Yatağın kenarlarına çarptığı için mi uyanıyor dönerken tokyo?
Onun için kenarlıklar işe yaradı bizde. Ben başına gelen kısımlara da ince yastık falan sokuşturdum. Üç tane çubuğu çıkartılıp takılabiliyor bizim yatağın, geçen gece takmayı unutmuşum, emekleyerek koridora gelmiş benim kuş gece yarısı. Allah korusun orda uyuyup kalsaydı
Montessori için 1 yaş çok erken sanki:/
Büyük kızıma yorganı kesip kenarlık yapmıştım ben, o çok daha güçlü savuruyordu bacaklarını, bir de o sese her dakika uyanıyordu.
Aşı izi kalacak diye bir kural yok bildiğim kadarıyla bende de yoktu iz kendimi bildim bileli. Oğlumda var ama varla yok arasında belli bile değil.Herkese merhaba, çok uzun zaman oldu. Oğlum 13 aylık oldu, sol kolumda verem aşısı izi oluşmadı. Sağlık ocagı hemşire iz olmasa bıle aşı deriye gidegdıhı için tutmuştur dedi ama için rahat etsin diyorsan verem savas merkezine git, Ppd testi yapıyorlar. Aşının tutup tutmadığı belli oluyor dedi. Aradım verem savası.. Artık Ppd yapmıyoruz aşı tutmasa bile 2.kere asla verem aşısı tekrar edilmiyor dendi ve bu sağlık bakanlığının kararı dedi... Sonra hemşireye nasıl olur hadi tutmadı neden aşı yenilenmiyor dedim. Bebek hastalıklara yakalasa ne olacak. Tutturmus bakanlık kararı, sonra dra verdi hanımefendi anlamıyor.. Dr da aynı şeyleri söyledi. Ya cocuk korunaksız mı olacak. İz yok diyorum aşı girse yeterli. Zaten Ppd de aşı tutmamız olsa bıle tekrar aşı yapılmıyor dedi. O kadar kafam karısık ki.. Ya Tutmadıysa iz yok kesın tutmadı. Sizde de aşı izi olmayan var mı. Çocuk tombalak derisinde ben mi göremiyorum ama en ufak iz lekesi bile yok. Diğer oğullarımın ki bariz belli
Benim minik kuş, uçarak idame ettiriyor hayatını:)yatağın kenarına çarpıyor köşeye sıkışıyor, bi bakıyorum yüz üstü köşede yan yatmış dizlerini karnına çekmiş ııııı ııııı diyo ama uyuyor sonra uyanıyor falan, uykusunda aşırı dönüyor ve konforlu şekilde uyuyamıyor.sende ki bebek ne cesaret yaaa emekleyerek gitmiş bizim ki emeklemiyor 6-7 adım emeklemede tamam, direk yürüyor hatta çoğu zaman kendi kendine kalkamıyor bile o yüzden montesorri de düşse bile ne yapar bilmiyorummmm
Eşin ilgilenemez mi tokyo?An itibari ile gece emzirmeyi kesmeyi denedim gözler kapalı uyandı baya bi söylendi aldım kucağıma pışşş pış yapıyorum kucağımda sallıyorum yatırıyorum uyku arkadaşını veriyorum falan yok uykusersemi olup gözlerini açamayan çocuk açtı gözleri 15 dk dırr uyutmaya çalışıyorum daha da sinirlendi. Aldm emzirdim ama yok gitti uykusu napıcamm bilmiyorum... memeyi de bırakıp ayakta durmak istiyor
nasıl olacak bu gece emzirmesini bırakmak
Gece kaç kere uyanıyor Tokyo?An itibari ile gece emzirmeyi kesmeyi denedim gözler kapalı uyandı baya bi söylendi aldım kucağıma pışşş pış yapıyorum kucağımda sallıyorum yatırıyorum uyku arkadaşını veriyorum falan yok uykusersemi olup gözlerini açamayan çocuk açtı gözleri 15 dk dırr uyutmaya çalışıyorum daha da sinirlendi. Aldm emzirdim ama yok gitti uykusu napıcamm bilmiyorum... memeyi de bırakıp ayakta durmak istiyor
