmedi hiç bende grup da kimse yazmıyor sanıyordum zaman nasıl hızlı geçti değil mi. 2 yaşlarına az kaldı. Kimisi 2.yi doğurdu, onu da büyüttü
Benim de bu sene büyük 1.sınıfa başlayacak. Uzaktan olmaz umarım diye dua ediyorum.
Küçük çok hareketli ve asla yanlışı bilmiyor. Biraz önce burnuna birşey sokarken gördüm Allahtan gördüm hemen çıkardım.
Sizler nasılsınız.

Benimde de büyük bire baslicak. Haftaya pazartesi yarm gün olarak başlıyoruz biz. Anaokulu na gidemedikleri için bı aylık oryantasyon süreci olcak. Hiç istekli değil. İnşallah çabuk alışır. Küçük dediğim dedik. Canı ne isterse onu yapio. Abisiyle yaşıt sanıyor kendini. Abinin yaptığı herşeyi yapmak istiyor. İzin vermezsek olay cikartiyo. Uzaktan eğitim olmasını hiç istemiyorum bende. Hayırlısı olsun ne diyim

Bizim de durum aynı. Abisiyle yaşıt sanıyor kendini. Abisi ne yaparsa onu yapmak zorunda. Hiç ben bebeğim demiyor. Bir karış boyu var ama maşallahı var.
Bizim okul normal zamanda açılacak sanırım. Uzaktan çok zor oluyor. Geçen sene ana okulunda uzaktan olduğu dönemde zorlandık 1.sınıfı düşünemiyorum bile

Geçen sene gitmedi anaokulu na. Önceki sene üç ay tecrübe ettik sadece. Gecen sene odes eğitim seti aldık . Evde ben yaptırdım. 14 kitapti. 11 tanesini bitirdik. İnşallah faydası olur. Uzaktan olmasını hiç istemiyorum ama . Okulda maskeyle nasıl durcaklar onuda bilmiyorum.

Maskeyle bizden daha iyi duruyorlar merak etme. Bu sene maskenin epey faydasını gördük biz. İlk sene ana okulunda sık sık hasta okurken, bu sene sadece bir kez hasta oldu. Sınıf içi grip salgınını büyük oranda azalttı. İlk sene ishal de dahil sürekli birbirlerinden mikrop alıyorlardı. Bu sene o sıkıntıyı yaşamadık

Valla yatın kalkın uzaktan eğitim olmasın diye dua edin o kadar diyorum diğer sınıflar için değil ama birinci sınıf uzaktan gerçekten çok zor. Bir de küçük çocuk varsa ki senin var yandın maske konusunda benimde tereddütlerim vardı ama gayet güzel takıyorlar. Öğretmen otoritesi ve grup eğitimi çok işe yarıyor.

İnşallah normal bı süreç olur. Birinci sınıf zaten temel eğitim. Ee evde olursa napicaz. Küçük abiye hiç rahat vermio ki. Canlı ders falan. Abiyi odaya kitlesek canlı derste oda küçük sonuçta dikkatini toplayamaz bence. Hayırlısı olsun . Normal sistem olsun

Bu sene öyle oldu bizimde. Büyük tek başına giremedi. Öğretmeni çocukların yanında oturun yardımcı olun dedi. Ee küçük de abisinin sandalyesine çıkıp yanına oturmak istedi. Oturunca kağıdını kalemini çekiştirdi. Öğretmeni bile kardeşin çok yaramaz, sana hiç rahat vermiyor diyordu
Bir kere artık oğlum sen tek gir bak böyle olmuyor dedim. Kardeşi ağladığı için çıktım odadan. Bu sefer de büyük oğlum birşeyi becerememiş. Sınıf mantığıyla kalkıp beni de çağıramamış öğretmenden izin almadan kalkmayım diye. Kendini kötü hissetmiş, başlamış ağlamaya. Bir süre tramva oldu arkadaşlarıma rezil oldum diye girmedi derse.

Üstüne düşersen cnm iki ayda okumayı yazmayı öğreniyorlar hiç birakmiycan çok zor birinci sınıf çocuğu ben iki sene okuttum birinci sınıfı pes peşe çocuklar abisi gecdi ikiye kızım geldi peşinden

Ya kıyamam. Sorumluluk bilinci oluşmuş demek ki. Valla yaramaz bebisler. Kolay gelsin bize

Büyüğe çalışma odası ayrı yaptık üst katta. Akşam eşim bebeğe bakicak. Ben büyüğü alıp ders yapmaya cikicaz. Çünkü küçük tam bı mikser. Büyük de hemen gevsio kardeşini görünce

Sakinleştirici vermişler çıkınca bol bol sırtına vur su içir atsın narkozu geçmiş olsun
Çok sağ ol canım. Şimdi evdeyiz uyuyo
Hanımlar biz tuvalet eğitimine başladım şuan tam 21ay 14gunluk iki gündür tuvalete yapıyoruz tabi arada kazalar oluyor çok yeniyiz
Oğlum da yaptıktan sonra söylemeye başladı ve ben kaka yaptıktan sonra kabasini bezle silip klozete oturtup yıkıyorum. Zamanla söylemeye başlar diye düşünüyorum bakalım ama bezi çıkarmak büyük bir adım. Kolaylıklar diliyorum size

Çok geçmiş olsun cnm sagolasin sünnetin üç gün ağrısı olur dolven verirsin bir ölçek

Bizimki de söylüyor bayadir. Ama ben hazır değilim. Büyük oğlan okula başlıyor. Kardeşim evleniyor. Çok işler var. Her yere koşmaktan bı hal oldum. Önce sütten kesmem lazım. Doktor Eylül Ekim ayı dedi. Önce sütten kescem. Sonra bezden. En son desteksiz uyuma Faslı var

Tuvalet eğitimi nasıl veriliyor hiçbir fikrim yoook

Gelecek yaz bıraktırmayı planlıyordum çok mu geç olur

Sonbahar kış aylarında kazalar olur üşür zor olur diye düşünmüştüm. Yazın iki dakikada banyoya sokar yıkardım.

Kaka çiş geldiğinde ya da yaptığında hiiç söylemiyor bir belirti yok yani. Kakaa yaptığını ıkınmasından anlıyorum

Cocuk sinyali verir cnm bizimki bir aydır bezi çıkartıp artıyordu sunnet oldu diye alıştırmadım şimdi iyileşti şükür gündüz uykusunda bezi kuru kalkıyorsa çiş yaptığında rahatsız oluyorsa tuvalet teklif et kabul ederse ne mutlu bugün üçüncü günümüz çok şükür 4kere çişini söyledi şimdi kakayi bekliyorum dermi diye 3gunde çiş gören di bile

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…