2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Canm uyandıktan sonra uyku halinden çıkarmamaya çalış yani oyun, TV, ışık vs görmesin. Bak herkes uyuyor gördün mü de. Bi kere ilgi dağılınca 3 saat ileri atıyor zaten
Dogru diyorsun canım, uykusu açılsın diye bakıniyor uyanınca zaten.Uzerine bir ses duysa ışık görse sar başa yapıp saatlerce uğraşıyorum uyutmak için.İnsallaj basarabilirsin.Cok teşekkür ederim
Maşallah size canim.Evet bizde de hem dişler var hem son atağı sürüyordu en son.Bitsin ama artık ya.İnsan dinlenmek için gece olsun ister,ben aksine korkuyorum hava kararmasın istiyorum.İnsallah bizde de bu süreç biter,teşekkür ederim canım

Tekrardan maşallah demek istedim,devamı da gelicek inşallah.
bizde de iki haftadır katı yemek yemiyor, en sevdiklerini bile.Cikmaya çalışan azı disine yoruyorum.Cignemeyi biliyordu,sorun yoktu ama suan çiğnememek için yemek görünce oguruyor

Kızlar uzun zamandır yazamadım . Biz 17 buçuk aylık olduk . Çok gelişmeler var. Ayrıca bilingual olayına girdik uzun süredir. İngilizce de öğretmeye çalışıyorum bunun için bir sürü sayfadan destek alıyorum ve sizlere de tavsiye ediyorum. Dil gelisimimiz çok iyi gidiyo. Bir dönem büyük uyku sorunları yaşamaya başladık sonra geçti.

Maşallah. Bizim de uyku sorunumuz var. Benim ki henüz tam olarak kelimesi çok değil. Anne baba abi mama dede,

Maşallah kuzucuğa

Oğlum da 4 diş birden çıkarmaya çalışıyordu biri çıktı kaldı 3 ama gece deliksiz uyuyor nasıl iş anlamadım. Diş çıkarmıyorken kırk kere uyanıyordu

Dil öğretmek için hangi sayfalardan yararlanıyorsun yazar mısın

Mybilingualchild
Çocukdeyipgecmeyin
Anneden çocuğa İngilizce
İnglish teacher

Bazı yanlış yazımlar olabilir ama bulabilirsiniz sanırım

Kızlar selamlar herkese , bebişlere ne zaman tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyorsunuz deneyimli anneler de fikirlerini paylasırsa sevinirim.

Kızlar selamlar herkese , bebişlere ne zaman tuvalet eğitimi vermeyi düşünüyorsunuz deneyimli anneler de fikirlerini paylasırsa sevinirim.
Ben psikolojik altyapısına başladım ama şuan çok erken olduğunu düşünüyorum. Eskiden klozetten korkuyodu artık korkmuyo zaman zaman oturuyorum sifona basıyoruz. Dil gelişimi de gayet iyi ama henüz hiç cisi ya da kakası gelincE soylemedi. Erken başlamak hem anneyi hem bebeği yıpratıyor. Doğru zamanda uygun olduklarında psikolojik alt yapısı uygunsa çabuk öğrenir diye düşünüyorum

Çocukla alakalı bir durum bu. Büyük oğlum da 2 buçuk yaşında denediğimde olmadı, onun hazır olmaasıbı bekledim 3 yaşında bir hafta da gece gündüz öğrendi. Zorlamamak gerekiyor.

Çocukla alakalı bir durum bu. Büyük oğlum da 2 buçuk yaşında denediğimde olmadı, onun hazır olmaasıbı bekledim 3 yaşında bir hafta da gece gündüz öğrendi. Zorlamamak gerekiyor.
Aynen iki buçuk yaşında denedik. Her yer battı. Hiç soylemedi. Ara verdim. Üç yaşında bı hafta içinde hem gece hem gündüz bezinden ayrıldık masallah çok kolay oldu. İnşallah küçüğüm de böyle kolay olur

