2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Aynen, hop yaptın birşey yok diyince devam ediyor oynamaya. Tepki vermemek gerekiyor

Benim oğlum da aynı bacaklar hep mosmor. Düz yerde ayakları birbirine dolanıp düşüyor. Oynarkenn koşarken yürürken... Koltuğumuz alçak allahtan. Yatıp kendi kendine debelenirken ordan bile düşüyor. Yolda arkasına baka baka yürüyordu. Oğlum önüne bak diyip yetişene kadar direğe çarptı evde de sürekli kapının yanlarına çarpıyor sonra kafayı tutup ohh ahh diyip kudurmaya devam

Ben göz doktoruna götürmüştüm birkaçç ay önce hiçbir sorun yoktu. Bizimki tepegöz herhalde

Kızlar bu arada bebekleriniz nasıl?
4 ay sonrra 2 yaşına girecek oğlum. 18. Aydan beri her şey yoluna girdi. Bebekli hayat artık çok kolay geliyordu yemesi içmesi uykusu kendisini ifade edebilmesi her şeey kolaylmışttı kiii yeniden doğum yaptım şimdi kızımın bir buçuk yaşına gelmesini iple çekicem

Umay Allah yardım edio sana. Yoksa nasıl iki bebeği idare ediceksin. Benimki normalde on iki birden once uyumazdi. İki aydır alerji ilacı kullanıyoruz. Uyku yapıyor. Akşam onda uyuyor. Önce emerek sonra sallama ile. Onda uyuyor ama yarm saatte bı yada saat başı kalkio bikac saat. Umarim düzelir. Ama benim oğlus uyku sevmeyen bı bebek doğdu doğalı. İlk oğlum çok düzenli bı bebekti. Akşam dokuz buçuk ta uyurdu. Hem emerdi hem üç öğün yemek bı öğün meyve yerdi. Gece üç kere emmeye kalkardı. Emer yataginda uyumaya devam ederdi. Gece sallamam gerekmezdi. Küçük emmden uykuya geçemiyor. Hem de her uyanmada emme sonrası sallamam gerekiyor. İleriki yıllarda bı bebek daha istiyorum. İnşallah büyük oğlum gibi olur. Yoksa bı uyumayan yemeyen bebek daha olursa hepten kafayı yerim galiba . Bebiş nasıl senin. Abisiyle arası nasıl. Abi alistimi kardeş durumuna

Bizim kız da her yeri morarık geziyor, yürümeyi bilmiyor hep koşuyor çocuk, artık o kadar rahatım ki komşular benim rahatlığımı görünce kalpten gidiyor kızım bile düştüğünde kalk annesi bişey olmaz demeyi öğrendi yoksa sürekli yürek ağzında yaşanmıyor, dua edip salıyorum ortalığa Allah koruyor şükür

Valla ben de iki bebeğe nasıl bakıyorum bilmiyorum. Rahatlık nasıl bir şeydi unuttum. Kabullendim durumu

Gece aynı zamanda uyannırlarsa büyüğü ayağımda sallarkenn küçüğü emziriyorum.

Yemek yapacağım zaman küçüğü kucağımda büyüğü paçama yapışık bir şeey istiyor

Büyüğüne yemek yedirrken küçüğünü pusetle yere koyuyorum ayağımla sallıyorum piş piş yapıyorum oğlum garip garip bana bakıyor. Normalde aç oğlum ağzını demem lazım

Ev tımarhane gibi yani

Bazı günler küçüğüm uzun uyursa her şey rahat kolay ama mesela dün öğle 4ten 12ye kadar uyanıktı amaan allahım

Oğlum da kardeşini seviyor ama farkettim ki emzirirken hep beni kaldırıp götürmrk istiyor. Bebek memede gidiyorum peşine saf saf etrafa bakıyor bir şey istediği yok yani. Normalde kendi kendine oynuyor bebek uyanınca alıp geliyorum başlıyor huysuzluğu

Tek de olsa 2 de olsa 3 de olsa çocuk bakmak zor iş

Bı yaşına gelsin küçük. Abiyle oyun oynamaya başlayınca yükün biraz azalır. Abi o zaman kardeşi sevmeye basliyo. Kendine arkadaş oluo artık. Bizdeki sorun Bizim küçük abiyle güzel oynuyor. Ben yokken babasıyla durur aglamaz. Ama beni görünce bacağıma yapışır ağlamaktan bı hal olur. Beni kullanıyor resmen. Birde benim iş yapmamdan nefret ediyor. Ben oturuyosam sorun yok. Ayağa kalktigiim an çığlık kıyamet. Onu kucağıma alıp öyle iş yapmami istiyor. Tek çocuk kolaymış canm. Eşim diyoki ha iki çocuk ha üç çocuk . Olsun bitane daha anlamadan büyür diyo . Bu sene resmen gözlerimin kenarında kaz ayakları oluştu. Resmen yaşlandım. İyiki anlamadik diyorum

Baba olmak istiyordum ben ya ne ara oyuna geldim de anne oldum bizimki ilk çocukta acaba erken mi çocuk sahibi olduk diyordu hızımızı alamadık ikinci oldu
Varlıklarına bin şükür öyle böyle geçiyor zorluklar napalım

Baba olmak güzel . Eşim sağolsun yardımcı olur. Ev işlerinde . Ama bebeğin bakımı bende. Önemli olan gece mesai. Oda en yıpratıcı kısmı sanırım. Geçici diyorum. Duzelcek. Biz ilk oglumzuu beş senelik evliyken kucagimza aldık. Büyük bı hasretle. Eski ben çok çocuk istiyrdum ama çok yıpranmış hissediyorum. Herkese siz beni iki üç sene sonra görün. Zımba gibi cikciam topluma diyorum ama inşallah hepten çöküşe geçmem

