2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Kızlar bıngıldağı kapanmayan var mı bizim hala ufak bi yumuşaklık var. 20 aylık olduk götürsem mi acaba doktora bilemedim...

B
Kızlar bıngıldağı kapanmayan var mı bizim hala ufak bi yumuşaklık var. 20 aylık olduk götürsem mi acaba doktora bilemedim...
Ben de dün götürdüm serçe parmağımın ucu kadar yumuşaklık kalmıştı. Kapanmış sayılır bir sorun yok dedii. İyice emin olmak için nörolojiye götürebilirsiniz dedi.

Bize doktorların dediği pipi deliği yerınde.. Sadece eti geride doğmuş dediler anormal bişey yok dediler.. Pipi hacme gelmesi lazım tekrar getırın ıkı yasına dogru demişti.. Gecen götürdük, fallik döneme girmiş 7 yasında yaptırmanız daha uygun dedi.. Ama içim hiç rahat değil.. Buyuyunce zor olcak dıye korkuyorm ama napalım profesore götürdük o ne dıosa öyle yapalım dedik

Bizimde pipi deliği çok hafif aşağıda dendi 7kere götürdüm hepside aynısı dedi bende cerrahpaşa da profesöre yaptı o bile peygamber sunneti dedi amiyati bitti yokmuş dedi sade e sunnet yaptım bitti dedi fakat anestezi kurup yaptı bugün gine görücez doktora hırıltısı cok

Bol bol su içirmeye çalış. Narkozu atmak için. Bazı çocuklar daha geç atio .çok geçmiş olsun.

Kızlar selam.
Bizimkinde parmak ucunda yürüme durumu var. Yüzde 30 parmak ucunda yürüyor. 2 yaşına kadar normal kabul ediliyormuş. 20 aylık suan. Sizde de var mı parmak ucunda yürüme? Otizm belirtisiymis Allah korusun
Ben de şimdi takıntılı anne olarak girdim Google a yazdim belirtileri. Bi video çıktı. Diyor ki sürekli tekrarlayan oyunları uzun süreler boyunca oynamak. Videoda da bi çocuk bardaktan bardağa su boşaltıyor. Ve sizce neden endişe ettim. Bizimki de bayılır suyla oynamaya ama mama sandalyesinde yemek yerken oyalansin diye bardak veriyorum. Birbirine bosaltarak baya keyif alıyor. Tıpkı videodaki otizmli bebe gibi
Sürekli yuvarlak oyun halkalarını döndürerek oynamayı seviyor bi de daha önceden diğer nesneleri de oyle oynuyodu, bıraktı. Dönen şeyleri çok seviyor. Klima dış unitenin pervanesi gibi. takıldığım noktalar bunlar

Konuşması çok iyi. Neredeyse her kelimeyi söylüyor ya da söylemeye çalışıyor. Bizi çok iyi anlıyor. Git topu getir diyorum getiriyor. Bize de kendi komutlar veriyor. Anne gel. Baba yat. Anne otur diyo bize. Adını söyleyince bakıyor. Senin adın ne diyince kendi adını diyor. Aile bireyleriyle sosyallesiyor. Neden sonuç ilişkisi kuruyor. Mama yersen parka gitcez dediğim için mama sandalyesine koşuyor hemen. Yani iletişimde problem hiç yok. Ama ilk yazdığım şeyler yüzünden yine de içime dert oldu. Bir görüş öneri rica edebilir miyim. Bu yazdıklarıma bakarak sizin bebelerde böyle benzer şeyler var mi.

Suyla oynamayı sevmeyen çocuk azdır sanırım. Ayrıca doldur boşalt oyunu çocuklarda dönemsel olarak gelişimi için oynatılır zaten. Tekerlek çevirmeyi büyük oğlumda çok severdi.

Normal becerileri gayet iyiymiş. Boşuna endişeleniyorsun bence

Ya bence de dimi. Akşam akşam off boşuna endişe ettim sanırım.

Analık delilik diye boşa dememişler

Otizmin Çok çeşitleri var diye biliyorum sizinki noermal bir çocuk anlattınız parmak ucu yurme dikkat ettin unutturmaya çalışın

Çok iyi cnm şuan da gecdi bitti şükür ama biz mahvolduk ameliyathane çok soğuk arkasına da nezle oldu ama ıyi şuan da pipide arada acıyor diyor oda gecdi gibi şükür atlatık
bununla geçmiş olsun. Kaygısından kurtulmuşsunuz

Gelişimi oldukça iyi. Suyla bizimki de oynamayi sever. Bardak oyunları bı ara bizde çok oynadık. Parmak ucunda yürüme olayı ben bebekken hep parmak ucunda yürümusum. Ve hala merdiven çıkarken ayağımı düz basmayı sevmem parmak ucunda yureyerek çıkarım . Beni mutlu neden bişey bu. Çok enteresan . Yani senin kız oldukça. Normal. Boşuna üzmüş sun kendini.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…