Kasları ancak gelişiyor bence. Yaz mevsimi bu iş için en uygun olanı,

Bu yaz bende bi deneme yapmak istiyorum bakalım ama bende ustelemem
Bebek hazırsa zaten çabuk kavrıyor.degilse aceleye gerek yok zaten. İki yaşında öğrenen var . Benim gözlemlediğim iki yasinda uzun sürüyor kavrayip uyum sağlaması. İki buçuk üç yaşında çok daha kolay oluyo. Tabiki değişken bı durum bu . Her çocuk kendine has

Ben de tam bu konuyu yazacaktım fırsat olmadı. Dıger 2 oğlum tam 3 yasında olunca 1 haftada tuvalet eğitimini verdim ve gece asla altına ne bez taktım ne yataga örtü örttüm. Acele etmedim çünkü hiç hazıroluşluk göstermediler. 3 nunara 3 günden beri altındaki bezi söküp atıyor. Dün bu evde koşuyor, yürümez derken şu anda elinde topla koşar oldu. Bir baktım bezi yok. Bezi akülü arabanın içine atmış. Bana eh diyor. Kakası gelince ıkınmaya başlayınca kaka kaka eh eh diyor. Yani o esnada açayım tuvalaete oturayım dedim sonra erkek dedim. Ben hiç bir zaman lazımlık kullanmadım. Tuvalete takılan oturma aparatı kullandım. Hep derlerdi kızlar erken söyler gerçekten de öyle. Ama bunda şaşırdım erkek cocugu kaka zamanı söylüyor. Çiş zamanı bezi çekiştirip atmak istiyor yani çocuk işaret veriyor. Bu yaz bir deneyecegım bakalım. Ama asla zorlamam çünkü tuvalet eğitimi çok önemli

Merhaba kızlar. Tuvalet eğitimiyle alakalı bir kaç şey yazmak istiyorum .
Bir çocuğun tuvaletini yapabilmesi için zihinsel hazırbulunuşluktan ziyade fiziksel hazırbulunuşluk önemlidir. Yani kas kontrolü gerekir. Kas kontrolü sinir sistemi ile alakalıdır ve bu kontrolün 2 yaştan önce gerçekleşmesi nadirdir. Hatta belki yoktur. Erken başlamak hem henüz hazır olmayan bebeği yorar hemde süreç daha da uzayacağı için anneyi. Biz tuvalet eğitimi konusunda bebeğin hazırbulunuşluğunu gece ıslatmalarının bitmesi ile anlarız. Tabi bu bazı bebeklerde gerçekleşmeyebiliyor. Annenin gözlemi önemli gece ıslatması bitmese bile 2 yaş sonrası fiziksel zihinsel hazırbulunuşluğa bakmak gerk. İnanın anne iyi bir gözlemciyse bu iş 3-4 gün içinde bitiyor ki ablamın kızını çok iyi gözlemle bu şekilde kısa bir sürede hallettik :)

Bir de yaz ayı eğitim için uygun değildir. Normal zamanlarda bebeklerin alt ıslatma saatleri aşağı yukarı aynı saatlere tekabül eder ve bu sayede anne tahmini olarak bebeği o saatler civarında tuvalete götürür veya teklif eder. Yazın sıcaklarsan dolayı sıvı alım miktarı arttığı için ıslatma aralıkları sıklaşır tahminler zorlaşır.

Benim oğlan gece gündüz lık lık su içiyor bezi çok doluyor tuvalet eğitimini 24 aylıkken hiç düşünemiyorum ama bakalım ilerleyen zamanlarda ne olacak

Ben de erken olduğunu düşünüyorum, ama bizim bıdırık her kaka yapışında kaka yapeyom diye bağırıyor. Bir kere diş fırçalarken klozeti gösterdi anne çiş kaka dedi, oturtmamı ister misin dedim donunu indirdi kendi, ama tam totoyu koycakken ağladı ben de hemen indirdim öptüm tamam annecim istemezsen oturma dedim. bütün bebeklerini tutuyo oyuncak kutusuna anneeem çiş diyor, bi lazımlık alsam kenarda dursa mı diyorum. Canı isterse otursun istemezse dursun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…