Mutlu yıllar anneler
Gece beslenmesini kesebilen var mı?
Biz tam gaz devam ediyoruz. Koltuk koselerinde eme eme sabah ediyoruzMutlu yıllar anneler
Gece beslenmesini kesebilen var mı?
Geçtiğimiz Mart'ta Nisan da bende kafayı yiyordum,okullar tatil felan olmustu zaten aylardır eve kapanmıştım oğlumun derdinden yemezdi icmezdi uyumazdi kabız di Düzelince memlekete giderim diye ümit ederdim baktık olmuyor siz gelin bari demi Cik... Kimse Yok... Çağırdım iki hafta durdu gitii annem Yapayalnız kaldık eşimle Eşimde bı yere kadar yapıyor Allah'tan o da çok lux derdinde değildir ama ne evden anlıyor ne de çocuğa sabrediyor Bırak uyumazsa uyumazsin emmezse emmesin dedi kenara çekildi Sana senden başka yardım eden yok Uyku Eğitimi alcam dedim ne gerek var dedi kitabıni aldırıp uyguladım da kendime geldim azıcık... Şimdi yaptığım yanlışları düzeltmek için çabalıyorum.. zor oluyor uyumayan çocuk çok zor, eğer devamlı uyanmışsa ne yiyor ne içiyor, ne oynuyor.. kafaya takmış durumdayım uyku bozukluğuyla..Miraç Allah yardım edio. İstahsiz olsa huysuz bı bebek olsa napicaksin. Ben tek başıma büyütüyorum. Çalışmıyorum . Ona rağmen çok zorlanıyorum. Dün gece hiç bı sebep olmadan nerd yse on kere kalktı.Üçüncüyü istiyorum ama dört beş sene sonra belki . Oda erkek oluyomus fikrim çok değişken. Tombik bebekler çabuk yoruluyolar. Boşver otursun bazen isyan ediyorum. Millet hep annane babanne ile buyutuyo çocuğu. Biz niye yalnızız. Hem kaynanam var hem annem var . Ama yok. Babam vefat etti üç sene olcak. Ama annem toparlanamiyor bı turlu. Anca kendini idare ediyor. Kaynanam ikinci çocuğu yap diye çok ısrar etti. Hamile kalınca elini eteğini çekti. Hamileliğin berbat geçti. İlk üç kanamalar. Orta üç ay el uyuşması. Çok acı çektim. Son iki resmen doğum sancısı çektim hep. Erken doğum riski vardı. Ama ona rağmen doğuma beş gün kala geldi kaynanam. Ondada kendi evini temizledi. Doğumdan bı hafta sonra tatile gitti. Annem psikolojik olarak berbatti. Niye kızıyorum. Çünkü ben kaynanam a çok hizmet etttm. Kaç sene hemde. Hem işini yapardım hem laf sokup surat asardi. Hani ben ona çok kosturdum ya zamanında. Zannettim ki o da bana yardım etcek. Ama nerde. Kimse benim elime kalmasın diye dua ediyorum artk. Bende kendi yagimda kavrulayim.
Benim eşim ev işi yapar. Yada desem ki yemek yapamadım. Dışardan sipariş verir. Yada sade makarna yesek akşam yemeğinde kahvatli yapsak bişey demez. Ama bebeğe bakım konusunda uzakGeçtiğimiz Mart'ta Nisan da bende kafayı yiyordum,okullar tatil felan olmustu zaten aylardır eve kapanmıştım oğlumun derdinden yemezdi icmezdi uyumazdi kabız di Düzelince memlekete giderim diye ümit ederdim baktık olmuyor siz gelin bari demi Cik... Kimse Yok... Çağırdım iki hafta durdu gitii annem Yapayalnız kaldık eşimle Eşimde bı yere kadar yapıyor Allah'tan o da çok lux derdinde değildir ama ne evden anlıyor ne de çocuğa sabrediyor Bırak uyumazsa uyumazsin emmezse emmesin dedi kenara çekildi Sana senden başka yardım eden yok Uyku Eğitimi alcam dedim ne gerek var dedi kitabıni aldırıp uyguladım da kendime geldim azıcık... Şimdi yaptığım yanlışları düzeltmek için çabalıyorum.. zor oluyor uyumayan çocuk çok zor, eğer devamlı uyanmışsa ne yiyor ne içiyor, ne oynuyor.. kafaya takmış durumdayım uyku bozukluğuyla..
