2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Selam kızlar. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Geçen sene oruç tutamamistim. Dört zor tuttum ama ayila bayıla. Emzirme devam ediyor. Ama oğlan büyüdü artk sorun olmaz inşallah rahat tutarım. Emziren anneler oruç tutcak misiniz. Benim iki gebelikte ramazana denk geldi onlari da tutamadım🥺. Bu seneden sonra tutup hepsini bitirmek istiyorum. Çok borç birikti 🙊. Nerde eski ramazanlar dedirticek bı senedeyiz malesef. Kalabalık iftar sofraları yok artık. Bayramda yasak olur heralde. Çok üzgünüm 😭.

Selam kızlar. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum. Geçen sene oruç tutamamistim. Dört zor tuttum ama ayila bayıla. Emzirme devam ediyor. Ama oğlan büyüdü artk sorun olmaz inşallah rahat tutarım. Emziren anneler oruç tutcak misiniz. Benim iki gebelikte ramazana denk geldi onlari da tutamadım🥺. Bu seneden sonra tutup hepsini bitirmek istiyorum. Çok borç birikti 🙊. Nerde eski ramazanlar dedirticek bı senedeyiz malesef. Kalabalık iftar sofraları yok artık. Bayramda yasak olur heralde. Çok üzgünüm 😭.
Geçtiğimiz ramazanda tutmuştum. Bunda biraz daha zor olur sanırım çok hareketli. Ama yine tutacağım inşallah

Allah nasip ederse tutucam yanlız benimki çok emiyor nasıl yapcam bilmiyorum allah sabrını verir inşallah

Hayirli ramazanlar. 2 seneden beri tutamiyordum cok uzuluyordum.3 aylara girince 4 gun tutabildim deneme yaptim. Gayet iyi gecti. Zaten benimki cok aktif emmiyor 4 5 kere gunde. Ama asiri asiri hareketli ve hep kendine zarar veren seyler yapiyor. Rabbim yardim eder. Bende su 2 ramazan borcumu dusunuyorum kisa gunlerde tutup bitirmek nasip olur insallah. Bakalim yarin nasil kararlar bizi bekliyor. Bu mubarek gunde su hastalik biraksin yakamizi artik.

Geçen ramazan emziriyordum ama tuttum hiç zor olmadı. Şimdi tutmam tabiki gebelikten. Kısmet seneye.. Arada da iki gebeliğin oruçlarıını tutmam lazım :anneadayı:

Herkese hayırlı ramazanlar :KK200:

Geceleri uykuya zor dalıyorum uyanınca geri uyuyamıyorum bir zaman.

Doğum korkusu sardıo_O

İlk hamileliğimde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi çok iyi biliyorum:KK70:düşünmekten uyuyamıyorum :KK70:

Ok
Hayirli ramazanlar. 2 seneden beri tutamiyordum cok uzuluyordum.3 aylara girince 4 gun tutabildim deneme yaptim. Gayet iyi gecti. Zaten benimki cok aktif emmiyor 4 5 kere gunde. Ama asiri asiri hareketli ve hep kendine zarar veren seyler yapiyor. Rabbim yardim eder. Bende su 2 ramazan borcumu dusunuyorum kisa gunlerde tutup bitirmek nasip olur insallah. Bakalim yarin nasil kararlar bizi bekliyor. Bu mubarek gunde su hastalik biraksin yakamizi artik.
Amin yaa. Bende çok merak ediyorum. Nasıl kararlar cikcak bugün.

Doğum korkusu sardıo_O

İlk hamileliğimde başıma ne geleceğini bilmiyordum. Şimdi çok iyi biliyorum:KK70:düşünmekten uyuyamıyorum :KK70:
Benimkiler sezaryen olmasına rağmen ikinci çok daha kolay geçti. Sen normal doğum yapcaksin galiba. İkinci kolay olur derler. Benm ilk dogum zordu. İkincide şöyle dedim. Ben bu acıyı biliyorum. Çok acicak ama ölmicem soncuta 😂🤣. İlk doğumda onbeş gün yataktan yardımsız kalkamadim. İkincide ilk kalkista bile yardım istemedim 😄🙈 Allah o gücü verio. Çünkü evde bı bebek daha var çabuk toparlanmak istiyor insan

Kendimi akışına bırakamıyorum. Öyle olura böyle yaparım. Böyle olursa öyle yaparım diye plan yapmaktan başım ağrıyor. Ev temizlenicek. Bebek eşyaları yıkanıp yerleştirilecek. Hastane çantsı hazırlanacak.
Doğum şeklini 36. Haftada konuşalım dedi kondilom sebebiyle. Doğum şekli ne olacak belli değil. Refakatçi ziyaretçi alınıyor mu? Hastaneye ne götürülecek geçen seneden farklı mı?