Canm benim büyük oğlum çok tombikti. Aşı izi belli değildi. Kiloyla ilgisi var mı bilemem. Küçük oğlum zayıf onun izi baya belli. Herneyse söyle soyliyim. Babam tüberküloz dan vefat etti. Ailece taramadan geçtik. Büyük oğlum iki yaş civariydi o ara. Onada deriden yapılan test yapildi temiz çıktı. Zaten asiis var bulaşmasi zor bı ihtimal zaten. Hatta ben hemşireye iz yok tutmamış mi dedim. Ben gördüm izi var.sen anlamiyosune dedi. Ayrıca asi olduğuna eminsen sıkıntı yok. İz olmasa bile tutmuştur mutlaka dedi. İçin rahat olsun yani. İz olmak zorunda değil. Galiba kilodan dolayı belli olmuyoHerkese merhaba, çok uzun zaman oldu. Oğlum 13 aylık oldu, sol kolumda verem aşısı izi oluşmadı. Sağlık ocagı hemşire iz olmasa bıle aşı deriye gidegdıhı için tutmuştur dedi ama için rahat etsin diyorsan verem savas merkezine git, Ppd testi yapıyorlar. Aşının tutup tutmadığı belli oluyor dedi. Aradım verem savası.. Artık Ppd yapmıyoruz aşı tutmasa bile 2.kere asla verem aşısı tekrar edilmiyor dendi ve bu sağlık bakanlığının kararı dedi... Sonra hemşireye nasıl olur hadi tutmadı neden aşı yenilenmiyor dedim. Bebek hastalıklara yakalasa ne olacak. Tutturmus bakanlık kararı, sonra dra verdi hanımefendi anlamıyor.. Dr da aynı şeyleri söyledi. Ya cocuk korunaksız mı olacak. İz yok diyorum aşı girse yeterli. Zaten Ppd de aşı tutmamız olsa bıle tekrar aşı yapılmıyor dedi. O kadar kafam karısık ki.. Ya Tutmadıysa iz yok kesın tutmadı. Sizde de aşı izi olmayan var mı. Çocuk tombalak derisinde ben mi göremiyorum ama en ufak iz lekesi bile yok. Diğer oğullarımın ki bariz belli
Eşin ilgilenemez mi tokyo?
Benim kuzum benim evde olduğumu bilince zorla bulunduğum odaya gelip, emeline ulaşıyor:)
Ama bugün işteydim, akşam 10 da geldim. Öncesinde beni odalarda aramış, bakmış yokum..babası yer yatağı açmış, o şekilde uyumuş..bu arada yer yatağına da ayrı bir empatileri oluyor bu bıdıkların galiba:) bi denesene yer yatağı olayını da, uyuyunca yatağına alırsın yine.
Ben bugün itibariyle kuşumun uyku saatinde dışarı çıkıp gözünden kaybolacağım. Bir de öyle deneyeceğim.
Gece kaç kere uyanıyor Tokyo?
Öncelikle gece beslenmesini kesmek için gün içinde iyi beslendiğinden ve gerekli kaloriyi aldığından emin olmak lazım. Daha sonra gece her uyandığında önce biraz fırsat ver bazen mırıldanıp uyuyorlar, durum öyle değilse al emzir ama emzirmeyi süresini iyice azaltmaya çalış, yani iyice doysun bir daha uyanmasın diye uzun süre verme. Baktın dalıyor gibi hemen yatır ya da memeyle sakibleştirip pışpışla. Böyle yaptıkça mide kapasitesi ertesi gece yine bir o kadar süt istiyor. Süt miktarını böyle böyle azalt. Daha sonra gecede tek emzirmeye düş, diğer uyanmalarında eşin odasına gidip pış pış ya da omuzda uyutsun, sonra iyice azalınca emme tek beslenmeyi de kes, o hafta hep gece eşin uyutsun. Sonra hiç uyanmaz oluyorlar, 1-2 hafta böyle sabredin.