Kizimda da boynunun alt bolgesinde olustu birkac gündür, gunde iki defa suya giriyor, gecen sene isilik olmamisti hic ama bu yaz simdiden yandık
Bizimde öyle günde 2kez sürekli üst değiştirme yüzünde ve kafasında var doktora götürdüm 2gun daha bekleyelim öyle krem yazayım dedi cumartesi denize götürecek deniz ıyi gelir

Kızlar selam uzun zamandır yazamadım yazlık moduna geçtik ve yazlığa geldiğimizden beri (7 haziran) kızımla her gece ışıkları kapalı odamıza yatmaya gidiyoruz yatağa yatıyoruz ve uyuyoruz. Artık ne sallanma ne ninni ne sırt masajı Kendi kendimize uyuyoruz artık. Ohh be diyorum dünya varmış. Arada rüyadan dişten ondan bundan uyanıp hemen uyumaya devam ediyor. Şükürler olsun darısı uyumayan bebelerin başına
tek sorun 13. Aydan beri montessoride beraber yatıyor olmamız babayı dışladık gibi birşey oldu
Onu napıcaz bakıcaz artık

Benim şirazem kaydı iki bebekle ya.. Akşam 5ten gecce yarısına kadar kızıım uyumuyor gezdir allah gezdir. Gezdirmeden susmuyor

Oğluma da yazık kendi kendine arabalarıyl oynuyor bazen çok sıkılıyor o da yapışıyor paçama evde iki bebek ağlaması aman allahım

Bütün gün ve gece bebeek bakıyorum. Sadece yemek yiyip tuvalete gidiyorum bebeek emzirip alt değiştiriyorum.

Oğlum çok güzel uyuyordu üç gecedir çok sıcak hava dakka başı uyanıyor tere batmış. Sesi değişti terleyip üşümekten haastta oldu

Hala oğlumla yatıyoruz eşim salonda yatıyor. Nerdeyse bir yıla yakındır ayrı yatıyoruz. Oğlum iki yaşına girecek iki yıldır birbirimizden iyice uzaklaştık son zamanlsr ikinci bebekten sonra iyice uzaklaştık sohbrt bile edemiyoruz. İkimiz dde sürekli gergin ve yorgunuz. Bir o bebbeğe koş bir ona... Evliliğimizden hiiç mutlu değilim ya. Geçen sabahh eşime dönüp baktım uzun uzun adamın gözlerinin etrafı kırışmış

Ne bileyim ya dertlendim

Çocuk yetiştirmek başlı başına yaşlandırıyor insanı. Sizin bir de iki bebek var evde. Biraz büy0melerini beklemekten başka çare yok gibi.

Benim de büyük oğlan gece kalkıp yanımıza geliyor mutlaka. Uyurken de ben kardeşini uyuturken benim yanıma gelip uyuyor. Eşim Artık gecede geliyor nasılsa diyip yerine yatırmıyor, kendi onun yatağına yatıyor. Zaten ayda iki hafta yok evde. Bende fırsattan istifade iç dökmüş gibi oldum

İşin çok zor canım tahmin edebiliyorum kendinle ilgili hiçbirşey yapamıyorsundur. Allah kolaylık versin sana. Bebek büyütürken anladım ki yenidoğan zamanları daha kolaymış. Eger tabi bebek uyuyorsa. Onu daha kolay eğitebiliyorsun. Gitgide iş zorlaşıyor. Oğluna çok geçmiş olsun umarım biran önce düzene girersiniz

İnşallah bu karmaşaları atlatacağız. Çocuk olunca birşeyler mutlaka değişiyor.

Maalesef öyle oluyor iKi bebel cok zor allah yardimcin olsun gecicek büyuyeceller sen hepsini unutacaksın iyiki pes pese doğurmuşum diyeceksin

Allah kolaylık versin sana da. İlk hamileliğimi öğrendiğimde her şey ne toz pembe gelmişti ayy minik ayaklar pembe yanaklar... Allah affetsin zorluğu güzelliğinin önünee geçti
Sağol canım evet yeni doğan kızımla kolay aslında her şey. Umarım değğişmex ama işk çocuğumdan daha kolay geliyor. Ya da acemi olmadığım için kolay geliyor
Maalesef öyle oluyor iKi bebel cok zor allah yardimcin olsun gecicek büyuyeceller sen hepsini unutacaksın iyiki pes pese doğurmuşum diyeceksin
İnşallah bir gün derim 2 yıldır doğru düzgün uyku uyuduğum bile yok iyiyim iyiyim diye diye en sonunda bir yerde çöküp kalıcakmışım gibi hissediyorum.

Canım seni en iyi ben anlarım.. Hele o ağlayan kardeşe bakarken büyüğün gelip bacağa yapışması.. Gecicek diyorum içimden sakın ol bu günde akşam oldu bugünde bitecek. Bende şikayet etmiyorum soran herkese idare ediyorum iyyiz diyorum ki buna çabalıyorum gerçekten. Çünkü kime şikayet ediceksinki annene etsen kayinvalidene etsen yapmasaydın 2.yi hemen peşinden madem derler içinden diye düşünüyorum. Söylenme hakkın yok diyorum hep kendime .acaba tükenmişlik sendromu nasil birsey şahsen başıma gelir gibi hissediyorum bazen.. Benim oğlumda artık yastığa başını koyup uyuyor, uyurken izliyorum 2miz olsaydık hersey ne güzel kolay zevkli olurdu diyorum sonrada Tovbe allahimm yoook kızımı da çok seviyorum iyiki dogurdum yanlış düşündüm iyiki o da var diyorum beyin, mantık duygulardır eroreroreror

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…