Annem bakmaya gelicek de nerde yatırıcam evim küçük bir de oğlum var.

Oyyy ufak tefek şeyleri düşünmekten stres küpü oldum.

Benimkiler sezaryen olmasına rağmen ikinci çok daha kolay geçti. Sen normal doğum yapcaksin galiba. İkinci kolay olur derler. Benm ilk dogum zordu. İkincide şöyle dedim. Ben bu acıyı biliyorum. Çok acicak ama ölmicem soncuta 😂🤣. İlk doğumda onbeş gün yataktan yardımsız kalkamadim. İkincide ilk kalkista bile yardım istemedim 😄🙈 Allah o gücü verio. Çünkü evde bı bebek daha var çabuk toparlanmak istiyor insan

Kendimi akışına bırakamıyorum. Öyle olura böyle yaparım. Böyle olursa öyle yaparım diye plan yapmaktan başım ağrıyor. Ev temizlenicek. Bebek eşyaları yıkanıp yerleştirilecek. Hastane çantsı hazırlanacak.
Doğum şeklini 36. Haftada konuşalım dedi kondilom sebebiyle. Doğum şekli ne olacak belli değil. Refakatçi ziyaretçi alınıyor mu? Hastaneye ne götürülecek geçen seneden farklı mı?

Annem bakmaya gelicek de nerde yatırıcam evim küçük bir de oğlum var.

Oyyy ufak tefek şeyleri düşünmekten stres küpü oldum.
Bende aşırı düşünüyordum. Her şey zaten olcagina varcak. İnan bana korktuğundan daha kolay olcak. Sezeryan olursan da korkma. Spinal tavsiye ederim. İki doğumda spinal sezeryan oldum . İlk saatler çok konforlu gecio. Sonra zaten ağrı oldukça iğne yapiolar. İlk ayağa kalkma biraz ağrılı oluo. Ama yürüdükçe ağrı hafifliyo. Herşey çok çok kolay olsun inşallah.

Doğum korkusu sardıo_O

Sen ne zaman 34 hafta oldun canım. Birsey kalmamış. Ben seni 18 haftalık sanıyordum. Kızdır inşallah benim yok ya herkesın kızı olsun diyorum 😂 😂

Sen ne zaman 34 hafta oldun canım. Birsey kalmamış. Ben seni 18 haftalık sanıyordum. Kızdır inşallah benim yok ya herkesın kızı olsun diyorum 😂 😂
Valla ne ara geçti zaman ben de anlamadım ama son aylara girince dank etti kafama :KK70:

Kız bebek canım. Kuduruk bir kız hem de :KK70:

Salı günü 1.5 yaş aşısını oldu. Hemşire sağolsun arabada yaptı. Günboyu hiç ateş olmadı.. Ben de dün biontech aşısı oldum. Dr 1 gün emzirme dedi. O yüzden de oğlanın aşılı olması sorun olmadı yoksa covit aşımı başka gün olurdum. Gün çok zor geçti öğleden sonra uyutamadım. Memeye aşırı düşkün resmen kriz geçirdi. Neysek yemek yiyince unuttu. Gece ayakta sallayarak ve gece 23.00 de iyice yorulunca uyuttum... Hiç ateş yoktu. Gece 1 kere uyandı salladım geri uyudu atesı yoktu. 2.30 da ağlayarak uyandı. Çocuk yanıyor. Hemen soydum o esnada kusacak gibi oldu. Birden ter boşaldı. Duş aldırdım calpol verdim. Çok korktum. Önceden aşıdan sonra gün içinde ateş belli ederdi. Sabah vuruldu gece ateş oldu ilk kez.. Kuzum benim yaaa. Şimdi uyudu. Bu arada şunu gözledim gece artık cocuk her uyandığında meme vermeyecegım. Meme verılmeyınce sankı uyku süresi daha uzun