Ben gördüm izi var sen anlamıyorsun he iyiymisCanm benim büyük oğlum çok tombikti. Aşı izi belli değildi. Kiloyla ilgisi var mı bilemem. Küçük oğlum zayıf onun izi baya belli. Herneyse söyle soyliyim. Babam tüberküloz dan vefat etti. Ailece taramadan geçtik. Büyük oğlum iki yaş civariydi o ara. Onada deriden yapılan test yapildi temiz çıktı. Zaten asiis var bulaşmasi zor bı ihtimal zaten. Hatta ben hemşireye iz yok tutmamış mi dedim. Ben gördüm izi var.sen anlamiyosune dedi. Ayrıca asi olduğuna eminsen sıkıntı yok. İz olmasa bile tutmuştur mutlaka dedi. İçin rahat olsun yani. İz olmak zorunda değil. Galiba kilodan dolayı belli olmuyo
Ben doktora sormuştum bunu. Sıcağa maruz kalmazsa bişey olmaz demisti. Bilemiyorum. Üç ay olunca atıyorum ben.Ya bu calpolleri 15 gün sonra çöpe mı aticaz hakikatten? Etkisi kayboluyormuş fln. Alalı 1 hafta oldu 1 hafta sonra çöp mu . Madem öyle ufak şişe yapsınlar böyle bisi olur mu
3 yaşına gelince daha rahat oluyor. İfade edebiliyor kendini, kendi kendine oynayabiliyorBir şey sormak istiyorum bu çocuklu hayat ne zaman kolaylaşıyor
Yani şöyle rahat rahat ne zaman iş yapılıyor bebek yakana bacağına yapışmadan
Yavrum sen boyama yap ben de şu işimi yapayım
Noldu oğlum niye ağlıyorsun şuram ağrıyor anne
Canın mı sıkıldı gel parka gidelim dondurma yemeye gidelim falan
Ağlayan mızıldanan çocuk görünce kaçardım bekarken beynim şişiyor ya. Uykusu geliyor aglıyor acıkıyor aglıyor her şeye ağlıyorher gece yatmadan çocuğumla güzel güzel sohbet ettiğimi beraber uyuduğumuzu kitap okuduğumuzu hayal ediyorum. Ya bunlar da mı hayalde kalacak
Zor cnm eşin destekçin olursa iki günde aniden de kesebilirsin Sen değil eşin alsın ilk günler, sende meme var bu yüzden sana daha çok direnir. Ama iyi kararlı olmak lazım.An itibari ile gece emzirmeyi kesmeyi denedim gözler kapalı uyandı baya bi söylendi aldım kucağıma pışşş pış yapıyorum kucağımda sallıyorum yatırıyorum uyku arkadaşını veriyorum falan yok uykusersemi olup gözlerini açamayan çocuk açtı gözleri 15 dk dırr uyutmaya çalışıyorum daha da sinirlendi. Aldm emzirdim ama yok gitti uykusu napıcamm bilmiyorum... memeyi de bırakıp ayakta durmak istiyor
İki üç ay sonra atıyorum ancaYa bu calpolleri 15 gün sonra çöpe mı aticaz hakikatten? Etkisi kayboluyormuş fln. Alalı 1 hafta oldu 1 hafta sonra çöp mu . Madem öyle ufak şişe yapsınlar böyle bisi olur
Acaba diğer aşıların da mi tutup tutmadığı meçhul Ben ize felan hiç bakmadım Ya diğerleri ni de boşa yaptirdiysam Olabilir mi öyle şeyMerhaba canım aşı izi olması şart değil, aşının yapıldığından eminsen tekrara gerek yok. Bazı bebeklerin cildi yara izi tutmuyor.
Bu arada odasını ayırdınız mı? Ayırınca çok daha güzel uyuyorlar. Eşin bir hafta sabretsin canım, eninde sonunda uyuyacak.gece 2-3 kere uyanıyor dediğin gibi biraz bekliyorum bazen uyuyor uykusu açılacak gibi olunca alıyorum emziriyorum gün içerisinde çok iyi besleniyor o yüzden aç olmadığını biliyorum dediğin gibi de hemen memeyi çekip yatırıyorum, açlıktan uyanmıyor zaten meme ağzında uyuyor sonra, ama kucağımıza aldığımızda meme yoksa pışpış ya da omuzda uyumuyor, onu da denedik uyanıyor gözlerini açıyor2-3 gündür baya uğraşıyorum kucakta memesiz uyusun ya da yatırınca uyku arkadaşına sarılıp uyusun diye, hadi sarıl uyuyalım diyorum kuzusuna sarılıyor yan dönüp pışpış diyooo her şeyin farkında ama iş uyumaya gelince bizim pışpışaaa kanmıyor
Yok canım tutmuştur, zaten durup dururken öyle bir test yapılmıyor. İlerde bağışıklıkla ilgili bir hastalık, risk vs olursa antikor testi yapılıyor.Acaba diğer aşıların da mi tutup tutmadığı meçhul Ben ize felan hiç bakmadım Ya diğerleri ni de boşa yaptirdiysam Olabilir mi öyle şey
Bende odasını ayirmak istiyorum uyuyunca yatağına koyuyorum ağlıyo orada. Yanımıza gelince susuyo. Çiftkişilik yatak rahatlığına alıştı bebeBu arada odasını ayırdınız mı? Ayırınca çok daha güzel uyuyorlar. Eşin bir hafta sabretsin canım, eninde sonunda uyuyacak.
Yengecin dediği gibi gece yanina sen gidince illa ki meme ister. Hatta okuduğum bir kitapta bu durumu çocuğun önüne çikolatayı koyup yemeyeceksin sen demeye benzetiyordu; en azından babada çikolata yok ☺