Evet üç yaş harika . Bez derdi bitio. Konuşmaya baslio. Uyku sorunu kalmio. Sonra bı tane daha yapıp başa sariyorsun3 yaşına gelince daha rahat oluyor. İfade edebiliyor kendini, kendi kendine oynayabiliyor
Aynen katılıyorumEvet üç yaş harika . Bez derdi bitio. Konuşmaya baslio. Uyku sorunu kalmio. Sonra bı tane daha yapıp başa sariyorsun
Ben peş peşe yaptımAynen katılıyorumUmay- sormuştu sanırım üç yaşına geldiğinde sıkılıyorsun rahat rahat vakit geçirmekten Acaba bı tabe daha mı dogursam diyorsun
Ben aslında sıkılmadım. Çok rahat ettim. Oglumla her yere gitmeye başladım. Canımız sikilsa ana oğul çıkıp bı dolaşır gelirdik eve. Bebek bakmanın zorluğunu unuttumAynen katılıyorumUmay- sormuştu sanırım üç yaşına geldiğinde sıkılıyorsun rahat rahat vakit geçirmekten Acaba bı tabe daha mı dogursam diyorsun
Bende nasıl korunacagimizi düşünüyorum bu bu bebekten sonra. Spiral mı taktirsam. Eşim geçenlerde ilki çıraklık bu kalfalık inşallah 2021 de ustalık gelicek diye bir espiri yaptı mutfak tezgahindaki bıçağa usulca baktım sonra derin nefesler aldım.......Kızlar ben bir daha çocuk sahibi olmak istemiyorum. Çocuk sahibi olabilme yeteneğimi sonsuza dek kaybetmek istiyorumdoğum yaparken ameliyat da ediyorlar mı tüpleri bağlatmak falan.
İlk ç8cucuğum normal doğumu bu da normal olur herhalde gidişata göre
Mutlaka doktorla konuşucam bu konuyu. 3. Çocuk beni tımarhaneye yollatırBende nasıl korunacagimizi düşünüyorum bu bu bebekten sonra. Spiral mı taktirsam. Eşim geçenlerde ilki çıraklık bu kalfalık inşallah 2021 de ustalık gelicek diye bir espiri yaptı mutfak tezgahindaki bıçağa usulca baktım sonra derin nefesler aldım.......
Ben ilk bebekte 40 muayenesine gitmiştim doktor gel takalım spiralini dedi. Lohusa kafamla yok şimdi değil diyip çıktım . İkinciye gün sayıyoruzMutlaka doktorla konuşucam bu konuyu. 3. Çocuk beni tımarhaneye yollatır
Ben ilk bebekte 40 muayenesine gitmiştim doktor gel takalım spiralini dedi. Lohusa kafamla yok şimdi değil diyip çıktım . İkinciye gün sayıyoruz
Kızlar bu arada bizim 1yas aşısı halen olmadı Aramızda olmayanlar var mı biz gibi? 9 aylıkken yapılmıştı ondan mı iptal oldu yoksa bilemed
Cnm neden asi yapılması 9aylil asi olduk 1yas hatırlatma dozu artı suçiçeği asisi var ara sen sor hemseriniKızlar bu arada bizim 1yas aşısı halen olmadı Aramızda olmayanlar var mı biz gibi? 9 aylıkken yapılmıştı ondan mı iptal oldu yoksa bilemedim
Spiral taktir cnm kesinlikle tavsiye ediyorumBende nasıl korunacagimizi düşünüyorum bu bu bebekten sonra. Spiral mı taktirsam. Eşim geçenlerde ilki çıraklık bu kalfalık inşallah 2021 de ustalık gelicek diye bir espiri yaptı mutfak tezgahindaki bıçağa usulca baktım sonra derin nefesler aldım.......
37. Haftaya gireceğim şafak sayıyoruz
Kaç haftalık oldu bebek doğum ne zaman
Spiralden de memnun kalan az sanki ya. Neyse hepsini değerlendiririm daha doğumuma var
Ben de Ikea beşik kullanıyorum bir yıl daha kullanırım inşallah sonra da ikeada büyüyen karyolalar var onlardan almayı düşünüyorum. Yanindan düşmesin diye kenarliklar satılıyo ve ikeada da var.Aynen bende dün denedim hadi yatıyoruz bak kuzuna sarıl kapatalım gözlerimizi diyerek yatırdım bende yattım yatağıma hemen oturdu beşikten tutup kalkmaya çalıştı.
Bir de beşik dar geliyor artık ikea beşiği, montesorri yatağa dönelim istiyorum ama onda da baş aşağı düşebilir mi diye korkuyorum. Korkulukları yok ordan tutup aşağı sarkar falan. Ama büyük de yatak lazım. Uyku komple sıkıntı bizde.
