2019 Ekim Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    307
Uyku konusunda lütfen bana akıl verin kizlar..Kızım bir hafta on gün olucak güya tek uyku uyutuyorum gündüz.
Sabah 7;30 gibi kalkıyor 12de uyuyor bir buçuk saat.
Bir daha akşam 20-20;30 aralığında uyuyor buraya kadar her şey harika.
Ama uyuduktan iki veya üç saat sonra uyanıp dört beş saat kadar uyumuyor.Ayagimda sallıyorum,yanıma aliyorim pispis yapıyorum,besigine bırakıyorum yok mümkün değil dört beş saatten öncesi uyuması.
Bu kız tek uykuya hazır değil mi?Neden akşam uyumasını ikinci uyku gibi mi algılıyor da uyanınca bir daha o kadar saat uyumuyor?
İki uyku yaptığım dönemlerde de ikinci uykuda problem çıkartıyordu.
Sabrım tükendi,kendime alanım hiç kalmadı.Ne yapicam bilmiyorum ama kendimi bitik hissediyorum yorgunluktan,uykusuzluktan

Bebisleri kara çıkardınız mı hiz çıktıkkkk Bir insan bu kadar mi sevmez çocuk yüzüne kar geldikce agladi iceri girdik seneye anlar belki
Biz de çıkarttık, babasına çekmiş soğuk hava seviyo yağmurda karda çığlık atarak koşuyor. Bütün kardan adamları sevdi öptü yaladı havuçları zeytinleri yemeye çalıştı evde versem yemez

Eklentiler

• IMG_20210214_123155.jpg
    212,9 KB · Görüntüleme: 47
Akşam uykusunu ileriye alamaz mısın biraz

Akşam uykusunu ileriye alamaz mısın biraz
Akşam 22:30 civarında yattığı gunde 12 de uyanıp 4:30 civarı anca uykuya daldı.Bu gece de 3:30da uyudu.Muhtemelen akşam onu gece uykusu diye yatırıyorum ama o ikinci uyku sanıp uyandığında 4-5 saat geçmesini bekliyor uyumak için.Careyi ikinci uykuya geri dönmekte bulucam bu seferde uykuya geçişleri zor olucak.
Bugün de gündüz kendi sizmayacaksa hic uyutmayacagim.
Hem sinirli hem yorgun hem uykusuz hem baş ağrılı zor seyler yaşıyorum ve doğduğundan beri bu kadarını ilk bir ay hariç yaşamadım diye zorlanıyorum.Hatta oturup ağlıyorum Eşimde basaramiyor,tek başıma debelenip duruyorum

Uykudan yana ben de dertliyim. Gündüz iyi ama artık gece 22 de uyuyor. 1 de emmeye kalkıyor normal. Ama ondan sonra saat başı uyanıyor aslında uyuyor ama meme diye bağırıyor emzırıyorum gene 1 saat sonra aynı. 2 haftadır kafayı yicem bu bebekken daha iyiydi.. Zırt pırt emmeye kalkılır mı. Pış Pış yapıyorum yok illa meme emcek. Tabbenımkılerının 3 ü de emzik tutmadı onun sıkıntısı tutsa ver agzına. Aç da degıl yatmadan önce koca muz yıyor yatıyor

Benimki de eğer erken yatarsa 2 saat sonra kalkıp uzun bir süre uyumuyor. Sanırım onu ikinci uyku sanıyor. Işığı falan hiç açmadan 2 3 saat oyalıyoruz anca öyle geri yatıyor. Oda bizi bitiriyor tabi. Işığı açarsam da uykusu tamamen kaçıyor sabaha karşı ancak uyuyor

Bir dönem benim ki de böyleydi. Gece 4 de kalkar 7 ye kadar oturur sonra geri uyurdu. Sonradan tek uykuya düşürdü. Alışma evresinde mi acaba seninki de. Çok zor oluyor biliyorum uykulu uykulu gecenin bir yarısı kalkmak. Seninki 2.uyku olarak algılıyor demekki gece yatmayı. Ne 2 uyku istiyor, ne tek uyku. Karar verse kurtulursunuz

Uyku dongulerinde memeyle geriye dalabiliyor iste. Uyku eğitimlerinde anlatıyorlar meme en zor alışkanlıkms. Once emmeyi birakirsa belki kolaylaşır . Veya sen meme yerine başka şekilde dalmasini sağlaman lazm. Suluk ile su içiyorsa onu ver bakalım ısrarla belki içer uyur. Sende yanina bırakırsın suluğu

Uyku rutini oluşturun. Mesela uyumadan önce oyuncaklara tek tek bye bye yapın. Uyuma esnasinda sadece uyku saatine özel bir ninni ya da uykuyla ilgili bir tekerleme, birkaç cümle söyleyin. Bunu gece gündüz farketmez her uykuda yapin. Böylece çocuk bu ritüeli uyku ile bagdastiracak ve her uyku öncesi bunların olacağını bilerek kendini uyku moduna sokacaktır. Bu biraz süreç istiyor ama kendinize uygun bir rutini oluşturursaniz çocuğa da uyuması gerektiği mesajını bu sekilde verebilirsiniz.

Tek uykuya geçtiğimiz dönem bizim de bu şekildeydi. Akşam uykusunu ikincş uyku sanıp kısa süre sonra uyanıp epeyce uykuya dönmüyordu. 2-3 hafta sonra alıştık ama o dönem ciddi sabrettim asla odadan çıkarmadım uykusu açılsa bile.

Kızlar benim ufaklık gunduz uykuyu bıraktı resmen 2.aya girince. Memede uyuyo, yerine koyunca ağlıyor. Memedeyken sanırsın ki cok derin dalmış. Doymuyor olabilir mi 2 aylık kilosu 6400. Bütün gün memede uyumamam ki diğeride ilgi bekliyo küçük En istemediğim şeyi yaşıyorum yetememe duygusu...

Yok cnm kilosu ıyi sen kendine stres yapma bir donem oluyor sonra düzene girer daha çok küçük annesini kokusunu istiyor etrafida anlamaya çalışıyor kucak tatlı geldi tabi asiya gittiğin zaman kilosuna baktır aylıkkac gr aliyor diye endişelenen bir durum yok gibi

Belkide aşılar etkiledi, verem ile 2. Ay aşılarını bi hafta içinde oldu ayri günlerde. Ne bilim ınsallah düzelir cnm

Cook tesekkur ederim kizlar uyku konusunda verdiğiniz fikirler tavsiyeler için
ismihazan ismira_1923 Incredible incredible H hasretmelek

Yeni güncelleme yaptık biz de.Dun yine gece 11de uyanıp ki saat 21:30 da yatmıştı.Sonra 03:30da uyuyunca odasını ayırma kararı aldım.Gunduzleri odasında uyuma da sıkıntı yoktu diye deneyelim dedik gece icinde.Cunku yatakta nefes alsak bile kalkıp uyanıyor. Ve ben hala çok yorgunum artık dinlenmeye geçmek istiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…