18.ay aşısı bizde hafif ateş yaptı ve ateş düşürücü kullandım. 4 ay önce havale geçirdi diye ateş kontrolü yapayım kontrollü davranayim diyemiyorum, o korku berbat bir şeydi diye. 🤦‍♀️ Ve sabah farkettim sağ bacağı aşı yeri baya şiş.
Ne asiymis ya 🥴

Salı günü 1.5 yaş aşısını oldu. Hemşire sağolsun arabada yaptı. Günboyu hiç ateş olmadı.. Ben de dün biontech aşısı oldum. Dr 1 gün emzirme dedi. O yüzden de oğlanın aşılı olması sorun olmadı yoksa covit aşımı başka gün olurdum. Gün çok zor geçti öğleden sonra uyutamadım. Memeye aşırı düşkün resmen kriz geçirdi. Neysek yemek yiyince unuttu. Gece ayakta sallayarak ve gece 23.00 de iyice yorulunca uyuttum... Hiç ateş yoktu. Gece 1 kere uyandı salladım geri uyudu atesı yoktu. 2.30 da ağlayarak uyandı. Çocuk yanıyor. Hemen soydum o esnada kusacak gibi oldu. Birden ter boşaldı. Duş aldırdım calpol verdim. Çok korktum. Önceden aşıdan sonra gün içinde ateş belli ederdi. Sabah vuruldu gece ateş oldu ilk kez.. Kuzum benim yaaa. Şimdi uyudu. Bu arada şunu gözledim gece artık cocuk her uyandığında meme vermeyecegım. Meme verılmeyınce sankı uyku süresi daha uzun
Benim oğlanda da aynı oldu gündüz bir şey yoktu gece uykusuna yattı ağlayak uyandı ateşler içinde

Bem hamileyim diye emzirmiyordum aylardır. İlk defa bir aşısında emmiyordu. Ben de emmediği için mi ateşi çıktı diye düşünmüştüm. İlk çocuğum bilgim yok sadece öyle düşündüm

Geçmiş olsun kuzucuğa:anne:

Benim oğlanda da aynı oldu gündüz bir şey yoktu gece uykusuna yattı ağlayak uyandı ateşler içinde

Bem hamileyim diye emzirmiyordum aylardır. İlk defa bir aşısında emmiyordu. Ben de emmediği için mi ateşi çıktı diye düşünmüştüm. İlk çocuğum bilgim yok sadece öyle düşündüm

Geçmiş olsun kuzucuğa:anne:
Sağol canım aşıdan sonraki ateş ilk 6 saat içinde çıkardı bizde. Gece çok kötü geçti emmediği için iyice hırçınlaşı.ateş düşünce yoruldu uyudu. Sabah 8 de gene ateşi çok yüksekti. Bence aşı kaynaklı ateş değil. Dirençli ateşe benziyor. Allahtan okullar kapandı da evde olacağım. Çocuklara tüm mikropu getiriyorum gibi hissediyordum.. Bİzim meme bırakma süreci zorlayacak gibi görünüyor

Kızlar oğlum Marul yerken su da içti sonra bayağı öksürdü. Aklım çıktı. Ben bunu nasıl aşıcam. O kadar kötü oluyorum ki. Ciğerine kaçtıysa diye bu gece uyku da uyuyamam sürekli nefesini dinlerim. Paronayak oldum iyice

Ben birde yeter demistim o zaman. Üç yaşına gelmisti bezden ayrıldı. Uyku düzeni oturdu. Konuşmaya başladı. Her yere oğlumla rahat rahat gidiodum. Tek çocukta kalsaydim hayatim çok konforlu olurdu şuanda muhtemelen 🤣🤣. Ama oğluma haksızlık gibi geldi. Sırf keyfim için onu tek çocuk olarak bırakmak. Küçük dogdugundan beri hep zor bı bebek oldu. Çok gazliydi. Kucak bebegiydi.. hala öyle . Çok ağlayan çok hastalanan bı bebek. Daha deliksiz uyumadim doğumdan beri. Hatta geçen gece dörde kadar uyanmadı hiç. Dörtte emzirdim yattı. Ben yediye kadar uyuyamadım. Dört saat aralıksız uyumak fazla geldi bunyeme düşün yani 🤣🤣. İştahsız bı bebek. Gece sabaha kadar emerek geçiriyor nerdeyse. Gel gelelim. Bı o kadar Güler yüzlü tatlı çok bilmiş, abisiyle kendini yaşıt zannediyor onun yaptığı herseyi yapıyor 🙈.evin maskotu neşesi. İyi ki olmuş. Oğluma yoldaş arkadaş. Bize birkez da dünya şenliği oldu. Ne kadar zor olsada evlat dünyanın en güzel şeyi. Rabbim isteyenlere aratmasın. Bizlere de kolaylık versin.
Öyle güzel anlatmışsınki kesinlikle öyle. Kardeş bence de olmalı. Özellikşe bu pandemi döneminde meseşa pek dışarı çıkamadık. Yoldaş oldular birbirlerine. Gerçi hayatın her döneminde öyle. İnşallah çok iyi anlaşan hayırlı kardeşler olurlar. Ben önümüzdeki 3 seneyi yok kabul ediyorum 🙈 sonrası Allah kerim 😂