Hahahaha ortalığı karıştırmış gibi oldumüçünüz kim hamile htırlamamışsınız diye üçünüzü etiketlemiştim umay happy doğurdu, zera hamile değil:)
Doğumhanede ebenin biri artik seneye de 3. İçin bekliyoruz dedi o can havliyle sus be cok istiyorsan Allah sana 3 tane versin dedim daha gül gül
Simdi ayaklarini yere bas ve tövbe allahim tövbe deMaşallah sana hapysen bidaha hamile kalırsan kesin ikiz falan olur
Cok tesekkur ederim berikkoHappy hayirli olsun... Allah anali babali buyutsun
Uyum süreci nasıl gidiyor. Bugün eltimin bebeğini kucağıma aldım 2 aylık henüz hemen oğlum gelip mızırdanıp kucağıma oturmaya çalıştıCok tesekkur ederim berikko❤
Uyumsuz gidiyorUyum süreci nasıl gidiyor. Bugün eltimin bebeğini kucağıma aldım 2 aylık henüz hemen oğlum gelip mızırdanıp kucağıma oturmaya çalıştı
Allah kolaylık versin inşallah çabuk rahata çıkarsınUyumsuz gidiyorBebeğin emzigini ağzına alıp kaçıyor, cici yap dediğimizde gülerek sertçe başına yapmak istiyo. Daha çok beni paylaşmak istemiyo aslında. Bende emzirmeden emzirmeye bakıyorum zaten ama o zaman bile farkında olmadan bizi izlerken yakalıyorum cok üzülüyorum. Kim olduğunun farkında değil yani oyuncak bile sanıyor olabilir bence . Anlamiyo kardeş olayını çünkü o da çok minik anne yavrusu
O daha çok benimle vakit gecirdigi için ona sinirleniyo çoğu zaman. Bende elimden geldiğince farki hissetmemesine gayret ediyorum. Anane babane ilgileniyo onunla benim eksikligimde gece uykusunda. Çünkü bebek hep memede kalmak istyo hep bi kosturma halindeyim
5 yaşında ki oğlum da kardeşi doğduğunda aynı bu şekilde davranmıştı. Üzülme zamanla düzeliyorUyumsuz gidiyorBebeğin emzigini ağzına alıp kaçıyor, cici yap dediğimizde gülerek sertçe başına yapmak istiyo. Daha çok beni paylaşmak istemiyo aslında. Bende emzirmeden emzirmeye bakıyorum zaten ama o zaman bile farkında olmadan bizi izlerken yakalıyorum cok üzülüyorum. Kim olduğunun farkında değil yani oyuncak bile sanıyor olabilir bence . Anlamiyo kardeş olayını çünkü o da çok minik anne yavrusu
O daha çok benimle vakit gecirdigi için ona sinirleniyo çoğu zaman. Bende elimden geldiğince farki hissetmemesine gayret ediyorum. Anane babane ilgileniyo onunla benim eksikligimde gece uykusunda. Çünkü bebek hep memede kalmak istyo hep bi kosturma halindeyim
Uyum süreci nasıl gidiyor. Bugün eltimin bebeğini kucağıma aldım 2 aylık henüz hemen oğlum gelip mızırdanıp kucağıma oturmaya çalıştı
Bence normal, bizim evde abi olduğu halde böyle. Yazık abisi dizime yatınca, bazen böyle olay çıkarıyor bazen oralı olmuyor.Bizde de aynisi oldu.. Arkadasin bebegini aldim kucagima direkt eymen aglamaya basladinormal bunlar heralde dimi bu zamanlarinda
Abisine karşı yapmıyor. Ama ben eşimle yan yana otursam hemen araya giriyor. Tırmanıyor. Eşimin göğsüne yatıyor. Beni itiyorBence normal, bizim evde abi olduğu halde böyle. Yazık abisi dizime yatınca, bazen böyle olay çıkarıyor bazen oralı olmuyor.
Bizde de öyle babasıyla aramıza giriyor hemen, aynı şeyi abisiyle aramıza girerek de yapıyor. Biraz fena benim ki. Abisini çekiştiriyor benim yanımdaysa. Zorla oğlanı kışkırtıyorAbisine karşı yapmıyor. Ama ben eşimle yan yana otursam hemen araya giriyor. Tırmanıyor. Eşimin göğsüne yatıyor. Beni itiyorburası benim diyo. Bizim küçük beni değil babayı kıskanıyor .
Bizimki de yastıkla güreşiyor. Gidiyor yataktan alıyor zor bela kendi boyu kadar yastığı. Getiriyor salonun ortasına atıyor sonra kendini atıyor üstüne hah hıh bir o yana bir bu yana yuvrlanıyorOğlum koltuk yumuşaklığını ve minderleri keşf etti , değişik akla hayale sığmayacak şekilde kendini yererlere atıyo