Benim arkadaşımın oğlumda da yok doktora sormuş tutar o sorun değil demiş. Bence o yaranın olması aşının tutmasına değil vücudun aşıya verdiği bi tepki yani içinde genel olarak insanların alerjilerini vs tetikleyen şeyler var demekki. Sıkmayın canınızı. Hem aşı tutmamissa ikinci defa yapmanın zaten bi anlamı yok . Aynı aşı çünkü yani vücudu farklı bir tepki göstermeyecek.Herkese merhaba, çok uzun zaman oldu. Oğlum 13 aylık oldu, sol kolumda verem aşısı izi oluşmadı. Sağlık ocagı hemşire iz olmasa bıle aşı deriye gidegdıhı için tutmuştur dedi ama için rahat etsin diyorsan verem savas merkezine git, Ppd testi yapıyorlar. Aşının tutup tutmadığı belli oluyor dedi. Aradım verem savası.. Artık Ppd yapmıyoruz aşı tutmasa bile 2.kere asla verem aşısı tekrar edilmiyor dendi ve bu sağlık bakanlığının kararı dedi... Sonra hemşireye nasıl olur hadi tutmadı neden aşı yenilenmiyor dedim. Bebek hastalıklara yakalasa ne olacak. Tutturmus bakanlık kararı, sonra dra verdi hanımefendi anlamıyor.. Dr da aynı şeyleri söyledi. Ya cocuk korunaksız mı olacak. İz yok diyorum aşı girse yeterli. Zaten Ppd de aşı tutmamız olsa bıle tekrar aşı yapılmıyor dedi. O kadar kafam karısık ki.. Ya Tutmadıysa iz yok kesın tutmadı. Sizde de aşı izi olmayan var mı. Çocuk tombalak derisinde ben mi göremiyorum ama en ufak iz lekesi bile yok. Diğer oğullarımın ki bariz belli
Valla ben de keşke daha küçük şişelerde yapsalar diye düşünüyorum çünkü bu güne kadar 3 şişe attım üçünden de sadece iki çay kaşığı kullandık. 4. Şişe evde ama o da atılacak oğlum oynuyo. Ben 15 gün geçince atıyorumYa bu calpolleri 15 gün sonra çöpe mı aticaz hakikatten? Etkisi kayboluyormuş fln. Alalı 1 hafta oldu 1 hafta sonra çöp mu . Madem öyle ufak şişe yapsınlar böyle bisi olur mu
Canm büyük oğlumda Ikea beşik kullandik. İki yaşından sonra yan tarafı açıp odasindaki koltuğa birleştirdik. Döne döne yatiodu. Büyüyen yatakları bizde alcaktik. Ama hem depo alanı yok hemde alçak olduğu için konforlu olmaz diye düşündük. Üç yaşında 100*200 baza aldık. Büyüyen yatak bikac sene idare eder sanki. Sonra tekrar baza alcagimiza üç yaşında aldık. Çok rahat oldu. Sen bilirsin tabi. Biz baza aldık ama gözüm hep ikeanin divanlari varya çekmeceli olan. Ondan istiyorjm. Küçük oğluma alabilirim belki. Çok şık duruyorBen de Ikea beşik kullanıyorum bir yıl daha kullanırım inşallah sonra da ikeada büyüyen karyolalar var onlardan almayı düşünüyorum. Yanindan düşmesin diye kenarliklar satılıyo ve ikeada da var.
Benim arkadaşımın oğlumda da yok doktora sormuş tutar o sorun değil demiş. Bence o yaranın olması aşının tutmasına değil vücudun aşıya verdiği bi tepki yani içinde genel olarak insanların alerjilerini vs tetikleyen şeyler var demekki. Sıkmayın canınızı. Hem aşı tutmamissa ikinci defa yapmanın zaten bi anlamı yok . Aynı aşı çünkü yani vücudu farklı bir tepki göstermeyecek.
Valla ben de keşke daha küçük şişelerde yapsalar diye düşünüyorum çünkü bu güne kadar 3 şişe attım üçünden de sadece iki çay kaşığı kullandık. 4. Şişe evde ama o da atılacak oğlum oynuyo. Ben 15 gün geçince atıyorum
Bu arada odasını ayırdınız mı? Ayırınca çok daha güzel uyuyorlar. Eşin bir hafta sabretsin canım, eninde sonunda uyuyacak.
Yengecin dediği gibi gece yanina sen gidince illa ki meme ister. Hatta okuduğum bir kitapta bu durumu çocuğun önüne çikolatayı koyup yemeyeceksin sen demeye benzetiyordu; en azından babada çikolata yok ☺
Yaa divanlari hiç bilmiyorum bi incelicem. Yan tarafı açıp koltukla birleştirmek de iyi fikir. Biz zaten tayinciyiz o yüzden bir şeyi ne kadar uzun süre kullansak kârda hissediyoruz kendimiziCanm büyük oğlumda Ikea beşik kullandik. İki yaşından sonra yan tarafı açıp odasindaki koltuğa birleştirdik. Döne döne yatiodu. Büyüyen yatakları bizde alcaktik. Ama hem depo alanı yok hemde alçak olduğu için konforlu olmaz diye düşündük. Üç yaşında 100*200 baza aldık. Büyüyen yatak bikac sene idare eder sanki. Sonra tekrar baza alcagimiza üç yaşında aldık. Çok rahat oldu. Sen bilirsin tabi. Biz baza aldık ama gözüm hep ikeanin divanlari varya çekmeceli olan. Ondan istiyorjm. Küçük oğluma alabilirim belki. Çok şık duruyor
Oo bebek gelince nasıl yapacaksınız?Bende odasını ayirmak istiyorum uyuyunca yatağına koyuyorum ağlıyo orada. Yanımıza gelince susuyo. Çiftkişilik yatak rahatlığına alıştı bebe
Biz o şekilde üç yasa kadar kullanmış olduk. Divanın ismi Ikea hemnes divan olması lazim.Yaa divanlari hiç bilmiyorum bi incelicem. Yan tarafı açıp koltukla birleştirmek de iyi fikir. Biz zaten tayinciyiz o yüzden bir şeyi ne kadar uzun süre kullansak kârda hissediyoruz kendimizi
Kızlar hormonlu spral var, onun kanama vs gibi yan etkisi az bir araştırın.