Ben o yılla

Ben o yılları hatırlamak istemiyorum tek olunca çok zordu ama bir kez bile şikayetkenmedim cunku ilk bebek tedavi olunca 2.ye mucize gibi bakıyorsun. Valla bir çırpıda ikisini de büyümüş buldum. Tek avantajı kardeş mıskanclıgı yoktu. Ben ıkısınınde yeme içme ve uyku saatini aynı ayarlamıstım. Aynı anda ıkısı uyurdu. Ama o zaman aşırı kilo vermiştim onu hatırlıyorum 😂 😂 gerçi ben bekarken daha topluymuşum. 3 cocuk beni kuruttu.ama yıllar geçecek ve hepsi boy boy olunca şöyle bir durup bakacağım. Hey benim aslanlarım diyecegım. Pek de kıskanc olurum gibime geliyor.. 3 erkek çocuk 3 gelin demek. Pandemi olmadan önce hep anne oğul günü yapardık dışarıda. Bunu alışkanlık haline getirecegım. Koca adam olduklarında da 15 günde bir ana oğul günüm olacak. Oğullarımla başbaşa zaman geçirecegım. 3 ne de ayrı günlük tutuyorum. İlk bebeğimin günlüğü çok duygusal şimdi okuyorum gene ağlıyorum. Ne zor şeyler yaşanmış.. 3 numaranunki hep keyıflı anılar. 2 numarada da ıkı bebegı aynı anda büyütme zorlukları var. Ama her hafta video çekmeye gayret edıyorum. 2 ayda bir tab ettırıyorum resımleri.... İleri de kopuk bir ilişki istemiyorum. Eşime ne anası ne babası sevgı vermemiş ha benımkı lerde öyle. Şimdi pek de aklımıza gelıyor mu hayır. Zor gunlerde zaten yoklar. Şimdiden sevgiyle büyğsğnler ki ileri de anne deyince akıllarında bu kadın hep bizi öper koklardı kalsın. Ben bunun eksikliğini hep yaşadım çünkü. Eşim 3 erkeğe Biraz mesafeli davranıyor, arada otoriteyi hissetsinler diye. O da ilk oğlanı aşırı şımarttu şimdi büyük babayı sallamıyor pek. Şimdi artık biraz mesafeli. Dün büyük oğlan bizim aileyi çizmiş odasının duvarına. Gülmekten çatladım. Beni çok gÜel çizmiş. Gülen yüz. Bana çiçek veriyor. Kardeşlerını ve kendını de gülen yüz çizmiş onlara da diktörtgen çişmiş. Bu ne dedim ellerine çikolata aldım verdım dedi. Baba bizden biraz uzakta asıl yüz. Koptum gülmekten. Bak dedim ilerideki halin. Otorite mesafe koymakla olmuyor 😂 😂 😂
Ben mesafe koyamıyorum ya beceremiyorum. Anneler biraz daha dayanıksız oluyor sanırım. Mesela hayır diyorum birşeye az sırnaştı mı hemen gevşiyorum ama Allahtan yine dinliyor beni büyük. Küçük zaten kendi aleminde😂 Bu arada bende yalnızım. Hiç kimse yok işe yarar. Seneye okul başladı mı napcam hiç bilmiyorum. Küçüğü bebek arabasına koyup gidiyordum. Şimdi naparım bakalım. Düşünüyorum düşünüyorum ama bir çıkar yol yok. Bi şekilde olacak diyorum artık napalım.

X